Volg ons

Land Rover Explore

Voor- en nadelen van de Land Rover Explore

Voordelen

  • Robuust
  • Waterbestendig

Nadelen

  • Niet het mooiste scherm
  • Groot en lomp, geen design anno 2018

Onze test
Consumententest | op
7,6

Land Rover Explore: Grote sterke unit voor specifieke doelgroep

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Land Rover Explore is een smartphone die het over een andere boeg gooit. Waar andere merken opvallen met prachtige dunne en randloze designs, doet de Explore dat met z'n bouwkwaliteit. Haast onverwoestbaar, dit monster met Gorilla Glass 5, IP68 waterbestendigheid en een behuizing waar je 'U' tegen zegt. Met het Adventure Pack klik je er ook nog eens een extra accu bij. Deze spierballen komen met een voorspelbare keerzijde, de telefoon is namelijk groot en zwaar. Zeg maar gerust lomp. Ook heeft 'ie niet een scherm of camera die kan wedijveren met de top smartphones van dit moment. Deze telefoon is gebouwd voor buitenmensen, bouwvakkers en avonturiers. Het prijskaartje van 600 euro is niet mals, maar ja, een tank is nu eenmaal niet goedkoop.

Wasilja kwam hier als stagiair beeld vanuit zijn opleiding Communicatie en Multimedia Designer (CMD), aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De brede wereld van media en design is zijn passie. Dagelijks maakt hij gebruik van de computer, digitale programma's en diverse hardware om te kunnen filmen. Na een geweldige stage deelt hij zijn kennis van en ervaring in verschillende productgroepen graag met ons, door geregeld diverse producten voor ons te testen.
Wasilja Peterse
Wasilja Peterse
Arnhem • 1 review
Consumententester
vanaf 228,00
Wasilja kwam hier als stagiair beeld vanuit zijn opleiding Communicatie en Multimedia Designer (CMD), aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De brede wereld van media en design is zijn passie. Dagelijks maakt hij gebruik van de computer, digitale programma's en diverse hardware om te kunnen filmen. Na een geweldige stage deelt hij zijn kennis van en ervaring in verschillende productgroepen graag met ons, door geregeld diverse producten voor ons te testen.
Wasilja Peterse
Wasilja Peterse
Arnhem • 1 review
Consumententester
7,0
Multimedia
(Weging 15%)
Allereerst, interessant dat Land Rover een outdoor mobile heeft ontwikkeld. Dit merk zie ik in mijn omgeving vrijwel nooit. Het is ook duidelijk een smartphone van een ander kaliber. Het toestel heeft een 5 inch scherm en is behoorlijk groot en lomp. Maar dit model is ook niet gebouwd om te wedijveren met de Galaxy's en iPhone's van deze wereld. Het scherm vind ik lastig afleesbaar in het zonlicht, maar is verder helder en goed leesbaar. Het heeft zelfs 2 nachtstanden om je het scherm aan te passen aan de ogen. Foto’s maken gaat gemakkelijk en vind ik verrassend goed. Geen topkwaliteit, maar bruikbaar genoeg. De Viewranger app is een prima manier om gedetailleerde kaarten te tonen, maar de app werkt wel wat aan de trage kant. Google Maps werkt veel sneller maar stel je bent zonder internet, dan is de Viewranger de redder in nood.
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
Het toestel is groot (152 x 75 x 14 mm) en heeft met 232 gram een vrij zwaar gewicht; met name als je het 'Adventure Pack' eraan koppelt. Een kit waarin zich een extra accu bevindt. Toch ligt het toestel prima in de hand en is het typen en navigeren van de mobiel met zowel 1 als 2 handen goed te doen. Dankzij het gewicht hoef je niet bang te zijn dat de mobiel uit te broekzak valt. En als dat wel gebeurt... who cares? Dit toestel is voorzien van een sterkere bouwkwaliteit dan de bekende fragiele smartphones. Hij lijkt echt onverwoestbaar. Voor de wetenschap heb ik 'm op zowel een zachte als harde grond laten vallen en er is niks aan de hand. Wat je vroeger van de Nokia 3310 zei, maar dan beter. Het 1080 x 1920 Full HD scherm is IP68 waterdicht en versterkt met Gorilla Glass 5. De telefoon blijft het ook nog eens doen in de vrieskou. Een hoog cijfer vanwege de extreem sterke bouwkwaliteit, maar levert wat punten in op het gebied van design. De telefoon is natuurlijk niet zo 'mooi' als een Samsung of Apple, dat is duidelijk.
8,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
Het beluisteren van audio en bekijken van video gaat prima op het Full HD-scherm. Het verschil met een mooi OLED-scherm is natuurlijk wel groot. Audio is voldoende, maar zodra je 'm op maximaal volume zet wordt het wel wat blikkerig. Android loopt verder soepel, ik had nauwelijks problemen om apps te openen, informatie te zoeken of bepaalde instellingen te wijzigen. Meegeleverde apps kun je ook verwijderen, daar doet Land Rover niet moeilijk over. Er is geen specifieke knop om naar het homescherm te gaan maar de (3) buttons werken goed en snel genoeg.
8,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Het gebruik van internet en social media verloopt probleemloos. Er komt een notificatie zodra er een wifi signaal gevonden is om meteen te connecten. De apps en het Adventurepack werken prima voor offline gebruik van kaarten, GPS en telefoneren. Ook wat bellen betreft geen problemen tegengekomen.
7,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Het gebruik van deze mobiel bevalt mij wel. Het scherm reageert goed bij elke aanraking, maar met handschoenen een stuk minder. Er staat beschreven dat de mobiel ook aan te raken is met handschoenen, maar dit gaat inconsistent. Dunne handschoenen werken soms, maar soms ook niet. In winterse / koude omstandigheden op papier een topfunctie, maar dan moet het wel blijven werken. Verder werkt 'ie fijn en geeft het een veilig gevoel dat 'ie zo stevig is gebouwd. Dat komt met één aanmerking en dat is natuurlijk het gewicht. Zeker met het Adventure Pack heb je een behoorlijk lomp pakket in handen. Wel bizar sterk!
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs van 600 euro (tijdens het testen) is niet mals, maar prima als je kijkt wat je ervoor terug krijgt. Een speciaal ontworpen toestel voor de buitenwerker of de avonturier waarbij je geen zorgen hoeft te maken dat jouw mobiel het niet zal doen of snel stuk kan gaan. Zeker op het gebied van batterijduur, duurzaamheid en bestendigheid tegen water en weersomstandigheden, is de Land Rover een prima keuze. De gemiddelde gebruiker zal waarschijnlijk een lichtere, snellere en mooiere telefoon willen. Maar voor hen is deze telefoon ook niet gebouwd.

7,6
Eindscore test
Land Rover Explore

Reviews van de Land Rover Explore

Gemiddelde score gebruikers

7,5
Inmiddels hebben 4 gebruikers hun mening gedeeld over de Explore van Land Rover en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Explore vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Aanvankelijk prima toestel. Echter na 11 maanden ...
Door Ben op 23-4-2020

Aanvankelijk prima toestel. Echter na 11 maanden begint de achterkant los te laten en is de accu versleten bij NIET intensief gebruik. Ik heb spijt van de aankoop

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een beer van een toestel. Na binnen een ...
Door Remabro op 11-2-2019

Een beer van een toestel. Na binnen een week twee telefoons laten vallen en beide het scherm en achterkant defect,was ik het zat en een robuuste telefoon gezocht met een super batterij. Ja hij voelt lomp aan maar dan heb je wel wat in je handen en is het tevens toch nog een net model. Na de update naar Android 8,1 werkt voor mij alles naar behoren. Wil je een degelijk product zonder onzin en shock proof? Raad ik je dit toestel zeker aan.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Toestel is pas net uit en het ...
Door Ronald op 6-6-2018

Toestel is pas net uit en het was een beetje afwachten of het zou voldoen aan de geschepte verwachtingen. Heb er totaal geen spijt van, toestel is solide en ziet er in mijn ogen stijlvol uit voor een " rugged" toestel. Batterij gaat met intensief gebruik meer dan een dag mee en dan is er nog het adventure pack voor als je er echt op uit gaat, wat de batterij capaciteit bijna verdubbelt. Outdoor apps zijn super handig, zowel de "hub" waar je vanalles zelf kunt instellen en de viewranger maps zijn top.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Land Rover Explore
Gemiddelde score redacteuren
4,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Land Rover Explore
Aantal testen:
6
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
71 %
Actuele expertscore
4,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Land Rover Explore.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Land Rover Explore? Onze eigen test van de Explore staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Land Rover Explore
8,0
12-6-2018
TechRadar.com

The Land Rover Explore is a phone designed for those going off-grid. Or is it? There’s no question that this is one of the best phones around for true outdoor types.

TechRadar.com
Zand erover!
7,0
4-7-2018
Computer! Totaal

Bullitt Group heeft de Land Rover Explore duidelijk op de markt gezet voor een specifieke, actieve doelgroep. Val je daarbinnen, dan is de smartphone helemaal geen verkeerde keuze. Het toestel gaat dankzij de externe batterij lang mee en is ontzettend stevig en waterdicht. Toch zijn er een paar zorgenpunten, zoals de Mediatek-processor en updatebeleid. Ook is de prijs toch een tikje aan de hoge kant en als je tijdens je trip mooie foto’s wilt maken, dan volstaat de camera van deze smartphone niet.

Computer! Totaal
Land Rover Explore review: The perfect outdoor phone for explorers
8,0
13-7-2018
Expertreviews.co.uk

Land Rover’s intentions with the Explore are very clear: to create a smartphone for those who spend much of their lives in the great outdoors. When assessed on those terms, it’s a roaring success, oozing style and refinement while boasting practically every mark of robustness and resilience you could ask for in a smartphone. However, where Land Rover’s phone stumbles is performance. Its mediocre Mediatek chip leads to underwhelming processing power and battery life, and when it comes to camera performance, the Explore comes up short compared to most other handsets at its price. Of course, that comparison isn’t entirely fair because a large part of the £600 you’re spending going towards its rugged design. However, I can’t help that feel that, with such an iconic, luxury brand, it’d have been better to equip the Explore with the best components possible, even if it meant charging customers £1,200. It’s easy to recommend the Land Rover phone if you need a phone that can survive a drop on tarmac and a dunking in a muddy stream, but otherwise you’ll probably find it a little disappointing.

Expertreviews.co.uk
Land Rover Explore
6,0
25-7-2018
TrustedReviews.com
Land Rover Explore
8,2
4-8-2018
NotebookCheck.net

Simply as a smartphone, cost-wise you could say that the Land Rover Explore does not offer enough for its price: Its performance is weaker than other smartphones in this price bracket, and its display seems a little too exposed to survive a serious tumble unscathed. The battery life leans toward the mediocre, and the camera is no better than average. But the Land Rover Explore comes with a ton of accessories, and that makes all the difference. With its Adventure Pack, the Land Rover Explore converts into a behemoth in the realm of battery life—but it also weighs a total of 356 grams (0.78 lbs) and is quite bulky. The integrated GPS antenna did very well in our practical test, but the lack of precision in Google Maps is irritating.

NotebookCheck.net
Land Rover Explore: Grote sterke unit voor specifieke doelgroep
7,6
8-11-2018
BesteProduct.nl

De Land Rover Explore is een smartphone die het over een andere boeg gooit. Waar andere merken opvallen met prachtige dunne en randloze designs, doet de Explore dat met z'n bouwkwaliteit. Haast onverwoestbaar, dit monster met Gorilla Glass 5, IP68 waterbestendigheid en een behuizing waar je 'U' tegen zegt. Met het Adventure Pack klik je er ook nog eens een extra accu bij. Deze spierballen komen met een voorspelbare keerzijde, de telefoon is namelijk groot en zwaar. Zeg maar gerust lomp. Ook heeft 'ie niet een scherm of camera die kan wedijveren met de top smartphones van dit moment. Deze telefoon is gebouwd voor buitenmensen, bouwvakkers en avonturiers. Het prijskaartje van 600 euro is niet mals, maar ja, een tank is nu eenmaal niet goedkoop.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
1,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Smartphones betaal je voor de Land Rover Explore te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Smartphones.
expertscore
4,8
laagste prijs
€ 228,00
prijs/kwaliteit
1,5

Laagste prijzen Land Rover Explore


Specificaties van Land Rover Explore

Algemene Kenmerken

Dual SIM
Ja
Type simkaart
MicroSIM + NanoSIM
Mobiel
3G, 4G
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Bescherming
waterbestendig, stofbestendig, stofafstotend, schokbestendig
Internationale veiligheidscode (IP)
IP68
Abonnementstype
geen abonnement

Display

Type display
TFT
Scherm vorm
vlak
Schermgrootte
5 inch
Schermresolutie
1920 x 1080

Aansluitingen En Interfaces

Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC, USB, hoofdtelefoon
Wifi
Ja
Wi-Fi Direct
Ja
WLAN type
802.11a, 802.11b, 802.11g, Wi-Fi 5 (802.11ac), Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.1
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB poort
Ja
USB-connectortype
USB Type-C
USB versie
2.0
Hoofdtelefoon aansluiting
3,5 mm

Prestaties

Opslagcapaciteit
64 GB
Werkgeheugen (RAM)
4 GB
Besturingssysteem
Android, Nougat
Operating systeem versie
Nougat
Processor
MediaTek
Processor frequentie
2,6 Ghz
Processor model
Helio X27
Compatibele geheugenkaarten
MicroSD (TransFlash)
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
3G frequenties
850, 900, 1900, 2100

Opties

Opties
gps
GPS
Ja
Gyroscoop
Ja
GLONASS
Ja
Omgevingslichtsensor
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Barometer
Ja
Bescherming
stofafstotend, schokbestendig, trilbestendig

Camera(S)

Camera opties
autofocus
Type camera achterzijde
enkele camera
Resolutie camera (front)
8 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
16 megapixel
Digitale zoom
4 x
Video recording
Ja
Ondersteunde formaten
1080p
Automatisch scherpstellen
Ja
Flash type
LED
Video-opname modi
1080p

Energie

Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
4000 mAh
Batterijen
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
1,40 cm
Breedte
15,20 cm
Diepte
7,53 cm
Gewicht
232 gram

Algemeen

EAN
5060472351029
Partnumber
5060472351029
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
June 2018
Introductie model
2018

Extra

Diepte
75,3 mm
Breedte
152 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
4,8
Beoordeling consumenten
7,5
Prijs / kwaliteit
1,5