Volg ons

Nokia Lumia 930

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Nokia Lumia 930

Voordelen

 • Groot scherm
 • Uitstekende 20MP camera
 • Nieuwe Windows 8.1 OS
 • Mooi amoled-scherm
 • Fantatische telefoon
 • Meer dan 25 GB intern geheugen
 • Draadloos laden mogelijk
 • Sterke quadcore processor
 • Goede gebouwd
 • Sterke videoprestaties

Nadelen

 • Compatibiliteit kan beter
 • Een beetje dik
 • Geen microSD-poort
 • Apps voor verbetering vatbaar
 • Accuduur had beter gekund
 • Nokia's Glimp-functie ontbreekt
 • Ligt niet zo lekker in de hand
 • De camera is traag

Onze test
Expertreview | op
7,8

Lumia 930 ook in 2015 nog een prima smartphone

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De lumia 930 is niet het nieuwste van het nieuwste. In 2014 was het de topper van Microsoft. Stiekem is hij dat nog steeds. Maar, wel flink in prijs gedaald! En dat maakt dit toestel een zeer interessant (inmiddels) mid range model. Hij heeft een zeer goede camera, ziet er leuk uit, heeft met zijn 32 Gb een flink opslaggeheugen en werkt nog eens zeer rap ook. Tegenvallend zijn zijn batterijduur en toch ook wel het feit dat hij niet uitbreidbaar is met een MicroSD kaartje. Desalniettemin is dit, ook in anno 2015, nog een top toestel om met je mee te dragen.

Apparaten moeten doen wat de fabrikanten beloven, en uiteraard waarvoor mensen betalen. Dat is mijn uitgangspunt als ik producten test. Dat geldt voor de tablets, de smartphones, maar net zo goed voor elektrische tandenborstels en scheerapparaten. En ik heb een hekel aan producten die onnodig ingewikkeld zijn of zinloze toevoegingen hebben. Hou het simpel, dat werkt vaak het beste.
Bart Boonstra
Bart Boonstra
Utrecht • 98 reviews
Redacteur
Apparaten moeten doen wat de fabrikanten beloven, en uiteraard waarvoor mensen betalen. Dat is mijn uitgangspunt als ik producten test. Dat geldt voor de tablets, de smartphones, maar net zo goed voor elektrische tandenborstels en scheerapparaten. En ik heb een hekel aan producten die onnodig ingewikkeld zijn of zinloze toevoegingen hebben. Hou het simpel, dat werkt vaak het beste.
Bart Boonstra
Bart Boonstra
Utrecht • 98 reviews
Redacteur
8,0
Multimedia
(Weging 15%)
Het paradepaardje van de Lumia 930 is toch wel zijn scherm. Het is een 5"AMOLED scherm. AMOLED staat bekend om zijn sublieme zwartwaarden en dat is dan ook meteen het eerste wat opvalt als je met deze smartphone werkt. Zwart is echt zwart. Daardoor komen andere kleuren ook beter uit. Het contrast is namelijk zeer hoog, waardoor het soms wat overdreven oogt allemaal. Gelukkig heeft Microsoft een app meegeleverd om dat allemaal iets terug te schroeven, mocht je dat nodig vinden. De kijkhoeken zijn ook meer dan in orde. De resolutie is Full HD, dat houdt in 1920x1080 pixels. Op een scherm van 5" geeft dat een pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Dat is meer dan genoeg om alles haarscherp te laten zijn. De audio die uit de Lumia 930 komt is van een acceptabele kwaliteit. Hij heeft jammer genoeg maar een speakertje en die zit aan de achterzijde, wat absoluut geen perfecte plaatsing is. In de Lumia 930 zit een 20 MP camera, exact dezelfde is als in de Lumia 1520. Die foto's waren top en daar is bij de Lumia 930 dus niks aan veranderd. Ook in het donker zijn de plaatjes meer dan acceptabel te noemen. In het zonlicht zijn de foto's zelfs zeer indrukwekkend.
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
Of je de Lumia 930 een mooie telefoon vindt, is zeer persoonlijk. Het is wel een stijlicoon. Dit is nog een echte typische Nokia telefoon qua uiterlijk, ondanks dat Microsoft het hele Nokia heeft overgenomen. Hij is extreem vierkant en hoekig. Persoonlijk vind ik dat erg stijlvol en mooi. Hij is zeer stevig gebouwd, waardoor je niet het gevoel hebt dat hij meteen in duizend stukjes klapt, als je hem een keertje laat vallen. De 930 wordt in verschillende uitvoeringen uitgebracht. Je kunt hem kopen in het zwart, wit, maar ook in het oranje en groen. De vorm is qua uiterlijk erg mooi, maar niet zeer praktisch in gebruik. De hoeken zijn redelijk scherp, wat soms flink kan prikken in je been als je hem met je mee draagt in je broekzak. Dat het toestel uit 2014 komt merk je wel. Hij is net iets minder gelikt afgewerkt dan hedendaagse smartphones (ook van Microsoft) en hij is wat aan de zware kant met zijn 167 gram. Ook de dikte van 9,8 mm is een stuk dikker dan gemiddeld. Toch is dit niet enorm storend. Wat wel storend is, is het feit dat de achterkant niet los te halen valt. Ben je uitgekeken op het fanatieke oranje? Dan zit je gebakken en moet je het er mee doen. Dit is bijvoorbeeld een stuk beter opgelost bij de Lumia 830, waarbij dit wel kan. Het betekent ook dat er geen mogelijkheid is om een MicroSD kaartje in te voeren. Jammer. Een erg groot probleem is dit echter niet omdat deze Lumia 930 is uitgerust met maar liefst 32 Gb aan geheugen. Voor een toestel dat al in 2014 uitkwam, heeft het een zeer rappe processor. Het is een quadcore Snapdragon 800 geklokt op 2,2 Ghz. Dit levert al met al een zeer snelle Lumia op. Tegenvallend is zijn batterijcapaciteit van 2420 mah. Ondanks dat Windows Phone zuinig omgaat met zijn energie, is dit toch wat summier. Video's kijken, browsen en foto's maken trekt de accu zeer snel leeg wat inhoudt dat het vaak voorkomt dat je het einde van de dag niet haalt.
7,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
De Lumia 930 draait op Windows Phone 8.1. Microsoft heeft deze versie in 2014 uitgebracht en is al een enorme stap in de goede richting. Hopelijk wordt deze versie in de komende maanden geupgrade naar het zojuist uitgekomen Windows Phone 10, waarvan op het moment van schrijven nog niet zoveel bekend is. Microsoft heeft in de afgelopen jaren een flinke inhaalslag gemaakt op het gebied van beschikbare apps voor Windows Phone. Ze zijn er echter nog lang niet. Dat is jammer. Veel populaire apps die je gewend bent van Android of iOS, zijn simpelweg niet terug te vinden in de Store van Microsoft. Wees niet bang, apps zoals Whatsapp en Facebook zijn er gewoon wel, alhoewel het wel vaak een inferieure versie betreft t.o.v. van Android of iOS. Het door ons al vaker geroemde HERE Drive+ en HERE Maps zijn uiteraard wel weer aanwezig. En dat betekent: Navigeren, zelfs als je offline bent!
8,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Naast HERE Drive+ en HERE Maps kun je volop genieten van muziek in de applicatie MixRadio. Je geeft je muzieksmaak aan en de applicatie bepaalt vervolgens voor jou wat je dan ook goede muziek moet vinden. Erg leuk. Bellen gaat helemaal goed door de ruisreductie die wordt toegepast. Alle social media apps zoals Facebook, Instagram en Youtube zijn gewoon te downloaden, maar werken niet zo lekker als op Android of iOS. Hopelijk wordt dat met de release van Windows 10 snel opgelost, zodat ook Windows Phone een voorkeursbehandeling kan genieten.
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
De hoogwaardige specificaties van deze topper uit 2014, zorgen ervoor dat het een feestje is om met deze telefoon te werken. Tuurlijk, als je nog nooit gewerkt hebt met Windows Phone, is het wel even wennen. Maar de leercurve is snel en als je het eenmaal gewend bent, werkt het gewoon soepel, overzichtelijk en vlot. Applicaties starten snel op en ook multitasken is geen probleem voor deze Lumia 930.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van schrijven kost de Lumia 930 ongeveer 350 euro. Dat is echt een zeer scherpe prijs ten opzichte van zijn concurrenten en dus wellicht interessant voor jou. Nee, het is zeker niet de nieuwste smartphone, maar daar kun je van profiteren omdat hij op veel gebieden gewoon nog mee komt met de huidige sub top en een stuk goedkoper is geworden. Dit is gewoon een top mid-range toestel!

7,8
Eindscore test
Nokia Lumia 930
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

72157657079060135


Testen van Nokia Lumia 930
Gemiddelde score redacteuren
-
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Nokia Lumia 930
Aantal testen:
19
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
0 %
Actuele expertscore
0,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Nokia Lumia 930.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Nokia Lumia 930? Onze eigen test van de Lumia 930 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Nokia Lumia 930 Review - Een nieuw tijdperk breekt aan
8,0
29-7-2014
Tweakers.net

De Lumia 930 is - ook al door een gebrek aan concurrentie - voor mensen die op zoek zijn naar een luxere Windows Phone de beste optie. Windows Phone 8.1 is een grote stap vooruit, mede dankzij het handige notificatiecentrum. De 930 heeft een mooi 5"-amoled-scherm, die dankzij het hoge contrast en redelijke helderheid ook in direct zonlicht afleesbaar is. De 20-megapixelcamera van de 930 presteert prima. Wel valt de accuduur een beetje tegen, ontbreekt Nokia's handige Glimp-functie om de tijd en notificaties te kunnen zien zonder het scherm aan te zetten en ligt hij niet zo lekker in de hand door het hoekige ontwerp.

Tweakers.net
Nokia Lumia 930 review
10,0
10-7-2014
Expertreviews.co.uk

Battery life could be better, but this is still one of the best Windows phones ever made.

Expertreviews.co.uk
Nokia Lumia 930 review
8,0
11-7-2014
Theinquirer.net

The Nokia Lumia 930 might be our favourite Windows Phone yet. While it has its shortcomings - such as its cumbersome design and not so impressive battery life - the Lumia 930 more than makes up for those with its Full HD screen, smooth performance and market-leading camera.

Theinquirer.net
Nokia Lumia 930 review
8,0
11-7-2014
Wired.co.uk

It's hard to imagine anyone buying this phone and not loving it. It's a pleasure to use and attractive to boot.

Wired.co.uk
Nokia Lumia 930 review
9,0
11-7-2014
Pocket-lint.com

The Lumia 930 is as close as we've got to Windows Phone's wow moment. But, in saying that, we're still on the fence about whether it's enough to lure new customers in.

Pocket-lint.com
Nokia Lumia 930 review
8,0
15-7-2014
TrustedReviews.com

The Nokia Lumia 930 is another very good top-end Windows Phone from Nokia, but we'd like it to last a longer and be less chunky.

TrustedReviews.com
Nokia Lumia 930 review:
7,0
18-7-2014
Cnet.co.uk

The Nokia Lumia 930 does many things right. It has a great display, a brilliant camera, an interesting metal and plastic design and the Windows Phone 8.1 software is simple to use. Those are important things to get right, but its unimpressive battery life lets it down and it's rather fatter and heavier than the Galaxy S5 or the HTC One M8.

Cnet.co.uk
Nokia Lumia 930 review
8,0
18-7-2014
TechRadar.com

The Nokia Lumia 930 is the best Windows Phone yet – you'll probably read that across the web. But that's like saying it's the best seaplane: you'll really need some elements of it from time to time, and you'll be able to use it, but really you want something that's able to flourish in more scenarios.

TechRadar.com
Nokia Lumia 930 review: The Windows Phone to rule them all
8,0
22-7-2014
ITproportal.com

If you've never tried a Windows smartphone before, the Lumia 930 is definitely the device to get you going. Its eye-catching design really makes it stand out from the crowd (a big plus point in an increasingly competitive market.) The camera is no 1020 - but it's one of the best you'll find for everyday shots on the go – and the inky blacks of the screen are genuinely beautiful. Besides, considering it's one of the cheapest flagships on the market right now, why not experiment?

ITproportal.com
Nokia Lumia 930 Smartphone Review
8,7
24-7-2014
NotebookCheck.net

Everything remains different. Sleeker, faster, better. The Nokia Lumia 930 - the new de-facto Windows Phone 8.1 flagship device - tries to impress on a lot of fronts. Many features are truly inspiring, others are not quite there yet. More about that in our detailed review.

NotebookCheck.net
Nokia Lumia 930 and 630 review
7,0
4-8-2014
Theverge.com

Microsoft’s first phones are designed to showcase Windows Phone 8.1, but they fall slightly short on both ends of the scale. The Lumia 630 looks and feels great for a low-end phone, but the compromises with display brightness, storage, and cameras make it hard to recommend against strong Android competition from the Moto G and Moto E. Equally, even Nokia’s own Android X2 seems to fill some of the missing gaps, so it’s puzzling why Nokia and Microsoft opted for these spec choices on the Lumia 630. At the high end, Lumia’s 930 is nothing more than the Lumia Icon rebranded with colorful options. It’s a phone that debuted almost six months ago on Verizon, and one that’s not coming to any US carriers for now. It has competitive hardware, but the chubby and boring design just doesn’t stand up to the competition. To really showcase the vast improvements in Windows Phone 8.1, you would have expected Microsoft and Nokia to launch a truly iconic handset that’s powerful, slim, and has a great camera. The Lumia 925 mostly achieved that goal more than a year ago, and its successor should be here right now ready for Windows Phone 8.1, but sadly it’s not. So where does this leave Windows Phone for 2014? Both of these handsets will satisfy some, but there’s too much solid competition at both the high- and low-end for either to truly succeed. The Lumia 520 capitalized on a gap in the market before Motorola was able to produce good Android handsets at low prices. If Microsoft is serious about growing Windows Phone marketshare then it might have to sacrifice some margins and provide specs that deliver a good experience even at the low end of the market. Otherwise, there’s always Samsung or an array of Android handsets for savvy shoppers to consider.

Theverge.com
Review: Nokia Lumia 930, The New Star of the Windows Phones?
8,0
14-8-2014
DigitalVersus.com

A great follow-up to the Lumia 925, The Lumia 930 is currently the best Windows Phone on the market, with balanced performance, careful manufacturing, a gorgeous 5" display, exemplary fluidity and an effective user interface. But it really deserves a better battery to let it compete with high-end Androids like the GS5. If you're looking for a Windows Phone with longer better life, check out the Lumia 1520—it also has expandable storage space.

DigitalVersus.com
Nokia Lumia 930 review
8,0
23-9-2014
Whathifi.com

The Lumia 930 is easily the best Windows Phone we’ve seen, with a gorgeous screen, great camera and video performance that easily competes with the best Android phones out there. However, we still want more from the apps side of things, and its file compatibility is restricted. That’s still too much for us to consider it for the full five stars.

Whathifi.com
Lumia 930 ook in 2015 nog een prima smartphone
7,8
12-8-2015
BesteProduct.nl

De lumia 930 is niet het nieuwste van het nieuwste. In 2014 was het de topper van Microsoft. Stiekem is hij dat nog steeds. Maar, wel flink in prijs gedaald! En dat maakt dit toestel een zeer interessant (inmiddels) mid range model. Hij heeft een zeer goede camera, ziet er leuk uit, heeft met zijn 32 Gb een flink opslaggeheugen en werkt nog eens zeer rap ook. Tegenvallend zijn zijn batterijduur en toch ook wel het feit dat hij niet uitbreidbaar is met een MicroSD kaartje. Desalniettemin is dit, ook in anno 2015, nog een top toestel om met je mee te dragen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
6,0
Computer Active
1-9-2014
7,8
Connect
1-9-2014
8,3
PCPRO
1-10-2014
10,0
Computer Shopper
1-10-2014
8,6
Test
1-11-2014
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Nokia Lumia 930 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Smartphones.
expertscore
0,0
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Nokia Lumia 930

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Nokia Lumia 930 nog niet gedeeld. Heb jij de Lumia 930 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartphone van Nokia te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Nokia Lumia 930

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Nee
Type simkaart
nanoSIM
Datanetwerk
WCDMA, HSDPA, HSUPA , LTE
Mobiel
3G, 4G
Kleur(en)
groen , oranje , wit , zwart
Fabrikant kleur(en)
groen , oranje , wit , zwart
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
DLNA gecertificeerd
Ja
Abonnementstype
geen abonnement

Display

Schermgrootte
5 inch
Touchscreen
Ja
Aantal kleuren
16000000 , 16.78 miljoen kleuren
Type display
OLED
Schermresolutie
1080 x 1920 , 1920 x 1080
Touch screen type
capacitief
Touch technologie
multi-touch

Mogelijkheden Apparaat

SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde videoformaten
AVI, 3GP, M4V, MP4, WMV, MOV , 3G2 , MPEG4 , VC-1 , AVC , H.264 , H.263
E-mail
Ja
Ondersteunde documentformaten
PDF, DOC, PPT, XLS , PPS
Ondersteunde beeldformaten
JPG, EXIF
Wachtstand
Ja
Conferentiegesprek mogelijk
Ja
Instant messaging (IM)
Ja
Snelkiezen
Ja
Gesproken navigatie-instructies
Ja
Vliegtuigmodus
Ja
Wallpapers toevoegen
Ja
Call omschakelen
Ja
Gesprek in de wacht zetten
Ja
Gesprekstijd timer
Ja
Nummerherkenning
Ja
Ondersteuning voor contactgroepen
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC , USB , hoofdtelefoon
Wifi
Ja
Bluetooth
Ja
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB vereist
Ja
USB versie
2.0
WLAN type
802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac , Wi-Fi 5 (802.11ac) , Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth-versie
4.0
Bluetooth-profielen
A2DP, AVRCP, HFP, OPP, PBAP, GATT , MAP , GAP , PBA , AVCTP , HCRP
USB poort
Ja
USB-connectortype
Micro-USB B , micro-USB
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm

Prestaties

Opslagcapaciteit
32 GB
Opslag uitbreidbaar
Nee
Werkgeheugen (RAM)
2 GB
Processor frequentie
2200 Mhz, 2,2 Ghz
Compatibele geheugenkaarten
Nee
Besturingssysteem
Windows Phone , Windows Phone 8.1
Processor(en)
4 (quad-core)
Processor
Qualcomm Snapdragon
Processor model
800
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
3G frequenties
850, 900, 1900, 2100
2G standaarden
EDGE, GPRS, GSM
3G standaarden
WCDMA, HSDPA, HSUPA
Ondersteunde beveiligingsalgoritmen
EAP,EAP-SIM,EAP-TLS,EAP-TTLS,PEAP,WEP,WPA,WPA2 , EAP-SIM,EAP-TLS,EAP-TTLS,WEP,WPA,WPA2,WPA2-AES,WPA2-TKIP
Operating systeem versie
8.1
4G standaarden
LTE

Opties

Opties
touchscreen, gps, FM-radio , draadloos opladen
GPS
Ja
Radio
Ja
Videobellen
Ja
Trilfunctie
Ja
GLONASS
Ja
Omgevingslichtsensor
Ja
Orientatie sensor
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Draadloos opladen
Ja
Wi-Fi positionering
Ja
USB geheugen
Ja
Personalisatie
iconen

Camera(S)

Resolutie camera (front)
20 MP, 20,0 MP, 1,2 MP
Digitale zoom
2 x
Video recording
Ja
Camera opties
autofocus, front camera
Camera voorzijde
Ja
Cameratype voorkant
enkele camera
Type camera achterzijde
enkele camera
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
20 megapixel
Beeldsensor
25.4 / 2.5 inch
Beeldverhouding
16:9
ISO-gevoeligheid
100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 4000, Auto , 100,200,400,800,1600,3200,4000,Auto , 100,200,400,800,1600,3200,4000
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, bewolkt, fluorescerend, witgloeiend
Automatisch scherpstellen
Ja
Flash type
LED
Max. framerate
30 fps
Videocompressieformaten
MPEG4, VC-1, H.264, H.263
Video-opname modi
1080p , 720p
Rear camera resolution
1920 x 1080 pixels
Opname resolutie (video)
30 pixels

Geluid

Luidspreker
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, AMR-NB , AMR , M4A , 3GPP , MP4 , ASF , HE-AAC
Stemcodecs
AMR-NB,AMR-WB,EFR,FR,HR , AMR,AMR-NB,AMR-WB,EFR,FR,HR
Microfoon mute
Ja

Energie

Gesprekstijd
1074 min, 930 min
Accu capaciteit
2420 mAh
Stand-by tijd
432 uur
Continue audio-afspeeltijd
75 uur
Continue video-afspeeltijd
9 uur
Gesprekstijd (2G)
21,7 uur, 15,5 uur
Browsing tijd (Wi-Fi)
9 uur
Geschikt voor batterijgrootte
BV-5QW
Body SAR
0,73 W/kg
Hoofd SAR
0,6 W/kg
Batterijen
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
13,70 cm
Gewicht
167 gram
Breedte
7,10 cm
Diepte
0,98 cm

Algemeen

EAN
6438158669635 , 6438158670884 , 6438158663848 , 5054230866702 , 6438158670891 , 6438158671881 , 6438158671430 , 6438158669611 , 6438158670938 , , 6438158669642 , 6438158663831 , 5054230866696 , 6438158663817 , 6438158674615 , 6438158670846 , 6438158670853 , 6438158670860 , 6438158668171 , 6438158670945 , 6438158670877 , 6438158671997 , 4016138899474 , 6438158663824 , 5054230866719
Partnumber
, A00019554 , A00019555 , A00019613 , kpn-combi-abo_Lumia 930 4G Zwart , A00019457 , 40-19-5599 , A00019559 , A00019551 , A00019550 , A00019352 , A00019560 , A00019553 , A00019698 , A00019552
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2014 , 2015
Releasedatum
May 2014 , June 2014 , September 2014 , August 2014

Meegeleverd

Batterijoplader meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Garantiekaart
Ja
Snelstartgids
Ja
Google applicaties
Gmail,YouTube
Adapter meegeleverd
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-