Volg ons

Philips FC8721

Voor- en nadelen van de Philips FC8721

Voordelen

  • Stoot zeer weinig stof uit
  • Laag vermogen (650 W)
  • Opbergen gaat prettig, omdat de stofzuiger kan zowel horizontaal als verticaal kan staan en worden gedragen
  • Prettig handvat van de klep op de body
  • Knoppen zijn duidelijk
  • Klikkend geluid wanneer je het vermogen regelt
  • Vrij stille stofzuiger

Nadelen

  • Motorfilter onderhouden gaat lastig

Reviews van de Philips FC8721

Gemiddelde score gebruikers

8,2
Inmiddels hebben 33 gebruikers hun mening gedeeld over de FC8721 van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de FC8721 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Top stofzuiger. Eindelijk een lang snoer waarmee ...
Door fam. Baars op 23-1-2019

Top stofzuiger. Eindelijk een lang snoer waarmee we de hele benedenverdieping kunnen zuigen zonder 3x een ander stopcontact te gebruiken. Zeer krachtig

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Stevige stofzuiger die zijn werk op harde ...
Door Wim op 6-1-2019

Stevige stofzuiger die zijn werk op harde en zachte vloeren goed doet. Meegeleverde borstels en zuigmonden doen het erg goed. Lang snoer maakt dat je voldoende beweegruimte hebt. Fijne stofzuiger

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Bijna dezelfde stofzuiger als mijn vorige gekocht ...
Door Huisvrouw op 27-12-2018

Bijna dezelfde stofzuiger als mijn vorige gekocht . Prima resultaat voor een mooie prijs. Een Expert aanbieding en geld terug actie van Philips : uiteindelijk gekocht voor €102,- Zuigt prima op mijn gladde vloeren en niet te groot en een heel lang snoer.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb goede ervaring met Philips stofzuigers, ...
Door Mamavanmaxenlevi op 15-11-2018

Ik heb goede ervaring met Philips stofzuigers, dus ik neem steeds een nieuwer model als de oude op is. En jaar of 4 a 5 doe ik ermee. Deze vind ik weer zó goed dat ik er nog 2 voor mijn werk heb gekocht. Je zit bijna vast aan de vloer :)

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Altijd een Philips gehad, maar was toch ...
Door Boneka op 11-10-2018

Altijd een Philips gehad, maar was toch ook nieuwsgierig naar andere merken. Bosch en AEG heb ik zeker ook bekeken. Gek genoeg stond deze Philips niet in de winkel, maar heb ik hem toch gekocht via de webwinkel van BCC. Ik had zo een aantal eisen voor een goede zuiger. Niet al te duur, licht en een lekker lang snoer. Philips levert zijn zuigers vaak met een langer snoer dus dat was mooi meegenomen. Ook zijn de pollen van belang. Dus anti allergy. Natuurlijk is het ook lekker als er wendbaar is en er wat leuk uitziet. Helaas heb ik hem niet kunnen testen in de winkel. Wilde aanvankelijk een Bosch kopen, maar de een had een te kort snoer en de duurdere had o.a. een extra onhandig handvat op de steel. Niet lekker! Stil was die Bosch wel. maar ja hij moet ook lekker in je hand liggen. Afijn deze Philips dan! We beginnen positief. Hij zuigt als de beste! Zeer goed! en daarvoor koop je hem natuurlijk ook. Het geluid is wat aan de harde kant, maar hij zuigt al goed genoeg als je hem op het midden zet. Dan hoor je hem amper en de zuigkracht blijft goed. Een ander fijn ding is dat de zuiger zelf lekker licht is en wendbaar. Snoer oprollen gaat met een druk op de knop. Ook leuk aan deze zuiger is de extra borsteltjes voor de plinten. Geniaal. Nooit eerder gezien. Een de voorkant van het mondstuk zit ook nog een opening. Top! Op de trap kun je hem bovendien lekker licht meenemen, want een zwaargewicht is ie niet. De handgreep is bovendien prettig. Zuigen op vloerkleed (laag polig) gaat goed. Op mijn laminaat ook geen enkel probleem. Veel pluspunten dus. Zoals alles heeft ook een stofzuiger zijn minpunten. Wie een laag bankstel heeft kan er met de relatieve grote mondstuk moeilijk onderdoor komen. Bij mijn bankstel gaat dit maar net. En hoewel de zuiger zelf erg licht is is de slang wat zwaar wat waarschijnlijk komt door het zware mondstuk. Vervelend vind ik vooral de stang met ribbels. Hier schuur ik met mijn hand over heen. Heb Philips gebeld en gemaild, maar hier is verder niks aan te doen. Ik had liever een gladde stang gehad. Daarnaast zit er een gek haakje onder de stang om hem op te hangen. Deze heb ik er vorige week afgehaald met de schaar. Even schuren en weg haakje. Onnodig. Ook jammer is dat deze zuiger geen stootrand heeft. Daardoor beschadig je de zuiger wat sneller op ruwe muren. Loshalen van de slang om te wisselen gaat niet soepel, maar voorlopig hier nog geen problemen ondervonden. Lastig om te zeggen of ik hem zou aanraden. Hij zuigt goed en is makkelijk te dragen. De stang met ribbels en de relatieve zware mondstuk moet je voor liefnemen. Gelukkig is het haakje weg te knippen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zeer fijne stofzuiger. We hadden eerst n Philips ...
Door M.Bos op 24-8-2018

Zeer fijne stofzuiger. We hadden eerst n Philips 2200Watt met veel herrie (15jr oud). Wat een verademing is dit geluid. Het schijnt niet de stilste te zijn, maar ik kan het goed hebben. De zuigkracht is prima, we gebruiken 'm op laminaat, houten trap, textiel-bankstel en vloerkleden. Het brede mondstuk heeft fijne zijborstels waardoor je ook langs de muur alles meteen meepakt. Minpuntjes: het borstelopzetstukje is een extra schuifstukje op het kleine mondstuk. Bij ruw gebruik kan je dat er af stoten, 2 losse hulpstukken was handiger geweest. Ander minpuntje: er is geen opbergvak voor de hulpstukken/mondedtukken. Deze moet je op een houdertje schuiven dat op de slang-basis vastgeklikt kan worden. Ook dat stoot je er af bij ruw gebruik.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

4,0
Ik heb twee Philips stofzuigers gekocht omdat ...
Door Janssen op 19-8-2018

Ik heb twee Philips stofzuigers gekocht omdat beiden (oudere Philips) niet meer goed presteerden. Uit ervaring zijn Philips goede stofzuigers. Echter dit model laat heeft diverse design en functionele falers. Zuigkracht is erg slecht en moet al na 1/4 volle stofzuigen deze vervangen om iets te mogen opzuigen. Vervangen van filter en stofzuigen moet (om deze goed te vervangen) plastic frame gedemonteerd worden. Tevens kan stekker zomaar ineens terugrollen. Al met al een miskoop geweest. Hopelijk haalt Philips deze snel uit de handel om meer ergernissen van klanten te voorkomen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Stofzuigen was en is niet mijn hobby ...
Door Railroadx11 op 9-4-2018

Stofzuigen was en is niet mijn hobby en zal het met deze ook niet worden. Maar een stofzuiger zal je toch regelmatig moeten gebruiken en met deze Philips hem je wel een goed stuk gereedschap in handen. Een hele goed regelbare zuigkracht, lekker lang snoer zodat je niet om de paar meter moet stoppen. Wat vooral voor mij belangrijk is, een lange stang zodat je redelijk rechtop kunt blijven staan met zuigen en zo je rug kunt sparen. Doordachte zuigmond die het vuil ook aan de voorkant opzuigt wat zeer handig is zodat het vuil niet tegen de plint geduwd word en blijft liggen. De stofzuiger volgt goed. Enige minpuntje was dat de draaitop op de stofzuiger waar de slang aan bevestigd is niet soepel ronddraaide. Daar heb ik een paar druppeltjes dunne olie op gesmeerd en nu draait het perfect. De duurzaamheid kan ik nog niet beoordelen. Ik heb het apparaat pas twee maanden.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Mijn vorige stofzuiger was een AEG met ...
Door Jan op 1-3-2018

Mijn vorige stofzuiger was een AEG met 1800 watt verbruik (vermogen vind ik een wat vreemde term als het over verbruik gaat, bij een auto zeggen we toch ook niet dat die een vermogen heeft van 1 op 12...). Deze Philips zuigt zeker twee maal zo hard als mijn vorige en maakt heel wat minder lawaai. Sterker nog, op vloerbedekking moet ik de zuigkracht wel beperken (wat heel gemakkelijk gaat met de draaiknop) want anders zuigt hij zich zo hard vast dat de stofzuigermond zich bijkans vastzuigt op de ondergrond. Ook in vergelijking met de Nilfisk King 520 zuigt deze Philips harder, al is de Nilfisk nog wel wat stiller. Ook is het handig dat deze stofzuiger twee handgrepen heeft, zowel voorop als bovenop. Mijn buurvrouw met een Henry stofzuiger leent zelfs geregeld mijn Philips, omdat ze die zo prettig vind. Kortom, ik vind deze stofzuiger een aanrader! Enige wat ik wat minder vind is dat de stofzuiger wel eens net een andere kant op gaat dan ik wil.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

5,0
Heb deze stofzuiger ruim een half jaar ...
Door Aad op 15-1-2018

Heb deze stofzuiger ruim een half jaar in gebruik en vind de snoerlengte te kort en wat ik heel droevig vind dat het pistool naar de zuigbuis veel te lang is daar ik veel met een stofborstel op het pistool werk is wordt er een veel hogere druk op mijn pols uitgeoefend en daardoor al veel last van mijn pols heb

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Uitleg Philips Stofzuiger Performer Expert FC8721
De Performer Expert is uitgerust met de AirflowMax-technologie. Met deze techniek wordt de stofzak gelijkmatig ontvouwd en blijft de zuigkracht ook gelijk als de stofzak wat voller is.
Design

De Philip Expert is een stofzuiger met stofzak. Hij is zo’n 50 cm lang en weegt vijf kilo. Daardoor is hij voor de meeste mensen ook makkelijk te tillen op de trap. Hij heeft een instelbare zuigkracht en een snoer van acht meter lang.

SmartLock en AirflowMax-technologie

De Performer Expert maakt gebruik van SmartLock. Hiermee sluit je de zuigmond en de telescoopbuis makkelijk op elkaar aan. Ook stel je de hoogte ermee in. De Performer Expert is uitgerust met de AirflowMax-technologie. Met deze techniek wordt de stofzak gelijkmatig ontvouwd en blijft de zuigkracht ook gelijk als de stofzak wat voller is.

3-in-1 TriActiveMax-mondstuk

Deze stofzuiger heeft ook een nieuw mondstuk. Dit 3-in-1 TriActiveMax-mondstuk kan drie verschillende schoonmaakhandelingen uitvoeren. Het opent, met de speciaal ontworpen zoolplaat, het tapijt om zo stof te verwijderen, hij zuigt grote stukken op met de opening aan de voorzijde en hij zuigt stukken vuil en stof op langs het meubilair en de muren met de zijborstel. En niet te vergeten, hij heeft een stofzak die tot vijf liter stof opvangt.

HEPA13-filter

Mocht je last hebben van allergieën of hinder ondervinden van de lucht die uit stofzuigers komt, dan heeft Philips daar het HEPA13-filter voor. Die filtert het fijnste stof uit de lucht voordat het de stofzuiger ontsnapt.

Extra mondstukken

Naast het TriActiveMax-mondstuk levert Philips ook een spleetmondstuk, een 2-in-1-borstel en een klein mondstuk mee. En heb je een harde vloer? Ook daar is een mondstuk voor.

Energielabel

Tot slot heeft de Philips Performer Expert energielabel A meegekregen.

Meer info op de productpagina van de fabrikant

Testen van Philips FC8721
Gemiddelde score redacteuren
7,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips FC8721
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips FC8721.
Website testen
We hebben (nog) geen testen van de Philips FC8721 gevonden op websites.
Magazine testen
7,3
Consumentengids
1-4-2015
9,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Philips FC8721 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 280,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,9
laagste prijs
€ 280,00
prijs/kwaliteit
9,0

Laagste prijzen Philips FC8721Specificaties van Philips FC8721

Algemene Kenmerken

Type/soort
stofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Type apparaat
slede-stofzuiger
Draadloos
Nee
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
rood
Fabrikant kleur(en)
rood

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofzak
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Stof capaciteit
5,0 liter
Luchtfilters
HEPA

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
kieren mondstuk
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
Flexibele slang
Ja
Hoeveelheid buisdelen
2
Spleetzuigmond
Ja
Draaghandvat
Ja

Prestaties

Vermogen
650 watt
Input vermogen
650 watt
Variabel vermogen
Ja
Stofuitstootklasse
A
HEPA klasse
HEPA 13
Actieradius
11 m
Geluidsniveau
78 dB

Opties

Opties
handvat(en), stofzak vol indicator
Zuigkrachtregeling
elektronisch
Stofzak vol indicator
Ja
Indicator voor volle stofreservoir
Ja

Energie

Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
27,8 kWh

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
30,00 cm
Breedte
31,00 cm
Diepte
50,00 cm
Snoerlengte
8 m
Lengte kabel
8 m
Gewicht
5000 gram, 5000

Algemeen

EAN
8710103690283, 8710103748519
Partnumber
FC8721/09
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
August 2014
Introductie model
2014
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,9
Beoordeling consumenten
8,2
Prijs / kwaliteit
9,0