Volg ons

Huawei Y7 2017

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Huawei Y7 2017

Voordelen

  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Degelijke camera
  • Erg helder display en grote kijkhoek

Nadelen

  • Geen vingerafdrukscanner
  • Kiezen tussen een microSD-kaart of een 2e SIM
  • Glijdt gemakkelijk uit je handen
  • 16GB intern geheugen is aan de lage kant

Onze test
Consumententest | op
7,0

Huawei Y7: Een geweldige middenklasser met één minpuntje

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Na al meerdere malen een Huawei toestel gereviewd te hebben kan ik twee dingen met zekerheid zeggen. De toestellen hebben een uitstekende bouwkwaliteit en de EMUI schil over Android heen is even wennen, maar biedt veel mogelijkheden. Dit geldt ook voor de Y7 die zich met een schappelijke prijs van 175 euro in het middensegment weet te plaatsen. Het is natuurlijk geen high-end toestel, maar op alle vlakken biedt deze smartphone een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het enige echte nadeel is het ontbreken van een vingerafdrukscanner, maar dat houdt de kooptip niet tegen.

Het concept van testen en reviews schrijven is mij niet wereldvreemd. Ik schrijf wel vaker over mijn bevindingen voor diverse websites. Ik vind het heel belangrijk om kritisch naar een product te kijken en te beoordelen op een aantal belangrijke punten. Ikzelf ga ook eerst op onderzoek uit naar reviews en ervaringen van anderen, voor ik een aankoop doe. Helaas kom ik geregeld van een koude kermis thuis, want citaten als ‘dit is een top product’ daar heb ik weinig aan. Ik wil daar verandering in brengen en ik hoop dat in mijn rol als elektronica en gadgets tester te kunnen doen.
Gino Samy
Gino Samy
Amsterdam • 11 reviews
Consumententester
Het concept van testen en reviews schrijven is mij niet wereldvreemd. Ik schrijf wel vaker over mijn bevindingen voor diverse websites. Ik vind het heel belangrijk om kritisch naar een product te kijken en te beoordelen op een aantal belangrijke punten. Ikzelf ga ook eerst op onderzoek uit naar reviews en ervaringen van anderen, voor ik een aankoop doe. Helaas kom ik geregeld van een koude kermis thuis, want citaten als ‘dit is een top product’ daar heb ik weinig aan. Ik wil daar verandering in brengen en ik hoop dat in mijn rol als elektronica en gadgets tester te kunnen doen.
Gino Samy
Gino Samy
Amsterdam • 11 reviews
Consumententester
7,0
Multimedia
(Weging 15%)
De camera van de Y7 schiet mooie plaatjes. De telefoon beschikt over een 12 megapixel camera. De foto's komen in de meeste gevallen mooi uit, al zitten de kleurwaarden er af en toe net een beetje naast. Daarnaast laat de kwaliteit van de selfiecamera ook wat te wensen over. Ook in het instellingenmenu zijn er genoeg opties mogelijk voor de fanatieke fotograaf. Zo kan naar wens een cameraraster worden ingesteld, camera via spraak worden bediend of automatisch een foto worden gemaakt wanneer er een glimlach wordt gedetecteerd. Ook is er een pro modus aanwezig waarin lichtbalans, contrast etc. kunnen handmatig kunnen worden ingesteld. Nadeel is wel dat het interne geheugen snel vol zit, dus een geheugenkaartje is echt een must.
6,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
De algehele uitstraling van de telefoon oog misschien wat saai, maar de bouwkwaliteit is er zeker niet minder om. De telefoon voelt solide aan. Echter is een 5,5 inch scherm persoonlijk een beetje aan de grote kant. De grootte van mijn hand is gemiddeld en het is dan af en toe al moeilijk om de telefoon met één hand te bedienen. Ook ben ik geen fan van de gladde afwerking op de achterkant van het toestel. Dit komt de grip niet ten goede. De Y7 komt in twee verschillende kleuren. De ene heeft een witte rand om het scherm en een zilveren achterkant terwijl de zwarte variant een donkergrijze achterkant heeft. De zwarte wint mijn voorkeur omdat het geheel wat mooier oogt. Qua hardware loopt de telefoon niet mee met high end toestellen zoals de Samsung S8 of Huawei P10, maar voor alledaags gebruik en de wat simpelere spelletjes kan deze telefoon prima door. Als we even snel de telefoon omschrijven dan zien we aan de voorkant een notificatie led, lichtsensor, oor speaker en selfie camera. Aan de onderkant de micro-USB aansluiting, microfoon en speaker. Bovenop bevindt zich de 3,5mm hoofdtelefoon aansluiting en een andere microfoon. Tot slot vinden we de hoofdcamera en een enkele led flits terug op de achterkant.
7,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
De software is Android 7.0 versie met daarover heen de Huawei schil genaamd EMUI. Dit zorgt voor software die minder lijkt op het standaard Android besturingssysteem. Voor de Huawei gebruikers niks nieuws onder de horizon, echter is dit wellicht even wennen voor gebruikers van andere merken. Alles werkt vlot, maar helaas waren er incidenteel wat haperingen merkbaar. De telefoon beschikt over 2GB RAM en het instellingenmenu kan naar eigen wens worden aangepast. Dat vereist wel enig zoekwerk omdat je naast de 'gewone' instellingen ook nog een apart menu hebt voor de geavanceerde instellingen. Dat maakt het helaas niet veel overzichtelijker.
7,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Afhankelijk van het abonnement van je provider kan je op deze telefoon gebruik maken van het snellere 4G netwerk. Op de vooraf geïnstalleerde Chrome browser van Google kun je vlekkeloos internetten. Een andere browser of app downloaden kan uiteraard via de Play Store. De Y7 heeft al behoorlijk wat vooraf geïnstalleerde apps bij het eerste gebruik. Niet iedereen is daar even happig op en het is ook niet ideaal aangezien de telefoon maar over 16GB intern geheugen beschikt. Gelukkig kunnen de meeste verwijderd worden en de overige uitgeschakeld. De mogelijkheid om de telefoon met een SD kaartje uit te breiden biedt hier een uitkomst, want sommige apps kunnen dan naar het SD kaartje verplaatst worden. De bel-kwaliteit is prima en ook hier komt EMUI weer om de hoek kijken, want zo kan bijvoorbeeld een blokkeerlijst voor berichten en oproepen opgesteld worden. Ook is het mogelijk om in plaats van een SD kaart een tweede simkaart te plaatsen. Dit is handig voor mensen die bijvoorbeeld een werk- en privénummer hebben.
7,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
De telefoon is vlot in het dagelijks gebruik. Er kan snel gewisseld worden tussen menu's en apps. Toch is er heel af en toe een hapering merkbaar, maar dit is verder niet storend. Ondanks dat er maar 2GB RAM geheugen beschikbaar is om het systeem en de applicaties op te laten draaien verloopt dit prima. Eventueel biedt de software de mogelijkheid om meldingen te geven over geheugen intensive apps en die kunnen indien gewenst gesloten worden. Android is van zichzelf al erg uitgebreid, maar Huawei voegt met EMUI nog een aantal extra opties toe die meerwaarde kunnen bieden. Om maar even wat te noemen: één-hand modus, ingebouwde virusscanner, zwevende shortcut toets en handschoenmodus. Je zult niet alles nuttig vinden, maar er zit voor ieder wat wils tussen. Waar ik echter nog steeds niet over te spreken ben is de manier waarop het instellingen menu ingedeeld is. Als je met de instellingen bezig bent kan je snel verdwalen en moet je een paar keer terug om te zien waar je bent. Daarnaast is de nogal glad afgewerkte achterkant geen succes en komt de houvast niet ten goede.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Een telefoon hoeft helemaal niet veel te kosten om goede prestaties te leveren. Zo moet Huawei gedacht hebben toen ze de Y7 op de markt brachten. De telefoon heeft op het moment van schrijven een adviesprijs van 175 tot 200 euro. Daar krijg je een helder 5,5 inch scherm, degelijke camera met flits, grote 4000mAh accu, Octa-core processor (8 kernen), en uitbreidbaar geheugen voor terug. En dat in een best strak jasje. Enige echte nadeel is het gemis van een vingerafdrukscanner. Vooral wanneer je dit gewent was te gebruiken, zal het als een gemis voelen. Desalniettemin is dit een prima telefoon met een mooie prijs-kwaliteitverhouding.

7,0
Eindscore test
Huawei Y7 2017

Testen van Huawei Y7 2017
Gemiddelde score redacteuren
3,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Huawei Y7 2017
Aantal testen:
5
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
53 %
Actuele expertscore
3,6
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Huawei Y7 2017.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Huawei Y7 2017? Onze eigen test van de Y7 2017 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
HUAWEI Y7
7,0
21-8-2017
Gadgetgear.nl

Huawei leverde in het lage- en middensegment altijd veel voor weinig. Toch is Huawei de prijzen de laatste anderhalf jaar wat gaan verhogen. Dat zien we ook terug in deze Huawei Y7. Wat het een toestel van ronde de €150, had Huawei echt een hele goede smartphone voor iedereen die weinig te besteden heeft. Het toestel zit echter rond €200 en is daarmee iets minder interessant. Behalve als je voor film en fotografie gaat. Daar blinkt het toestel wel echt uit in het prijssegment.

Gadgetgear.nl
Huawei Y7 (2017
8,2
22-9-2017
NotebookCheck.net

With the Huawei Y7, the manufacturer put together a compelling package. The images of the main camera are quite sharp and show a good color reproduction. You can also record decent videos with it. In particular, the Huawei Y7 is the choice for all fans of powerful smartphones, who don't want to spend more than 200 Euros (~$238). Thanks to the powerful SoC, it outperforms the other similarly priced and even slightly more expensive devices in terms of computing power. Since the operation also works well, the case fits into the hand well, the battery lasts long, and the voice quality is convincing at least on the side of the user, you can be pleased about a successful overall package.

NotebookCheck.net
De Huawei Y7 is 9 millimeter dun, weegt 166 gram en heeft een scherm met een diagonaal van 5,5 inch (13,9 centimeter).
7,2
1-10-2017
Consumentenbond

De Huawei Y7 is 9 millimeter dun, weegt 166 gram en heeft een scherm met een diagonaal van 5,5 inch (13,9 centimeter). Dat scherm is zeer goed bestand tegen krassen en de behuizing is zeer slecht bestand tegen krassen. De meest recente software-versie is verouderd: Android 7.0. De opslagcapaciteit is 16 gigabyte. Daarvan is 8,03 GB vrije opslagruimte beschikbaar. De opslagruimte kun je uitbreiden met een geheugenkaart. De batterij is voor 13 procent opgeladen in een kwartier en volledig opgeladen in 2 uur en 30 minuten.Je kunt hem niet zelf verwisselen. Het apparaat ondersteunt LTE. HD Voice wordt ondersteund. Het heeft 200 euro als richtprijs.

Consumentenbond
Huawei Y7: Een geweldige middenklasser met één minpuntje
7,0
10-10-2017
BesteProduct.nl

Na al meerdere malen een Huawei toestel gereviewd te hebben kan ik twee dingen met zekerheid zeggen. De toestellen hebben een uitstekende bouwkwaliteit en de EMUI schil over Android heen is even wennen, maar biedt veel mogelijkheden. Dit geldt ook voor de Y7 die zich met een schappelijke prijs van 175 euro in het middensegment weet te plaatsen. Het is natuurlijk geen high-end toestel, maar op alle vlakken biedt deze smartphone een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het enige echte nadeel is het ontbreken van een vingerafdrukscanner, maar dat houdt de kooptip niet tegen.

BesteProduct.nl
Huawei Y7 im Test
7,7
23-11-2017
Connect.de

Die Funkeigenschaften im LTE-Netz fielen zwar etwas ab. Dafür überzeugen die klare Sprachverständlichkeit und die exzellenten Ergebnisse in den Akustikmessungen. Die Ausdauer des fest verbauten 4000-mAh-Akkus war ebenfalls über alle Zweifel erhaben: Über 8,5 Stun- den wurden im connect-Praxismix erreicht. Durchhaltevermögen, brauchbares Display, tolle Kamera: Das Huawei Y7 macht Wesentliches richtig gut – ein starker Auftritt und damit eine Emphehlung wert.

Connect.de
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Huawei Y7 2017 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Smartphones.
expertscore
3,6
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Huawei Y7 2017

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Huawei Y7 2017 nog niet gedeeld. Heb jij de Y7 2017 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartphone van Huawei te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Huawei Y7 2017

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Ja
Datanetwerk
UMTS
Mobiel
3G, 4G
Kleur(en)
grijs , zilver , goud
Fabrikant kleur(en)
grijs , zilver , goud
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Abonnementstype
geen abonnement
Type simkaart
nanoSIM

Display

Scherm vorm
vlak
Schermgrootte
5,5 inch
Schermresolutie
1280 x 720
Contrast ratio (typisch)
1500:1
Touchscreen
Ja
Touch screen type
capacitief
Touch technologie
multi-touch
Type display
IPS
Pixeldichtheid
443 ppi
Aantal kleuren
16.78 miljoen kleuren

Mogelijkheden Apparaat

Vliegtuigmodus
Ja
SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde videoformaten
MKV, 3GP, MP4, WEBM
E-mail
Ja
Modem (tethering)
Ja
Wallpapers toevoegen
Ja
Call omschakelen
Ja
Gesprek in de wacht zetten
Ja
Gesprekstijd timer
Ja
Wachtstand
Ja
Conferentiegesprek mogelijk
Ja
Nummerherkenning
Ja
Instant messaging (IM)
Ja
Snelkiezen
Ja
Ondersteuning voor contactgroepen
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC, USB, hoofdtelefoon
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, 802.11n , Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.1
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB poort
Ja
USB-connectortype
micro-USB , USB Type-C
USB versie
2.0
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm

Prestaties

Opslagcapaciteit
16 GB
Werkgeheugen (RAM)
2 GB
Besturingssysteem
Android 7.0
Operating systeem versie
7.0
Processor(en)
4 (quad-core)
Processor
Qualcomm Snapdragon
Processor frequentie
1,4 Ghz, 1400 Mhz
Processor model
MSM8940
Coprocessor
Ja
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash) , microSDHC , microSDXC
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
2G standaarden
GSM
3G standaarden
UMTS
4G standaarden
LTE
Processor architectuur
ARM Cortex-A53
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
128 GB

Opties

Opties
touchscreen, gps, vingerafdrukscanner
Vingerafdrukscanner
Ja
Digitaal kompas
Ja
Gyroscoop
Ja
GLONASS
Ja
Videobellen
Ja
Trilfunctie
Ja
Omgevingslichtsensor
Ja
Orientatie sensor
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Geotagging
Ja
Wi-Fi positionering
Ja
Personalisatie
iconen, menu, snelkoppelingen
Tweede scherm
Nee
GPS
Ja
USB geheugen
Ja

Camera(S)

Camera opties
autofocus, front camera , lach detectie , gezichts detectie
Camera voorzijde
Ja
Cameratype voorkant
enkele camera
Type camera achterzijde
enkele camera
Resolutie camera (front)
8 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
12 megapixel
Video recording
Ja
Beeldverhouding
16:9
Zoommogelijkheid
Ja
Automatisch scherpstellen
Ja
Flash type
LED
Lach detectie
Ja
Gezichtsdetectie
Ja
Video-opname modi
1080p, 720p, 2160p

Geluid

Luidspreker
Ja
Microfoon mute
Ja
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, AMR, M4A, FLAC, WAV, MP4, OGG, 3GP, AWB, Midden

Energie

Gesprekstijd (2G)
37 uur
Gesprekstijd
1260 min
Spreektijd (4G)
20 uur
Standby time (2G)
575
Standby-tijd ( 4G )
532 uur
Accu capaciteit
4000 mAh
Stand-by tijd
564 uur
Accu type
Lithium-Polymeer (LiPo)

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
15,36 cm
Breedte
7,64 cm
Diepte
0,84 cm
Gewicht
165 gram

Algemeen

EAN
5413729231528, 5415247135449 , 5415247135456 , 6901443182572 , 5413729231535
Partnumber
5415247135449 , 5415247135456 , 51091RMD
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
January 2018 , May 2017
Introductie model
2017

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Garantiekaart
Ja
Snelstartgids
Ja
Inclusief headset
Ja
Google applicaties
Google Maps,Google Play,YouTube
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
3,6
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-