Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Inventum ST306RZA

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 2 uitvoeringen:
Voordelen
  • Resultaat stofzuigbeurt op een gladde vloer en op een tapijt is goed.
  • Hele goede uitstroomfilter (HEPA 13)
  • Actieradius (circa 10 meter)
Nadelen
  • Wat kleine stofzak (3 liter)
  • Gewicht is aan de hoge kant (6.3 kg)

Onze test
Consumententest | op
7,6

Inventum ST306RZA: Presteert naar behoren en is ook nog eens uitstekend geprijsd

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Je hebt van die producten die uitstekend zijn geprijsd en die ook nog eens prima presenteren. Dat geldt ook voor deze sledestofzuiger met stofzak. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij maakt met 66dB niet veel geluid en hij heeft ook nog eens een uitstekende HEPA 13 uitstroomfilter. De inhoud van de stofzak (3L) had wat mij betreft groter gemogen en daarentegen had het gewicht (6.3 kg) weer wat lager mogen zijn. Ondanks dat geef ik deze Inventum ST306RZA toch een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 87 reviews
Consumententester
vanaf 83,98
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze stofzuiger heeft de kleuren rood en zwart met zilveren accenten en is solide gebouwd. Ik vind hem wel een beetje een ‘grijze muis’. De telescoopbuis is van ijzer en de zuigslang is van plastic gemaakt. De lengte van de slang is circa 1.80 m en het snoer is circa 6 m lang. De wieltjes onder de stofzuiger zijn voorzien van een laagje gom waardoor de kans dat harde vloeren worden beschadigd nagenoeg is uitgesloten. Wanneer je in tegengestelde richting loopt dan kan hij even ‘steigeren’ maar ik heb niet meegemaakt dat hij is omgevallen. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt ook prima. Dit geldt ook voor voetschakelaar waarmee je het snoer kunt laten oprollen en voor de voetschakelaar waarmee je de stofzuiger aan en uit kunt zetten.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Het geluidsniveau van deze Inventum is 66dB en dat is in vergelijking met andere stofzuigers laag. De telescoopbuis is tot maximaal 90 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. Deze stofzuiger is voorzien van een HEPA 13 uitstroomfilter. Dit filter is zeer geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. Voor het motorcompartiment zit een afwasbaar schuimfilter. De zuigkracht is door middel van een schuif te regelen. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. De stofzak is gemaakt van microvezel en heeft een inhoud van 3 liter. Wat mij betreft had de inhoud wat groter mogen zijn. Door het openen van een grote klep dat op de stofzuiger zit, wordt toegang verkregen tot de stofzak en het motorfilter. Het verwijderen en terugplaatsen van de stofzak en het filter gaat heel erg gemakkelijk. Aangezien de actieradius circa 10 m is, hoef je tijdens het stofzuigen niet vaak van stopcontact te wisselen. Het combimondstuk is voorzien van een parkeerhaak. Dit is erg handig omdat ongeacht welke vloer je aan het stofzuigen bent de slang/buis in de parkeerstand kan worden gezet. Wanneer je de stofzuiger wilt opbergen dan heb je twee opties om hem in de parkeerstand te zetten. Je kunt de stofzuiger op zijn wieltjes laten staan en het oog dat aan de achterkant zit gebruiken òf je zet de stofzuiger rechtop en gebruikt het oog dat aan de onderkant van de stofzuiger zit. Deze laatste optie om de stofzuiger op te bergen scheelt ruimte. De ST306RZA heeft een gewicht van 6.3 kg en dat is in vergelijking met andere door mij geteste stofzuigers aan de zware kant.
8,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Deze Inventum heeft een vermogen van 700 watt en het energieverbruik is 28 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A. Over het resultaat van een stofzuigbeurt op een gladde vloer ben ik tevreden. Op het energielabel wordt deze met een A gewaardeerd. Op een tapijt wordt hij lager gewaardeerd (D). Zelf heb ik tijdens het testen niet gemerkt dat hij slechter presteert op een tapijt.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt een combimondstuk, een kierenzuiger, een ronde borstel en een meubelmondstuk meegeleverd. Ik mis bij deze stofzuiger een mondstuk dat speciaal voor harde vloeren is bestemd. Er wordt een houder meegeleverd die op de telescoopbuis kan worden geklemd. Op de houder kunnen de kierenzuiger, de ronde borstel en het meubelmondstuk worden geklikt. Persoonlijk vind ik het niet fijn dat tijdens het stofzuigen de houder met hulpstukken aan de buis hangt en daarom leg ik deze altijd op een vaste plek neer. Zo voorkom ik dat de hulpstukken rondslingeren. Alle hulpstukken zijn solide uitgevoerd. De haren van de borstel onder het combimondstuk zijn erg stug. Ze veroorzaken voor zover ik heb kunnen zien geen krassen maar hadden wat mij betreft wel iets soepeler mogen zijn.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Voor een laag bedrag (€ 68,95) koop je een kwalitatief goed product en dat is ook de reden dat ik deze stofzuiger een kooptip geef.

7,6
Eindscore test
Inventum ST306RZA

Testen van Inventum ST306RZA
Gemiddelde score redacteuren
7,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum ST306RZA
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,3
Website testen
De Inventum ST306RZA is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Inventum ST306RZA: Presteert naar behoren en is ook nog eens uitstekend geprijsd
7,6
13-2-2018
BesteProduct.nl

Je hebt van die producten die uitstekend zijn geprijsd en die ook nog eens prima presenteren. Dat geldt ook voor deze sledestofzuiger met stofzak. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij maakt met 66dB niet veel geluid en hij heeft ook nog eens een uitstekende HEPA 13 uitstroomfilter. De inhoud van de stofzak (3L) had wat mij betreft groter gemogen en daarentegen had het gewicht (6.3 kg) weer wat lager mogen zijn. Ondanks dat geef ik deze Inventum ST306RZA toch een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Inventum ST306RZA te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de ST306RZA de € 83,98 waard is.
expertscore
7,3
laagste prijs
€ 83,98
prijs/kwaliteit
8,0

Reviews van de Inventum ST306RZA

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Inventum ST306RZA nog niet gedeeld. Heb jij de ST306RZA gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Stofzuiger van Inventum te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Inventum ST306RZA


Inventum ST306RZA uitvoeringenSpecificaties

Algemene Kenmerken
Type/soort
stofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
zwart, rood , blauw , grijs
Fabrikant kleur(en)
rood, zwart , blauw , grijs
Type apparaat
slede-stofzuiger
Stofopvang En Filtering
Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofzak
Inhoud
3,0 liter
Verwijderbare filter
Ja
Luchtfilters
HEPA
Motorbeschermingsfilter
Ja
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Zuigbuis En Hulpstukken
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
Hulpstukken
standaard vloerborstel, kieren mondstuk
Flexibele slang
Ja
Vloermondstuk
Ja
Spleetzuigmond
Ja
Borstel
Ja
Prestaties
Vermogen
700 watt
Variabel vermogen
Ja
Stofuitstootklasse
A
HEPA klasse
HEPA 13
Actieradius
10 m
Reinigingsklasse voor harde vloeren
A dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
D dpu
Geluidsniveau
69 dB
Energie
Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
23,8 kWh
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
26,00 cm
Breedte
43,00 cm
Diepte
30,00 cm
Snoerlengte
7 m
Lengte kabel
7 m
Algemeen
EAN
8712876104530 , 8712876104707
Partnumber
ST306RZA , ST306BZA
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2017 , March 2018
Introductie model
2017 , 2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
7,3
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
8,0