Volg ons
Alle uitvoeringen (9)

Apple iPhone XS

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (8) Beschikbaar in 9 uitvoeringen:
Voordelen
 • Makkelijk in gebruik
 • Fantastische camera
 • (Waterdichte) bouwkwaliteit
 • Prachtig oledscherm
 • Werkt zeer snel
 • Uitstekende video-opnames
 • Sneller dan de iPhone X
 • Duidelijk ritmisch geluid
Nadelen
 • Duur
 • Koptelefoonpoort ontbreekt en telefoon komt zonder dongle
 • Glazen achterzijde is breekbaar
 • Tegenvallende accu

Onze test
Consumententest | op
8,2

iPhone Xs: De beste smartphone die we niet kunnen aanbevelen

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Met de iPhone X uit 2017 vierde Apple de tiende verjaardag van de smartphone, met het beste wat Apple te bieden heeft. Dat leek teleurstellend weinig. Maar dat Apple de beste smartphone had gemaakt, bleek wel uit de concurrentie, die vrijwel allemaal appeltje-c, appeltje-v indrukten. Scherminkepingen, glazen behuizingen, geen koptelefoonaansluitingen… Smartphones anno 2018 werden generieker dan ooit. De iPhone Xs is een voortzetting van de iPhone X. Het uiterlijk is hetzelfde gebleven, net als de absurd hoge prijs. Net als de andere S-uitvoeringen van de iPhone (zoals de 4S, 5S en 6S) zijn de veranderingen klein: een beter scherm, betere camera en vooral een snellere chipset. Geen grote vernieuwingen, maar een verfijning van Apple’s beste en duurste smartphoneserie.

Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Joris Peterse
Joris Peterse
Haarlem • 3 reviews
Consumententester
vanaf 1008,00
9,0
Multimedia
(Weging 15%)
Ooooh, dat scherm! De iPhone Xs beschikt over een 5,8 inch oledscherm dat niet alleen haarscherp is, maar ook helder genoeg is om een donkere kamer mee te verlichten. De kleurweergave en contrast zijn ook indrukwekkend, dankzij het gebruikte oledpaneel. Bovendien is het geluid uit de iPhone wat verbeterd, waardoor het kijken van video’s en spelen van games prettiger is. Je moet wel leren leven met het feit dat Apple zonder goede argumenten de koptelefoonpoort heeft verwijderd en nu ook geen dongeltje meer meelevert. Wanneer je kiest voor een iPhone, weet je dat je een van de betere smartphonecamera’s in huis haalt. Wanneer je gunstige lichtomstandigheden hebt, schiet de dualcam en selfiecam van deze iPhone Xs ook weer fantastische foto’s, die vooral erg natuurgetrouw zijn. Dat komt extra van pas bij de portretmodus, waarbij je foto’s maakt met scherptediepte-effect. Alleen zijn de potretfoto’s waarbij je de achtergrond zwart maakt niet de moeite waard. Wanneer de lichtomstandigheden moeilijker worden, ben je echter beter af met een Huawei P20 Pro of een Samsung Galaxy S9+. Deze smartphonelenzen zien gewoonweg beter in het donker en presteren beter met fel tegenlicht.
10,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 15%)
Het uiterlijk van de iPhone Xs is exact hetzelfde als die van de iPhone X. Je hoesje zal dus gewoon passen. Het toestel is onmiskenbaar Apple en de bouwkwaliteit is ietsje verbeterd, dankzij een IP68-rating (in plaats van IP67), waardoor het toestel het wat langer onder water overleeft. Minpunt aan het ontwerp is dat er gekozen is voor een glazen achterzijde. Glas is altijd breekbaar, en een reparatie is een dure grap. Bovendien zijn die vette vingerafdrukken niet echt charmant. Kortom, dat hoesje is onmisbaar. Erg indrukwekkend is de snelheid van de iPhone Xs, de A12 Bionic-chipset in de smartphone zorgt ervoor dat alles vloeiend werkt, zelfs de zwaarste AR-games draaien zonder vertraging.
7,0
Software / besturingssysteem
(Weging 20%)
Apple’s tactiek is mensen binden aan hun ecosysteem, waardoor overstappen naar een ander smartphonemerk moeizaam gaat. Dat kun je zowel positief als negatief opvatten: je wordt met de iPhone in een warm bedje gelegd van Apple-diensten, zoals iMessage, FaceTime, Apple Music, iCloud en de App Store. Het is een soort Hotel California, waar je nooit mag vertrekken. Bovendien worden de apps uit de App Store heftig gecontroleerd, waardoor ze kwalitatief vaak veel beter zijn dan hun Android-tegenhangers, maar wel heel erg gecensureerd worden volgens de preutse richtlijnen van Apple. En een appje buiten de winkel om installeren? Dat zit er niet in. iOS 12 is nog altijd even herkenbaar als de eerste versie van het mobiele besturingssyteem, en het is vrij minimalistisch. Zie het als een soort boekenkast voor je apps. Met natuurlijk een prominente plek voor Apple’s boek... apps. Het enige dat we missen is een functie om een standaardapp te wijzigen, als je bijvoorbeeld liever Firefox, Google Maps of Spotify gebruikt dan Apple’s eigen varianten. Een hyperlink in een willekeurige app zal dus altijd openen in Safari, of je die nou gebruikt of niet.
10,0
Internet / social media / bellen
(Weging 20%)
Dat prachtige oledscherm, snelle chipset en die fantastische camera hebben we het net al over gehad. Alle ingrediënten zijn dus aan boord om mooie foto’s te delen op Instagram of WhatsApp. De iPhone Xs is ook de eerste smartphone met eSim, dit is een soort ingebouwde simkaart, waarbij je in de instellingen van de smartphone ingeeft met welke provider hij moet verbinden. Helaas ondersteunen Nederlandse providers dit nog niet, maar het toestel is vast klaar voor de toekomst, waarbij je niet meer met simkaartjes hoeft te klooien. Overigens kun je ook gewoon nog je nanosimkaart in de iPhone Xs plaatsen. Wat in theorie het toestel dualsim maakt.
8,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
iOS 12 werkt eenvoudig: jong en oud vindt er makkelijk zijn weg. Natuurlijk scoort de chipset van de iPhone Xs in de benchmarks ontzettend hoge resultaten, maar dat is op papier. Gelukkig merkte ik ook in praktijk dat de iPhone vlot werkte, alleen bij zware taken werd hij wel erg warm. Bij het instellen van Face ID bijvoorbeeld. Deze gezichtsontgrendeling werkt wel soepeler dan op de iPhone X en je vergeet eigenlijk dat de vingerafdrukscanner en home-knop zijn weggelaten. Je kunt Face ID ook steeds meer gebruiken voor het aanmelden bij apps. Bij bankzaken en andere belangrijke apps is het echter een veiliger idee om te vertrouwen op eigen pincodes of (sterke) wachtwoorden. Je weet dat je met iPhones ook kiest voor een matige accuduur. Dat is bij de iPhone Xs helaas niet anders. Moet moeite kom je een werkdag door en opladen gaat traag. Hiermee loopt Apple steeds verder achter op de concurrentie. Sterker nog, de iPhone Xs heeft een iets kleinere accu dan de iPhone X, en concurrerende smartphones hebben een batterij die meer dan anderhalf keer zoveel capaciteit hebben. Dat is erg jammer.
3,0
Prijs
(Weging 10%)
De grootste olifant in de kamer is de prijs. Niet alleen vliegt Apple hiermee uit de bocht, ze geven nog gas bij ook. De minst dure uitvoering van de iPhone Xs kost 1149 euro. Tel voor de Xs Max nog eens honderd euro op (€ 1249,-). De Xs Max met 512GB, de beste variant, kost 1659 euro. Ja, dat las je goed. Ondanks dat de iPhone Xs de beste smartphone van het moment is, is de smartphone deze prijs absoluut niet waard. Voor hetzelfde geld boek je een vakantie en koop je een goede smartphone. Sterker nog, Xiaomi biedt een Xs-bundel, waarbij je voor hetzelfde geld een smartphone, laptop, draadloze headset, smartwatch en fitnesstracker krijgt. Los van de stelling of je zo’n bedrag voor een smartphone over hebt, valt de uitgave niet goed te praten. Hierdoor is de iPhone Xs de beste smartphone, die we tevens niet aanbevelen... en dat is een vreemde tegenstrijdigheid.

8,2
Eindscore test
Apple iPhone XS

Testen van Apple iPhone XS
Gemiddelde score redacteuren
7,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Apple iPhone XS
Aantal testen:
14
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Apple iPhone XS.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Apple iPhone XS? Onze eigen test van de iPhone XS staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
iPhone XS
8,5
21-9-2018
iPhoned.nl

Met de iPhone XS verfijnt Apple de nieuwe standaard die het bedrijf met de X vorig jaar heeft neergezet. De camera is beter en de prestaties sneller, maar dit zijn tegelijkertijd de eerste iPhones die niet echt een unieke nieuwe feature introduceren. Zo had de iPhone 5S Touch ID en maakten we kennis met 3D Touch op de iPhone 6S. Daardoor voelt de iPhone XS minder vernieuwend voor mensen die al een iPhone X hebben, maar dat is ook niet de belangrijkste doelgroep.

iPhoned.nl
Apple iPhone XS
10,0
18-9-2018
Pocket-lint.com

As with all iPhone "S" model upgrades, the iPhone XS is about bringing new processing power to a phone that already looks really good. The Apple iPhone XS offers a faster experience, a tougher shell, and a much better improved camera that really impresses. It moves the iPhone forward to be a better device, to continue to hold back the competition.

Pocket-lint.com
iPhone XS
9,0
18-9-2018
Cnet.co.uk

The Good The iPhone XS has a markedly improved dual camera, delivering better photos than the iPhone X in both dark and high-contrast environments. It has a faster processor, faster face ID, adds dual SIM support and it’s now available in gold and 512GB versions. The Bad Its battery life is the shortest of the three new iPhones and only incrementally better than last year's. Despite its still-rich price tag, key extras such as increased storage, USB-C fast chargers and headphone dongles will have you spending even more. The Bottom Line The iPhone XS adds some impressive camera improvements to the already-great iPhone X. But you should seriously wait and see what the lower-priced XR coming in October is like.

Cnet.co.uk
iPhone XS
9,0
21-9-2018
TechRadar.com
iPhone XS review
9,0
21-9-2018
Digitaltrends.com

The iPhone XS is wrapped in glass, and no matter how durable Apple says it is, it’s still prone to shattering when dropped. We recommend buying a case to protect your pricy investment. The phone is IP68 water resistant, which is an improvement, and it means it can stay submerged up to 2 meters for 30 minutes. Apple delivers software updates to its smartphones for several years, so it’s safe to say this phone will last you four to five years, maybe more, but you may need to replace the battery at some point when it starts to degrade. Should you buy it? Yes. If you want the best phone from Apple that you can use with one hand, get the iPhone XS. If you’re wary on the $999 price tag, then we recommend waiting for the iPhone XR.

Digitaltrends.com
iPhone XS im Test: Suche Euro, biete Gold
9,1
21-9-2018
Netzwelt.de

Mit seinen S-Updates verbessert Apple meist ohnehin schon Gutes. So auch beim Sprung vom iPhone X auf das iPhone XS. Man kann diesem Smartphone kaum etwas ankreiden. Verarbeitet wie ein Schmuckstück, schnell wie ein Sportwagen, durchdacht wie eine Taschenuhr. Klar hat das seinen Preis. Dass dieser im Jahr 2018 derart hoch ausfällt, ist bitter und nur schwer zu rechtfertigen. Wer 1.500 Euro für ein Handy hinblättert, sollte es dann auch in Gold nehmen und dazu stehen. Wenn schon, denn schon.

Netzwelt.de
Apple iPhone XS 256GB im Test
8,7
26-9-2018
Chip.de

Das iPhone XS ist – einfach gesagt – eine aufgebohrte Version des Vorgängers. Es baut auf den Innovationen des iPhone X auf, darunter Face ID-Unlock, neue Gestensteuerung, und die heiß diskutierte Notch. Ansonsten setzt es vor allem auf Hardware-Verbesserungen. Der schnellere A12-Prozessor sorgt für eine herausragende Performance, und die verbesserte Kamera liefert eine sehr gute Fotoqualität. Das 5,8-Zoll-Display mit OLED-Technik ist scharf und farbstark, die Verarbeitung ist top. Wegen seiner Schwächen bei Austattung und Akkulaufzeit verpasst das iPhone XS allerdings den Einzug in die Top 10 unserer Handy-Bestenliste. Insgesamt bietet Apple mit dem iPhone XS ein schickes und leistungsstarkes Smartphone – verlangt aber auch einen stolzen Preis.

Chip.de
TEST / Apple iPhone XS : une mise à jour sans excès
10,0
27-9-2018
Lesnumeriques.com

L'iPhone Xs peut sérieusement poser la question de l'intérêt d'un fabricant à renouveler un smartphone tous les ans. Les différences avec l'iPhone X sont relativement maigres. Cependant, on peut se dire qu'Apple n'a pas augmenté son tarif — ouf ! — et que l'iPhone Xs reste un excellent smartphone.

Lesnumeriques.com
iPhone Xs: De beste smartphone die we niet kunnen aanbevelen
8,2
28-9-2018
BesteProduct.nl

Met de iPhone X uit 2017 vierde Apple de tiende verjaardag van de smartphone, met het beste wat Apple te bieden heeft. Dat leek teleurstellend weinig. Maar dat Apple de beste smartphone had gemaakt, bleek wel uit de concurrentie, die vrijwel allemaal appeltje-c, appeltje-v indrukten. Scherminkepingen, glazen behuizingen, geen koptelefoonaansluitingen… Smartphones anno 2018 werden generieker dan ooit. De iPhone Xs is een voortzetting van de iPhone X. Het uiterlijk is hetzelfde gebleven, net als de absurd hoge prijs. Net als de andere S-uitvoeringen van de iPhone (zoals de 4S, 5S en 6S) zijn de veranderingen klein: een beter scherm, betere camera en vooral een snellere chipset. Geen grote vernieuwingen, maar een verfijning van Apple’s beste en duurste smartphoneserie.

BesteProduct.nl
De winnaar: iPhone Xs
8,0
1-10-2018
Computer! Totaal

Dat oledscherm is fantastisch, de kleuren zijn natuurgetrouw en het scherm is helder genoeg om een donkere kamer te verlichten. Ook de dualcam is de moeite waard, foto's zijn enorm realistisch en gedetailleerd. Toch schiet deze wel wat tekort in moeilijke lichtomstandigheden zoals fel tegenlicht of donkere omgevingen.

Computer! Totaal
Phone XS
8,0
4-10-2018
TrustedReviews.com

With the same steep starting price as last year’s iPhone X, the new iPhone XS still feels overpriced based the market’s general price/performance balance but that’s nothing new where Apple is concerned.

TrustedReviews.com
iPhone Xs review: Apple’s £999 middle child
8,0
4-10-2018
Alphr.com

It’s cheaper than the iPhone Xs Max, but if you are dead set on Apple’s latest and greatest, you may want to spend the extra for the bigger battery and screen real estate. After all, if you’re already spending a grand, what’s another £100?

Alphr.com
Apple iPhone Xs review: It's smaller and less expensive but is the Xs better than the iPhone Xs Max?
8,0
17-10-2018
Expertreviews.co.uk

The Apple iPhone Xs, just like the Xs Max, is a fabulous smartphone. If you’re firmly an iPhone fan but prefer a smaller screen, then you won’t be disappointed. It has much better battery life than the iPhone X, a better camera with better portrait photos, HDR capabilities and video, and it’s a faster performer too. If you’re coming from an iPhone 7 or a 6s, it’s an even greater step forward. If I had the money, though, and was going to make the choice between this and the iPhone Xs Max, it would be the latter every time. It’s expensive, yes, but not THAT much more expensive. If you’re going to spend this much on a phone, you might as well go all out. What’s £100 between friends, after all?

Expertreviews.co.uk
iPhone XS und XS Max im Test
8,5
12-12-2018
Connect.de
Apple iPhone XS review
10,0
28-3-2019
Whathifi.com

The Apple iPhone XS is an evolution, but everything still adds up. More processing power, increased efficiency and improved camera quality are all positive points, but it’s the boost in both picture and sound quality that really cement this five-star review. The iPhone XS is undoubtedly one of the most accomplished smartphones out there.

Whathifi.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Smartphones betaal je voor de Apple iPhone XS te veel geld. Check de testen van iPhone XS, maar overweeg ook om een andere Smartphone te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
7,7
laagste prijs
€ 1.008,00
prijs/kwaliteit
3,5

Reviews van de Apple iPhone XS

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Apple iPhone XS nog niet gedeeld. Heb jij de iPhone XS gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Smartphone van Apple te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Apple iPhone XS


Apple iPhone XS uitvoeringenSpecificaties

Algemene Kenmerken
Dual SIM
Ja
Type simkaart
NanoSim + eSIM
Mobiel
3G, 4G
Kleur(en)
goud , grijs , zilver
Fabrikant kleur(en)
goud , grijs , zilver
Type/soort
smartphone
Vorm/ontwerp
rechthoek
Bescherming
waterbestendig, stofbestendig
Internationale veiligheidscode (IP)
IP68
Abonnementstype
geen abonnement
Kleur(en) benaming
space gray
Display
Beeldscherm
OLED
Type beeldscherm
OLED
Scherm vorm
vlak
Schermgrootte
5,8 inch
Schermresolutie
2436 x 1125
Pixeldichtheid
458 ppi
Contrast ratio (typisch)
1000000:1
Touchscreen
Ja
Touch technologie
multi-touch
Mogelijkheden Apparaat
SMS
Ja
MMS
Ja
Mobile chat
Ja
Ondersteunde documentformaten
PDF, RTF, TXT, PPTX, PPT, VCF, XLS, XLSX, ICS
Ondersteunde beeldformaten
JPG, GIF, TIFF, JPEG, HEIF
Ondersteunde videoformaten
H.264, M-JPEG, HEVC, MPEG‑4 Part 2
E-mail
Ja
Gesprek in de wacht zetten
Ja
Gesprekstijd timer
Ja
Wachtstand
Ja
Conferentiegesprek mogelijk
Ja
Nummerherkenning
Ja
Instant messaging (IM)
Ja
Gesproken navigatie-instructies
Ja
Aansluitingen En Interfaces
Aansluitingen
wifi, bluetooth, NFC, Airplay
Wifi
Ja
WLAN type
802.11ac
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
5.0
Near Field Communication (NFC)
Ja
USB poort
Nee
AirPlay
Ja
Interface
wifi, bluetooth, NFC
Draadloze technologie
bluetooth, wifi
Prestaties
Opslagcapaciteit
64 GB, 512 GB, 256 GB
Werkgeheugen (RAM)
4 GB
Besturingssysteem
iOS 12
Processor(en)
6 (hexa-core)
Processor
Apple
Processor model
A12
2G frequenties
850, 900, 1800, 1900
3G frequenties
850, 900, 1900, 2100, 800, 1700
2G standaarden
EDGE, GSM
3G standaarden
HSPA+, UMTS, EVDO, DC-HSDPA
4G standaarden
LTE
Opties
Opties
touchscreen, gps, speaker, draadloos opladen
GPS
Ja
Radio
Nee
Gyroscoop
Ja
GLONASS
Ja
Videobellen
Ja
Trilfunctie
Ja
Omgevingslichtsensor
Ja
Orientatie sensor
Ja
Locatie positie
Ja
Assisted GPS (A-GPS)
Ja
Draadloos opladen
Ja
Barometer
Ja
Geotagging
Ja
Wi-Fi positionering
Ja
Personalisatie
widgets, beltonen, achtergrond
Camera(S)
Camera opties
autofocus, gezichts detectie, front camera, dubbele camera (rear)
Inclusief camera
Ja
Camera voorzijde
Ja
Type camera achterzijde
dubbele camera
Resolutie camera (front)
7 MP
Resolutie camera achterzijde (numeriek)
12 megapixel
Resolutie tweede camera achterzijde (numeriek)
12 pixels
Optische zoom
2 x
Digitale zoom
10 x
Video recording
Ja
Gezichtsdetectie
Ja
Beeldstabilisator
Ja
Video stabilizer
Ja
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 3840x2160@30fps, 3840x2160@24fps, 1920x1080@120fps, 1920x1080@240fps, 3840x2160@60fps
Automatisch scherpstellen
Ja
Sluitertijd camera voorzijde
2,2 sec
Sluitertijd camera achterzijde
1,8 sec
Sluitertijd tweede camera achterzijde
2,4 sec
Flash type
LED
Max. framerate
240 fps
Video-opname modi
1080p, 720p, 2160p
Geluid
Luidspreker
Ja
Ondersteunde audioformaten
MP3, LPCM, AC3, EAC3, FLAC, HE-AAC, LC-AAC, AAX, AAX+
Energie
Spreektijd (4G)
20 uur
Gesprekstijd
21,5 uur
Browsing tijd (Wi-Fi)
12 uur
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
14,36 cm
Breedte
7,09 cm
Diepte
0,77 cm
Gewicht
177 gram
Algemeen
EAN
0190198791757 , 0190198793782 , 0190198793652 , 0190198791160 , 0190198793102 , 0190198793027 , 0190198792099 , 0190198791993 , 0190198791849 , 0190198793447 , 0190198793317 , 0190198792778 , 0190198792648 , 0190198792433 , 0190198792303 , 0190198791078 , 0190198790842 , 0190198790828 , 7818585852586 , 0190198791412 , 2750098453124 , 0190198791504
Partnumber
MT9G2ZD/A , MT9N2ZD/A , - , MT9L2ZD/A , MT9H2QN/A , MT9H2CN/A , MT9H2ZD/A , MT9M2ZD/A , MT9K2ZD/A , MT9J2ZD/A , MT9E2ZD/A , MT9E2FS/A , MT9E2CN/A , MT9F2ZD/A , MT9G2CN/A
Toelichting partnumber
goud-64-gb , goud-512-gb , - , grijs-512-gb , grijs-256-gb , zilver-512-gb , goud-256-gb , zilver-256-gb , grijs-64-gb , zilver-64-gb
Releasedatum
September 2018
Introductie model
2018
Meegeleverd
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Adapter meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
Lightning
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
8
Beoordeling experts
7,7
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
3,5