Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Inventum ST306RZA

Onze test
Inventum ST306RZA: Presteert naar behoren en is ook nog eens uitstekend geprijsd
7,6
Je hebt van die producten die uitstekend zijn geprijsd en die ook nog eens prima presenteren. Dat geldt ook voor deze sledestofzuiger met stofzak. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij maakt met 66dB niet veel geluid en hij heeft ook nog eens een uitstekende HEPA 13 uitstroomfilter. ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Resultaat stofzuigbeurt op een gladde vloer en op een tapijt is goed.
  • Hele goede uitstroomfilter (HEPA 13)
  • Actieradius (circa 10 meter)
Nadelen
  • Wat kleine stofzak (3 liter)
  • Gewicht is aan de hoge kant (6.3 kg)

Onze test
Consumententest | op
7,6

Inventum ST306RZA: Presteert naar behoren en is ook nog eens uitstekend geprijsd

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Je hebt van die producten die uitstekend zijn geprijsd en die ook nog eens prima presenteren. Dat geldt ook voor deze sledestofzuiger met stofzak. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij maakt met 66dB niet veel geluid en hij heeft ook nog eens een uitstekende HEPA 13 uitstroomfilter. De inhoud van de stofzak (3L) had wat mij betreft groter gemogen en daarentegen had het gewicht (6.3 kg) weer wat lager mogen zijn. Ondanks dat geef ik deze Inventum ST306RZA toch een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 68 reviews
Consumententester
vanaf 66,49
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze stofzuiger heeft de kleuren rood en zwart met zilveren accenten en is solide gebouwd. Ik vind hem wel een beetje een ‘grijze muis’. De telescoopbuis is van ijzer en de zuigslang is van plastic gemaakt. De lengte van de slang is circa 1.80 m en het snoer is circa 6 m lang. De wieltjes onder de stofzuiger zijn voorzien van een laagje gom waardoor de kans dat harde vloeren worden beschadigd nagenoeg is uitgesloten. Wanneer je in tegengestelde richting loopt dan kan hij even ‘steigeren’ maar ik heb niet meegemaakt dat hij is omgevallen. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt ook prima. Dit geldt ook voor voetschakelaar waarmee je het snoer kunt laten oprollen en voor de voetschakelaar waarmee je de stofzuiger aan en uit kunt zetten.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Het geluidsniveau van deze Inventum is 66dB en dat is in vergelijking met andere stofzuigers laag. De telescoopbuis is tot maximaal 90 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. Deze stofzuiger is voorzien van een HEPA 13 uitstroomfilter. Dit filter is zeer geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. Voor het motorcompartiment zit een afwasbaar schuimfilter. De zuigkracht is door middel van een schuif te regelen. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. De stofzak is gemaakt van microvezel en heeft een inhoud van 3 liter. Wat mij betreft had de inhoud wat groter mogen zijn. Door het openen van een grote klep dat op de stofzuiger zit, wordt toegang verkregen tot de stofzak en het motorfilter. Het verwijderen en terugplaatsen van de stofzak en het filter gaat heel erg gemakkelijk. Aangezien de actieradius circa 10 m is, hoef je tijdens het stofzuigen niet vaak van stopcontact te wisselen. Het combimondstuk is voorzien van een parkeerhaak. Dit is erg handig omdat ongeacht welke vloer je aan het stofzuigen bent de slang/buis in de parkeerstand kan worden gezet. Wanneer je de stofzuiger wilt opbergen dan heb je twee opties om hem in de parkeerstand te zetten. Je kunt de stofzuiger op zijn wieltjes laten staan en het oog dat aan de achterkant zit gebruiken òf je zet de stofzuiger rechtop en gebruikt het oog dat aan de onderkant van de stofzuiger zit. Deze laatste optie om de stofzuiger op te bergen scheelt ruimte. De ST306RZA heeft een gewicht van 6.3 kg en dat is in vergelijking met andere door mij geteste stofzuigers aan de zware kant.
8,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Deze Inventum heeft een vermogen van 700 watt en het energieverbruik is 28 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A. Over het resultaat van een stofzuigbeurt op een gladde vloer ben ik tevreden. Op het energielabel wordt deze met een A gewaardeerd. Op een tapijt wordt hij lager gewaardeerd (D). Zelf heb ik tijdens het testen niet gemerkt dat hij slechter presteert op een tapijt.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Voor een laag bedrag (€ 68,95) koop je een kwalitatief goed product en dat is ook de reden dat ik deze stofzuiger een kooptip geef.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt een combimondstuk, een kierenzuiger, een ronde borstel en een meubelmondstuk meegeleverd. Ik mis bij deze stofzuiger een mondstuk dat speciaal voor harde vloeren is bestemd. Er wordt een houder meegeleverd die op de telescoopbuis kan worden geklemd. Op de houder kunnen de kierenzuiger, de ronde borstel en het meubelmondstuk worden geklikt. Persoonlijk vind ik het niet fijn dat tijdens het stofzuigen de houder met hulpstukken aan de buis hangt en daarom leg ik deze altijd op een vaste plek neer. Zo voorkom ik dat de hulpstukken rondslingeren. Alle hulpstukken zijn solide uitgevoerd. De haren van de borstel onder het combimondstuk zijn erg stug. Ze veroorzaken voor zover ik heb kunnen zien geen krassen maar hadden wat mij betreft wel iets soepeler mogen zijn.

7,6
Eindscore test
Inventum ST306RZA

Reviews van de Inventum ST306RZA

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De ST306RZA Stofzuiger van Inventum wordt door 18 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Inventum voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
De zuigmond zuigt zich letterlijk vast aan ...
Door Ynmar op 1-2-2018

De zuigmond zuigt zich letterlijk vast aan de ondergrond, ongeacht de borstel stand of vermogen stand. Dit geld zowel voor tapijt als laminaat. Zelfs papier snippers, convetti zuigt hij niet eens op. Inventum erkent dit probleem niet en adviseert een aangepaste zuigmond erbij te kopen? Lekker dan!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een niet te dure stofzuiger gekocht ivm ...
Door Anouk op 30-1-2018

Een niet te dure stofzuiger gekocht ivm een verhuizing. Meestal overleven stofzuigers een verbouwing niet maar hij doet het nog goed. Hij is erg stil en werkt naar behoren. Zeker voor deze prijs een hele goede stofzuiger!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Al mijn leven lang Miele gehad omdat ...
Door Sim op 27-1-2018

Al mijn leven lang Miele gehad omdat je daarvan verwacht dat je een goede stofzuiger hebt. Elke twee jaar een nieuwe moeten kopen en nu was ik het moe zoveel uit te geven. Hier wordt een stofzuiger intensief gebruikt. Ik heb de Inventum nu een aantal weken en wat een rust met stofzuigen, het is alsof ik de stand, gordijnen erop heb. Deze zuigt krachtig en er zitten fijne borsteltje bij voor de bank en de meubels. Het enige minpuntje is dat je de borstels niet kunt opbergen in de machine. Maar dat is het dan ook. Voor deze prijs, koop je een perfecte stofzuiger. Dus... tevreden klant!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

5,0
Ik heb deze stofzuiger gekocht in oktober ...
Door Danielle op 24-1-2018

Ik heb deze stofzuiger gekocht in oktober en is nu al stuk, start niet meer. Natuurlijk nu retour gezonden, hopen dat ik hem gerepareerd teru krijg. Het is geen fijne stofzuiger, hij is licht dat wel, maar de slang is heel stijf en het snoer veel korter dan ik gewend was. De stofzuigerend krast en geeft strepen op het kleed.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik was op zoek naar een goede ...
Door Jan-roel op 7-11-2017

Ik was op zoek naar een goede niet al te dure stofzuiger en heb m gevonden!! Lichtgewicht met fijn lang snoer, die soepel weer oprolt. 3 extra hulpstukken die prettig in gebruik zijn. Zuigmond is makkelijk te verstellen en door de zuigkracht zelf te regelen kun je op alle ondergronden zuigen. En dan ook nog een leuke frisse kleur!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

4,0
Zuigt goed maar dat is dan ook ...
Door Roy op 29-10-2017

Zuigt goed maar dat is dan ook alles Kwaliteit is erbarmelijk. Waarom maak je het begin van het handvat waar de slang in zit zo dik En waarom kan je de slang loshalen bij het handvat Op harde vloer totaal geen beweging in te krijgen Dan moet je de stofzuiger op minimale kracht zetten en het schuifje op de steel open doen om wat beweging in de zuigmond te krijgen. Aparte parketborstel erbij gekocht Is helemaal niks zonde geld Nu al vallen er onderdelen uit steel bij verwisselen zuigmond (drama) De slang is zo stijf dat hij binnen 5 dagen gescheurd was. Gelijk teruggebracht naar de supermarkt waar die in de aanbieding is mooi prijsje maar goedkope kwaliteit Jammer had alleen maar goede recensies gelezen onbegrijpelijk Dat niemand dit opmerkt Nooit meer Inventum toch maar weer Philips

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
De Inventum is alles wat ik zoek ...
Door L.Voshol op 26-10-2017

De Inventum is alles wat ik zoek in een stofzuiger niet alleen heeft hij een mooi uiterlijk, maar ook een handige telescoop slang waar je de accessoires aan kan bevestigen zo heb ik alles bij de hand. Ik stond versteld toen ik de stofzuiger aan deed deze stille stofzuiger maakt het mogelijk om te stofzuigen wanneer andere slapen. Ook de kracht van deze stofzuiger is perfect, het was een hele work-out om de honden haren uit de tapijt te krijgen, maar de Inventum haalt met gemak deze haren uit de tapijt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een ontzettend fijne en mooie stofzuiger. Voordelig, ...
Door B. Budel op 10-10-2017

Een ontzettend fijne en mooie stofzuiger. Voordelig, stil, zuinig en hij ziet er ook nog eens prachtig uit! Ook geschikt voor mensen met een allergie i.v.m. lage stofuitstoot. Heel blij met deze aankoop!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Voortreffelijke en zeer energiezuinige stofzuiger met ...
Door Jan H op 5-10-2017

Voortreffelijke en zeer energiezuinige stofzuiger met een mooi design en veel zuigkracht. Mooi product van Inventum welke absoluut niet onder doet voor de duurdere merken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Na lange tijd afscheid moeten nemen van ...
Door Liesbeth op 5-10-2017

Na lange tijd afscheid moeten nemen van mijn Siemens rapid 2400w. Toen gekozen voor de Bosch prosilence 66 zakloze stofzuiger. Deze was echt slecht. Heel duur en niet wat ik ervan verwacht had. Heel jammer van de uitgave. Dan maar weer zoeken op het net. Zoveel keus zoveel merken.???? Waar ga je zoeken? Kieskeurig. Daar naar alle stofzuigers gekeken ivm met de nieuwe normen voor de wattages ben je toch sceptisch. Deze had alleen maar positieve reacties. Dus de stoute schoenen aangetrokken en de inventum besteld. Nou heb ik hem 2 dagen en ben zeer enthousiast! Wat een zuigkracht. Mooie vormgeving lekker licht om de trappen mee op en af te dragen. Ik ben tot dusver niks negatiefs tegengekomen. Heb meteen de parketborstel besteld bij inventum. Daar de voet die erbij zit echt voor tapijt is en je laminaat gewoon vast zuigt! 😂. Voor deze prijs een zeer goede stofzuiger. Er zaten meteen 3 zakken bij dus ik kan nog even vooruit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum ST306RZA
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum ST306RZA
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,3
Website testen
De Inventum ST306RZA is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Inventum ST306RZA: Presteert naar behoren en is ook nog eens uitstekend geprijsd
7,6
13-2-2018
BesteProduct.nl

Je hebt van die producten die uitstekend zijn geprijsd en die ook nog eens prima presenteren. Dat geldt ook voor deze sledestofzuiger met stofzak. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij maakt met 66dB niet veel geluid en hij heeft ook nog eens een uitstekende HEPA 13 uitstroomfilter. De inhoud van de stofzak (3L) had wat mij betreft groter gemogen en daarentegen had het gewicht (6.3 kg) weer wat lager mogen zijn. Ondanks dat geef ik deze Inventum ST306RZA toch een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Inventum ST306RZA aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 66,49 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,3
laagste prijs
€ 66,49
prijs/kwaliteit
8,5


Inventum ST306RZA uitvoeringenSpecificaties

algemene kenmerken
Type/soort
stofzuiger
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
zwart, rood
Type apparaat
slede stofzuiger (met zak)
Type/soort
stofzuiger
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
zwart, rood
Type apparaat
slede stofzuiger (met zak)
stofopvang en filtering
Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofzak
Inhoud
3,0 liter
Luchtfilters
HEPA
Motorbeschermingsfilter
Ja
Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofzak
Inhoud
3,0 liter
Luchtfilters
HEPA
Motorbeschermingsfilter
Ja
zuigbuis en hulpstukken
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
prestaties
Vermogen
700 watt
Variabel vermogen
Ja
Stofuitstootklasse
A
HEPA klasse
HEPA 13
Actieradius
10 m
Reinigingsklasse voor harde vloeren
A dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
D dpu
Geluidsniveau
69 dB
Vermogen
700 watt
Variabel vermogen
Ja
Stofuitstootklasse
A
HEPA klasse
HEPA 13
Actieradius
10 m
Reinigingsklasse voor harde vloeren
A dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
D dpu
Geluidsniveau
69 dB
energie
Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
23,8 kWh
Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
23,8 kWh
inhoud en afmetingen
Hoogte
26,00 cm
Breedte
43,00 cm
Diepte
30,00 cm
Snoerlengte
7 m
Lengte kabel
7 m
Hoogte
26,00 cm
Breedte
43,00 cm
Diepte
30,00 cm
Snoerlengte
7 m
Lengte kabel
7 m
Algemeen
EAN
8712876104530
Partnumber
ST306RZA
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2017
Introductie model
2017
Op Kieskeurig sinds
June 2017
EAN
8712876104530
Partnumber
ST306RZA
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2017
Introductie model
2017
Op Kieskeurig sinds
June 2017
EAN
8712876104707
Partnumber
-
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018
Op Kieskeurig sinds
February 2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
7
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
8,5