Volg ons

De beste stofzuigers vergelijken

Model.FullName
Stef van Uum
Expert stofzuigers
Stofzuiger kopen: hier let je op
Een stofzuiger kopen is misschien niet de leukste bezigheid. Maar een goede stofzuiger kan er wel voor zorgen dat stofzuigen in huis een veel gemakkelijkere klus wordt. De nieuwste stofzuigers combineren een uitstekende zuigkracht met een prettig en eenvoudig gebruik. Bij het testen van stofzuigers let ik daarom altijd extra op het gebruiksgemak: is het snoer lang genoeg, zijn er voldoende accessoires en is bijvoorbeeld de stofzak gemakkelijk te vervangen. Heb je in dat laatste geen trek, dan zijn de stofzakloze stofzuigers een uitkomst. Belangrijk vind ik verder: het geluidsniveau. Bij nieuwe stofzuigers kun je tegenwoordig gewoon de spreken op tv nog volgen. Oh ja, stofzuigers hebben tegenwoordig ook energielabels. Door Europese regelgeving mogen stofzuigers niet meer zo'n hoog wattage hebben. Voor de zuigkracht maakt dat eigenlijk niet uit, zo merk ik in de praktijk. Wil je een stofzuiger kopen? Lees eerst de koopgids.
t/m
1043 producten
Sorteren op:

Top 4
Laad meer producten
Koopgidsen
Ik wil een stofzuiger kopen, wat nu? [video koopgids]
Huismijt, stof of de haren van je hond of kat. Elk soort huishouden en iedere vloer vraagt om een bepaald type stofzuiger. Het ene model is geschikt voor een kleine woning en kost een paar tientjes, terwijl de dure krachtpatsers weer beter presteren in gro
Lees de koopgids

Door ons geteste stofzuigers (meest recent)

7,6
Je hebt van die producten die uitstekend zijn geprijsd en die ook nog eens prima presenteren. Dat geldt ook voor deze sledestofzuiger met stofzak. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij maakt met 66dB niet veel geluid en hij heeft ook nog eens een uitstekende HEPA 13 uitstroomfilter. De inhoud van de stofzak (3L) had wat mij betreft groter gemogen en daarentegen had het gewicht (6.3 kg) weer wat lager mogen zijn. Ondanks dat geef ik deze Inventum ST306RZA toch een kooptip.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 69 reviews
Lees de hele review
6,3
Er zijn twee uitvoeringen van de Handy 2-in-1. Dit model heeft een 25.2V Li-ION batterij, maar er is ook een uitvoering die een 18V batterij heeft. De werktijd is dan 7 minuten korter, afgezien daarvan zijn beide steelstofzuigers identiek. De Nilfisk 25.2V Li-ION kan als stofzuiger maar ook als kruimelzuiger worden gebruikt. Hij is slank en omdat je de steel ook in kunt klappen neemt hij bij het opbergen niet veel ruimte in beslag. De stofcontainer heeft een inhoud van 0.5 liter en dat is redelijk gezien de afmetingen van deze stofzuiger. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt zowel op een harde vloer maar ook op een tapijt. Je koopt de 25.2V uitvoering op dit moment voor de prijs van € 179,90. Aangezien ik hem een aantal punten niet gebruikersvriendelijk vind ik de prijs te hoog.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 69 reviews
Lees de hele review
6,8
De zuigmond van deze steelstofzuiger is voorzien van een gemotoriseerde roller en mede daardoor is het resultaat van een stofzuigbeurt op een laagpolig tapijt uitstekend. Hij is ook nog eens prima geprijsd. Het gebruikersgemak daarentegen vind ik op een aantal punten tegenvallen. Om haren en ander vuil uit de roller te verwijderen moet je eerst een aantal schroeven losdraaien. Dit vind ik sowieso niet gebruiksvriendelijk en zeker niet wanneer je ook nog eens huisdieren hebt. Ik vind het ook niet gebruiksvriendelijk dat de aan- en uitknop op een onlogische plaats, namelijk verborgen onder je handpalm, zit en dat het stof alle kanten op dwarrelt wanneer je het filter uit de stofcontainer haalt. Voor mij genoeg redenen om deze stofzuiger, die op dit moment € 222,99 kost, geen kooptip te geven.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 69 reviews
Lees de hele review
6,9
De Dyson V6 kan gebruikt worden als steelstofzuiger, maar klik de steel eraf en je hebt een kruimelzuiger. Kwalitatief vind ik deze stofzuiger een topper. Daarnaast is hij ook nog eens mooi vormgegeven en de kleuren geel, zwart en zilver passen hier mooi bij. Dan heb ik het nog niet eens over de zuigkracht, want ook die is erg goed. Over het resultaat van een stofzuigbeurt ben ik dan ook dik tevreden. De hulpstukken zijn net als de stofzuiger ook solide uitgevoerd. De werktijd van deze steelstofzuiger is met de borstel aan circa 15 minuten. Gebruik je alleen de kruimelzuiger dan wordt de werktijd met 5 minuten verlengd. Op deze stofzuiger mis ik een ‘turboknop’ voor extra zuigkracht en een gemotoriseerde mini-zuigmond voor het gebruik op de trap en in de auto. Wat ik echt storend vind, is het te hoge geluidsniveau (87dB). Daarom geef ik deze stofzuiger, die op dit moment 290 euro kost, dan ook geen kooptip.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 69 reviews
Lees de hele review

Stofzuiger: de populairste merken