Volg ons

Huawei Ascend G6

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Huawei Ascend G6

Voordelen

 • Erg dun
 • Uitbreiding mogelijk micro-SD cards
 • 4G ondersteuning
 • Leuke software extras
 • Goede camera aan de voorkant
 • Erg snel door QuadCore processor

Nadelen

 • Relatief lage beeldschermresolutie
 • Accu niet verwijderbaar
 • Kort op interne opslag
 • Videoresolutie 1280x720 pixel
 • Radop-app zonder RDS

Onze test
Expertreview | op
6,8

De Huawei Ascend G6: een goede smartphone voor een prikkie, het kan gewoon!

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Al met al is de Huawei Ascend G6 een goede smartphone voor simpel gebruik. Natuurlijk is het geen aanrader voor de gebruiker die graag kiest voor snelheid en het beste van het beste, maar daar is deze telefoon ook niet voor bedoeld. Nadelen van de G6 zijn het gebrek aan voldoende intern geheugen, de wat irritante schil van Huawei en de matige camera. Buiten dat is de telefoon een goed instapmodel en bovenal bedoeld voor mensen die een smartphone kiezen voor simpel gebruik en weinig geld. Hij kost op het moment van schrijven namelijk maar zo'n € 145,-. Dat is bizar scherp geprijsd en daarom, voor zijn doelgroep, een zeer solide telefoon.

Apparaten moeten doen wat de fabrikanten beloven, en uiteraard waarvoor mensen betalen. Dat is mijn uitgangspunt als ik producten test. Dat geldt voor de tablets, de smartphones, maar net zo goed voor elektrische tandenborstels en scheerapparaten. En ik heb een hekel aan producten die onnodig ingewikkeld zijn of zinloze toevoegingen hebben. Hou het simpel, dat werkt vaak het beste.
Bart Boonstra
Bart Boonstra
Utrecht • 98 reviews
Redacteur
Apparaten moeten doen wat de fabrikanten beloven, en uiteraard waarvoor mensen betalen. Dat is mijn uitgangspunt als ik producten test. Dat geldt voor de tablets, de smartphones, maar net zo goed voor elektrische tandenborstels en scheerapparaten. En ik heb een hekel aan producten die onnodig ingewikkeld zijn of zinloze toevoegingen hebben. Hou het simpel, dat werkt vaak het beste.
Bart Boonstra
Bart Boonstra
Utrecht • 98 reviews
Redacteur
6,0
Multimedia
(Weging 15%)
Deze low budget smartphone beschikt over een 8 megapixel camera aan de achterzijde en over een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Ondanks de 8 megapixels is de kwaliteit van deze camera niet denderend; het duurt soms lang om scherp te stellen en de foto’s zijn niet altijd even contrastrijk. Vooral bij schemer zijn de foto’s onduidelijk en is er ruis te bemerken. Over de functies van de camera valt genoeg te zeggen. Zo beschikt hij over verschillende standen, HDR, Panaroma, normaal en slim. Met de slim stand, probeert de smartphone de foto zelf zo mooi mogelijk te maken door bijvoorbeeld donkere stukken lichter te maken. Naast deze standen beschikt hij over een geotagging optie, een glimlach optie (waarbij er automatisch een foto wordt gemaakt wanneer er een lach wordt gedetecteerd) en kun je foto’s nemen op stemcommando. Deze opties werken zeker naar behoren en kunnen handig zijn. De Ascend G6 is geschikt voor de jongere doelgroep, mede dankzij de front-camera. 5 megapixels om een selfie te maken. De G6 beschikt over een extra wijde lens voor selfies, wat best handig kan zijn. Naast de foto functie kun je video’s opnemen met een 720p HD resolutie. Tijdens het maken van een video merk ik vrij snel dat de camera moeite heeft met veel beweging en moet hij vaak scherpstellen. Ook met afwisseling tussen lichte en donkere ruimtes of vlakken heeft hij moeite. Als ik een video maak zonder al te veel bewegen, is de kwaliteit goed te noemen.
7,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
De Ascend G6 is een look-a-like van de Ascend P6 en hij beschikt over een 4,5 inch scherm. Dat is een prima formaat en hij past gemakkelijk in je broekzak. De smartphone ligt lekker in de hand en heeft een robuust uiterlijk. Dit komt mede door de achterkant, welke gemaakt is van mat plastic. Een voordeel van deze plastic achterkant is dat hij niet krasgevoelig is en toch een chique uiterlijk heeft. Het valt op dat de smartphone er degelijk en sterk uitziet. Aan de rechterzijkant bevinden zich een volumeknop en de lock-button. Aan de bovenkant is de usb-ingang te vinden om de smartphone op te laden. Dit vind ik een logische en goeie plek omdat hij alsnog goed bediend kan worden zonder dat er een kabel in de weg zit. Het 4,5 inch LCD-scherm heeft een resolutie van 960x450 pixels en heeft een hoge helderheid. Dit lijkt misschien wat weinig, maar in de praktijk is het scherp genoeg voor het lezen van teksten en kleine icoontjes. De speakers van de G6 zijn aanwezig op de achterkant van de smartphone en geven een redelijk hard maar beetje blikkerig geluid. De G6 heeft een Quadcore processor, met een kloksnelheid van 1,2 Ghz en is met simpel gebruik snel genoeg. Mede dankzij een werkgeheugen van 1 Gb verloopt dit soepel genoeg. Het openen van applicaties gebeurt niet zoals je misschien gewend bent bij high-end modellen, maar levert geen ergernissen op. Wanneer meerdere applicaties tegelijk openstaan en ik snel van de ene naar de andere applicatie wil gaan, moet ik soms wat geduld hebben. Helaas voorziet de G6 maar in een 4 Gb interne opslag, wat bij veel mensen erg snel vol zit. Dit komt voornamelijk door de schil die Huawei over Android heeft gelegd. Die neemt maar liefst de helft in van het totale geheugen! Gelukkig is het geheugen wel uit te breiden met een micro SD kaart. De G6 beschikt over een 2000 mAh accu en gaat bij normaal gebruik een volle dag mee en bij intensief gebruik (veel Social media, Whatsapp en internetgebruik) is 4,5 uur (screen-on) net te redden. Om de smartphone extra lang te kunnen gebruiken, heeft de Huawei een eigen voedingsplan (energiebesparing) ingebouwd. Met een gewicht van 115 gram in vergelijking met wat de smartphone allemaal onder de motorkap heeft liggen, is het zeker een lichtgewicht en een fijn toestel.
5,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
Huawei heeft er ook bij de G6 voor gekozen zijn eigen schil over Android te gooien. Deze wijkt flink af van andere schillen. Zo zijn de applicaties niet terug te vinden in een menu, maar staan ze net als bij de iPhone allemaal op het bureaublad. Bij weinig applicaties vind ik dit best handig, maar wanneer er een groot aantal applicaties op de telefoon staan kan het behoorlijk rommelig worden. De besturing werkt met de bekende drie on-screen toetsen, onderaan het scherm. Ook de verschillende thema's, waar Huawei ogenschijnlijk fan van is, zijn op de G6 terug te vinden. Niet alleen de kleurtjes veranderen, maar ook de manier waarop het scherm ontgrendeld moet worden, verandert wanneer je van thema's wisselt. In de praktijk hou je het bij jouw ene favoriete thema. En eerlijk is eerlijk, die blinken niet uit in schoonheid. Persoonlijk had ik liever gezien dat ze de schil een stuk minder zwaar hadden gemaakt, zodat het totale geheugen van 4 Gb niet al meteen voor de helft vol zit.
7,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Bij de Android versie zijn de standaard applicaties van Google meegeleverd en dus ook Chrome, de internetbrowser van Google. Deze browser werkt snel en bij een Google account, wordt alles automatisch gesynchroniseerd. De smartphone beschikt over nog een tweede browser, namelijk de standaard browser van Huawei zelf. Deze browser heeft makkelijke koppelingen naar veel gebruikte applicaties, zoals Maps, Gmail en Youtube. Naar mijn idee werkt deze browser minder snel dan Chrome, maar ik vind de snelle koppelingen erg handig. Bellen werkt goed, het geluid is helder en kan erg hard. Elkaar goed verstaan is geen probleem en de speaker werkt ook zeker naar behoren.
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Dit is nu echt een Smartphone die je geen ergernissen gaat opleveren, maar waar je het ook nooit met je vrienden over zult hebben. Het is een laagvlieger, maar wel een hele fijne laagvlieger. Snel een foto maken, check. Zonder problemen van social media genieten, check. Makkelijk te bedienen, check. Tja, voor een gebruiksvoorwerp is het gewoon een dikke dikke voldoende. Verwacht alleen geen Ferrari.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Voor een smartphone in een lagere prijsklasse (rond de € 150,-) is het een prima smartphone. Ook al beschikt hij niet over de beste specificaties, (welke de duurdere jongens wel hebben) werkt de G6 snel, makkelijk en voor simpel dagelijks gebruik goed. Voor deze lagere prijs krijg je wel een laag intern geheugen, maar dankzij de uitbreidbare mogelijkheid, hoeft dit niet per se een probleem te zijn. Dankzij het fijne formaat, de degelijke specificaties en zijn uiterlijk is hij dit bedrag zeker waard. Sterker nog, ik zou je voor dit geld geen beter alternatief kunnen geven.

6,8
Eindscore test
Huawei Ascend G6
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

72157649548801008


Testen van Huawei Ascend G6
Gemiddelde score redacteuren
-
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Huawei Ascend G6
Aantal testen:
10
Genormeerde score:
6,2
Actualiteit van de testen
0 %
Actuele expertscore
0,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Huawei Ascend G6.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Huawei Ascend G6? Onze eigen test van de Ascend G6 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Huawei Ascend G6 review
7,0
16-6-2014
ITproportal.com

The Huawei Ascend G6 is a lightweight yet robust handset. The headset slot is poorly placed, but the rest of the design is pleasing. There are some nice software extras, and the price seems quite attractive until you consider the EE Kestrel and, almost inevitably, the new 4G version of the Motorola Moto G.

ITproportal.com
Huawei Ascend G6 review
6,0
2-7-2014
TechRadar.com

Huawei is attacking a crowded marketplace already represented very well by the Motorola Moto G and while the Ascend G6 has got a lot to recommend it, I feel it falls at the last hurdle. Whilst specifications and design are both well represented considering the price, the usability isn't as good here as it is elsewhere.

TechRadar.com
Huawei Ascend G6 review
7,0
11-7-2014
Wired.co.uk

The Huawei Ascend G6 is a solidly built and solidly performing mid-range handset. But in an market increasingly crowded with precocious performers it's barely holding its own, especially against newbies like the OnePlus One which delivers a considerably higher price for not much more cash.

Wired.co.uk
Huawei Ascend G6 Smartphone Review
8,0
13-7-2014
NotebookCheck.net

Selfie Machine. Is pretty much how Huawei advertises the Ascend G6 because its star is for once the front-facing camera with an exceptionally high resolution of 5 megapixels. The other equipment is sooner from the mid-range, but that keeps the price low. Huawei demands 249 Euros for its newest smartphone offshoot.

NotebookCheck.net
Huawei Ascend G6 review
7,0
17-7-2014
TrustedReviews.com

The Huawei Ascend G6 is solid midrange effort but in a Moto G world, it needs to offer better value for money.

TrustedReviews.com
Huawei Ascend G6 review
4,0
1-8-2014
Expertreviews.co.uk

A cheap 4G phone with a good camera, but its rough screen and unresponsive buttons make it a chore to use on a daily basis.

Expertreviews.co.uk
De Huawei Ascend G6: een goede smartphone voor een prikkie, het kan gewoon!
6,8
9-1-2015
BesteProduct.nl

Al met al is de Huawei Ascend G6 een goede smartphone voor simpel gebruik. Natuurlijk is het geen aanrader voor de gebruiker die graag kiest voor snelheid en het beste van het beste, maar daar is deze telefoon ook niet voor bedoeld. Nadelen van de G6 zijn het gebrek aan voldoende intern geheugen, de wat irritante schil van Huawei en de matige camera. Buiten dat is de telefoon een goed instapmodel en bovenal bedoeld voor mensen die een smartphone kiezen voor simpel gebruik en weinig geld. Hij kost op het moment van schrijven namelijk maar zo'n € 145,-. Dat is bizar scherp geprijsd en daarom, voor zijn doelgroep, een zeer solide telefoon.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,3
Connect
1-7-2014
4,0
Computer Shopper
1-10-2014
7,0
Consumentengids
1-11-2014
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Huawei Ascend G6 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Smartphones.
expertscore
0,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Huawei Ascend G6

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Huawei Ascend G6 nog niet gedeeld. Heb jij de Ascend G6 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartphone van Huawei te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Huawei Ascend G6

Algemeen

EAN
8715557014777 , 6901443010745 , 6901443002221 , 6901443002276 , , 6901443007417 , 6901443002238 , 6901443002245
Partnumber
, 51058685 , 51058678 , 51059276 , 51058686 , 51058676 , 0C80325
Toelichting partnumber
- , Wit , Zwart
Introductie model
2015 , 2014
Releasedatum
March 2014 , January 2014 , May 2014

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Nee
Datanetwerk
WCDMA , HSPA+ , HSDPA , UMTS , LTE
Mobiel
3G, 4G
Kleur(en)
zwart , wit
Fabrikant kleur(en)
zwart , wit
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Type simkaart
microSIM
DLNA gecertificeerd
Ja
Abonnementstype
geen abonnement

Display

Type display
IPS , TFT
Schermgrootte
4,5 inch
Schermresolutie
540 x 960 , 960 x 540
Touchscreen
Ja
Touch screen type
capacitief
Touch technologie
multi-touch
3D-scherm
Nee

Mogelijkheden Apparaat

Vliegtuigmodus
Ja
Voice dialing
Ja
SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde videoformaten
3GP, MP4 , H.264 , DIVX , H.263
E-mail
Ja
Modem (tethering)
Ja
Wallpapers toevoegen
Ja
Call omschakelen
Ja
Gesprek in de wacht zetten
Ja
Gesprekstijd timer
Ja
Wachtstand
Ja
Conferentiegesprek mogelijk
Ja
Nummerherkenning
Ja
Instant messaging (IM)
Ja
Snelkiezen
Ja
Ondersteuning voor contactgroepen
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC, USB , hoofdtelefoon
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, 802.11n , Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.0 , 4.0 EDR
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB poort
Ja
USB vereist
Ja
USB versie
2.0
USB-connectortype
Micro-USB B
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm

Prestaties

Opslagcapaciteit
8 GB, 4 GB
Werkgeheugen (RAM)
1 GB
Besturingssysteem
Android 4.3
Operating systeem versie
4.3
Processor(en)
4 (quad-core)
Processor
Qualcomm , Qualcomm Snapdragon
Processor frequentie
1,2 Ghz, 1200 Mhz
Processor model
MSM 8926
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
32 GB
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
3G frequenties
850, 900, 1900, 2100, 1700
4G frequenties
1800, 1900, 2100, 800, 1700, 2600
2G standaarden
GSM
3G standaarden
WCDMA , HSPA+ , HSDPA , UMTS
4G standaarden
LTE

Opties

Opties
touchscreen, gps, FM-radio
GPS
Ja
Radio
Ja
Digitaal kompas
Ja
Videobellen
Ja
Trilfunctie
Ja
Omgevingslichtsensor
Ja
Orientatie sensor
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Geotagging
Ja
Wi-Fi positionering
Ja
USB geheugen
Ja
Personalisatie
iconen, menu, snelkoppelingen

Camera(S)

Camera opties
autofocus, front camera
Inclusief camera
Ja
Camera voorzijde
Ja
Cameratype voorkant
enkele camera
Type camera achterzijde
enkele camera
Resolutie camera (front)
5 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
8 megapixel
Video recording
Ja
Automatisch scherpstellen
Ja
Videocompressieformaten
MPEG4, H.264, H.263
Flash type
LED

Geluid

Luidspreker
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, AMR, WAV, MIDI, OGG, AMR-WB, AMR-NB, AAC+, eAAC+ , 3GPP , MP4
Beltonen
MP3
Microfoon mute
Ja

Energie

Accu capaciteit
2000 mAh
Accu/Batterij oplaadtijd
3 uur
Batterijen
Ja
Body SAR
0,901 W/kg
Hoofd SAR
0,56 W/kg
Accu type
Lithium-Polymeer (LiPo)

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
13,12 cm, 13,00 cm
Breedte
6,53 cm, 6,50 cm
Diepte
0,78 cm, 0,75 cm
Gewicht
115 gram

Meegeleverd

Batterijoplader meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Garantiekaart
Ja
Snelstartgids
Ja
Meegeleverde software
Google Maps
Inclusief headset
Ja
Google applicaties
Google Maps,Google Play,Google Voice Search
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-