Volg ons

Sonos Playbar

Voordelen
 • Zeer goed geluid
 • 3.0-geluid
 • App
 • Streaming
 • Kan plat liggen
 • Echte stimulans voor tv-geluid
 • Uit te breiden tot 5.1 set
 • Upgradable
Nadelen
 • Duur
 • Afmetingen
 • Weinig aansluitmogelijkheden
 • Geen remote
 • Virtueel surround effect kan beter
 • Geen bluetooth verbinding

Onze test
Consumententest | op
8,2

The next level: Sonos Playbar! Helemaal in combinatie met de Sonos Sub

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Oké, ik ben wars van dooddoeners als: 'Dit is de Mercedes onder de...'. Maar ALS ik het zou gebruiken, zou het nú zijn. De Sonos Playbar in combinatie met de Subwoofer van Sonos (apart van de soundbar verkrijgbaar) is een geweldig staaltje geluidskwaliteit én stijl voor in je woonkamer. Tel daar het installatie- en gebruiksgemak bij op en je hebt, daar komt 'ie: de Mercedes onder de soundbars. Er is een risico aan het aanschaffen van deze producten. En dat is dat je er alleen maar meer van wilt. En dat is niet zo goed voor je portemonnee. Maar hij is het wel waard! Stijlvol, geweldig geluid en makkelijk te bedienen, dat klinkt toch als muziek in je oren!?

Als ouders van twee kleine kinderen met een fulltime baan is het vaak rennen en vliegen. Om daarnaast heerlijk te kunnen ontspannen kijken we graag films en series. Van leuke kinder- of familiefilms op een regenachtige zondagmiddag met het gezin, tot de nieuwste series en films op vrijdag- of zaterdagavond. Als tester van soundbars en mediaplayers heb ik de bijzondere taak het aangename met het nuttige te combineren. Op deze manier kunnen wij zeer ontspannen anderen helpen in hun keuze!
Jan-Willem van den Hurk
Jan-Willem van den Hurk
Arnhem • 22 reviews
Consumententester
vanaf 675,00
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Eerlijk is eerlijk, Sonos is niet goedkoop. Maar is het alleen maar een marketingtruc waarbij je ook voor de naam betaalt? Absoluut niet! De gebruikte materialen, het gemak van aansluiten, de mogelijkheid om uit te breiden, het groeperen van alle aanwezige Sonos-producten in je huis, maar vooral de uitmuntende geluidskwaliteit die wordt voortgebracht, maakt dat de prijs-/kwaliteitverhouding klopt. De conclusie is dan ook, even door sparen, het doel voor ogen houden en ga voor de Sonos! Je zult er jarenlang plezier van hebben!
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De score voor design/afwerking is natuurlijk persoonlijk, maar ik vind alle apparaten van Sonos er stijlvol uitzien. Alles straalt kwaliteit en klasse uit en de geluidskwaliteit bewijst ook dat het 'not just a pretty face' is. De elementen van Sonos zijn zwaarder dan je verwacht wanneer je ze uit de verpakking haalt maar daardoor krijg je direct een goede indruk van de materialen en afwerking. De playbar bestaat uit 6 midtone speakers en 3 tweeters. Hierover is een speakerdoek gespannen, wat afwijkt van het materiaal van de Play:1, 3 en 5. Dit voelt ook wat minder degelijk aan, maar de kleurcombinatie van zwart met antraciet ziet er erg mooi uit. De subwoofer heeft een totaal ander design dan andere subwoofers die ik heb gezien. Wanneer je hem van de zijkant bekijkt zie je een vierkant met in het midden een gat, het is geen massief blok zoals de meeste subwoofers. Met zijn zwarte bijna pianolak afwerking misstaat deze zeker niet in het zicht in de woonkamer, terwijl je de meeste sub’s zou willen verbergen! De afwerking maakt hem wel erg stofgevoelig by the way.
9,0
Geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Het geluid van de playbar is ongelooflijk goed. Ik heb onder andere de film John Wick, The Mazerunner en de serie House of Cards bekeken met de soundbar en de beleving is ontzettend goed. Maar ook het luisteren van muziek via bijvoorbeeld Spotify of TuneIn radio is een genot. De midtone speakers en tweeters zijn zo gemonteerd dat ze zich in een hoek van 45 graden bevinden. Hierdoor maakt het geen verschil wanneer de soundbar liggend wordt geplaatst of gemonteerd aan de wand. De hoge tonen, lage en middentonen worden heel zuiver weergegeven of het volume nu laag of hoog staat en of je nu naar een film kijkt of muziek luistert. Het geluid is warm, vult de ruimte en klinkt daardoor goed, waar je je ook in deze ruimte bevindt. Het dolby surround effect wordt niet bereikt, om dit te bewerkstelligen zul je nog twee Play:3’s of 5’s moeten aanschaffen. Wanneer de playbar ook nog wordt aangevuld met de subwoofer is de geluidskwaliteit fenomenaal. Ik ben nogal fan van een aanwezige bass en de sub geeft direct bij aansluiten en instellen al even zijn visitekaartje af. De bass is zeer diep maar, afhankelijk van je persoonlijk instellingen uiteraard, overstemd hij niet. De sub produceert ook een volle, warme klank in plaats van alleen maar hard.
8,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
Aangezien ik al in het bezit ben van een Sonos Play:1 met Bridge is het aansluiten een fluitje van een cent. De nieuw toe te voegen onderdelen gaan op het WiFi netwerk door middel van de bestaande Bridge. Via een optische kabel is de playbar aangesloten aan de tv, stekker in het stopcontact en open de Sonos app op je tablet, laptop of smartphone. Kies voor Speler of SUB toevoegen, houdt de volume-knop even ingedrukt en klaar ben je! Vervolgens kun je ook nog je tv afstandbediening matchen met de playbar. Wat hier erg handig van is, is dat je in de instellingen van je tv aangeeft dat het geluid altijd via de externe speaker moet lopen en het volume is te bedienen via de afstandbediening. Hierdoor hoef je niet altijd een tablet of telefoon bij de hand te hebben. Ook bevinden er zich twee infraroodsensoren op de soundbar zodat er altijd één naar je toe gericht is wanneer de soundbar ligt of aan de muur bevestigt is. Het aansluiten van de subwoofer gaat op dezelfde wijze, echter na installatie krijg je direct een menu in de app om de sub optimaal af te stemmen op de playbar en afhankelijk van locatie in de ruimte. Je doorloopt een aantal simpele stappen met vragen als: “Klinkt optie A beter dan optie B?”. Maak je keuze en klaar. Uiteraard zijn via de app nog allerlei instellingen mogelijk middels de equalizer functie die aanwezig is. Belangrijk punt: Wanneer dit je eerste Sonos elementen zijn zul je deze op je netwerk moeten aansluiten. Sonos geeft aan dat een brigde niet langer noodzakelijk is. Het systeem werkt namelijk gewoon op het bestaande netwerk. Tenzij je een enorm groot huis hebt, of de vloeren heel dik zijn, dan raadt Sonos toch die bridge/boost aan. Zo niet, en je hebt gewoon wifi signaal op de plek waar je de Playbar wilt gebruiken, is er niks aan de hand.
7,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
In de eerste plaats schaf je een soundbar natuurlijk aan voor tv, films en gamen. Via een optische kabel of HDMI-kabel sluit je de soundbar aan op je tv. Wanneer de producten gekoppeld zijn aan je netwerk, kun je gebruik maken van allerlei muziekdiensten zoals TuneIn Radio, Spotify, Deezer, Google Play Music, Napster, et cetera. Er zijn verder geen aansluitingen mogelijk op de soundbar zelf. Wanneer je een game-console, Bluray-speler of iets dergelijks wilt aansluiten dien je dat op de tv te doen, vervolgens loopt het geluid via de tv naar de soundbar. Een mooie toepassing van Sonos is dat wanneer ik muziek afspeel op mijn Play:1, ik kan groeperen met de playbar waardoor er op de gehele benedenverdieping dezelfde muziek afgespeeld wordt. Met één druk op de knop in de app kun je deze groepering ook weer ongedaan maken, reuze handig! Er zijn echter geen standaard presets voor gaming, sport of film aanwezig, waardoor je in verschillende situaties de bass en treble handmatig dient aan te passen.

8,2
Eindscore test
Sonos Playbar

Reviews van de Sonos Playbar

Gemiddelde score gebruikers

8,7
De Playbar Soundbar van Sonos wordt door 64 gebruikers met een gemiddelde van 8,7 beloond. Dat is een zeer goede score. De Sonos voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Echt top spul sonos zeker aanbevolen door ...
Door Daan op 13-1-2019

Echt top spul sonos zeker aanbevolen door mij goeie geluids.heb de soundbar gekocht de rest komt zeker nog! kwaliteit ik zeg kopen

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Heel mooi, strake en elegante soundbar. makkelijk ...
Door Laszlo van der Werf op 12-2-2018

Heel mooi, strake en elegante soundbar. makkelijk te installeren en te koppelen. goede uitleg van medewerker over installeren en mogelijkheden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

2,0
Niet gebruikersvriendelijk, storingsgevoelig product. Wordt verkocht als ...
Door Hansi op 1-12-2017

Niet gebruikersvriendelijk, storingsgevoelig product. Wordt verkocht als beste wireless speakers. Lekker geluid, totdat je storing hebt. En dat gebeurt nogal eens. Prachtig geen draden, maar ook geen geluid. Kortom ik ga maar weer terug naar ouderwetse bedrading.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Na even sparen mijn bestaande Sonos configuratie ...
Door Robert op 15-9-2017

Na even sparen mijn bestaande Sonos configuratie uitgebreid met de Sonos Playbar. Zeer tevreden over het kwaliteit van het geluid, zeker in combinatie met de TV. Het was binnen enkele minuten aangesloten en geconfigureerd. Het instellen van Truesound duurde nog het langst, maar dat is niet noodzakelijk. Ik ben bekend met Sonos, dus bediening is een peulenschil in dat geval. Besteld via bol.com en zonder problemen, conform opgaaf op de website, binnen 24 uur netjes geleverd. Nu weer verder sparen voor meer Sonos speakers voor andere ruimtes.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het klinkt wat ongeloofwaardig, maar toch een ...
Door Hans op 25-8-2017

Het klinkt wat ongeloofwaardig, maar toch een goede vervanger. De situatie: Ik heb in mijn huis een 7.1 opstelling. 6 grote speakers (4 voor, 2 achter), een centrale speaker en een subwoofer. Mijn vriendin vindt het leuk als we gaan samenwonen, maar al die speakers.... Aangezien ik voor mijn slaapkamer, receiver badkamer al volledig ge-sonos-ed ben heb ik toch maar eens de Playbar beluisterd. Bij de Mediamarkt in een speciale opstelling met een vage James Bond film. 'En wat vond u ervan', zei de verkoper vol verwachting. 'Tja', was mijn antwoord, 'het is eigenlijk niet te vergelijken'. U denkt als lezer: 'dus?'. De beoordeling: Soms zijn de omstandigheden belangrijker dan de kwaliteit. Nadat in ons nieuwe huis de mancave was uit onderhandeld (..) toch maar een Playbar aangeschaft. En daar heb ik geen spijt van. Lees vooral even de pluspunten. Ook nog voor een scherpe prijs bij de Mediamarkt meegenomen (669, ja mensen, dat was in de zomer op 13 juli). Dus wil je een systeem dat echt eenvoudig is te installeren en ook nog goed klinkt: kopen. Opmerking: Ik heb een iphone. En wil je het systeem echt optimaliseren dan moet je Trueplay gebruiken en daar heb je dus een Apple ding voor nodig. Is dat een minpunt? Ja dat is een minpunt voor niet Apple bezitters. Opmerking2: Omdat er maar 50 posities beschikbaar zijn licht ik het cryptische minpunt 'Play:3 speaker is niet apart te gebruiken in 5.1' toe; Om een 5.1 configuratie te maken combineer je de Playbar met de 2 Play:3 speakers tot 1 groep. Vervolgens Trueplay en alles oké. Echter als je de Play:3 speakers als stereopaar wilt gebruiken voor gewoon muziek (zonder opgeklopte surround geluiden), dan moeten ze uit deze groep worden gehaald. Dat betekent opnieuw instellen Trueplay. En terug naar 5.1 dezelfde routine. De upgrade om speakers in meerdere groepen te maken wordt voorlopig nog niet ondersteund door Sonos. Maar...., ik heb hoop.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Sinds een week in het bezit van ...
Door Vinnie78 op 22-8-2017

Sinds een week in het bezit van de Playbar. Na een tijd georiënteerd te hebben op de verschillende opties in de markt kwam ik uit op twee mogelijkheden: de Bose SoundTouch 300 en de Sonos Playbar. Reden hiervoor is dat ik de soundbar voornamelijk wil gebruiken om muziek te spelen en dus wil kunnen uitbreiden met meerdere speakers. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat het meteen het geluid van je TV naar een hoger niveau tilt. De volgende stap was luisteren naar de systemen om te horen welke de voorkeur zou hebben. De Bose stond in de winkel mooi opgesteld in een demo setting. Het geluid was overweldigend. Vooral de muziekclips kwamen goed tot hun recht. Na het lezen van enkele reviews was ik eigenlijk wel overtuigd van mijn keuze voor Bose. Zeker ook omdat deze BlueTooth connectie heeft, in tegenstelling tot de Sonos. Ik wil nog weleens een concert via YouTube beluisteren en dat zou dan gemakkelijk via BlueTooth te doen zijn. De Sonos Playbar was helaas niet aangesloten en ik kon zodoende niet vergelijken die dag. Thuisgekomen meer reviews gelezen en bekeken en de voorkeur voor de Bose groeide nog meer. Echter, ik wilde geen aankoop doen zonder toch eerst de Sonos gehoord te hebben. Uiteindelijk vond ik een winkel waar ze naast elkaar stonden opgesteld. De verkoper stelde voor om vooral m'n telefoon met Spotify te koppelen aan beide systemen. Hij vertelde dat de Bose een mooie demo in zich had maar dat de muziekvideo's waren opgenomen in speciaal geprepareerde Bose-studio's waar de kwaliteit op topniveau werd opgenomen en dat eigenlijk niet representatief is voor het geluid dat de bitrates van de meest gangbare online muziekservices zoals Spotify. Hij vertelde geen onzin... Nadat ik mijn telefoon aan zowel de Bose als de Sonos had gekoppeld en muziek afspeelde werd het verschil duidelijk hoorbaar. De Bose klonk 'blikkerig' in vergelijking met de Sonos. Ook de bas van de Playbar kwam veel voller door en gaf een meer ruimtevullend geluid (beide systemen speelden zonder sub omdat ik dit gezien mijn wat kleinere woning teveel van het goede vind). Kortom, de keuze was snel gemaakt hierna. Zie hieronder nog de plus en minpunten die ik tot nu toe heb ervaren.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Vanmorgen deze playbar aangeschaft als vervanging van ...
Door AteR op 5-8-2017

Vanmorgen deze playbar aangeschaft als vervanging van mijn Bose 321. Het aansluiten en installeren loopt via een app van SONOS en is eigenlijk een fluitje van een cent! Op het eerste gehoor levert deze playbar een geweldig geluid. Komende dagen ga ik er verder naar luisteren, onder meer door het bekijken van enkele films. Eerst indruk: niet echt goedkoop, maar is aanschaf zeker waard!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik was al een tijdje op zoek ...
Door Arno op 7-6-2017

Ik was al een tijdje op zoek naar een echt goede playbar. Ivm de ruimte liefst een niet al te grote en zonder losse subwoofer. Hierdoor kwam ik al snel richting de Sonos. Enige wat mij weerhield was de prijs wanneer je hem icm de subwoofer zou moeten kopen. Helaas vaak nodig omdat de lage tonen in de playbar niet voldoen. Na veel wikken en even toch voor de Sonos gegaan om eventueel later dan de sub misschien nog aan te schaffen. Het geluid van de Sonos is subliem! Sterker nog; de Sonos produceert een voller en zuiverder geluid dan de 5.1 home cinema set die vervangen is door de playbar. Ook de lage tonen zijn prima. De bass klinkt zonder subwoofer prima door en de subwoofer wordt dus ook niet gemist. Vooral bij films merk je dat er meer dan voldoende bass uit de playbar komt!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
De Zsonos playbar is qua design en ...
Door Hans op 9-3-2017

De Zsonos playbar is qua design en geluid het beste wat je kunt aanschaffen, en mer de Sonos app is alles gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te installeren en bedienen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
De Sonos Playbar heeft een heel mooi ...
Door Wim op 30-1-2017

De Sonos Playbar heeft een heel mooi design, is uitstekend afgewerkt en is in een "handomdraai" geinstalleerd. Is uiterst gebruiksvriendelijk. Ik heb de playbar aangesloten op de optische digitale uitgang van de LG Oled 55c6v en het geluid is echt super. Zelfs de bassen klinken uitstekend in de woonkamer. Via mijn smartphone is de playbar heel goed te bedienen via de Sonos app en ook de af te spelen muziek via de vele te downloaden streamingsdiensten. Het is een kwalitatieve uitstekende soundbar voor die prijs.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sonos Playbar
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sonos Playbar
Aantal testen:
26
Genormeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sonos Playbar.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sonos Playbar? Onze eigen test van de Playbar staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Review Sonos Playbar
8,0
17-4-2013
alpha-audio.nl

We zijn wel te spreken over de Playbar. Het is een keurige soundbar die niet alleen films goed weergeeft, maar ook weet te verrassen op muzikaal gebied. En dat horen we niet vaak! Sonos heeft de set-up wederom kinderlijk eenvoudig gehouden. Een groot pluspunt. Net als de mogelijkheid uit te breiden met de Sonos Sub en Play:3. Wel missen we aansluitingen. Waar is hdmi? Alleen optisch is gewoon te karig. Ook vinden we het jammer dat we niet de Play:5 kunnen koppelen met de Playbar. Toch: absoluut een aanrader voor wie een mooie, goed klinkende en niet krankzinnig dure soundbar zoekt.

alpha-audio.nl
Sonos Playbar Review
8,0
4-3-2013
Digitaltrends.com

The Sonos Playbar’s impressive movie sound, good looks, ease of use, and smooth, fatigue-free musicality is, in our experience, an uncommonly rare mix of attributes among sound bars. That it’s also wireless-streaming capable is a major bonus for folks looking for an easily-integrated and reliable networking solution. There is, of course, the matter of the Playbar’s woefully limited input options. Not having any analog inputs and only a single digital input could be a major oversight for those looking to use their legacy sources with the Playbar. Since Sonos has built its reputation on providing user-friendly gear, we’re baffled as to why they would exclude such a simple and cost-effective feature. There’s also the matter of price. Sonos’ trademark feature has always been its outstanding wireless mesh network, and a large part of what you’re paying for with the Playbar is that very feature. If this isn’t something you need, there are a few sound bar packages that offer even better sound (if not necessarily more features) for the same money, such as the subwoofer-armed Klipsch SB-3 package we recently reviewed. Adding the Sonos Sub to the Playbar for a similar setup will set you back nearly $1400. Ouch. Still, if you don’t need the extra inputs, and streaming music quality, ease of use, and class-leading design are high priorities, the Sonos Playbar earns a solidly enthusiastic recommendation. It truly is “The Sound bar for music lovers.”

Digitaltrends.com
Pump up the volume
9,0
4-3-2013
Pocket-lint.com

The Sonos PlayBar is a fantastic piece of kit that really delivers. While the price might seem high on the surface you are getting a speaker that replaces your AV receiver, a stack of speakers, and the ability to make it part of a bigger streaming system as well.

Pocket-lint.com
Sonos PlayBar review
9,0
4-3-2013
ITproportal.com

Sonos doesn’t launch products too often, but when it does pull back the curtain on something new, it’s almost invariably worth the wait. The PlayBar seems like a natural progression for the company, and it’s clear that a lot of thought and planning went into its design. As a standalone soundbar it’s an impressive piece of kit, but the PlayBar is so much more. If you already have a Sonos system, it will act as a new ZonePlayer for your living room – and if you’re used to listening to a Play:3 or Play:5 you’ll be very impressed by the sound from the PlayBar. Add to that, the fact that you can augment the PlayBar over time and make it an even better sound solution. Stump up the cash for the Sub and it will take your movies and music to another level, and if you want that full surround sound experience, a pair of Play:3s will round the package off nicely. At £599 the PlayBar isn’t an impulse purchase, but it’s not expensive either - not for the level of sound quality and functionality it provides. If you already have Sonos in your home and are currently listening to the built-in speakers on your TV, adding a PlayBar to your system is a no brainer. If you don’t already have Sonos in your home, you may as well start with the PlayBar.

ITproportal.com
Sonos Playbar review
7,6
5-3-2013
Theverge.com

Sonos has never been that easy to explain to newcomers, even as the company has tried to simplify its message. A distributed audio setup that streams to any room in your house? A wireless streaming system that plugs into everything from Pandora to iTunes on your home computer? Wireless Hi-Fi? Pass someone a phone or tablet with the Sonos controller app, though, and they’ll quickly see that you can play Spotify in the bedroom, listen to Rdio in the office, and watch TV in the living room — or sync them all up to play the same thing. And the Playbar may be the Trojan horse Sonos has needed all along. Once you start using the Sonos apps in the living room, it’s tough to go back to messing around with AirPlay. A year and a half ago, we noted that Sonos was confusing to first-time buyers. Then, as now, it’s still not clear whether you need the Bridge component (you don’t), but the Playbar makes up for the confusion with a very different offering. At $699, it’s obviously not cheap, but you’re not just buying better speakers. The Playbar cuts through the pain of juggling inputs by outsourcing it to the TV, and if you have an urge to listen to music in multiple rooms, Sonos looks like a much better option. If you already use Sonos, you likely have all of your music subscription services and local sources, and the Playbar seamlessly integrates into the mix. That said, if you have no need for a multi-room setup, it’s hard to recommend the Playbar over other similarly priced and cheaper soundbars, many of which come with a subwoofer and can be hooked up to an Apple TV or Roku without much trouble. If you already have several Sonos components or are thinking about buying a multi-room system — and have the required optical audio connections on your TV — the Playbar has a lot to offer. No, you’re not pushing the limits with 6.1 or 7.1 here, but you are getting true 5.1 surround sound without the wires, which is welcome in any room. While I’m still left wishing Sonos would build in AirPlay support, there’s nothing else on the market for seamlessly playing and juggling audio sources throughout the house. Playbar does finally bring a Sonos foothold into the living room, and it’s a big audio quality upgrade with a minimum of hassle if your TV supports it. If you’re looking for a single room setup, the home theater space is the same as it ever was.

Theverge.com
Sonos Playbar review
9,0
20-3-2013
TechRadar.com

We like the Playbar enormously. It sounds stunning, can integrate nicely into an existing Sonos audio system, or be the first thing you add to your home from which a rich, easy to use multi-room audio system can organically grow.

TechRadar.com
Sonos Playbar review
10,0
25-3-2013
Expertreviews.co.uk

It's expensive, but it looks gorgeous, sounds brilliant, can be extended into a 5.1 system and it can join your existing Sonos multi-room system.

Expertreviews.co.uk
Sonos Playbar review
9,0
3-4-2013
TrustedReviews.com

The Sonos Playbar is a lounge-unifying device that will let you dump your remote controls and your old hi-fi in the bin. Once you've set it up, it’ll also let you control both your TV and your audio system with your phone. For everything but the most crashing of movie soundtracks the Sonos Playbar sounds great too, with excellent clarity and an expansive soundstage.

TrustedReviews.com
Sonos Playbar: Premium Sound at a Premium Price
8,0
29-9-2014
Tom's Guide

The Playbar lives up to the expectations of a Sonos speaker. It excels at audio for both movies and music. For a system with many content options, it’s very easy to set up and use. However, Sonos locks you into its app for streaming sources because it can't accept a Bluetooth connection. If you just want full sound and clear dialogue when watching TV and movies, you can do almost as well with systems that cost half as much, such as the Vizio S4251w-B4. But, if you think you'll add more Sonos speakers to other rooms, it's well worth the investment. If music is a priority, you won't find a better-sounding soundbar at this price.

Tom's Guide
Review: Playbar: a Wireless Sound Bar from Sonos
8,0
18-11-2014
DigitalVersus.com

A well-built sound bar that functions wirelessly without causing a loss of sound quality. You'll probably need to add the Sonos Sub to get the most out of your Playbar, though.

DigitalVersus.com
The next level: Sonos Playbar! Helemaal in combinatie met de Sonos Sub
8,2
24-2-2015
BesteProduct.nl

Oké, ik ben wars van dooddoeners als: 'Dit is de Mercedes onder de...'. Maar ALS ik het zou gebruiken, zou het nú zijn. De Sonos Playbar in combinatie met de Subwoofer van Sonos (apart van de soundbar verkrijgbaar) is een geweldig staaltje geluidskwaliteit én stijl voor in je woonkamer. Tel daar het installatie- en gebruiksgemak bij op en je hebt, daar komt 'ie: de Mercedes onder de soundbars. Er is een risico aan het aanschaffen van deze producten. En dat is dat je er alleen maar meer van wilt. En dat is niet zo goed voor je portemonnee. Maar hij is het wel waard! Stijlvol, geweldig geluid en makkelijk te bedienen, dat klinkt toch als muziek in je oren!?

BesteProduct.nl
Deze Sonos soundbar heeft een groot formaat en weegt ongeveer 5 kilo
5,9
1-10-2017
Consumentenbond

Deze Sonos soundbar heeft een groot formaat en weegt ongeveer 5 kilo. Bij deze soundbar zit geen afstandsbediening. Met een ethernetkabel kan je de soundbar met het internet verbinden.

Consumentenbond
Sonos PlayBar
10,0
1-12-2017
Pocket-lint.com

The Sonos Playbar is a fantastic piece of kit that really delivers. While the price might seem high on the surface you are getting a speaker that replaces your AV receiver, a stack of speakers, and the ability to make it part of a bigger streaming system as well.

Pocket-lint.com
SONOS Playbar, SUB, and Play:5 Review
8,0
1-3-2018
Audioholics.com

Some soundbars I have reviewed recently include a cheap remote as the only means to control the volume of their unit. Although they work fine, it’s one more pesky remote to add to your collection. The Playbar works with almost all TV, cable box, and universal remotes by learning their infrared (IR) commands during setup. The remotes you have are all you need. Some cool features that have been added to the Playbar are sound options such as Speech Enhancement designed to clear up muddy dialogue scenes. Another option is Night Sound. In the Night Sound mode, quiet sounds are enhanced at lower volume levels and the intensity of loud sounds is reduced.

Audioholics.com
Magazine testen
6,9
HeimKino
1-5-2013
7,4
video
1-5-2013
8,0
T3
1-5-2013
8,0
FWD
1-5-2013
8,0
PC WORLD
1-5-2013
8,0
Computer! Totaal
1-5-2013
8,5
Audio
1-5-2013
10,0
WHAT HI*FI? sound and vision
1-5-2013
7,4
Digital Tested
1-6-2013
8,0
Home Cinema Choice
1-6-2013
8,0
Hi-fi Choice
1-8-2013
8,0
Computer Shopper
1-3-2016
7,0
Prijs / kwaliteit
De Sonos Playbar is een prima Soundbar om te kopen. De Playbar is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 675,00 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,3
laagste prijs
€ 675,00
prijs/kwaliteit
7,0

Laagste prijzen Sonos PlaybarSpecificaties

Algemene Kenmerken
Type/soort
soundbar
Aantal inbegrepen producten
1
Kleur(en)
zwart, zilver
Fabrikant kleur(en)
zilver, zwart
Dolby Atmos
Nee
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, FLAC, AIFF, OGG, AAC+
Ondersteunde beeldformaten
JPG, BMP, GIF, PNG
DLNA gecertificeerd
Nee
Geluid-Algemeen
Bass-reflex
Nee
Geluid-Subwoofer
Subwoofer plaatsing
geïntegreerd
Bediening
Afstandsbediening
Ja
Docking
iPhone, iPad
Equalizer-instellingen
Nee
Prestaties
Virtuele surround
Nee
Connectiviteit
Connectiviteit
wifi, ethernet LAN, digital optical audio (in)
Audio Return Channel (ARC)
Nee
Digitale audio optische ingang(en)
1
Bluetooth
Nee
LAN verbinding
Ja
AirPlay
Nee
USB poort
Nee
Audio-uitgangskanalen
5.1
Draadloze verbindingen
Ja
USB-aansluiting
Nee
Wifi
Ja
Geheugenkaartlezer
Nee
Verbindingstechnologie
bedraad en draadloos
Near Field Communication (NFC)
Nee
Opties
Opties
afstandsbediening
Internet TV
Nee
Internet radio
Nee
Energie
Netfrequentie
50/60 Hz
AC input voltage
100-240 volt
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
8,5 cm
Gewicht
5400 gram, 5,40 kg
Soundbar gewicht
5400 g
Soundbar afmetingen (WxDxH)
900 x 140 x 85 mm
Afmetingen subwoofer (B x H x D)
- mm
Meegeleverd
Handleiding
Ja
Algemeen
EAN
8717755771681 , 8717755771674
Partnumber
PBAR1EU1BLK, 1937357 , PBAR1UK1BLK
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2013 , 2018
Releasedatum
April 2013 , November 2014
Product
Website fabrikant
http://www.sonos.com/shop/products/playbar
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
19
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
8,7
Prijs / kwaliteit
7,0