Volg ons

De beste smartwatches vergelijken

Profiel foto Bart Boonstra
Bart Boonstra
Expert smartwatches
Kies een smartwatch die bij je smartphone past
Smartwatches worden steeds populairder en de ontwikkeling ervan gaat razendsnel. Een smartwatch haalt zijn volle potentie als hij verbonden is met je smartphone. Het grote nut van een smartwatch is namelijk dat je niet telkens je telefoon uit je broekzak hoeft te halen, bijvoorbeeld om te kijken hoe laat het is, of om te zien of je nog berichtjes hebt gekregen. Zonder smartphone werkt een smartwatch ook, maar dan mis je al snel veel notificaties, zoals bel-oproepen, smsjes en belangrijker: WhatsApp- en Facebook-berichten. Omdat een smartwatch zo nauw verbonden is met je smartphone, bepaalt je telefoon ook grotendeels de keuze van je smartwatch.
t/m
297 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Smartwatches uitleg en de nieuwste smartwatches getest
Voor de fabrikanten is het geen vraag meer óf we een smartwatch gaan dragen, maar alleen nog wanneer. Op de elektronicabeurs IFA in Berlijn presenteerde elke zichzelf respecterende fabrikant een slim horloge. Als klap op de vuurpijl kwam Apple daar no
Lees de koopgids

Best geteste smartwatches door BesteProduct.nl


Meest recent geteste smartwatches door BesteProduct.nl

7,7
Wie op zoek gaat naar een smartwatch ziet al snel bedragen staan van 300 tot 500 euro, maar Huawei laat zien dat het ook anders kan. Deze smartwatch van ongeveer 210 euro ziet er uitstekend uit, heeft een goede afwerking en een mooi AMOLED-scherm, maar mist wel een paar belangrijke features. Er zijn bijvoorbeeld weinig opties voor het aanpassen van de uurwerken en je kunt niet zelf extra apps toevoegen. Alle nodige sport- en gezondheid-apps zijn aanwezig, maar helaas ontbreekt functionaliteit voor contactloos betalen en turn-by-turn navigatie. Heb je die functies niet nodig, dan is de Watch GT 2 een uitstekende keus.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
8,5
De Garmin Fenix 6 Pro Sapphire Titanium is niet goedkoop, maar in ruil daarvoor krijg je een van de beste horloges voor buitensporten. Vrijwel alle denkbare functies zijn aanwezig van draadloos betalen tot ingebouwde ski-routes. Extreme sporten zijn ook geen probleem voor de Fenix 6. Met een titanium behuizing, saffierglas en een siliconen band kan deze smartwatch absoluut tegen een stootje en hij is ook nog eens geschikt voor de meeste watersporten. Het ontbreken van een touchscreen wordt gecompenseerd door vijf duidelijke knoppen die bruikbaar zijn met handschoenen en een scherm dat functioneert in zeer lichte én donkere omstandigheden. Door de forse dikte en het hoge gewicht is het horloge helaas minder geschikt voor dagelijks gebruik.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
7,0
De Fitbit Versa 2 is in de basis een uitstekende smartwatch, maar door een aantal rare keuzes is het niet voor iedereen een aanrader. Het horloge lijkt ernstig veel op een goedkope Apple Watch, wat afhankelijk van je voorkeur zowel goed als slecht nieuws kan zijn. Het duidelijke scherm en de prettige besturing zorgen in ieder geval voor een gebruiksvriendelijk geheel, maar hier en daar missen functies die je alleen in de smartphone-app terug kunt vinden. Zo is er geen GPS, waardoor de telefoon eigenlijk altijd mee moet tijdens het sporten voor een goede registratie van je activiteit. Een leuke feature die wel aanwezig is, is het betalen met de smartwatch. Het grootste probleem van de Versa 2 is daarom de prijs: hoewel de smartwatch al vanaf 180 euro te koop is, komt daar voor veel gebruikers een abonnement van 11 euro per maand bij.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
7,7
De Garmin Venu doet veel goed, maar heeft te maken met sterke concurrentie. Het horloge blinkt uit in de sportfunctionaliteit met een tracker voor vrijwel alle sporten. Geïntegreerde kaarten van skipistes en golfbanen zijn erg leuk, maar dat maakt het des te vreemder dat dit horloge standaard geen ondersteuning biedt voor reguliere wandel/fiets/auto navigatie. Voor dagelijks gebruik is het een handig apparaat met de optie voor draadloos betalen en een prettig formaat. Ook het bijhouden van je huidige gezondheid en waarschuwingen bij gevaarlijke situaties voegen veel toe en zorgen er voor dat je dit horloge niet alleen tijdens het sporten wilt dragen, maar ook op kantoor en tijdens het slapen. De besturing van het horloge is helaas niet altijd even intuïtief, maar na even zoeken heeft het apparaat enorm veel te bieden.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review

Smartwatch: de populairste merken