Volg ons

De beste soundbars vergelijken

Model.FullName
Jan-Willem van den Hurk
Expert soundbars
Met een soundbar heb je veel meer plezier van je LED-tv
De platte LED-televisies hebben als grote nadeel dat het geluid vaak matig is. Wil je echt genieten van goed geluid bij flims en series, dan adviseren we een soundbar bij je televisie te kopen. Bepaal voor de aanschaf waar je de soundbar wil plaatsen. Je hebt soundbars die je voor je televisiescherm kunt zetten, die je kunt ophangen en soundplates waarop je je televisie plaatst. Controleer daarna de verbindingen: heeft de soundbar bijvoorbeeld voldoende HDMI-aansluitingen. Bij soundsbars geldt: hoe luxer hoe meer digitale en ook analoge aansluitingen. Bij het testen van soundbars let ik in eerste instantie op de geluidskwaliteit. De beste soundbars hebben vaak een losse subwoofer. De lage tonen zorgen vooral bij films voor extra beleving.Nieuwe soundbar kopen in 6 stappen
t/m
222 producten
Sorteren op:

Top 4
Laad meer producten
Koopgidsen
Koopgids: een Soundbar kopen, waar let je op?
Negentig procent van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een platte televisie. We genieten volop van al die strakke beelden maar minder doen we dat van het geluid van onze platte tv. Had de oude beeldbuis-televisie nog volop ruimte voor grote, goede
Lees de koopgids

Door ons geteste soundbars (meest recent)

7,8
De vergelijking met de Sonos Playbar is snel te maken, de Denon Heos HomeCinema positioneert zich in dezelfde (prijs)klasse en maakt dit ook waar. In combinatie met de meegeleverde subwoofer is het geluid echt te gek zowel bij films, muziek, gamen of simpelweg als toevoeging voor het tv kijken. Daar komt nog bij dat de soundbar en subwoofer er erg mooi en kwalitatief hoogwaardig uitzien. De HomeCinema is stevig geprijsd, variëren van ongeveer 600 tot 800 euro, maar deze prijs is zeker verantwoord gezien de prestaties van deze soundbar.
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 20 reviews
Lees de hele review
7,1
De HW-J7500R curved soundbar van Samsung past in de, wat nu nog een redelijk kleine markt van curved tv's is. Wanneer je beschikt over een curved tv is het mooier daar een curved soundbar aan te koppelen, dan een rechte soundbar. Voor het geluid doet dit echter niet veel en zo ook bij deze J7500R van Samsung. Er zijn rechte soundbars voor minder geld die een betere prestatie leveren. Toch is dit geen slechte soundbar, in tegendeel zelfs. Maar de prestaties en de looks maken de behoorlijke prijs niet goed.
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 20 reviews
Lees de hele review
7,0
Het is een leuk systeem met een redelijk mooi geluid voor een redelijk knappe prijs. Als je geen enorm bedrag wil uitgeven aan een dikke soundsystem, maar wél een leuk surround effect wil, dan is dit systeem meer dan prima. De HW-K360 van Samsung heeft een strakke look, passend in elke (woon)kamer, en ook de losse subwoofer is makkelijk overal te plaatsen. Dat vind ik prettig omdat je dan weer wat speling hebt. De gestoffeerde afwerking van de soundbar en de afwerking van de subwoofer vind ik persoonlijk niet echt mooi. En ik vind behalve het geluid, ook het uiterlijk erg belangrijk. Ik had dit liever van aluminium gezien. Wellicht is dit voor een ander een minder groot probleem, het is een kwestie van smaak. En dat is natuurlijk voor iedereen anders. Het geluid is gewoon goed. Daarom zou ik zeggen dat de HW-K360 van Samsung- ondanks dat ik het uiterlijk anders zou doen - voor mensen die wel een leuk surround geluid willen hebben, maar er niet al teveel voor neer willen leggen, zeker wel een leuk systeem is.
Alex Gorter
Wervershoof • 6 reviews
Lees de hele review
6,9
De Philips HTL5130B Soundstage is een overtuigend alles-in-één systeem met zogenaamde WaveFlector technology. Dit moet zorgen voor een breed geluidsveld door middels van reflecties. Dit werkt verrassend goed en zorgt voor een kamervullend, vol geluid. Een surround ervaring wordt niet nagebootst, maar voor minder dan 300 euro haal je een eenvoudig aan te sluiten, makkelijk te bedienen en toch redelijk krachtige speaker in huis. Ideaal voor iedereen die niet met kabels in de weer wil zijn maar toch meer geluid uit zijn tv wil halen of van muziek wil genieten in zijn woonkamer.
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 20 reviews
Lees de hele review

Soundbar: de populairste merken