Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Fitbit Charge 4

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (8) Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Fitbit Charge 4

Voordelen

 • Goede batterijduur
 • Ingebouwde GPS
 • Geen prijsverhoging ten opzichte van Charge 3 ingebouwde GPS
 • Volgen van hartslagzones
 • Uitstekende fitness-tracking
 • Enkele slimme functies
 • Actieve zoneminuten
 • Fitbit Pay

Nadelen

 • Monochrome weergave
 • Geen ontwerpupdate
 • Beperkte muziekondersteuning
 • Weergave kan beter
 • Geen mogelijkheid om muziek op te slaan
 • Scherm niet altijd makkelijk te bedienen

Onze test
Expertreview | op
8,3

Fitbit Charge 4

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Charge 4 is het nieuwste model in de bekende reeks fitnessbandjes van Fitbit. Uiterlijk is er niks veranderd ten opzichte van het vorige model, maar FItbit heeft eindelijk een gps-ontvanger ingebouwd. Hierdoor kan je afgelegde route worden bijgehouden zonder je telefoon mee te nemen. Erg handig! De toegenomen functionaliteit maakt deze fitnesstracker meer dan ooit een smartwatch.

Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Joris Peterse
Joris Peterse
Haarlem • 4 reviews
Redacteur
vanaf 137,78
Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Joris Peterse
Joris Peterse
Haarlem • 4 reviews
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
De Fitbit Charge 4 is het nieuwste model in een succesvolle reeks fitnesstrackers en is een handig apparaatje als je aan je fitheid wilt werken. Je kunt hem gebruiken om allerlei statistieken over je fitnessactiviteit bij te houden. Trainingen worden automatisch herkend en dat werkt opvallend vaak goed. Je kunt echter ook handmatig een training starten. Alles wat de Fitbit Charge 4 bijhoudt is te zien in de app. Denk aan trainingen, gezette stappen, geklommen trappen, hartslaggegevens en uitgebreide statistieken van je nachtrust. De app is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, bovendien kun je er ook andere gegevens aan toevoegen, zoals je gewicht, calorie- en vochtinname, zodat je een beeld krijgt van hoeveel je binnenkrijgt versus hoeveel je verbrandt. Een nadeel van de app is er echter wel, Fitbit is gesloten. Dus het is niet te koppelen of te exporteren naar andere apps, zoals Google Health en Apple Health.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Fitbit Charge 4 kost 149 euro en dat is ongeveer even duur als zijn voorgangers. Voor hetzelfde geld krijg je echter veel meer functionaliteit waaronder een ingebouwde gps-ontvanger en contactloos betalen. Vooral gps maakt de Fitbit veelzijdiger dan ooit.
8,0
Design/specificaties
(Weging 20%)
Qua ontwerp is er eigenlijk niks veranderd aan de Fitbit Charge 4, hij ziet er hetzelfde uit als voorganger Charge 3. Erg is dat niet, want ik heb niks aan te merken op het ontwerp. Het bandje zit lekker en de accuduur is uitstekend. Qua specificaties krijg je wel meer met de Charge 4. Fitbit heeft in deze fitnesstracker een gps-ontvanger ingebouwd. De accu gaat vijf tot zes dagen mee als je geen gps gebruikt. Doe je dat wel, dan holt je batterijinhoud hard achteruit. Om een beeld te geven: bij een dagelijks hardlooprondje van vijf kilometer met de GPS aan ging de accu twee, tot tweeëneenhalve dag mee. De oplader is een soort knijper waar je de Fitbit in klikt. Het is jammer dat de oplader geen vernieuwing heeft gekregen, want de knijper zit er makkelijk naast. Ook is het lastig en prijzig om een andere lader te krijgen. Draadloos opladen had universeler en gebruiksvriendelijker geweest.
9,0
Draagcomfort
(Weging 20%)
De Fitbit Charge 4 zit lekker om de pols, ik heb hier niets op aan te merken. Je kunt hem altijd omhouden, want hij is waterdicht.
9,0
Compatibiliteit / functies
(Weging 25%)
De grootste functionele verandering is de ingebouwde gps-ontvanger. Die betekent dat het polsbandje zelf je afgelegde route kunt bijhouden. Eerdere Fitbit-modellen hadden hooguit assisted gps waarbij je smartphone gebruikt werd voor het loggen van de router. Met de Charge 4 kun je echter hardlopen zonder je smartphone per se mee te nemen en dat is wel zo prettig. GPS werkt pas zodra je handmatig een activiteit start op je armband. Dat is niet zo erg, maar in praktijk merkte ik dat het soms wel wat langer duurt voordat de verbinding is gelegd. Heb je je smartphone wel bij je, dan kun je nu met je Fitbit muziek van Spotify bedienen. Het maakt van de Fitbit Charge 4 meer dan ooit een echte smartwatch. De toevoeging van nfc zorgt dat je met de Fitbit zelf contactloos kunt betalen. Dat kan helaas niet met iedere bank: alleen als je bij de Rabobak of ABN Amro zit kun je met je Fitbit betalen. Daarnaast kun je ook een Mastercard van ICS koppelen. betalen werkt vervolgens eenvoudig en is veilig omdat je de eerste keer een pincode moet intoetsen. Die pincode moet je na 24 uur weer intoetsen of als je het bandje tussendoor hebt afgedaan. Ook na het bereiken van de betaallimiet moet je net als bij je bankpas de pincode intoetsen. De Fitbit Charge 4 werkt zowel met Android-smartphones als met iPhones.

8,3
Eindscore test
Fitbit Charge 4
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Fitbit Charge 4

Gemiddelde score gebruikers

7,2
Inmiddels hebben 13 gebruikers hun mening gedeeld over de Charge 4 van Fitbit en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Charge 4 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
De Fitbit Charge 4 gebruik ik nu ...
Door Marieke467 op 27-5-2020

De Fitbit Charge 4 gebruik ik nu een week of zes en in deze tijd heb ik deze activiteitstracker ervaren als een toegankelijk apparaat. Via de app kun je bij 'Sneltoetsen voor training' zelf instellen welke trainingen je vanuit de Fitbit direct kunt starten. Je kunt daarbij kiezen uit een mooie lijst activiteiten en zelf de volgorde wijzigen. Het prettige daaraan is dat het simpel is om daarna vanuit de app te beginnen met een activiteit. Bij het starten van een activiteit waarvoor gps nodig is (walk, run, bike bijvoorbeeld) heb je als gebruiker even geduld nodig, omdat de fitbit nog zoekt naar gps. Hij trilt wanneer hij een signaal gevonden heeft en daarna kun je starten met de activiteit. Gps maakt het gebruik van de fitbit nog leuker. In de app kun je later namelijk precies zien welk stuk je hebt afgelegd en op welke stukken je het snelst was. De app deelt alle informatie over, zodat je kunt zien hoeveel calorieën je verbruikt hebt, maar ook hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel zoneminuten je had. Daarnaast is inzichtelijk in welke hartslagzones je hebt getraind. Fijn apparaat en ik zou hem zeker aanraden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
Op zich doet de fitbit wat ie ...
Door Janny op 26-5-2020

Op zich doet de fitbit wat ie moet doen en dat is ook prima alleen valt het mij zwaar tegen dat je buiten moeilijk kunt zien hoe laat het is of je aktiviteiten controleren. Wanneer je op het beginscherm alleen de digitale klok selecteert dan kun je nergens meer je stappen,hartslag, trap lopen ed zien...Jammer ... De betaalfunctie vind ik super en gebruik hem ook geregeld.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Voor mij is dit een fantastische motivator. ...
Door Anoniempje op 18-5-2020

Voor mij is dit een fantastische motivator. Ik heb de fitbit nu 4 weken in gebruik en ben inmiddels ook 4kg kwijt. En dat tijdens corona. Niet durven denken/dromen dat dat mij zou lukken! Maar het bijhouden van mijn stappen en de trap is een goede motivatie om er nog wat meer te doen nu we zoveel thuis zijn. Mijn was vindt het ook prettig dat ik nu wat vaker naar zolder ga! De app is overzichtelijk en duidelijk. Ik vind hem prettig in gebruik en hij draagt ook prettig. Niet zo zwaar aan de pols, al was het de eerste tijd wel eventjes wennen. Maar nu merk ik het niet eens dat ik hem om heb. Ook fijn dat de fitbit het douchen heeft overleefd. Ik heb voor volgende week het zwembad op ons vakantiepark uurtje mogen reserveren voor mijn gezin dus nu durf ik de fitbit dan ook om te houden. Ben erg benieuw naar mijn verbruik daarmee. De fitibit werkt boven verwachting goed en geeft zoveel inzicht, dat had ik van te voren niet verwacht. Maar ik heb ook nog niet eerder een fitbit gehad dus ik had ook niet echt een idee wat ik kon verwachten behalve dat ik wat inzicht in mijn actieve tijden en calorieverbruik zou krijgen. De slaapmeting was ook een verrassing. Ik kan nu verklaren waarom ik moe ben of een energieke dag heb. Wanneer ik te lang slaap presteer ik minder op een dag dan wanneer ik dus “maar” 7,5 uurtjes slaap pak. Heb nu zo een beetje kunnen uitvogelen hoeveel slaap voor mij optimaal is en wanneer ik dus minder kan slapen en wanneer ik wat slaap in moet halen. Prettig is ook dat de fitbit mijn verbruik bijhoudt tijdens krachttraining, ondanks dat die niet de specifieke oefeningen pakt weet ik wel wat ik ongeveer verbrand en wanneer ik in de vetverbranding zit. De hartslagmeter is ook erg fijn en laat mij zien dat ik nog wel even een tandje harder mag trainen of goed bezig ben. De batterij is snel opgeladen en gaat lang mee, maar ik merk wel dat de gps de batterij slurpt. Gebruik de gps nu alleen niet veel omdat ik voornamelijk thuis sport/ben maar ook als ik er straks meer gebruik van zal maken is de batterij ook weer binnen 1,5 uur opgeladen, dus zie daar geen probleem in als die sneller/vaker leeg zal zijn. Van spotify maak ik geen gebruik. Mijn slaap, stappen, hartslag houdt hij goed bij dus ik zie snel genoeg of ik nog actie moet ondernemen of kan gaan luieren de rest van de dag. De app op mijn telefoon geeft veel inzicht in alles en staat goed in verbinding met mijn fitbit. Het is een mooi design, niet te opvallend maar niet saai en eentonig door het patroon van het bandje. Ook de kwaliteit is heel erg prima, bandje kan veel hebben, lekker flexibel en het scherm reageert altijd als ik er iets van wil. Al met al vind ik het een aanrader.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De fitbit charge 4 is een echte ...
Door An op 13-5-2020

De fitbit charge 4 is een echte aanrader. Je kunt instellen dat je geen licht scherm wilt hebben, ideaal voor in bed! Daarnaast houdt hij nauwkeurig jouw slaap, stappen, verdiepingen, hartslag en calorieën bij. Als je de GPS in stelt, houdt hij ook jouw hardloop route bij. Het nadeel is wel dat de batterij dan sneller leeg gaat maar deze is makkelijk weer op te laden. Je krijgt er 2 bandjes bij, zo zit hij niet snel te strak of heb je een lange flap los hangen. Hij heeft een strak design en is daardoor ook makkelijk te dragen als horloge. Je kunt kiezen uit verschillende instellingen zodat je hem helemaal persoonlijk kan maken. Koppel jouw bankpasje eraan zodat je niets meer mee hoeft te nemen als je even naar de winkel gaat want met deze fitbit kan je betalen. Ideaal als je bedenkt dat je zin hebt in iets maar je bent je telefoon of bankpas vergeten. Deze fitbit gaat zeker geen miskoop zijn. Al gebruik je hem niet als stappenteller, hij is nog altijd te gebruiken als horloge.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Design/kwaliteit De Fitbit Charge 4 is een veelzijdige ...
Door moniqued op 12-5-2020

Design/kwaliteit De Fitbit Charge 4 is een veelzijdige activity tracker met leuke opties. Hij is behoorlijk licht (25g) en het display zit goed op je pols. Ik heb zelf een Maat S met het bandje tot de 2 na laatste gaatje, dus mijn polsen zijn behoorlijk smal, maar het staat prima. Er worden 2 bandjes geleverd zodat mensen met een grotere pols een L bandje er op kunnen zetten. De kwaliteit van het horloge vind ik erg goed. Het voelt allemaal stevig aan het scherm is erg duidelijk en reageert erg goed op je vinger bewegingen. Activiteiten Dit horloge kan erg veel verschillende activiteiten aan. Zo houdt het automatisch je stappen, traptreden, calorieverbruik, slaap en hartslag bij. Ik heb hem zelf 24/7 aan en ben erg tevreden hoe alles wordt geregistreerd. De stappen worden erg goed gemeten ook als ik op mijn eigen loopband sta, worden de stappen erg goed bijgehouden. Ook mijn hartslag en slaap lijken erg goed gemeten te worden, wat ik zelf erg prettig vind om te weten. De traptreden merk ik op dat niet altijd als ik een trap ben oplopen dat dit ook wordt gemeten, dit is dan ook het enige minpunt maar prima te overzien. Van de 15x dat ik omhoog loop, ziet hij er 2-3 niet. Dus loop er dan gewoon 3 extra en je hebt dan je doel behaald. Als je doelen hebt gehaald dan gaat het horloge trillen, hierdoor hoef je niet elke keer te kijken op je horloge. Ook de app pakt dit snel op, waardoor je een notificatie krijgt op je mobiel. Ook kun je optioneel mail alerts krijgen, wat ik zelf teveel van het goede vind. Wel zijn e-mails met wekelijkse overzicht erg interessant om te lezen. Verder hou ik mijn horloge om tijdens het douchen en dit gaat goed. Helaas kan ik het vanwege de corona niet in het zwembad testen, maar ga er vanuit dat dit prima zal werken. Extra's Met dit horloge kun je Spotify die op je mobiel draait bedienen. Dit is handig als je niet je mobiel wilt pakken. Het is echt een nice to have, maar betwijfel of dit zoveel gebruikt gaat worden. Ik ben van mening dat je vooraf je playlist samenstelt en aanzet, waardoor je tijdens je workout hier niets meer aan hoeft te doen. De app is erg overzichtelijk en je kunt makkelijk alles teruglezen wanneer er wat is gemeten. Ook waar je bent geweest (mits je GPS aan hebt staan) is hier af te lezen. De accu van het horloge gaat een week mee bij normaal gebruik. Als men GPS aanzet, gaat de accu nog maar 5 uur mee. Ook binnen de app kun je je aanmelden voor een challenge die variëren van klein tot groot. Dit zorgt er voor dat je je altijd jezelf kan uitdagen en altijd in beweging kan blijven. Conclusie Het is echt een top horloge. Het houdt niet alleen rekening met wandelen en andere activiteiten, maar ook je slaap en je hartmetingen. Dit geeft een totaal overzicht, die je naar gelieve kan verbeteren. Voor mij is dit echt een sport op zich geworden en motiveert mij om steeds meer te bewegen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Als digibeet best eng om aan ...
Door Saaaartje op 12-5-2020

Als digibeet best eng om aan een smart"watch te beginnen.. Maar dat is een fluitje van een cent om alles op je mobiel te krijgen. Wat ben ik blij dat ik er aan beginnen ben.. nooit meer zonder mijn fitcoach. Dit horloge maakt mij fitter en fitter en stimuleert mij net even dat stapje extra te zetten. Ik ben gek op horloges maar kon er nooit 1 langer dan een paar uur om hebben. Deze is zo verfijnd , lichtgewicht en uiterst comfortabel dat ik hem gewoon niet voel. Geweldig dus om hem altijd om te hebben en jezelf daardoor te blijven uit te dagen. Spotify erop, stappen teller, hartslagmeter en nog veel meer. De hartslagmeter in rust geeft je precies weer hoe het met je conditie gaat.. Geweldig

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

7,0
Hoera! Ik was ontzettend blij toen ik ...
Door CarolineDLJ op 9-5-2020

Hoera! Ik was ontzettend blij toen ik mijn Charge 2 mocht omruilen voor deze Charge 4. Ik dacht namelijk dat deze veel en veel meer mogelijkheden zou hebben dan mijn 'oude' Fitbit. Dat is in zekere zin ook wel waar natuurlijk. Toch ben ik niet laaiend enthousiast over deze Fitbit. Ik gebruik de Charge 4 voornamelijk om stappen te tellen, work-outs bij te houden en, sinds ik de Charge 4 heb, ook voor betalingen. Dat laatste is zeker in deze gekke tijd wel praktisch, nu je overal moet pinnen. Zodra je je pas geregistreerd hebt, werkt het betalen via je Fitbit heel makkelijk. Je moet eens per dag via het touchscreen een (zelfgekozen) pincode intoetsen, en daarna kun je de hele dag contactloos betalen met je Fitbit. Ideaal! Ik werd ook positief verrast door de functie waarmee je Spotify kunt bedienen. Ik had verwacht dat dit vrij summier zou zijn (volume regelen, doorklikken naar een volgend of vorig nummer), maar dit bleek toch wel wat meer te behelzen. Je kunt de laatste 8 geluisterde playlists kiezen en via je Fitbit starten. Handig! Wat ook een fijne stap vooruit is sinds de Charge 2, is dat de Charge 4 waterdicht is en dus gebruikt kan worden tijdens het zwemmen. Ik zwem graag en die trainingen moest ik eerst handmatig registreren. Dat hoeft nu niet meer. Toch zijn er ook minpunten op te sommen; zo vind ik dat de Charge 4 wat goedkoop oogt, het design is niet erg mooi. Het bandje voelt stugger dan het bandje van de Charge 2. Pluspunt is dat het bandje wat beter aansluit om de pols, die enorme hoeken naast het scherm zijn afgevlakt. Maar verder is het geen mooi pronkstuk aan je pols. Het zou wat mij betreft prima zijn om een apparaatje met dezelfde functionaliteiten onder je kleding te dragen, zodat mijn arm vrij blijft voor een mooi horloge. Wat ik ook jammer vind is dat het zwaaien van je arm wordt geteld als stappen. Als ik de was opvouw heb ik ineens een hele zooi stappen extra, terwijl ik niet heb gelopen. Verder vind ik de vooruitgang ten opzichte van de Charge 2, op het waterdichte na dan, matig. Ik heb niet het idee dat ik nu veel meer kan. Ik zou gebruikers van een Charge 2 dan ook niet direct aanraden om over te stappen naar de Charge 4. Als je nu nog geen Fitbit hebt, zou ik je wel aanraden om direct een Charge 4 te kopen, gelet op het waterdichte. Daarom toch een 7 en een 'ja' op de vraag of ik het product zou aanbevelen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Een spannend moment tijdens het uitpakken van ...
Door Anne-Chris84 op 8-5-2020

Een spannend moment tijdens het uitpakken van de charge 4. Als een echte fitbitfan was ik namelijk ontzettend benieuwd naar dit product! Bij het openen van de verpakking valt als eerste de kleur op. Met Palisander heb ik duidelijk de goede keuze gemaakt! De kleur van de fitbit komt echt overeen met de kleur op het plaatje. Het model ziet er strak uit en draagt overdag fijn aan de pols doordat het ook licht is. Wat mij wel meteen opviel was dat de charge hr wat goedkoper en meer plastic oogt als mijn vorige fitbit (alta hr rosegold). De schermgrootte is voor mij precies goed voor het uitlezen van de activiteiten. De getallen zijn duidelijk zichtbaar en het scrollen door het menu is eenvoudig. Op deze fitbit is het ook mogelijk om watsapp te ontvangen. De berichtjes zijn prima leesbaar. Wat jammer is is dat je niet kan selecteren van welke contacten je appberichten op je fitbit wil ontvangen. Ik zit in een aantal groepsgesprekken en ook deze komen massaal binnen wat voor mij persoonlijk iets teveel van het goede is waardoor ik de keuze heb gemaakt om watsappberichten uit te schakelen. Ook omdat dit batterij kost. Bij een activity tracker is het leuk om gebruik te kunnen maken van GPS. Dit systeem werkt super simpel, is nauwkeurig en als je een activiteit selecteert wordt alles nauwkeurig opgemeten en berekend. Tijdens het bewegen werkt de fitbit extra motiverend omdat deze met een lichte tril en boodschap op het scherm aangeeft of je in de vetverbrandingsfase zit of in de cardio fase. Tijdens het sporten ben ik nieuwsgierig en bekijk ik dit graag. Wanneer de zon in het scherm schijnt kan je helaas niet altijd het scherm aflezen. Gelukkig wordt alles duidelijk wanneer je na de activiteit je fitbit uitleest in de app. Heel leuk om precies te kunnen zien waar je hebt gelopen, hoeveel je verbrand hebt, hoe lang je hebt gelopen en hoeveel procent van de activiteit, cardio,Vetverbranding of neutraal was. Wat ik een nadeel vind is dat deze optie wel behoorlijk wat vraagt van je batterij. Bij gebruik van gps is mijn batterij echt een stuk sneller leeg. Logisch maar wat mij betreft wel iets te snel. Voordeel is wel dat de fitbit in ongeveer 1,5 uur volledig opgeladen is. Ook in je slaap kan je de fitbit dragen. Tijdens je slaap wordt dan gemeten wat je kwaliteit van slapen is geweest en kan je controleren of de percentages van bijvoorbeeld je remslaap en diepe slaap valt in de gewenste marge. Wanneer je de slaapresultaten hebt geladen op je app wordt er een kwaliteitscijfer aangehangen. De registratie werkt prima maar waar ik de fitbit overdag fijn vind dragen vind ik het ‘s nachts echt vervelend. van deze functie heb ik dus weinig gebruik gemaakt omdat ik er (ongeacht hoe strak of los het bandje ook zit) een slapende hand van krijg. Ivm Corona en vermijden van winkels heb ik nog geen gebruik gemaakt van contactloos betalen. Ook heb ik nog niet kunnen zwemmen met de fitbit. Al met al ben ik wel zeer tevreden. Ik vind de charge 4 een fijne fitbit. De uitstraling had iets minder plastic gemogen maar de fitbit doet waar hij voor gemaakt is.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
ik gebruik de Fitbit charge 4 nu ...
Door Frenky63 op 8-5-2020

ik gebruik de Fitbit charge 4 nu 3 weken. Ook maak ik actief gebruik van de bijbehorende app om mijn calorieën bij te houden. De Fitbit heeft een mooi design en ziet er degelijk uit de pasvorm is goed en je hoeft hem niet te strak om te doen voor een goede werking. Veel voorkomende sporten komen voor in het menu en hij start automatisch op als je een activiteit start. Hij is wel aanraak gevoelig bij mij stopte een aantal keren de activiteit als ik hem per ongeluk aan raakte. voor de prijs een prima aankoop en aanrader als je meer wilt doen aan je gezondheid. Met behulp van de Fitbit en de app lukte het mij 15 kg af te vallen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

3,0
Net gekocht en wat blijkt: ik heb ...
Door Razor op 4-5-2020

Net gekocht en wat blijkt: ik heb deze week al 15000 stappen gemaakt en al 3 badges verdient. Terugzetten naar fabriekinstellingen is geen optie en gebruikersgegevens wissen werkt niet

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Fitbit Charge 4
Gemiddelde score redacteuren
8,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Fitbit Charge 4
Aantal testen:
8
Genormeerde score:
8,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Fitbit Charge 4.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Fitbit Charge 4? Onze eigen test van de Charge 4 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Fitbit Charge 4
9,0
15-4-2020
iPhoned.nl

Met de Charge 4 doet Fitbit enkele fijne toevoegingen die de fitnesstracker nog completer maken. Daardoor is de fitnesstracker voor sporters nu een interessant, goedkoop alternatief voor een smartwatch. Hopelijk worden in de volgende editie weer aanpassingen in het design doorgevoerd, zodat het apparaatje net wat flitsender wordt.

iPhoned.nl
Fitbit Charge 4
9,0
16-4-2020
androidplanet.nl
Fitbit Charge 4
8,0
29-5-2020
clickx.be
Fitbit Charge 4 review: The only fitness tracker you need
8,0
22-4-2020
Digitaltrends.com

The Fitbit Charge 4 should last at least a few years under normal use. The body is built to withstand some bumps, and it has a water-resistance rating of up to 50 meters. Should you buy it? Yes. The Fitbit Charge 4 is a great fitness tracker, and the Fitbit app is a near-perfect companion to it.

Digitaltrends.com
Fitbit Charge 4
9,0
23-4-2020
TechRadar.com
Fitbit Charge 4
9,0
25-4-2020
Pocket-lint.com
Fitbit Charge 4 - Op eigen benen
9,0
13-5-2020
Computer! Totaal

Hoewel de Fitbit Charge 4 op het oog weinig vernieuwend lijkt, maakt de sportwearable onderhuids een grote stap in de richting van een smartwatch. Dankzij GPS en mobiel betalen is de Fitbit minder afhankelijk van je smartphone. Hoewel de hartslagsensor niet zo geavanceerd is als de laatste generatie van de Apple Watch, worden veel gezondheidsgegevens inzichtelijk weergegeven, zodat je net even dat beetje hulp krijgt om gezonder en fitter te worden.

Computer! Totaal
Fitbit Charge 4
8,3
17-6-2020
BesteProduct.nl

De Charge 4 is het nieuwste model in de bekende reeks fitnessbandjes van Fitbit. Uiterlijk is er niks veranderd ten opzichte van het vorige model, maar FItbit heeft eindelijk een gps-ontvanger ingebouwd. Hierdoor kan je afgelegde route worden bijgehouden zonder je telefoon mee te nemen. Erg handig! De toegenomen functionaliteit maakt deze fitnesstracker meer dan ooit een smartwatch.

BesteProduct.nl
Fitbit Charge 4
8,0
27-6-2020
Cnet.co.uk
Test Fitbit Charge 4 : le capteur d'activité se perfectionne
10,0
3-7-2020
Lesnumeriques.com

Avec son Charge 4, Fitbit passe un cap. Intégrant désormais un GPS, il se révèle indépendant du smartphone. De quoi le remettre dans la course face à des concurrents chinois toujours plus agressifs. Ce Charge 4 se positionne donc comme un produit complet, auquel il manque juste un peu d'autonomie et une interface un peu plus attractive pour être parfait.

Lesnumeriques.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
De Fitbit Charge 4 is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de Charge 4 hebben getest, krijg je voor € 137,78 een van de beste Smartbands in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
8,1
laagste prijs
€ 137,78
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Fitbit Charge 4


Fitbit Charge 4 uitvoeringenSpecificaties van Fitbit Charge 4

Functies

(Meet)-functies
actieve minuten, verbrande calorieën, afgelegde afstand, aantal stappen, geslapen uren, persoonlijke doelen
Actieve minuten
Ja
Calorieën verbrand
Ja
Volgen van trainingen
Ja
Afgelegde afstand
Ja
Slaapkwaliteit
Ja
Uren geslapen
Ja
Persoonlijke doelen
Ja

Display

Touchscreen
Ja

Algemene Kenmerken

Fabrikant kleur(en)
paars , zwart
Kleur(en)
paars , zwart
Kleur band
paars , zwart
Maat band
S|L

Connectiviteit

Verbindingstechnologie
draadloos
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.0
Wifi
Nee
Near Field Communication (NFC)
Ja
Ondersteunde besturingssystemen
Android, iOS

Opties

Trillende motor
Ja
Wekfunctie
Ja
Waterdicht
Ja

Sensoren

Sensoren
versnelling, hartslag
Hartslag monitor
Ja
Versnellingsmeter
Ja
Stappenteller
Ja
Locatie positie
Ja

Energie

Oplaadtijd
2 uur
Batterijduur
7 dagen
Accu type
Lithium-Polymeer (LiPo)

Inhoud En Afmetingen

Breedte
2,27 cm
Diepte
3,58 cm
Dikte
12,5 mm
Minimale schouderbandlengte
140 mm
Maximale schouderbandlengte
220 mm

Meegeleverd

Aantal banden inbegrepen
2
Meegeleverde kabels
USB

Algemeen

EAN
0811138038687 , 0811138038670
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2020
Releasedatum
March 2020
Partnumber
FB417BYBY , FB417BKBK

Product

Type/soort
activiteitstracker

Extra

Diepte
35,8 mm
Breedte
22,7 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
8
Beoordeling experts
8,1
Beoordeling consumenten
7,2
Prijs / kwaliteit
10,0