Volg ons
Alle uitvoeringen (16)

Canon EOS 2000D

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (18) Beschikbaar in 16 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Canon EOS 2000D

Voordelen

  • Wi-Fi en NFC ingebouwde
  • Geweldig voor beginners
  • Praktische besturingslay-out
  • Handige hulpfuncties in de menu's

Nadelen

  • Geen touchscreen
  • Alleen continuopnamen van 3 fps
  • Geen automatische HDR-opname
  • Eenvoudig AF-systeem

Onze test
Expertreview | op
7,2

Canon EOS 2000D: Interessante instapoptie

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Canon levert met de EOS 2000D een betaalbare camera af die prima geschikt is voor de beginnende fotograaf. De camera legt desgewenst goed uit wat alle functies precies inhouden en de beeldkwaliteit is prima voor een instapmodel-dslr. De camera is echter op geen enkel vlak echt vernieuwend of beter dan de concurrentie.

Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
vanaf 359,00
Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
7,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
De camera is bedoeld voor beginnende fotografen die hun foto’s naar een hoger plan willen tillen. Bijvoorbeeld voor de fervente smartphonefotograaf die ook graag met de scherpte wil gaan spelen en verlangt naar betere kleuren en schaduwen. Als je de camera in dat licht bekijkt zijn de specificaties van de EOS 2000D best indrukwekkend, want je krijgt veel camera voor je geld. De grote aps-c-sensor en een autofocussysteem met negen autofocuspunten mogen dan wel een stap omhoog zijn als je een smartphone gewend bent, op zichzelf zijn het echter geen indrukwekkende specificaties waarmee de camera zich positief onderscheidt van zijn concurrenten.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De EOS 2000D is een instap-dslr en is daarom fijn betaalbaar. Voor nog geen 300 euro heb je een veelzijdige instapper waarmee je alle kanten op kunt. Daarmee is deze camera een van de meest betaalbare spiegelreflexen. De prijs-kwaliteitsverhouding is daarom meer dan uitstekend.
7,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
De Canon EOS 2000D is de opvolger van de Canon EOS 1300D en is bedoeld voor beginnende fotografen. De camera is uitgerust met een 24,1 megapixelsensor en die sensor is meteen ook het belangrijkste punt waarop de EOS 2000D zich onderscheidt tegenover de eveneens nieuwe EOS 4000D. Die heeft namelijk een sensor waarmee je 18-megapixel-foto’s maakt. Het hart van de EOS 2000D is de DIGIC4+-processor en het ISO-bereik loopt van 100 tot 6400. In uiterste nood kun je overigens ook nog kiezen voor ISO 12.800.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De EOS 2000D is een budget spiegelreflexcamera en daarom kunnen we geen wonderen verwachten op het gebied van materiaalgebruik en bouw. Toch ziet de camera er goed uit en voelen de gebruikte materialen oké aan.
7,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
De Canon EOS 2000D levert prima beelden af met een kwaliteit die voor de meeste beginnende fotografen al meer dan hoog genoeg ligt. De 24,1 megapixelsensor levert grote bestanden af die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. De kleuren en contrasten mogen er zijn en de ruisprestaties zijn ruim voldoende. Beelden geschoten met ISO 1600 zijn in de meeste gevallen bijvoorbeeld nog bruikbaar.

7,2
Eindscore test
Canon EOS 2000D

Reviews van de Canon EOS 2000D

Gemiddelde score gebruikers

8,5
De EOS 2000D Spiegelreflex Camera van Canon wordt door 45 gebruikers met een gemiddelde van 8,5 beloond. Dat is een zeer goede score. De Canon voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Camera twee weken in bezit. Paar testjes ...
Door Alleloos op 17-5-2020

Camera twee weken in bezit. Paar testjes gedaan. Werkt allemaal prima en duidelijk. Scherpe foto's. We kochten de body met een Tamron 18-200 mm. lens, die is goedkoper en lichter dan de vergelijkbare Canon zoomlens. Prima combinatie.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooie camera met erg veel mogelijkheden waarmee ...
Door Remco op 15-5-2020

Mooie camera met erg veel mogelijkheden waarmee ik als beginnend fotograaf zeker uit de voeten kan. Daarnaast ook mogelijkheden om uit te breiden met andere lenzen. Camera gekocht bij Kamera-express in Almelo, perfect geholpen en duidelijke uitleg. Medewerkers nemen alle tijd en zijn zeer deskundig.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Besteld via kamera-express.be en een dag later ...
Door David op 20-4-2020

Besteld via kamera-express.be en een dag later reeds in huis. Superhandig toestel waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Ideaal als starterskit voor een beginnend fotograaf.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
prijstechnisch was deze camera voor mij aantrekkelijk ...
Door Faye op 13-4-2020

prijstechnisch was deze camera voor mij aantrekkelijk en na het lezen van de reviews heb ik deze camera gekozen

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik hoop voor dit product gekozen omdat ...
Door Sanne op 20-3-2020

Ik hoop voor dit product gekozen omdat mij is verteld dat het een goede camera is voor beginners. Daar ben ik het zeker mee eens, goed voormaat om vast te houden en maakt goede kwaliteit foto's.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
,Alles werkt perfect vanaf de eerste klik. Je ...
Door Pierre Coppens op 28-2-2020

,Alles werkt perfect vanaf de eerste klik. Je staat verwonderd wat je er mee kan doen, zonder U zorgen te maken. Het toestel en ook de lenzen doen wat in hun omschrijving staat, en zijn een plezier om mee te werken en aan de slag te gaan. Alles past perfect en eenvoudig in elkaar zoals beschreven. Het resultaat van de gemaakte foto's is gewoon verbluffend en zal natuurlijk nog beteren naargelang ikzelf meer vaardigheid krijg. Ik ben zeer tevreden en raad dit aan iedereen aan, die een betere foto wil maken, want het resultaat is echt heel goed

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Afgelopen week heb ik deze camera met ...
Door DJ op 26-1-2020

Afgelopen week heb ik deze camera met bijhorende lenzen aangeschaft. Als leek heb ik een fantastische uitleg en instructie gehad hoe ik de camera kan gebruiken. De camera oogt goed en er zitten ontzettend veel mogelijkheden op. toch blijft hij erg makkelijk in gebruik. als ik weer iets nodig zou hebben, zou ik opnieuw naar Kamera Express gaan.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb de Canon Eos 2000D nu ...
Door Boy op 5-1-2020

Ik heb de Canon Eos 2000D nu 2 weken in mijn bezit, erg fijne spiegelreflex camera voor de beginner. Erg makkelijk in gebruik en zeer licht. Met de ruim 24 megapixels genoeg om mooi foto te maken.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb voor deze camera gekozen omdat ...
Door WSlager op 4-1-2020

Ik heb voor deze camera gekozen omdat ik een goede 'starterscamera' zocht. Het is een super fijne, gebruiksvriendelijke camera met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Dit toestel samen met 18-55mm lens is ...
Door F.Smit op 22-12-2019

Dit toestel samen met 18-55mm lens is een prima toestel voor de beginnende hobby fotograaf, gekocht voor een gunstige prijs.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Canon EOS 2000D
Gemiddelde score redacteuren
4,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Canon EOS 2000D
Aantal testen:
5
Genormeerde score:
6,3
Actualiteit van de testen
78 %
Actuele expertscore
4,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Canon EOS 2000D.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Canon EOS 2000D? Onze eigen test van de EOS 2000D staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Canon EOS 2000D Review
7,0
30-4-2018
ephotozine.com

The Canon EOS 2000D is a minor update to the Canon EOS 1300D. Whilst the 1300D was (and still is) a budget DSLR, with built-in Wi-Fi, as an entry level model its basic specification could be accepted due to the low price. Two years later, the Canon EOS 2000D is no longer the entry level model from Canon, and its basic specification is looking horribly outdated and downright apathetic compared to the competition. It doesn't matter which alternative camera you buy, it is going to be BETTER, and FASTER, and could be cheaper (or a similar price), and have newer features (face detection, 4K video, faster continuous shooting, more focus points, better noise performance). If you want a cheap, budget DSLR from Canon, and can cope with slow live-view focusing, get the 1300D (while stocks last), or increase your budget.

ephotozine.com
Canon EOS 2000D
7,0
15-6-2018
TrustedReviews.com

This beginner DSLR is a decent option for a first-time buyer, but is far from the only, or best, model on the market.

TrustedReviews.com
Canon EOS 2000D review: Is this the sub-£500 DSLR you're looking for?
8,0
6-11-2018
Expertreviews.co.uk

When it comes to entry-level DSLRs, Canon has always tended to deliver models that are easy to recommend. However, that's not the case with the EOS 2000D. Sure it's a budget camera that delivers good results, but in such a competitive market, that's not enough. There are plenty of other mirrorless models and DSLRs at a similar price point that offer far more value. A safe choice for beginners, but outdated in some key areas.

Expertreviews.co.uk
REVIEW CANON 2000D
7,7
3-12-2018
Camerastuffreview.com

De Canon EOS 2000D is een typische instapcamera. Voor een scherpe prijs krijg je een behoorlijke sensor en de mogelijkheid om alle Canon EF en EF-S objectieven te gebruiken. Voor die scherpe prijs moet je ook afzien van de nodige luxe. Het AF-systeem doet braaf zijn werk en je kan filmen met de 2000D. Maar verwacht geen draaibaar touchscreen of hoge opnamesnelheden om iets van actiefotografie te doen met de 2000D. Ben je daar niet naar op zoek en wil je vooral je eerste stappen zetten op het gebied van de fotografie en dat graag doen met een betaalbare Canon, dan is de 2000D een goede keus.

Camerastuffreview.com
Canon EOS 2000D: Interessante instapoptie
7,2
10-10-2019
BesteProduct.nl

Canon levert met de EOS 2000D een betaalbare camera af die prima geschikt is voor de beginnende fotograaf. De camera legt desgewenst goed uit wat alle functies precies inhouden en de beeldkwaliteit is prima voor een instapmodel-dslr. De camera is echter op geen enkel vlak echt vernieuwend of beter dan de concurrentie.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
1,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Spiegelreflex Camera's betaal je voor de Canon EOS 2000D te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Spiegelreflex Camera's.
expertscore
4,9
laagste prijs
€ 359,00
prijs/kwaliteit
1,5

Laagste prijzen Canon EOS 2000D


Canon EOS 2000D uitvoeringenSpecificaties van Canon EOS 2000D

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
slr-camera (body) , slr-camera (kit)
HD type
Full HD
Materiaal
polycarbonaat , aluminium , glas , rubber

Opties

Opties
video , DirectPrint , PictBridge , histogram , zelfontspanner
Touchscreen
Nee , Ja
Schermopties
touchscreen

Aanpasbare Instellingen

Zelf in te stellen
witbalans , dioptrie , flits
Diopter aanpassingen (D-D)
-2,5 - 0,5
Dioptrieaanpassing
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, NFC
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Nee
HDMI
Ja
HDMI-connector type
mini
USB-aansluiting
Ja
USB versie
2.0
Near Field Communication (NFC)
Ja
Direct printen
Ja
PictBridge
Ja

Sensor

Megapixel
24,1 megapixel
Totaal aantal megapixels
24,7 MP
Maximale resolutie
6000 x 4000 pixels
Type beeldsensor
CMOS
Fotoresolutie(s)
(S2) 1920 x 1280, (S2) 1696 x 1280, (S2) 1280 x 1280, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680 (S2) 1920 x 1080, (M) 2656 x 2656, (S1) 1984 x 1984, JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (M) 3552 x 2664, (S3) 720 x 408\nJPEG 1:1: (L) 4000 x 4000 pixels, 640 x 480 pixels, 1920 x 1080 pixels, 480 x 480 pixels, 6000 x 4000 pixels, 720 x 408 pixels, 720 x 480 pixels, 2976 x 1984 pixels, 4000 x 4000 pixels, 1920 x 1280 pixels, 1280 x 1280 pixels, 1696 x 1280 pixels, 6000 x 3368 pixels, 5328 x 4000 pixels, 3984 x 2240 pixels, 3552 x 2664 pixels, 3984 x 2656 pixels, 2976 x 1680 pixels, 2656 x 1992 pixels, 2656 x 2656 pixels, 1984 x 1984 pixels, (S1) 2656 x 1992 pixels
Type processor
Y
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 640x480@30fps, 1920x1080@25fps, 640x480@25fps, 1920x1080@24fps, 1280x720@50fps, 1280x720@60fps
Afbeeldingsprocessor
DIGIC 4+
Formaat beeldsensor
22.3 x 14.9 mm, 1/2 inch
Frames per seconde (FPS)
60
Beeldverhouding
4:3 , 3:2 , 16:9 , 1:1

Lens

Zoom
0,8 x, 0,87 x
Beeldstabilisator
Nee , Ja
Lensvatting
Canon EF, Canon EF-S
Beeldstabilisator locatie
lens
Lens lengte
84,5 mm, 122 mm
Lens diameter
68,5 mm, 71 mm
Lensstructuur (elementen/groepen)
16/12 , 13/9 , 11/9 , 18/14
Maat filter
67 mm, 58 mm
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
5.6 , 22
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3.5

Focus

Focus
automatisch/handmatig , TTL
Autofocusmethode
Contrast-detectie autofocus, Servo-autofocus, One-shot focus , AI Focus
Auto Focus (AF) punten selectie
Auto, Handmatig
Auto Focus (AF) punten
9
Dichtstbijzijnde focus afstand
0,25 m, 1,5 m, 0,45 m
Auto Focus (AF) slot
Ja
AF hulplicht
Ja

Foto's Maken

Zoeker
optisch , elektronisch
Orientatie sensor
Ja
Beeldscherm
TFT , LCD
Schermgrootte
1,2 inch, 1,2
Schermdiameter (cm)
7,5 cm
Beeldschermresolutie (numeriek)
920000 pixels, 92000 pixels, 1040000 pixels
Foto effecten
zwart-wit , neutraal
Ondersteunde beeldformaten
JPEG
RAW beeldformaat
Nee
Weergavefunctie
Diavoorstelling, Film , Enkel beeld , Hoogtepunten
Sluitertype
elektronisch
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
LiveView
Ja
Field of view
100 %
Ondersteunde talen
Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Russisch, Pools, Noors, turks, Deens, fins, Frans, Grieks, Hongaars, Zweeds, Roemeens, vereenvoudigd Chinees, traditioneel Chinees, Tsjechisch, Japans, Koreaans, Arabisch, Thais, Oekraïens
Zelfontspanner
Ja
On Screen Display (OSD)-talen
Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch, Pools, Noors, turks, Deens, fins, Frans, Grieks, Hongaars, Zweeds, Roemeens, vereenvoudigd Chinees, traditioneel Chinees, Tsjechisch, Japans, Koreaans, Arabisch, Thais, Oekraïens

Belichting

Blootstelling type
automatisch, handmatig , aperture voorgang AE , sluiter-prioriteit AE
AE programma's
portret, sport, ingezoomd, keuken/food, nachtopname, liggend , nachtopname portret
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, flitsen, custom, fluorescerend, Tungsten
ISO-gevoeligheid
100,6400,Auto , 100,6400,12800 , 100,200,400,800,1600,6400,Auto
Belichtingscorrectie (+/-)
± 5EV (1/2EV; 1/3EV step) , ± 2EV (1/2EV step)
Kortste sluitertijd
1/4000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Auto Exposure (AE) slot
Ja
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
6400 , 12800
Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, gedeeltelijke meting
Histogram
Ja

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresoluties
640 x 480, 1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Videoresolutie
1920 x 1080
Ondersteunde videoformaten
H.264, MOV
Afspeel modi
diashow
Afspeel zoom
10 x
Analoog signaal
PAL, NTSC

Flitsen

Richtgetal flitser
9,2 m, 9,4 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, uit, handmatig, aan, 2e gordijnsluitersynchronisatie
Flash herlaadtijd
2,0 sec, 3,0 sec
Bevestigingspunt flitsschoen
Ja
Soort bevestigingspunt flitsschoen
heet
Flitsopnameslot
Ja
Flitscorrectie
Ja

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
RAW, DPOF 1.1 , Exif 2.3
Ondersteunde Windows OS
Windows 8.1, Windows 10, Windows 7 , Windows 7 Home Premium , Windows 7 Home Premium x64 , Windows 7 Professional , Windows 7 Professional x64 , Windows 7 Ultimate , Windows 7 Ultimate x64 , Windows Vista Business , Windows Vista Business x64 , Windows Vista Home Basic , Windows Vista Home Basic x64 , Windows Vista Home Premium , Windows Vista Home Premium x64 , Windows Vista Ultimate , Windows Vista Ultimate x64 , Windows XP Home , Windows XP Home x64 , Windows XP Professional , Windows XP Professional x64 , Windows 7 Starter , Windows 7 Starter x64 , Windows 7 Home Basic , Windows 7 Home Basic x64 , Windows Vista Enterprise , Windows Vista Enterprise x64 , Windows 8 Enterprise , Windows 8 Enterprise x64 , Windows 8 Pro x64 , Windows 8 x64 , Windows 8.1 Enterprise , Windows 8.1 Pro , Windows 8.1 Enterprise x64 , Windows 8.1 Pro x64 , Windows 8.1 x64
Ondersteunde Mac OS
Mac OS X 10.10 Yosemite, Mac OS X 10.13 High Sierra , Mac OS X 10.6 Snow Leopard , Mac OS X 10.7 Lion , Mac OS X 10.8 Mountain Lion

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
10,13 cm, 12,90 cm
Breedte
12,90 cm, 10,13 cm
Diepte
7,76 cm
Gewicht
475 gram
Gewicht (inclusief batterij)
475 gram

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Aantal batterijen
1
Batterij-indicator
Ja
Batterijduur (CIPA standaard)
500 opnames

Geluid

Inclusief microfoon
Ja , Nee
Aansluiting microfoon
Ja
Ondersteunde audioformaten
PCM , LPCM

Algemeen

EAN
4549292111835, 2000000720852 , 7434013074049 , 7434013074070 , 7434013074063 , 8714574657387 , 7434013074094 , 8714574657394 , 7434013074032 , 8714574663265 , 7434013074025 , 8714574657448 , 8714574657295 , 7434013074056 , 8714574657264 , 7434013074087 , 8714574659169 , 8799146114666 , 7434013075008 , 8714574663234 , 4549292111859
Partnumber
2728C001 , , 8714574657387 , 2728C017 , 2728C054 , 2728C013 , 2728C010 , 2728C046 , 2728C003
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
March 2018 , April 2019 , November 2018
Introductie model
2018 , 2019

Meegeleverd

Batterijen meegeleverd
Ja
Meegeleverde software
ImageBrowser EX, PhotoStitch, EOS Utility, Picture Style Editor
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
18
Beoordeling experts
4,9
Beoordeling consumenten
8,5
Prijs / kwaliteit
1,5