Volg ons

Dyson V10 Absolute

Onze test
Dyson V10 Absolute: De traditionele stofzuiger kan de deur uit
8,5
Nog vóór de officiële presentatie mocht ik de V10 al een aantal weken testen. En met de komst van deze stofzuiger krijgt onze traditionele stofzuiger met snoer een ander huisadres. Net als zijn voorganger (V8 Absolute) is dit ook een multifunctionele steelstofzuiger. Hij is te gebruiken als ‘normale’ stofzuiger én als kruimelzuiger. Deze V10 heeft ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Eenvoudig in gebruik
  • Geweldige zuigkracht
  • Veel handige hulpstukken
Nadelen
  • Flink aan de prijs

Onze test
Expertreview | op
8,5

Dyson V10 Absolute: De traditionele stofzuiger kan de deur uit

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Nog vóór de officiële presentatie mocht ik de V10 al een aantal weken testen. En met de komst van deze stofzuiger krijgt onze traditionele stofzuiger met snoer een ander huisadres. Net als zijn voorganger (V8 Absolute) is dit ook een multifunctionele steelstofzuiger. Hij is te gebruiken als ‘normale’ stofzuiger én als kruimelzuiger. Deze V10 heeft een nieuwe digitale motor en de cyclonen zijn anders gepositioneerd. De zuigkracht is daarmee volgens Dyson met 20 procent toegenomen. Of die claim klopt is voor mij niet vast te stellen, maar over het resultaat ben ik wederom dik tevreden. Ik onderschrijf ook dat hij een sterkere zuigkracht heeft dan sommige traditionele stofzuigers met snoer. Het geluidsniveau is, volgens een app op mijn smartphone, circa 76dB en dat is weer een behoorlijk lager dan de V8. Enige minpuntje is misschien dat er geen voorziening is om alle hulpstukken aan op te hangen of ergens op te bergen. De prijs is ten tijde van het schrijven van deze review 629 euro. Dit is een flink bedrag, maar omdat hij kwalitatief zó goed is en uitstekend presteert, vind ik het de prijs zeker waard. De V10 Fluffy en de V10 Motorhead hebben een lagere prijs maar deze stofzuiger heeft de meeste accessoires, vandaar dat de prijs ook hoger is.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 71 reviews
Redacteur
vanaf 629,00
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De V10 Absolute vind ik erg mooi vormgegeven. De gekozen kleuren: roestbruin, grijs en paars, vind ik mooi bij elkaar passen. De stofzuiger en alle hulpstukken zijn solide uitgevoerd. Dit geldt ook voor het kliksysteem dat de hulpstukken met de steel en de kruimelzuiger verbindt. De stofzuiger kan op het oplaadstation (beugel) worden gehangen. Er wordt ook een aantal pluggen en schroeven meegeleverd. De rollers van de drie mondstukken zijn voorzien van een motor en gaan automatisch draaien wanneer de stofzuiger wordt aangezet. Ik heb geen idee welke filters er in de stofzuiger zitten. De fabrikant claimt dat de machine 99,97% van allergenen zo klein als 0,3 micron opvangt en alleen schonere lucht vrijlaat. Klinkt goed, maar als consument kan ik dit niet controleren.
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
De zuigkracht van de stofzuiger regel je eenvoudig door middel van een schakelaar met drie standen. Zet je de schakelaar op ‘maximum’ dan kan de V10 circa 9 minuten worden gebruikt. Zet je de schakelaar in het midden dan is de gebruiksduur circa 30 minuten en op de laagste stand zo'n 50 minuten. Het opladen duurt circa 150 minuten. De rollers die in de mondstukken zitten, kunnen gemakkelijk worden verwijderd en dat is erg prettig tijdens een schoonmaakbeurt. Het vloermondstuk met zachte roller is bestemd voor het reinigen van harde vloeren. Er wordt ook een vloermondstuk meegeleverd die voor alle vloertypen is geschikt. Daarnaast is er een mini vloermondstuk die uitstekend op de trap of in de auto kan worden gebruikt. Deze stofzuiger kun je ook als kruimelzuiger gebruiken om even snel iets op te zuigen. Het gewicht van deze stofzuiger is 2.68 kg en dat vind ik zeker niet te zwaar om er boven mijn hoofd mee te werken. Doordat de vloermondstukken gemotoriseerd zijn, hoef je niet veel kracht te zetten om de stofzuiger naar voren te duwen. Daarnaast manoeuvreert hij ook nog eens erg gemakkelijk. Door het rode hendeltje dat op de kruimelzuiger naar voren te duwen, gaat de stofcontainer (0.76L) naar voren en wordt het dekseltje dat aan de onderkant van het stofreservoir zit automatisch geopend. Zo valt het stof en vuil vanzelf naar beneden.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
De V10 Absolute heeft een nieuwe motor gekregen die lichter is en ook veel meer omwentelingen (125.000 per minuut) maakt dan zijn voorganger. Het vermogen is opgeschroefd tot 525 Watt en de cyclonen en het stofreservoir zijn 90 graden gedraaid. Door deze vernieuwingen is de zuigkracht volgens Dyson met twintig procent toegenomen. Ik ben heel erg tevreden over een stofzuigbeurt op alle ondergronden. De drie gemotoriseerde vloermondstukken dragen hier zeker hun steentje aan bij. Ik vind het resultaat van een stofzuigbeurt zo goed dat hij met gemak een groot aantal traditionele stofzuiger met snoer kan vervangen. De zuigkracht wordt niet negatief beïnvloed wanneer de stofcontainer vol zit. Ik vind dit vermeldingswaardig omdat ik heb ervaren dat dit vaak wel het geval is.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De Dyson V10 Absolute is te koop voor een bedrag van € 629,00. Natuurlijk is dit een hoop geld, maar voor een apparaat dat je dagelijks gebruikt en kwalitatief uitstekend is, vind ik het de prijs zeker waard.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger worden diverse hulpstukken meegeleverd. Zo ontvang je een gemotoriseerd vloermondstukken met roller voor alle ondergronden, voor harde vloeren en een variant om alle soorten vuil te verwijderen uit moeilijk bereikbare plaatsen. Denk hierbij aan plekken als trappen, bekleding, matrassen en auto interieurs. Ook krijg je een combinatie-accessoire waarbij met een druk op de ontgrendelingsknop het mondstuk omgezet kan worden tot een afstofborstel. Tot slot heeft Dyson er een kierenzuiger bijgeleverd. Voor elke stofzuigklus is er wel een hulpstuk, ik kan eigenlijk niets bedenken dat ontbreekt. Er is overigens geen voorziening om al die extra hulpstukken op te hangen.

8,5
Eindscore test
Dyson V10 Absolute

Reviews van de Dyson V10 Absolute

Gemiddelde score gebruikers

6,0
Ziet er nog niet zo goed uit voor de Dyson V10 Absolute maar het aantal reviews is beperkt. Op basis van de nadelen hieronder kun je een andere Stofzuiger overwegen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Nadat ik de V8 in huis had, ...
Door Christian op 20-3-2018

Nadat ik de V8 in huis had, overgestapt maar de V10 vanwege de nieuwe ontwikkelingen. En wat ziet deze er gaaf uit, als een soort mix van Ghostbuster/lasergun. We merkten gelijk dat de opzetstukken harder werken en er zoveel meer stof werd opgezogen, nadat we er eerst met de V8 overheen waren geweest. Deze wordt nu echt gezien als snoerloze stofzuiger en dat merk ik ook duidelijk. Ten opzichte van de V8 nog betere zuigkracht, 20 procent in de maximale stand. Echter volstaat de minimale en medium stand prima voor harde en tapijt vloeren. Hierin is de accuduur dan ook prima voor ons huis met 130m2, met zowel houten vloeren als tapijten trap/vloeren. In minimale stand en een gemotoriseerd opzetstuk kwam ik uit op 56 minuten op 1 acculading. In Medium stand rond de 30 minuten. In max stand rond de 8 minuten. De laatste stand gebruik ik alleen in hele kleine gebieden waar het intensief gezogen mat worden. De medium stand werkt het beste vinden we als allerround. De accu lichtjes geven duidelijk aan of het filter schoon moet worden gemaakt, of de doorgang verstopt zit en hoe vol de accu is. Deze stofzuiger heeft door zijn Motörhead (tapijt) een heel hoog zuigrendement. De borstel vibreert waardoor de stofdeeltjes loskomen om vervolgens op te worden gezogen met de grote botstel kop. Voor dierenharen zit er een speciale mini turbo borstel bij. Waanzinnig hoe deze onze katten plekjes schoonmaakt. Dit kregen we met onze oude snoer Dyson niet voor elkaar. De fluffy head is zeer zacht voor onze eikenhouten vloeren en polijst/masseert als het ware de vloer. Ook grote stukken koek of müsli pakt deze softhead goed mee. Het gewicht vinden we prettiger verdeeld dan bij de oudere snoerloze series. Alles is meer in (rechte)lijn en het gevoel is een stuk degelijker. Wat ook een verschil is dat het HEPA en stoffilter is gecombineerd tot 1 element. Dit maakt het schoonmaken makkelijker en maakt wellicht ook het vervangen makkelijker. Helaas waren er eerst wel wat problemen met de eerste twee V10’s die ik had. In 1 zat een deuk in het cycloon gedeelte en de ander werkte de trigger niet. Gelukkig kon ik ze omruilen. Blij dat ik doorgezet heb, want deze V10 is echt de koning onder de stofzuigers.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
Oké, fantastisch handige stofzuiger en zuigt heel ...
Door K. op 19-3-2018

Oké, fantastisch handige stofzuiger en zuigt heel goed. Pas alleen op met de toepasbaarheid, die vind ik niet oké. Wil je lekker stofzuigen dan zet je ‘m maximaal open maar dan is de volle accu na 1 kamer (ca. 8 minuten) al leeg en moet ie weer 3,5 uur aan de lader voor je verder kunt. Nog geen volwaardige vervanger voor je traditionele stofzuiger helaas. En voor er bij is ie wel heel erg duur.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Dyson V10 Absolute
Gemiddelde score redacteuren
8,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Dyson V10 Absolute
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
8,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Dyson V10 Absolute.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Dyson V10 Absolute? Onze eigen test van de V10 Absolute staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Dyson Cyclone V10 Absolute
10,0
7-3-2018
TrustedReviews.com

Powerful, long-lasting and incredibly good at, well, everything, the Dyson Cyclone V10 is not only the best cordless cleaner we have tested, it is the best cleaner full stop.

TrustedReviews.com
Dyson V10 Absolute: De traditionele stofzuiger kan de deur uit
8,5
8-3-2018
BesteProduct.nl

Nog vóór de officiële presentatie mocht ik de V10 al een aantal weken testen. En met de komst van deze stofzuiger krijgt onze traditionele stofzuiger met snoer een ander huisadres. Net als zijn voorganger (V8 Absolute) is dit ook een multifunctionele steelstofzuiger. Hij is te gebruiken als ‘normale’ stofzuiger én als kruimelzuiger. Deze V10 heeft een nieuwe digitale motor en de cyclonen zijn anders gepositioneerd. De zuigkracht is daarmee volgens Dyson met 20 procent toegenomen. Of die claim klopt is voor mij niet vast te stellen, maar over het resultaat ben ik wederom dik tevreden. Ik onderschrijf ook dat hij een sterkere zuigkracht heeft dan sommige traditionele stofzuigers met snoer. Het geluidsniveau is, volgens een app op mijn smartphone, circa 76dB en dat is weer een behoorlijk lager dan de V8. Enige minpuntje is misschien dat er geen voorziening is om alle hulpstukken aan op te hangen of ergens op te bergen. De prijs is ten tijde van het schrijven van deze review 629 euro. Dit is een flink bedrag, maar omdat hij kwalitatief zó goed is en uitstekend presteert, vind ik het de prijs zeker waard. De V10 Fluffy en de V10 Motorhead hebben een lagere prijs maar deze stofzuiger heeft de meeste accessoires, vandaar dat de prijs ook hoger is.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Dyson V10 Absolute aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 629,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,5
laagste prijs
€ 629,00
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Dyson V10 Absolute

Bekijk
€ 629,00
8,9
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis. Zelfs op zondag. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 629,00
8,9
Op werkdagen voor 12.00 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 629,00
9,0
Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 629,00
6,3
Op werkdagen voor 12u besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties

Algemene Kenmerken
Type/soort
steelzuiger
Type
steel
Draadloos
Ja
Inclusief kruimelzuiger
Ja
Kleur(en)
koper
Overige bijzonderheden
Vloerzuigmond met zachte roller + Direct aangedreven vloerzuigmond. Accessoires: Combinatie-accessoire, Kierenzuiger, Gemotoriseerde mini-borstel, Zachte afstofborstel.
Type apparaat
accu steelzuiger (zakloos)
Stofopvang En Filtering
Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofreservoir
Inhoud
0,76 liter, 760 ml
Wasbaar filter
Ja
Prestaties
Vermogen
525 watt
Zuigkracht (maximaal)
151 watt
Geluidsniveau
87 dB
Opties
Opties
inclusief kruimelzuiger, stofzak vol indicator, draadloos
Parkeerstand
Ja
Stofzak vol indicator
Ja
Energie
Energieverbruik (standby)
35 watt
Oplaadstation
Ja
Oplaadtijd
3,5 uur
Aantal batterijen
7
Geschikt voor batterijgrootte
Lithium-ion
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
25,6 cm
Breedte
25 cm
Diepte
126,6 cm
Gewicht
2,68 kg
Algemeen
EAN
5025155034095
Partnumber
-
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
8,5
Beoordeling consumenten
6,0
Prijs / kwaliteit
10,0