Volg ons

Nintendo Wii U

Voor- en nadelen van de Nintendo Wii U

Voordelen

 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Indrukwekkende controller
 • HD graphics
 • SD-kaart slot voor toevoegen van geheugen
 • Mogelijkheid van hergebruik van de Wii-controllers
 • Vernuftig en veelzijdig

Nadelen

 • Duur
 • Batterijduur
 • Openen van applicaties en menuutjes kost belachelijk veel tijd
 • Bediening gamepad is even wennen
 • Trage firmware

Onze test
Expertreview | op
7,7

Nintendo Wii U met nieuwe controller een verrijking

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Indien je tot nu toe elke gameconsole van Nintendo in huis hebt gehaald, mag je deze Wii U met zijn HD graphics in indrukwekkende controller absoluut niet overslaan. En juist vanwege zojuist genoemde redenen kunnen ook mensen die Nintendo links lieten liggen ten faveure van de concurrentie het apparaat best een kans geven.Nee: Wanneer je momenteel al een console hebt en daar naar alle tevredenheid op speelt. Ben jij iemand die vooral FIFA of Call of Duty (online) speelt, dan zijn er niet direct heel veel redenen om een Wii U aan te schaffen zodat je het ineens daar op kunt gaan spelen. En wanneer het gebrek aan grafische kracht je toch een beetje zorgen baart, is het aan te raden om even te wachten tot duidelijk wordt waar Sony en Microsoft straks mee komen om vervolgens de afweging te maken.

Bijna alle smartphones die de afgelopen jaren in Nederland zijn verschenen, hebben ik en mijn collega's van BesteProduct.nl in de vingers gehad. Van eenvoudige toestellen die je voor een paar tientjes kunt krijgen tot de nieuwste high-end apparaten… We hebben ze allemaal getest! Wat nu de beste smartphone is? Tja, dat hangt sterk van je budget af. Maar voor elke portemonnee hebben we wel een kooptip gegeven. En dan nog een tip: kijk eens naar een high-end smartphone van een jaar geleden. Die zijn nog heel goed, maar tegelijkertijd zeer betaalbaar!
Koen Helder
Koen Helder
Wormer • 100 reviews
Redacteur
vanaf 450,00
Bijna alle smartphones die de afgelopen jaren in Nederland zijn verschenen, hebben ik en mijn collega's van BesteProduct.nl in de vingers gehad. Van eenvoudige toestellen die je voor een paar tientjes kunt krijgen tot de nieuwste high-end apparaten… We hebben ze allemaal getest! Wat nu de beste smartphone is? Tja, dat hangt sterk van je budget af. Maar voor elke portemonnee hebben we wel een kooptip gegeven. En dan nog een tip: kijk eens naar een high-end smartphone van een jaar geleden. Die zijn nog heel goed, maar tegelijkertijd zeer betaalbaar!
Koen Helder
Koen Helder
Wormer • 100 reviews
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 30%)
Maar de gamepad is meer dan een controller en dat merk je vanaf het eerste moment. Het is in staat de console aan en uit te zetten, er kan, natuurlijk, door de menuutjes mee worden genavigeerd en het kan worden gebruikt als afstandsbediening voor je tv. Zappen tussen kanalen, overschakelen van AV1 naar HDMI 2 is een fluitje van een cent en het volume even snel aanpassen is ook geen probleem. Het is allemaal mogelijk dankzij het touchscreen. Nintendo introduceert daarnaast MiiVerse, een soort schattige Twitter applicatie. Hiermee kun je mensen volgen en zij jou ook. Maar niet alleen tekstberichtjes kun je plaatsen via de gamepad; dankzij de stylus en het touchscreen kun je ook tekeningetjes achterlaten voor je volgers. Maar het openen van de MiiVerse applicatie gaat nogal traag. En dit lijkt een probleem te zijn dat zich door het hele menu doorzet. Het openen van applicaties en menuutjes kost belachelijk veel tijd, waardoor het gauw instellen van of even schakelen tussen, een vervelend en langdradig proces wordt. Het lijkt gelukkig geen effect te hebben op laadtijden tijdens een spel. En over spellen gesproken, de Nintendo Wii U kan alleen speciale discs van Nintendo afspelen. Wii U spellen en gelukkig ook spellen die voor de originele Wii bedoeld waren. Maar een filmpje kijken via de Wii U wordt een lastig verhaal, daar de console geen DVD'tjes of Blu-Rays afspeelt.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
We gaan terug in de tijd, naar februari 2006. De PlayStation 3 wordt gelanceerd en kost op dat moment €600,-! De kraakverse Nintendo Wii U kost momenteel nog niet eens de helft. Althans, wanneer je de 'Basic Pack' aanschaft. Hierin zit de console met 8GB aan harde schijf en uiteraard de gamepad. Voor ongeveer €70,- meer koop je het 'Premium Pack' en levert dat je, buiten 32GB aan harde schijf, de game Nintendoland op, een sensorbalkje voor het geval je je oude Wii-controllers wilt gebruiken en wat extraatjes in de vorm van een console- en gamepadhouder. Het is niet veel geld voor een compleet nieuwe gameconsole en zal daarom niet alleen geïnteresseerden vinden de hardcore fanbase, maar ook daarbuiten en in alle leeftijdscategorieën.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De Nintendo Wii U doet qua uiterlijk denken aan de originele Wii. Alleen is het apparaat wel wat groter en robuuster. Eigenlijk heeft de gameconsole een wat stoerdere uitstraling gekregen en dat staat hem best goed. Achterop het apparaat vinden we een ouderwetse A/V aansluiting, maar nu dus ook een HDMI-aansluiting. Hetgeen waar vooral Nintendofans er blij om zullen zijn. Tevens zijn er achter- en voorop bij elkaar 4 USB-aansluitingen te vinden. Een beetje overkill naar onze mening. Maar een hele fijne toevoeging is het SD-kaart slot, waarmee het intern geheugen van de Wii U makkelijk en snel kan worden uitgebreid. Dat kan, afhankelijk van welke versie van de console je aanschaft, ook wel nodig zijn. De goedkoopste versie van de Wii U heeft namelijk slechts 8GB aan intern geheugen. Zeker wanneer je van plan bent spellen online te kopen en te downloaden zal dit al gauw niet meer genoeg zijn. De meegeleverde gamepad zal eventjes wennen zijn voor mensen die het apparaat voor het eerst ten handen nemen. Het is namelijk nogal een groot en plastic ding. Verspreid over deze controller zijn alle benodigde actietoetsen terug te vinden, inclusief schouderknoppen. Maar in het midden pronkt een 6,2 inch beeldscherm dat je tijdens het gamen veel gaat gebruiken. En dit is het nieuwigheidje van Nintendo dat daarmee weer iets nieuws en unieks introduceert. Bij Nintendo geen gebrek aan creativiteit, dat moeten we ze nageven.
7,0
Weergave
(Weging 25%)
Eindelijk! Nintendo in high definition. Het misstaat absoluut niet en heeft tegelijkertijd te lang op zich laten wachten. Waar Sony en Microsoft jaren geleden al inzette op kwalitatief goede graphics, doet Nintendo dat sinds december 2012. Wii U spellen die ook op de PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnen zijn qua graphics ongeveer gelijk aan elkaar. Maar, omdat de Nintendo Wii U wat krachtiger zou zijn dan die consoles van de concurrentie en ontwikkelaars altijd even nodig hebben om het maximale uit een nieuwe console te halen, mogen we toch wel verwachten dat dit in de toekomst alleen maar mooiere games gaat opleveren. Echter, de voorsprong die Nintendo daar op de huidige concurrentie mee heeft is miniem en Sony en Microsoft lopen nog een console achter, die naar alle waarschijnlijkheid over ongeveer een jaar toch wel in de verkoop zullen gaan. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk een aankondiging ergens in de eerste maanden van 2013 en vanaf dat moment weten we in welke mate de graphics van de Wii U alweer achterhaald zullen raken. Want dat dat gaat gebeuren, lijkt een gegeven.
8,0
Speelervaring
(Weging 15%)
Een spel spelen op de Wii U zal wel anders aanvoelen dan op de consoles van de concurrenten. En dat heeft alles te maken met de gamepad en het touchscreen dat daar op zit. Zo kan de gamepad bediend worden met de handen of de stylus die erin zit verwerkt. Het meegeleverde Nintendoland laat in een aantal minigames zien dat dit goed werkt en een leuke manier van besturen kan zijn. In andere gevallen (bijv. New Super Mario Bros. U) wordt een spel zoals je het op de tv ziet op dezelfde manier via de gamepad weergegeven. Dat betekent dat de tv gewoon kan worden gebruikt om GTST te kijken of zelfs uit kan, terwijl je rustig doorspeelt op de gamepad. In multiplayer zal het bij sommige spellen kunnen dienen als tweede scherm, waarbij één van de speler de tv gebruikt en de ander het scherm op de gamepad. Zodoende hoeft het beeld op de TV niet meer in tweeën te worden gesplitst. Tot slot kan het kan ook ondersteunend werken. Denk aan een kaart die er op wordt weergegeven tijdens een racespel. Of je inventory tijdens een potje Call of Duty. Tegelijkertijd is het de vraag of elke ontwikkelaar dit straks op leuke manier weet te implementeren. Gedwongen kijken op de gamepad tijdens het gamen zou bijvoorbeeld zeer afleidend kunnen werken. Onhandig gebruik van de gamepad kan leiden tot vervelend gameplay, hetgeen wat we zagen gebeuren op de originele Wii. De grootte en vorm van de gamepad werken in eerste instantie niet uitnodigend, maar dit lijkt een kwestie van wennen. En de extra functionaliteiten die deze controller met zich meebrengt moeten absoluut niet onderschat worden. Nintendo kan hiermee, opnieuw, het gaming landschap veranderen.

7,7
Eindscore test
Nintendo Wii U

Testen van Nintendo Wii U
Gemiddelde score redacteuren
3,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Nintendo Wii U
Aantal testen:
19
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
48 %
Actuele expertscore
3,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Nintendo Wii U.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Nintendo Wii U? Onze eigen test van de Wii U staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Nintendo Wii U
8,0
7-12-2011
DigitalVersus.com

Despite huge improvements since the first Wii, the Wii U may not be a freak of performance, but it has once again innovated the gaming experience with a well-designed, well-thought-out controller that's fun to use. The touchscreen brings a new dimension to the concept of gaming. The biggest drawbacks to the GamePad are its low battery life and lack of analogue triggers.

DigitalVersus.com
Nintendo Wii U review
7,0
18-11-2012
Theverge.com

I had a number of "ah ha!" moments with the Wii U. There are things it can do, things enabled by the GamePad / console twosome, that are both awesome and unique. I loved diagramming FIFA plays on the GamePad's touchscreen, then executing them on my TV. I loved being able to play Super Mario Brothers U anywhere in my apartment without missing a beat. I still love using the Wii remote to drive around. But these moments of brilliance are for the moment overshadowed by the clumsiness of the system. It's a brand-new paradigm for video games, and there are clear and frustrating growing pains: the GamePad is too often confusing and illogically implemented, and it creates some really odd gaming experiences, especially when you're playing with friends. Then there's the fact that the Wii U itself, with its chintzy materials and giant charging bricks, seems more like a prototype than a polished product. The touchscreen is a mess, the controller feels like someone mapped the buttons wrong, and even the console is bigger and clunkier than it should be. In all, the Wii U is still as much a tech demo as anything else. It can do remarkable things, but exactly what those things are and how we can best use them are yet to be determined. The Wii-style gameplay is as much fun as ever, but it's been outdone by Kinect and Nintendo does little here to gain ground. The new console could be great, if developers get on board and come up with clever ways to make use of the entire system. Or, it could be a graphically weak system with a giant controller and a terrible media ecosystem.

Theverge.com
Nintendo Wii U Review
8,0
18-11-2012
Digitaltrends.com

The Wii U is a difficult piece of hardware to review for two reasons. First, it is unavoidably competing with hardware that exists in a different space, and second, the entire system is betting on a future that isn’t entirely clear yet. If you compare the Wii U directly with the PS3, Xbox 360, or even against the rumors of what Sony and Microsoft’s next-gen consoles will be, it certainly comes up lacking on several fronts. But that isn’t really a fair comparison. Those consoles have become entertainment devices, while the Wii U is geared specifically to entertain gamers in a new way, and no one else. That doesn’t mean there aren’t things Nintendo should have learned from its competitors. Not including perks like achievements and trophies is fine, but limiting the hard-drive space is just a short-sighted decision. Issues like the lack of a video player or the inclusion of DVD playback are a shame, but justifiable from a cost-versus-features standpoint. Backwards compatibility with the Wii makes it a wash. Despite all the criticisms levied in this review, the Wii U’s saving grace lies in its unique potential. Launch titles are a decent indicator of what we can expect for the short term, but months and years of development with the Wii U will almost certainly yield games that we’ve never even considered before. The GamePad offers an entirely new way to play, and the importance of that simply cannot be understated, nor should it be undervalued just because the system can’t play a store-bought movie. Streaming video to the GamePad and the voice chat are also notable achievements. Add in the online ecosystem that will continue to grow in the Miiverse, and the future of the Wii U could a bright one. The Wii U is an intriguing piece of hardware with a limited audience and hardware that is respectable, but not impressive. Yet it bursts at the seams with potential.

Digitaltrends.com
Nintendo Wii U review
7,0
19-11-2012
TechRadar.com

For Nintendo fans looking to finally enter the HD era, the Wii U may seem like a beacon of light in an endless downpour – and if you're coming from the Wii, it will be quite impressive, indeed. Not only are the publisher's own properties sleeker than ever before, but third-parties can finally deliver the great games they've been making for other systems in recent years.

TechRadar.com
Nintendo Wii U review
6,0
30-11-2012
Cnet.co.uk

The Nintendo Wii U is the follow-up to the hugely popular Wii, and introduces a quirky GamePad controller with a second screen. The system is more complicated than the Wii, which may alienate casual players, and doesn't offer the power or game selection to turn the heads of long-time gamers.

Cnet.co.uk
U got the love
8,0
30-11-2012
Pocket-lint.com

The Wii U isn't without its share of issues. The GamePad is undeniably large, its battery life is poor, the communication distance to the console is limited, no more than one can be used at a time, there's no multi-touch functionality and having a second screen in front of you isn't always desirable.

Pocket-lint.com
Nintendo Wii U review
8,0
30-11-2012
ITproportal.com

The Wii U is a peculiar beast, straddling the space between two console generations, and reliant on the new experiences delivered by its innovative controller. Nintendo Land, New Super Mario Bros U and Zombi U already prove that it’s capable of delivering some brilliant and ingenious new games, though the third-party ports leave us slightly worried about support in the long-term future. We’ve yet to see the hardware really sing, but we’ve yet to see anything that makes you believe this is a stronger platform than the Xbox 360 or PS3. But then graphics have never been Nintendo’s main draw. It’s all about gameplay. The Wii U has potential to host some amazing games, but buying one now is a bit of a gamble. Do it, and you’ll have some fantastic family fun this Christmas, but we need to see more before we can state definitively that this is the next big thing.

ITproportal.com
Wii U review
8,0
30-11-2012
TrustedReviews.com

Even by Nintendo’s standards, this is no ordinary run-of-the-mill console. The Wii U GamePad is a strange, brilliant and versatile controller, and employed properly might just power a new wave of fantastic, innovative games. As a vehicle for family fun, the Wii U is a formidable system, despite a slow UI and the odd niggle here and there.

TrustedReviews.com
Nintendo Wii U met nieuwe controller een verrijking
7,7
11-12-2012
BesteProduct.nl

Indien je tot nu toe elke gameconsole van Nintendo in huis hebt gehaald, mag je deze Wii U met zijn HD graphics in indrukwekkende controller absoluut niet overslaan. En juist vanwege zojuist genoemde redenen kunnen ook mensen die Nintendo links lieten liggen ten faveure van de concurrentie het apparaat best een kans geven.Nee: Wanneer je momenteel al een console hebt en daar naar alle tevredenheid op speelt. Ben jij iemand die vooral FIFA of Call of Duty (online) speelt, dan zijn er niet direct heel veel redenen om een Wii U aan te schaffen zodat je het ineens daar op kunt gaan spelen. En wanneer het gebrek aan grafische kracht je toch een beetje zorgen baart, is het aan te raden om even te wachten tot duidelijk wordt waar Sony en Microsoft straks mee komen om vervolgens de afweging te maken.

BesteProduct.nl
Panic on the streets of London
8,0
13-12-2012
Pocket-lint.com

ZombiU definitely tries hard. It doesn’t quite follow through on some concepts that could elevate it above the rest of the WiiU’s launch titles. Game breaking bugs aren’t really forgivable, although we haven’t encountered them personally.

Pocket-lint.com
Nintendo Wii U review
10,0
20-12-2012
Expertreviews.co.uk

It may not be super powerful, but Nintendo delivers a fun and innovative new console that finally gets online right.

Expertreviews.co.uk
Nintendo Wii U review
8,0
29-1-2013
Theinquirer.net

We're very impressed with the Nintendo Wii U. As with the Wii before it, Nintendo has bet big on innovations in gameplay rather than hardware.

Theinquirer.net
Nintendo Wii U review: The underdog rises
8,0
12-12-2014
Pocket-lint.com

Even two years after launch the Wii U can't shake off its day one issues. The GamePad controller is undeniably large, its communication distance to the console is limited, no more than one can be used at a time, there's no multi-touch functionality and having a second screen in front of you isn't always practical. A Wiimote or Pro Controller is the preferable option, but neither of those appear in the box.

Pocket-lint.com
Magazine testen
8,0
T3
1-12-2012
8,0
video
11-12-2012
7,0
l'Oridinateur
1-1-2013
6,0
Computer Active
1-2-2013
7,0
Computer! Totaal
1-2-2013
7,0
Home Cinema Choice
1-3-2013
0,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Spelcomputers betaal je voor de Nintendo Wii U te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Spelcomputers.
expertscore
3,3
laagste prijs
€ 450,00
prijs/kwaliteit
0,5

Reviews van de Nintendo Wii U

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Nintendo Wii U nog niet gedeeld. Heb jij de Wii U gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Spelcomputer van Nintendo te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Nintendo Wii USpecificaties van Nintendo Wii U

Prestaties

Opslagcapaciteit
32 GB, 8 GB
Harde schijf capaciteit
32 GB, 8 GB
Intern geheugen
32000 MB, 2048 MB
Processor model
IBM PowerPC
Grafische processor
AMD Radeon
Ondersteunde formaten
480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p
Intern geheugen type
DDR3
Type opslag
Flash

Opties

Styluspen
Ja
3D
Nee
Inclusief camera
Ja
Ingebouwde optical-drive
Ja
Touchscreen
Ja
Ingebouwde speakers
Ja
Optische drive
DVD speler
Bewegingssensor
Ja

Inhoud En Afmetingen

Gewicht
1600 gram
Hoogte
4,60 cm, 4,6 cm
Breedte
26,80 cm
Diepte
17,20 cm

Algemeen

EAN
2000014821644 , 0045496311315 , 0045496311353 , 0045496311513 , 0045496311209 , 0045496311049 , 0045496311957 , 0045496311377 , 0045496311391 , 0045496311599 , 0045496311438 , 0045496311698 , 0454963116986 , 0045496311001 , 0045496311490 , 0045496311278 , 0045496311117 , 2550009274165 , 0045496311742
Partnumber
2000014821644 , 2300632 , 2300949 , HW-WIUBP , 2300432 , NIUH020 , 2300132 , 2301632 , 2300732 , 2301032 , 2300832 , 2301132 , , 2300932 , 0045496311490 , 2300532 , 2550009274165 , 2301240
Toelichting partnumber
- , Monster Hunter , Zwart , Wit
Releasedatum
December 2016 , October 2013 , February 2013 , September 2012 , August 2015 , September 2013 , April 2014 , November 2014 , June 2013
Introductie model
2016 , 2013 , 2014 , 2012 , 2015

Producteigenschappen

Kleur(en)
zwart , wit
Type/soort
gameconsole
Platform
Nintendo Wii U
Fabrikant kleur(en)
zwart , wit
Omschrijving
Vanaf 30-11-2012 verkrijgbaar

Display

Schermgrootte
6,20 inch, 6,2 inch
Tweede scherm
Nee
Ingebouwd display
Ja
Beeldverhouding
16:9
Beeldscherm
LCD
Type display
LCD

Omzetten

Portable
Nee
Aansluitingen
HDMI, USB 2.0 , WiFi (WLAN)
Grafische processor
AMD Radeon , IBM Power-based multi-core processor
Internet-aansluiting
Ja
Harde schijf
Ja , Nee

Connectiviteit

Geheugenkaartlezer
Ja , Nee
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC
Connectiviteit
wifi, USB, HDMI
HDMI-ingang(en)
1
USB 2.0 poort(en)
4
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n) , 802.11n
LAN verbinding
Nee
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
32 GB
Bluetooth
Nee

Bediening

Aantal ondersteunde controllers (max)
5 , 4

Meegeleverd

Inclusief game
Ja
Inclusief game(s)
Monster Hunter 3 , Nintendo Land , Super Mario Maker , Lego City: Undercover , Mario Kart 8 , The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
Inclusief controller
gamepad
Aantal controllers meegeleverd
2 , 1
Adapter meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
HDMI , AC

Energie

Netvoeding
75 watt
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
3,3
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
0,5