Volg ons

Bose Soundtouch 300 Soundbar

Voordelen
  • Ziet er fantastisch uit
  • Goede app gebruikerservaring
  • Grote basuitgang voor een compacte sub
  • Geraffineerde bouwkwaliteit
Nadelen
  • Bas mist absolute diepte
  • Moet meer midrange expressie hebben
  • Duur voor een enkele soundbar
  • Slechts twee ingebouwde ingangen

Onze test
Expertreview | op
7,8

Bose Soundtouch 300: Slanke soundbar met breed geluid

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Bose Soundtouch 300 weet een prachtig vol geluid neer te zetten zonder gebruik van een subwoofer. Prima om gewoon lekker muziek op te beluisteren, maar ook voor films doet hij niet onder voor de soundbars met subwoofer. Bij films met surround geluid weet hij een verbazingwekkend 3D-geluid neer te zetten.

Als gadgeteer, techwatcher, mastering engineer, DJ en entrepreneur, ben je moeilijk in één hokje te plaatsen. Eén ding is bindend bij alle werkzaamheden van Sander van der Heide: technologie. Of het nu voor TV, website, tijdschrift of seminar is, Sander laat mensen graag zien waar nog valt te innoveren, wat de consequenties van nieuwe technieken zijn of hoe de markt zal gaan veranderen. Liefst aan de hand van de allernieuwste of juist alleroudste gadgets. Mede door deze werkzaamheden, test hij praktisch elke nieuwe gadget of technologie en schrijft en filmt hierover voor verschillende websites zoals Emerce Gear en tijdschriften.
Sander Van der Heide
Sander Van der Heide
Kortenhoef • 11 reviews
Redacteur
vanaf 799,00
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De Soundtouch is een mooie slanke zwarte soundbar. Bovenop zit een glazenplaat die hem een pianolakafwerking geeft (inclusief de vette vingerafdrukken). Met de zwarte grille en een hoogte van slechts 6 cm, heeft het geheel een chique uitstraling. Plaatsing moet niet te dicht bij een muur zijn, aangezien achterop een paar baspoorten aanwezig zijn die voor het laag zorgen. Je hebt dus geen subwoofer nodig, de Soundtouch weet dat laag prima in zijn eentje weer te geven.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 40%)
Als je de slanke soundbar voor je TV ziet liggen, zou je het niet verwachten, maar hij weet een groots geluid weer te geven met met heel diep laag. Niet zoveel als bij een soundbar met subwoofer, maar meer dan genoeg om bij muziek een lekkere stevige onderkant toe te voegen en bij films grote zware ontploffingen te ondersteunen. Het klinkt niet opdringerig of aangezet, maar prettig onder controle en fijn af te luisteren. Ook als je hem heel hard zet, hij gaat niet gauw oversturen. We waren vooral onder de indruk van de Phaseguide Array-technologie, die ervoor zorgt dat je een surroundfilm ook echt van alle kanten kan beluisteren, alsof er meerdere luidsprekers aanwezig zijn.
7,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 15%)
Naast de afstandsbediening kun je de Soundtouch app van Bose gebruiken, die zeer gebruikersvriendelijk is. Vanuit de app kun je diensten als Spotify of Deezer gebruiken. Wil je meer gebruik maken van de homecinemakwaliteiten van dit systeem, kun je de soundbar verbinden met een draadloze Acoustimas subwoofer en draadloze surroundluidsprekers. Ook het toevoegen van andere Soundtouch luidsprekers in een multiroomsetup is mogelijk. Vanuit de soundbar zelf hadden we graag wel wat meer ‘feedback’ gezien, welke ingang je gebruikt, hoe hard het geluid staat, dit is helaas niet af te lezen van een display.
7,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
Het geluid van de Soundtouch 300 is aanzienlijk beter te krijgen in combinatie met de meegeleverde ADAPTiQ hoofdset. Hierin zit een microfoon ingebouwd. Een speciaal ingebouwd programma vertelt je precies waar je in de kamer moet gaan zitten en door het afspelen van geluidspulsen kan een ingebouwd computerprogramma bepalen hoe het geluid het meest optimaal kan worden ingeregeld voor de akoestiek in jouw huiskamer. Afgezien de integratie in een surroundsetup of een multiroomsysteem, zijn er naast bluetooth helaas geen extra mogelijkheden als Chromecast of Apple’s Airplay.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Bose staat bekend om zijn pittige prijs, maar dat wil niet zeggen dat deze onredelijk is, je krijgt voor 800 euro een kwaliteitsproduct, met een goede sound en een mooie afwerking.

7,8
Eindscore test
Bose Soundtouch 300 Soundbar

Reviews van de Bose Soundtouch 300 Soundbar

Gemiddelde score gebruikers

8,3
Inmiddels hebben 83 gebruikers hun mening gedeeld over de Soundtouch 300 Soundbar van Bose en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Soundtouch 300 Soundbar vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Als aanvulling op mij vorige review. ...
Door John Statue op 18-6-2018

Als aanvulling op mij vorige review. Ik schreef daar even hoofdzakelijk over de geluidsweergave effect links-rechts en geen center effect. Ik bedacht mij dat ik daarin een belangrijk onderdeel van geluidinstelling ben vergeten. Namelijk, dat je de toonregeling niet kan fijn tunen. De basregeling gaat in 4 stappen van + of naar -. Maar je kan geen hoge tonen regelen waardoor ik dan (waarschijnlijk) de centerspeaker mis. Verder blijft mijn eerdere comment van kracht. Dus nog even dit als extra aandachts punt.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Aller eerst, mooi slank design. Te plaarsen ...
Door John Statue op 18-6-2018

Aller eerst, mooi slank design. Te plaarsen op meubel onder tv, of met beugels aan de muur onder tv. De bijpassende basmodule is ook afzonderlijk te koop en zelfs in WIT! Waarom deze soundbar én de losse surround speakers ook niet in wit? Misser van Bose! Qua geluid mooi voor klein behuisden als aanvulling op het tv geluid. Maar voor filmfanaten haalt deze het niet bij een goed audio/multi channel 5.1 of meer, receiver met losse speakers. Ik mis met name het echte links, rechts voor achter (surround) en effect van een centerspeaker. Maar dat kan persoonlijk zijn. Wel mooi dat je via wifi/internet en dab radio kunt ontvangen van ontelbare zenders. Van klassiek tot pop etc. Zelfs een zender met alleen vogel geluiden. Hij is niet echt slecht, maar ook zeker niet perfect.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik ben een sucker voor vormgeving. Apple: ...
Door BrandCoop op 10-4-2018

Ik ben een sucker voor vormgeving. Apple: geweldig. Porsche: strak. En ja Bose is de laatste jaren ook goed bezig. Met deze soundbar zijn ze ook weer lekker bezig. Goed zwart met een glazen afwerking bovenop. De speakers en bass-module heb ik er ook bijgehaald en wat ik een groot voordeel vond, is de makkelijke manier van aansluiten. Het instellen stelt ook niet veel voor maar is wel een beleving met piepjes, krakende bassen. Best goed! Het betaalt zich ook terug in een mooi geheel maar dito geluid. Een aanrader!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Stephen
26-3-2018
"Helemaal geweldig"

Ik heb de Soundbar gekocht als compleet 5.1 systeem en heb nog nooit zo'n geweldig geluid in mijn huis gehad. Van film tot alledaags muziek alles klinkt HELEMAAL GEWELDIG. Met de installatie ben ik wel een poosje bezig geweest maar het resultaat is er dan ook wel naar. Ik heb altijd Harman Kardon gehad en was daar altijd heel tevreden over maar dit is toch wel een hele trap hoger.Een aanrader voor iedereen.

- - -

Sterke punten: Draadloos; oogappeltje in de woonkamer; afstandbediening Universeel.
Zwakke punten: Geen gevonden.
In bezit: Een paar dagen
Via BesteProduct.nl

9,0
Geweldig, heb de speakers nu 2 weken ...
Door Scholts op 23-3-2018

Geweldig, heb de speakers nu 2 weken in gebruik en met wat aanpassingen in de instellingen van Ziggo hebben wij nu continu erg mooi surround geluid. Het bekijken van een live programma op tv is helemaal een unieke ervaring! De looks zijn ook goed. Normaliter wil je speakers ergens “verstoppen” maar deze staat mooi in het interieur. Icm de soundbar en de subwoofer heb ik nu het geluid in huis waar ik naar opzoek was, warm, vol en volledig surround. Vrienden van ons hebben een ander merk/systeem en zijn jaloers op de looks en geluid. Het aansluiten van de speakers is erg simpel en kan door iedereen gedaan worden. Handleiding is eigenlijk overbodig. Kortom, ben erg tevreden!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
Allereerst zal ik beginnen met mijn ervaring ...
Door ThBach op 16-3-2018

Allereerst zal ik beginnen met mijn ervaring van het uitpakken van de sound-bar. Ik moet Bose zeker een pluspunt geven en dat is dan wel het puntje design. De sound-bar is zeer goed afgewerkt en heeft een high-end uitstraling. Aan de achterkant heeft de I/O goed de ruimte en is verstopt in het ontwerp (helaas geen afbeelding mogelijk). Ook is de sound-bar makkelijk te bedienen via bluetooth/NFC. De Sound-bar laat zich zeer makkelijk aansluiten en is zeker binnen 15 minuten gereed voor gebruik. Zet jezelf wel schrap aangezien je binnen deze 15 minuten je moederschip van een andere planeet gaat contacteren door middel van het calibratiesysteem van Bose (helaas geen afbeelding mogelijk). Om te kalibreren zet men de bijgeleverde "haarband" op ( helaas nog steeds geen afbeelding mogelijk) en plugd deze in de sound-bar. In de haarband zit een geluidsensor (hoop ik) die een meting verricht. Vervolgens wordt men door een robotdame verzocht op 5 verschillende locaties binnen de kamer plaats te nemen en deze te bevestigen als zit locaties. Op elke plek krijgt men bijzondere geluidsfragmenten te horen die rechtstreeks van een sci-fi conference af zouden kunnen komen. Vervolgens geeft de vrouw aan dat de calibratie is voltooid. En merkt men... helemaal geen verschil met voorheen. Dit ter zijde kan ik zeggen dat de Sound-bar goed geluid produceert (voor een sound-bar). En een belangrijk aspect bij een overweging om een sound-bar te kopen is voor de meeste mensen het gebruiksgemak, waarop ik kan zeggen dat dit zeker een pluspuntje is bij deze sound-bar. Al met al moet ik zeggen dat ik niet teleurgesteld ben, maar ook niet positief verrast. De sound-bar zelf is verbazend gemiddeld voor de prijs die men ervoor neer legt. Nu zullen velen zeggen dat de sound-bar alleen niet compleet is en uit te breiden is met Bose Virtually Invisible 300 wireless surround speakers. Dat klopt, voor een "magere" 350 euro krijg je twee satelliet speakers erbij die vrij weinig toevoegen aan de hele belevenis ( link naar review onderaan ThBach). Ik beveel dit product aan aan mensen die weinig ruimte hebben in de buurt van hun TV (of andere input), of zich het gedoe willen besparen van het uitzoeken van een losse versterker/Speakers/etc.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Sinds 2 weken heb ik de boxen ...
Door Mike op 16-3-2018

Sinds 2 weken heb ik de boxen in mijn bezit als aanvulling op de soundbar die ik reeds ruim een jaar in mijn bezit had. Hoe klein de boxjes ook zijn de meerwaarde op alleen de soundbar is overweldigend. Het geluid lijkt nu echt overal vandaan te komen, echt een hele goede koop geweest. Het geluid is helder en mooi. Toen ik alleen de soundbar had was ik al meer dan tevreden maar nu met de aanvulling van de boxjes is het alleen maar veel mooier geworden. Ik ben dus echt super gelukkig met de combinatie.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

5,0
In bezit compleet set: Bose soundbar soundtouch 300 Bose ...
Door Marcel op 9-3-2018

In bezit compleet set: Bose soundbar soundtouch 300 Bose surround speakerset Virtually Invisible 300 Bose Acoustimass 300 + alle beugels 2 x Bose Soundtouch 10 Totaal bijna 2500 euro Geluid is prachtig als het werkt. Heb zeer veel spijt. Een waardeloos systeem. Valt vaak uit geen wifi Ben al aan de derde wifi router bezig. Wand daar licht het volgens bose aan Nou Bose als ik het zo leest dan ligt het niet aan een router. Zeer teleurgesteld

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Heb hem nu een maand, vergeleken met ...
Door Hans op 8-2-2018

Heb hem nu een maand, vergeleken met mijn tv een geweldig geluid natuurlijk.Ik kan hem niet vergelijken met andere soundbars, want geen ervaring mee. installatie ging redelijk eenvoudig, je moet wel even het internet op voor een duidelijke beschrijving/ installatie. Wat voor ons de doorslag was in het kopen is dat er internet radio te beluisteren is. De bass vind ik soms te hard (ik denk aan de buren) maar ik moet de exacte instellingen nog doorvoeren. Geweldig product mooie materialen gebruikt, wel in Duitsland gekocht, ik gun rutte de BTW niet.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
ik had de JBL SB400 soundbar. was ...
Door Richard op 1-2-2018

ik had de JBL SB400 soundbar. was een aanfluiting voor zon gerenomeerd merk. zit een zwakke hoofdprint in die al vlot de geest geeft. heb meer bose thuis dus daarom de soundtouch 300 aangeschaft. deze geeft zelfs zonder basmodule al ruim voldoende geluid en doet weinig tot niets onder voor de JBL met basmodule. geluid is zeer vol en ruimtelijk dus met basmodule en extra surround zal het helemaal het neusje van de zalm zijn. hier maak ik nog verlanglijstje voor want al is de prijs behoorlijk je krijgt zeker waar voor je geld.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bose Soundtouch 300 Soundbar
Gemiddelde score redacteuren
6,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bose Soundtouch 300 Soundbar
Aantal testen:
9
Genormeerde score:
6,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Bose Soundtouch 300 Soundbar.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Bose Soundtouch 300 Soundbar? Onze eigen test van de Soundtouch 300 Soundbar staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Bose SoundTouch 300 review
6,0
28-11-2016
Whathifi.com

When you’re spending this much on a soundbar, a thrilling sound is no less a requirement than an input connection. Sadly for the Bose SoundTouch 300, its generous network features and practical design can only save it so much. Unless you’ve already bought into the SoundTouch family and are dead set on expanding your multi-room set-up with a soundbar, we’d be slightly cautious about parting with our pounds here.

Whathifi.com
Bose SoundTouch 300 review: Slick looking, but audio quality could be better
8,0
5-12-2016
Expertreviews.co.uk

I like the Bose SoundTouch 300’s impressive body and scale, and I love the design of the soundbar itself, but its high price, lack of wireless streaming flexibility and middling sound quality (at least on its own) mean it’s not the best soundbar you can buy for the money. For this sort of cash you can land yourself a very decent soundbar and subwoofer setup, a soundbase, or even a full wireless surround setup such as the Philips Fidelio B5, which not only gives you a wireless subwoofer but also completely wireless, battery-powered satellite speakers. It’s good, but not good enough.

Expertreviews.co.uk
Bose SoundTouch 300 review: A slick soundbar that should sound better
8,0
7-12-2016
Alphr.com

I like the Bose SoundTouch 300’s impressive body and scale, and I love the design of the soundbar itself, but its high price, lack of wireless streaming flexibility and middling sound quality (at least on its own) mean it’s not the best soundbar you can buy for the money. For this sort of cash you can land yourself a very decent soundbar and subwoofer setup, a soundbase, or even a full wireless surround setup such as the Philips Fidelio B5, which not only gives you a wireless subwoofer but also completely wireless, battery-powered satellite speakers. It’s good, but not quite good enough.

Alphr.com
Bose SoundTouch 300
8,0
14-12-2016
TechRadar.com

The SoundTouch 300 is a beautifully made, precise sounding soundbar. But only those with an HDMI ARC-equipped TV should apply.

TechRadar.com
Bose SoundTouch 300
7,0
13-2-2017
TrustedReviews.com

Bose’s beautifully made soundbar delivers a loud, bass-heavy sound – but it lacks the bite and sparkle of its illustrious rivals.

TrustedReviews.com
Bose SoundTouch 300
7,0
30-3-2017
Cnet.co.uk

THE GOOD The Bose SoundTouch 300 is capable of a gorgeously wide sound field, which benefits both music and movies. The speaker is capable of reproducing both dialog and incidental effects with crystal clarity. The system offers easy-to-use music streaming via Wi-Fi and Bluetooth. THE BAD Losing the remote can be more troublesome than with most gadgets. To get the best sound from the system you'll have pay up to a thousand dollars more for a subwoofer and surround speakers. The sound bar's wide effect only works with bare, unobstructed walls. THE BOTTOM LINE The Bose SoundTouch 300 offers sound quality that betters its Sonos rival, but bass is a weakness without the (expensive) add-on sub.

Cnet.co.uk
BOSE SOUNDTOUCH 300 AND ACOUSTIMASS 300 REVIEW
7,0
3-8-2017
Digitaltrends.com

Bose literally has been around for decades, and both the SoundTouch/Acoustimass 300 feature robust builds and some of the highest build quality we’ve seen in the category, so we’re guessing these soundbar components will last at least as long as you do. What are the alternatives At the exact same price as separate components or a combo, the Sonos PLAYBAR and SUB are great alternatives to the Bose and are enthusiastic recommendations at the price. Sound quality is noticeably smoother, warmer and more refined, and the SUB’s bass quality in particular is nearly beyond reproach. However, the Bose includes a universal remote, has greater input flexibility, and includes DTS decoding. The Samsung HW-K950 is sonically on par with the Bose combo, includes rear speakers, and features Dolby Atmos processing to boot. What’s more, it’s often street priced up to $200 lower than the Bose. Unfortunately, it doesn’t have nearly the same dialog and midrange clarity as the SoundTouch and looks rather pedestrian by comparison. The premium soundbar category is surprisingly stacked, so if neither of these fits your needs, other options exist. Should you buy it Yes. If you’re shopping for a huge-sounding, easy-to-use soundbar and subwoofer combo with high output capabilities and excellent aesthetics, the Bose SoundTouch 300 and Acoustimass 300 are worth a serious audition.

Digitaltrends.com
Deze Bose soundbar heeft een gemiddeld formaat en weegt ongeveer 5 kilo.
7,2
1-10-2017
Consumentenbond

Deze Bose soundbar heeft een gemiddeld formaat en weegt ongeveer 5 kilo. Hij wordt geleverd met afstandsbediening. Via de HDMI ingang kun je een extra apparaat aansluiten zoals een (spel)computer of mediaspeler. Met wifi kan je de soundbar met het internet verbinden.

Consumentenbond
Bose Soundtouch 300: Slanke soundbar met breed geluid
7,8
3-4-2018
BesteProduct.nl

De Bose Soundtouch 300 weet een prachtig vol geluid neer te zetten zonder gebruik van een subwoofer. Prima om gewoon lekker muziek op te beluisteren, maar ook voor films doet hij niet onder voor de soundbars met subwoofer. Bij films met surround geluid weet hij een verbazingwekkend 3D-geluid neer te zetten.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
Voor de Bose Soundtouch 300 Soundbar hebben we nog geen prijs-kwaliteitsverhouding omdat het product nog niet door ons of anderen is getest.
expertscore
6,8
laagste prijs
€ 799,00
prijs/kwaliteit
0,0

Laagste prijzen Bose Soundtouch 300 SoundbarSpecificaties

Subwoofer
Actieve subwoofer
Nee
Draadloze subwoofer
Nee
Aansluitingen
Optische ingang
Ja
HDMI-uitgang
Ja
HDMI-ingang
1
USB
Ja
Netwerkaansluiting
LAN
Bluetooth
Ja
Overig
Afstandsbediening
Ja
Gewicht
4,7 kg
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
767520-2100
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2016
Afmetingen (H x B x D)
5,7 x 97,8 x 10,8 cm
EAN
0017817739900
Website
-
Kleuren
zwart
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
6
Beoordeling experts
6,8
Beoordeling consumenten
8,3
Prijs / kwaliteit
-