Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Inventum ST306RZA

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (5) Beschikbaar in 2 uitvoeringen:
Voordelen
  • Vrij stille stofzuiger
  • Resultaat stofzuigbeurt op een gladde vloer en op een tapijt is goed.
  • Hele goede uitstroomfilter (HEPA 13)
  • Actieradius (circa 10 meter)
  • Laag motorvermogen
Nadelen
  • Lastig op te bergen
  • Wat kleine stofzak (3 liter)
  • Zuigt slecht haren van tapijt
  • Gewicht is aan de hoge kant (6.3 kg)
  • Niet zo prettig in het gebruik

Onze test
Consumententest | op
7,6

Inventum ST306RZA: Presteert naar behoren en is ook nog eens uitstekend geprijsd

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Je hebt van die producten die uitstekend zijn geprijsd en die ook nog eens prima presenteren. Dat geldt ook voor deze sledestofzuiger met stofzak. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij maakt met 66dB niet veel geluid en hij heeft ook nog eens een uitstekende HEPA 13 uitstroomfilter. De inhoud van de stofzak (3L) had wat mij betreft groter gemogen en daarentegen had het gewicht (6.3 kg) weer wat lager mogen zijn. Ondanks dat geef ik deze Inventum ST306RZA toch een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 118 reviews
Consumententester
vanaf 59,00
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Voor een laag bedrag (€ 68,95) koop je een kwalitatief goed product en dat is ook de reden dat ik deze stofzuiger een kooptip geef.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt een combimondstuk, een kierenzuiger, een ronde borstel en een meubelmondstuk meegeleverd. Ik mis bij deze stofzuiger een mondstuk dat speciaal voor harde vloeren is bestemd. Er wordt een houder meegeleverd die op de telescoopbuis kan worden geklemd. Op de houder kunnen de kierenzuiger, de ronde borstel en het meubelmondstuk worden geklikt. Persoonlijk vind ik het niet fijn dat tijdens het stofzuigen de houder met hulpstukken aan de buis hangt en daarom leg ik deze altijd op een vaste plek neer. Zo voorkom ik dat de hulpstukken rondslingeren. Alle hulpstukken zijn solide uitgevoerd. De haren van de borstel onder het combimondstuk zijn erg stug. Ze veroorzaken voor zover ik heb kunnen zien geen krassen maar hadden wat mij betreft wel iets soepeler mogen zijn.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze stofzuiger heeft de kleuren rood en zwart met zilveren accenten en is solide gebouwd. Ik vind hem wel een beetje een ‘grijze muis’. De telescoopbuis is van ijzer en de zuigslang is van plastic gemaakt. De lengte van de slang is circa 1.80 m en het snoer is circa 6 m lang. De wieltjes onder de stofzuiger zijn voorzien van een laagje gom waardoor de kans dat harde vloeren worden beschadigd nagenoeg is uitgesloten. Wanneer je in tegengestelde richting loopt dan kan hij even ‘steigeren’ maar ik heb niet meegemaakt dat hij is omgevallen. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt ook prima. Dit geldt ook voor voetschakelaar waarmee je het snoer kunt laten oprollen en voor de voetschakelaar waarmee je de stofzuiger aan en uit kunt zetten.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Het geluidsniveau van deze Inventum is 66dB en dat is in vergelijking met andere stofzuigers laag. De telescoopbuis is tot maximaal 90 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. Deze stofzuiger is voorzien van een HEPA 13 uitstroomfilter. Dit filter is zeer geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. Voor het motorcompartiment zit een afwasbaar schuimfilter. De zuigkracht is door middel van een schuif te regelen. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. De stofzak is gemaakt van microvezel en heeft een inhoud van 3 liter. Wat mij betreft had de inhoud wat groter mogen zijn. Door het openen van een grote klep dat op de stofzuiger zit, wordt toegang verkregen tot de stofzak en het motorfilter. Het verwijderen en terugplaatsen van de stofzak en het filter gaat heel erg gemakkelijk. Aangezien de actieradius circa 10 m is, hoef je tijdens het stofzuigen niet vaak van stopcontact te wisselen. Het combimondstuk is voorzien van een parkeerhaak. Dit is erg handig omdat ongeacht welke vloer je aan het stofzuigen bent de slang/buis in de parkeerstand kan worden gezet. Wanneer je de stofzuiger wilt opbergen dan heb je twee opties om hem in de parkeerstand te zetten. Je kunt de stofzuiger op zijn wieltjes laten staan en het oog dat aan de achterkant zit gebruiken òf je zet de stofzuiger rechtop en gebruikt het oog dat aan de onderkant van de stofzuiger zit. Deze laatste optie om de stofzuiger op te bergen scheelt ruimte. De ST306RZA heeft een gewicht van 6.3 kg en dat is in vergelijking met andere door mij geteste stofzuigers aan de zware kant.
8,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Deze Inventum heeft een vermogen van 700 watt en het energieverbruik is 28 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A. Over het resultaat van een stofzuigbeurt op een gladde vloer ben ik tevreden. Op het energielabel wordt deze met een A gewaardeerd. Op een tapijt wordt hij lager gewaardeerd (D). Zelf heb ik tijdens het testen niet gemerkt dat hij slechter presteert op een tapijt.

7,6
Eindscore test
Inventum ST306RZA

Reviews van de Inventum ST306RZA

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De ST306RZA Stofzuiger van Inventum wordt door 49 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Inventum voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Goede zuigkracht, licht in gebruik en lang ...
Door Astrid op 1-7-2019

Goede zuigkracht, licht in gebruik en lang snoer. Echt een perfecte stofzuiger voor een redelijke prijs.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Gisteren gearriveerd in huis, ik mocht meteen ...
Door Mariska op 30-6-2019

Gisteren gearriveerd in huis, ik mocht meteen aan de slag. Moeders des huizes is aangenaam verrast door mijn functionaliteit. Ik ben zeer wendbaar, heb een grote zuigkracht welke nog af te stemmen is, ben lekker licht en maak verrassend weinig geluid. Ik rol heerlijk door de kamer en schakel makkelijk van gladde vloer naar tapijt. Op mijn stang heb ik hulpstukken zodat ze makkelijk te gebruiken zijn. Tevens heb ik een rubber op de stang dit geeft een heerlijke greep op mij. Moeders en ik hebben zeker een klik, dit wordt een fijne samenwerking.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prima stofzuiger, handzaam, licht en maakt niet ...
Door Keizer op 27-5-2019

Prima stofzuiger, handzaam, licht en maakt niet veel lawaai en heeft een mooie rode kleur en neemt niet veel ruimte in beslag. Prijs en Kwaliteit verhouding is perfect!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Pas geleden deze stofzuiger gekocht. Hij bevalt ...
Door Arjen op 21-5-2019

Pas geleden deze stofzuiger gekocht. Hij bevalt prima, is krachtig en stofzuigt goed. Kortom, een prima aankoop geweest. Zeker een aanrader!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Deze stofzuiger is sterk in zijn eenvoud ...
Door MH op 16-5-2019

Deze stofzuiger is sterk in zijn eenvoud en doet wat een stofzuiger moet doen: goed stofzuigen! In een paar minuten is je huis weer schoon en stof vrij. Dat is zeker een extraatje met een zoon met hooikoorts.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
We haalden bijna niet onze 50 jarige ...
Door Cees op 20-4-2019

We haalden bijna niet onze 50 jarige bruiloft ,omdat we ruzie kregen wie de stofzuiger mocht gebruiken hij design vinden we erg mooi en hij zuigt erg goed en dat voor deze prijs .

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Met onze oude stofzuiger kapot, was ik ...
Door Erwin op 14-4-2019

Met onze oude stofzuiger kapot, was ik op zoek naar een nieuwe. Een die in iedergeval stil moest zijn, want de oude maakte vanaf dag één al verschrikkelijk veel herrie. Al googlened kwam ik stofzuigers tegen die erg stil waren ( /- 70dB), maar ook erg duur. Totdat ik op de site van Blokker deze Inventum tegen kwam. Super stil, HEPA13 filter, grote stofzak, lang snoer, dubbele zuigkracht regeling, telescoopbuis, klasse A zuigkracht op gladde vloeren, veel extra zuigmondjes. Eigenschappen waar je bij andere merken zeker twee a drie keer zo veel voor betaald. Met enige scepis pakte ik de stofzuiger na levering uit. Scepis want hoe kan Inventum zoveel leveren voor zo'n kleine prijs ? Maar ik heb de stofzuiger nu een aantal weken en ik kan nies anders dat Inventum het allemaal waar maakt. Daarnaast rolt de stofzuiger goed achter je aan (valt bv niet om in bochten zoals onze oude) en is de bouwkwaliteit prima. Design is misschien niet zo gelikt. Echt geen negatieven punten dan? De standaardzuigmond is minder, deze " plakt" aan de vloer. Gelukkig past de zuigmond van onze oude. Ik kan deze stofzuiger dan ook van harte aanbevelen

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Waar voor het geld, weinig geluid dat ...
Door Pieter Flantua op 3-4-2019

Waar voor het geld, weinig geluid dat was een meevaller een goede zuigkracht zeker ook op vloerbedekking, ook een lekker lang snoer en een goed Hepa filter. Prima aankoop

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Stofzuiger met zeer goede zuigkracht, vooral op ...
Door Martoss op 24-3-2019

Stofzuiger met zeer goede zuigkracht, vooral op gladde vloeren ongeëvenaard. Groot bereik door 7 meter lang snoer. Bovendien ook nog zeer betaalbaar. Een aanrader!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Goede, degelijke stofzuiger. Compleet geleverd met diverse ...
Door E. Bloem op 21-2-2019

Goede, degelijke stofzuiger. Compleet geleverd met diverse accessoires. Buizen en snoer hebben voldoende lengte. Rolt gemakkelijk achter je aan en is erg stil.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum ST306RZA
Gemiddelde score redacteuren
6,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum ST306RZA
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
6,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Inventum ST306RZA.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Inventum ST306RZA? Onze eigen test van de ST306RZA staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Inventum ST306RZA: Presteert naar behoren en is ook nog eens uitstekend geprijsd
7,6
13-2-2018
BesteProduct.nl

Je hebt van die producten die uitstekend zijn geprijsd en die ook nog eens prima presenteren. Dat geldt ook voor deze sledestofzuiger met stofzak. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij maakt met 66dB niet veel geluid en hij heeft ook nog eens een uitstekende HEPA 13 uitstroomfilter. De inhoud van de stofzak (3L) had wat mij betreft groter gemogen en daarentegen had het gewicht (6.3 kg) weer wat lager mogen zijn. Ondanks dat geef ik deze Inventum ST306RZA toch een kooptip.

BesteProduct.nl
Deze stille Inventum ST306BZA met stofzak heeft een motorvermogen van 700W.
6,2
1-10-2018
Consumentenbond

Deze stille Inventum ST306BZA met stofzak heeft een motorvermogen van 700W. De zuigkracht kun je regelen op de stofzuiger. Hierin berg je ook de hulpstukken op. Hij weegt ruim 6kg en heeft een werkbereik van bijna 10 meter, in de kleur blauw. Dit model is gelijk aan de Inventum ST306RZA, met enkel een verschil in kleur.

Consumentenbond
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Inventum ST306RZA te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de ST306RZA de € 59,00 waard is.
expertscore
6,8
laagste prijs
€ 59,00
prijs/kwaliteit
6,5

Laagste prijzen Inventum ST306RZA


Inventum ST306RZA uitvoeringenSpecificaties

Algemene Kenmerken
Type/soort
stofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Type apparaat
slede-stofzuiger
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
zwart, rood , blauw , grijs
Fabrikant kleur(en)
rood, zwart , blauw , grijs
Stofopvang En Filtering
Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofzak
Stof capaciteit
3,0 liter
Verwijderbare filter
Ja
Luchtfilters
HEPA
Motorbeschermingsfilter
Ja
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Zuigbuis En Hulpstukken
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
Hulpstukken
standaard vloerborstel, kieren mondstuk
Flexibele slang
Ja
Vloermondstuk
Ja
Spleetzuigmond
Ja
Borstel
Ja
Prestaties
Vermogen
700 watt
Variabel vermogen
Ja
Stofuitstootklasse
A
HEPA klasse
HEPA 13
Actieradius
10 m
Geluidsniveau
69 dB
Energie
Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
23,8 kWh
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
26,00 cm
Breedte
43,00 cm
Diepte
30,00 cm
Snoerlengte
7 m
Lengte kabel
7 m
Algemeen
EAN
8712876104530 , 8712876104707
Partnumber
ST306RZA , ST306BZA
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2017 , March 2018
Introductie model
2017 , 2018
Meegeleverd
Aantal stofzakken
2
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
6,8
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
6,5