Volg ons

Philips FC8722

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Philips FC8722

Voordelen

  • Energiezuinig
  • HEPA 13 filter
  • Prima zuigkracht op een gladde vloer en op tapijt
  • Actieradius ( circa 11 meter)
  • Grote stofzak (5 L)

Nadelen

  • Geluidsniveau (78 dB) bij maximale zuigkracht

Onze test
Consumententest | op
9,0

Philips Performer Expert FC8722/09: goed resultaat op zowel een harde vloer als op tapijt

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Het geluidsniveau (78 dB) vind ik aan de hoge kant maar omdat ik verder niets op de Philips Performer Expert FC8722/09 heb aan te merken en de kwaliteit van de stofzuiger in verhouding staat met de prijs (€ 167,-), geef ik hem een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Philips Performer Expert FC8722/09 kost op het moment dat ik dit testverslag schrijf ongeveer € 167,-. Ik vind de verhouding tussen de kwaliteit en de prijs prima.
9,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt een 3-in-1 TriActiveMax-mondstuk (tapijt), een mondstuk voor harde vloeren (parket/zeil), een spleetmondstuk en een 2-in-1 borstel/klein mondstuk meegeleverd. Aan de zijkanten van het TriActiveZ-vloermondstuk (tapijt) zitten borstels. Een noviteit die ik tot nu toe alleen bij een andere type stofzuiger van deze fabrikant heb gezien. Wel zo handig omdat op deze manier het stof/vuil langs de plinten ook wordt verwijderd. Het speetmondstuk en het 2-in-1 borstel/klein mondstuk kunnen in een houder aan de slang worden bevestigd. Ik vind deze voorziening erg prettig, omdat dit het rondslingeren en het wegraken van de hulpstukken voorkomt.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Ik vind dat deze stofzuiger, die blauw is gekleurd, er met zijn opengewerkte zijwielen er stoer uit ziet. Het loopvlak van de zijwielen en het kleine zwenkwieltje dat onder de stofzuiger zit, is bekleed met rubber. Hierdoor is de kans dat vloeren worden beschadigd nagenoeg uitgesloten. De stofzuiger heeft een slang die circa 1.70 m lang is. Deze draait wat stroef in zijn behuizing. Wanneer je in tegengestelde richting loopt dan draait de stofzuiger overigens prima mee. Ik heb niet meegemaakt dat hij hierbij is gaan ‘steigeren’ of nog erger, om is gevallen. De telescoopbuis is gemaakt van roestvrijstaal en is tot maximaal 75 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt prima. Het geluidsniveau van deze stofzuiger vind ik aan de hoge kant 78 dB (A). Dit niveau wordt overigens alleen gehaald wanneer de maximale zuigkracht wordt gevraagd.
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Op de stofzuiger zit een voetschakelaar waarmee je het snoer kunt laten oprollen en een voetschakelaar waarmee je de stofzuiger aan en uit kunt zetten. Met een draaiknop kun je de zuigkracht regelen. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. De stofzak is gemaakt van microvezel en heeft een grote inhoud (5 l). De microvezel stofzuigerzakken zijn goedkoper dan de papieren aangezien ze ruim twee keer langer meegaan. Verder wordt door een hogere luchtcirculatie in de zak de zuigkracht verbeterd. Behalve dat een grote stofzak erg handig is, scheelt het ook nog eens in de kosten omdat je deze niet zo snel hoeft te vervangen. De stofzak is heel gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen. Is deze vol dan wordt dit door middel van een rode LED lamp aangegeven. Deze stofzuiger heeft een uitstekende HEPA 13 uitstroomfilter. Dit filter is zeer geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. Op het energielabel staat dat de stofzuiger voor wat betreft de stofuitstoot in klasse A valt. Het motorfilter is wasbaar. Wanneer je deze wilt wassen of vervangen dan moet je eerst de stofzak verwijderen. Vervolgens moet je het filter naar beneden trekken. Op deze manier is het verwijderen en het plaatsen van het motorfilter een fluitje van een cent. De actieradius van deze stofzuiger is ongeveer 11 meter. Erg handig omdat je zo niet om de havenklap van stopcontact hoeft te wisselen. Op de stofzuiger zit een stevige handgreep. Je hoeft tijdens het tillen niet bang te zijn dat deze afbreekt. Ik vind het traplopen met een stofzuiger die een te lange slang en een te hoog gewicht heeft, altijd een uitdaging. De slang van deze stofzuiger heeft een lengte van 1.70 m en het gewicht is 5 kg. Al met al valt het binnen mijn marge om niet van een ‘uitdaging’ te hoeven spreken. Tegenwoordig maak ik de slang los van de stofzuiger en loop even twee keer om alles veilig op de eerste en de tweede verdieping te krijgen. Zowel het mondstuk voor harde vloeren en het 3-in-1 TriActiveMax-mondstuk voor tapijt zijn voorzien van parkeerhaken. Dit is erg prettig omdat je ongeacht welke vloer je aan het stofzuigen bent de slang/buis in de parkeerstand kunt zetten. Bij het opbergen van de stofzuiger kun je de stofzuiger op de wielen laten staat en het mondstuk aan het oog dat aan de achterkant zit vast klikken óf je zet hem rechtop en klikt het mondstuk aan de onderkant van de stofzuiger vast.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Deze sledestofzuiger heeft een vermogen van 650 watt. Dit is ruimschoots onder de norm van 900 watt die de Europese Commissie in 2017 voor stofzuigers heeft vastgesteld. Het energieverbruik is 27,8 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A van de energielabel. Ondanks de lage wattage ben ik erg tevreden over de zuigkracht op een harde vloer, maar ook op een tapijt. Op het energielabel wordt de zuigkracht op een harde vloer met de letter A aangegeven. Op een tapijt krijgt hij met een C een lagere waardering. Ik heb dit verschil tijdens het stofzuigen niet opgemerkt.

9,0
Eindscore test
Philips FC8722

Uitleg Philips Stofzuiger Performer Expert FC8722
Tijdens het zuigen zorgt de AirflowMax-technologie ervoor dat de stofzak zich gelijkmatig ontvouwt, ook als de zak voller wordt. De zuigkracht blijft hierdoor gelijk.
Stofzuiger met zak

De Philips Performer Expert is een nieuwe stofzuiger met stofzak. Het toestel heeft een stofbak van 5 liter en maakt gebruik van de AirflowMax-technologie.

Energiezuinig

De Performer Expert heeft een vermogen van 900 Watt en zit in energieklasse A. De zuigkracht is instelbaar met een draaiknop. Tijdens het zuigen zorgt de AirflowMax-technologie ervoor dat de stofzak zich gelijkmatig ontvouwt, ook als de zak voller wordt. De zuigkracht blijft hierdoor gelijk.

Speciale mondstukken

Het 3-in-1 TriActive-mondstuk kan drie verschillende schoonmaakhandelingen uitvoeren. Het opent met de speciaal ontworpen zoolplaat tapijt om diepe stof te verwijderen. Zuigt grote stukken op met opening aan de voorzijde en veegt stof en vuil dicht langs het meubilair op met de twee zijborstels.

Meer info op de productpagina van de fabrikant

Testen van Philips FC8722
Gemiddelde score redacteuren
8,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips FC8722
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,7
Website testen
De Philips FC8722 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Philips Performer Expert FC8722/09: goed resultaat op zowel een harde vloer maar ook op een tapijt
9,0
12-11-2015
BesteProduct.nl

Het geluidsniveau (78 dB) vind ik aan de hoge kant maar omdat ik verder niets op de Philips Performer Expert FC8722/09 heb aan te merken en de kwaliteit van de stofzuiger in verhouding staat met de prijs (€ 167,-), geef ik hem een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Philips FC8722 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Stofzuigers.
expertscore
8,7
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Philips FC8722

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Philips FC8722 nog niet gedeeld. Heb jij de FC8722 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Stofzuiger van Philips te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Philips FC8722

Algemene Kenmerken

Type/soort
stofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Type apparaat
slede-stofzuiger
Draadloos
Nee
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
blauw
Fabrikant kleur(en)
blauw
Materiaal wielen
rubber

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
zakloos , stofzak
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Stof capaciteit
5,0 liter
Wasbaar filter
Ja
Luchtfilters
HEPA
Motorbeschermingsfilter
Ja

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
kieren mondstuk
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
Flexibele slang
Ja
Hoeveelheid buisdelen
2
Spleetzuigmond
Ja
Draaghandvat
Ja
Soort vergrendeling buis
klik

Prestaties

Vermogen
650 watt
Input vermogen
650 watt
Variabel vermogen
Ja
Stofuitstootklasse
A
HEPA klasse
HEPA 13
Actieradius
11 m
Geluidsniveau
78 dB

Opties

Opties
handvat(en), stofzak vol indicator , automatisch snoer opwinden
Zuigkrachtregeling
elektronisch
Stofzak vol indicator
Ja
Indicator voor volle stofreservoir
Ja
Automatische snoeropwinder
Ja

Energie

Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
27,8 kWh

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
30,00 cm
Breedte
31,00 cm
Diepte
50,00 cm
Snoerlengte
8 m
Lengte kabel
8 m
Gewicht
5000 gram, 5000

Algemeen

EAN
8710103690290 , 8710103822257 , 8710103724094
Partnumber
FC8722/09, FC 8722/09 , , FC8722/08
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
August 2014 , February 2015
Introductie model
2014 , 2017 , 2015
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
8,7
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-