Volg ons

Samsung POWERstick Jet VS9000

Voor- en nadelen van de Samsung POWERstick Jet VS9000

Voordelen

  • Kruimelzuiger en stofzuiger in één
  • Geen snoer nodig
  • Handige standaard
  • Zeer goede accessoires

Nadelen

  • Duur
  • Beperkte accuduur (kan niet bedraad)

Onze test
Consumententest | op
9,2

Samsung PowerStick VS9000: De ideale stofzuiger voor iedereen met een hekel aan stofzuigen

9 - Score Badge BesteProduct.nl

De Samsung PowerStick Jet VS9000 is een prachtig product dat door zijn gebruiksgemak zorgt voor een schoner huis. Met name mensen die een hekel hebben aan schoonmaken zullen profijt hebben van dit product, want de mentale stap om te gaan stofzuigen is opeens een stuk kleiner. De bouwkwaliteit is uitstekend en de stofzuiger heeft een mooi modern ontwerp. De zuigkracht is niet heel bijzonder, maar de gemotoriseerde accessoires zorgen toch voor een zeer goed resultaat. De grote collectie aan opzetstukken die meegeleverd worden zijn een stuk voor stuk nuttig en van hoge kwaliteit. Een echte aanrader dus, het is alleen jammer dat de aanschafprijs zo hoog is.

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Consumententester
vanaf 599,00
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 131 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De Samsung Powerstick kost op het moment van schrijven bijna 700 euro. Daarmee is het een van de duurste niet-professionele stofzuigers op BesteProduct.nl. Toch krijg je veel terug voor die hoge prijs. Het formaat is misschien niet zo groot, maar de kwaliteit is uitstekend en er zitten veel uitstekende accessoires in de doos.
10,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Veelzijdiger dan de VS9000 wordt een stofzuiger bijna niet. Hij krijgt zijn energie van een accu en kan worden ingezet als reguliere stofzuiger, maar ook als kruimelzuiger en zelfs als dweil. Voor dat laatste moet wel een aparte accessoire worden aangeschaft, maar het geeft een mooie indicatie van wat er allemaal mogelijk is. Samsung levert zelf een zuigkop met gemotoriseerde borstel mee, een zuigkop met gemotoriseerde zachte borstel, een kleine zuigkop met gemotoriseerde borstel, een kierzuiger met opzetborstel en een buigbaar opzetstuk voor de kierzuiger. Op het moment van schrijven krijg je er zelfs een tweede accu bij die tegelijkertijd met de eerste accu kan worden opgeladen.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De bouwkwaliteit van deze stofzuiger is echt uitstekend. Alle buizen en zuigkoppen voelen zeer solide aan en geven bij het monteren een bevredigend klikgeluid. Het apparaat ziet er modern uit met een duidelijk display en prettige knoppen. De standaard die tevens als oplaadstation functioneert, kan vrijstaand op de grond worden gezet, maar kan ook aan de muur gemonteerd worden. Ook als je hem niet aan de muur monteert staat de stofzuiger zeer stevig op zijn voet. Deze standaard heeft een extra oplader voor een tweede accu en een opbergpunt voor een accessoire. Helaas zul je de rest van de accessoires ergens anders moeten opbergen, want er is echt maar plek voor één onderdeel.
10,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar de Samsung PowerStick VS9000 zorgt in mijn geval voor een schoner huis. Niet omdat de zuigkracht beter is dan een normale stofzuiger, maar omdat het zo makkelijk is om de stofzuiger er snel even bij te pakken. Een regulier stofzuiger voelt als een heel gedoe om uit de kast te halen en te gebruiken, terwijl je deze PowerStick er automatisch bij pakt als je ergens wat viezigheid ziet liggen. Het huis is daardoor schoner dan normaal, terwijl je het idee hebt er minder moeite voor te doen. Het bakje is bij de grote schoonmaak wel vrij snel vol, maar kan eenvoudig worden uitgeklopt boven de prullenbak. Als hij echt vies is, dan kan het hele ding, inclusief filters, in een sopje worden schoongemaakt. Door de lange buis er af te halen kan de stofzuiger ook worden gebruikt als kruimelzuiger, alle accessoires passen er dan nog steeds op. Op maximale kracht met een gemotoriseerde zuigkop gaat de accu ongeveer tien minuten mee. Met een zuigkop zonder motor en op een lagere stand houdt de accu het veel langer vol.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Hoewel de zuigkracht van maximaal 200W niet bijzonder is, helpen de gemotoriseerde borstelkoppen erg goed bij het uiteindelijke resultaat. Vastzittend vuil wordt losgeborsteld en stof wordt over de gehele breedte van de zuigkop opgezogen. Met name op hoogpolig tapijt is de stofzuiger erg effectief in het weghalen van haren en kruimels. De meegeleverde zuigkop met zachte borstel doet het erg goed op harde vloeren, kasten en tafels, zonder ze te beschadigen.

9,2
Eindscore test
Samsung POWERstick Jet VS9000

Reviews van de Samsung POWERstick Jet VS9000

Gemiddelde score gebruikers

7,7
Inmiddels hebben 3 gebruikers hun mening gedeeld over de POWERstick Jet VS9000 van Samsung en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de POWERstick Jet VS9000 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Had eerst een Samsung VS8000. Dat was ...
Door kivalo op 30-4-2020

Had eerst een Samsung VS8000. Dat was een grote teleurstelling. Mooi design, stevige onderdelen, etc. maar door constructiefout raakte hij heel snel verstopt en sloeg hij voortdurend af. Onhandig schoonmaken. Miskoop. Na fotoreportage over geconstateerde mankementen de VS8000 kunnen omruilen tegen een VS9000. Wat een verschil! Zuigt beter, accu gaat veel langer mee, verstopt niet, is veel gemakkelijker te legen, doet wat hij moet doen. Tapijt eerst gezogen met mijn 2000 Watt Miele stofzuiger op turbostand. Meteen daarna met de Samsung. Toen toch nog extra stof etc. opgezogen. Merkbaar schoner. Blij verrast. De powerstick is iets minder veelzijdig dan een gewone stofzuiger (geen glas en scherpe voorwerpen opzuigen is het advies) maar je pakt hem sneller, geen gedoe met snoeren, en het voelt echt schoner daarna.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Met de Samsung powerstick jet haal je ...
Door Review85 op 11-12-2019

Met de Samsung powerstick jet haal je een stevige en wendbare stofzuiger in huis. De stofzuiger heeft een mooi design en neemt weinig plek in beslag als hij op de bijgeleverde standaard staat. Op deze standaard kun je een aantal van de bijgeleverde mondstukken plaatsen, zodat je deze gemakkelijk op kunt bergen en gemakkelijk kunt pakken als je ze nodig hebt voor gebruik. Je plaatst de stofzuiger met de accu op de standaard. De stofzuiger is hierdoor direct klaar voor gebruik. Onder op de standaard is er plek voor het opladen van een tweede accu. Doordat de accu aan het handvat bevestigt is ligt hij wat zwaarder in de hand. Vooral bij de eerste keer dat ik de stofzuiger gebruikte moest ik hieraan wennen. Bij frequenter gebruik voelt het normaal en nier meer als belemmering. De stofzuiger beschikt over drie verschillende standen. Zacht, medium, hard. Je kunt dit gemakkelijk instellen tijdens het gebruik door op de – of + te drukken bij het handvat. Voor normaal gebruik volstaat de medium stand. Hiermee kan ik +/- 50 minuten stofzuigen op één accu. Ik vind de stofzuiger makkelijk in gebruik qua wendbaarheid maar voor mij persoonlijk is deze stofzuiger geen volwaardige vervanger van mijn vorige stofzuiger. Voor een volledige schoonmaak schiet de powerstick jet voor mij tekort in prestatie. De stofzuiger mond (voor laminaat) is voorzien van zachte haartjes zodat hij zacht over de vloer zou moeten glijden. Ik vind echter dat hij nog vrij hard over de grond beweegt. Ook merk ik dat ik soms iets opzuig bijv. een stukje brood en dat ik ditzelfde stukje broodje een meter verderop weer op de grond zie liggen. Hij zuigt het vuil dus niet volledig op. Ik gebruik de stofzuiger vooral om na het eten de kruimels onder de tafel op te zuigen, mijn trap schoon te maken (met de korte stok zodat hij het formaat van een kruimeldief heeft) of om spinnenwebben aan het plafond op te zuiger. Maar helaas voor mij dus toch nog een extra stofzuiger in huis die voor mij volwaardiger schoonmaakt dan de Samsung powerstick jet.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
De steelstofzuiger ziet er strak en vrij ...
Door Doornrosa op 8-12-2019

De steelstofzuiger ziet er strak en vrij neutraal uit. Hij past met gemak in de kast, compleet met oplaadstation. Neemt minder ruimte in dan mijn oude normale stofzuiger. Omdat hij constant opgeladen wordt, is hij altijdnklaar voor gebruik. Je pakt hem heel makkelijk uit de houder, steel uitschuiven en klaar. Vooral verschillende verdiepingen doen is veel makkelijker zonder snoer. En hij is lichter dan een stofzuiger met wieltjes. Wel vind ik hem nog steeds vrij zwaar aan de pols voelen als ik 3 verdiepingen moet doen. En van mij had de steel ook wat langer gemogen, maar ik ben vrij lang (1,82). Hij is wendbaar en past makkelijk onder de bank enzo. Wat handig is, is dat de zuigmond zo hard zuigt dat hij ook pluisjes en stof enzo meezuigt als de zuigmond alleen al in de buurt komt. Als je wat grotere dingen op wil zuigen zoals papiersnippers, dan heeft hij daar wel wat moeite mee, door de ronddraaiende borstelkop. Maar dingen als zand, kruimels, naalden van de kerstboom ed gaan zonder problemen. Mijn kinderen vinden hem ook erg fijn en het is nu makkelijker om ze hun eigen troep te laten opruimen, omdat ze hem gewoon zelf kunnen pakken en op hun lengte kunnen afstemmen. Ze vinden het zelfs leuk! Mijn schoonmaakster heeft al veel stofzuigers gebruikt, maar zij vindt hem ook heel fijn. Ik heb nog niet gehad dat de accu leeg was tijdens het zuigen, maar ik gebruik de midi-stand. Bij vol vermogen is hij sneller leeg. De extra accu die je altijd opgeladen als reserve in het oplaadstation kunt laten, is wel handig denk ik. Ik vind hem wel duur en de extra accu ook. En er zitten me iets teveel hulpstukken bij. Die gebruik ik niet allemaal, maar ik moet ze wel ergens laten.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Samsung POWERstick Jet VS9000
Gemiddelde score redacteuren
8,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Samsung POWERstick Jet VS9000
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,9
Website testen
De Samsung POWERstick Jet VS9000 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Samsung PowerStick VS9000: De ideale stofzuiger voor iedereen met een hekel aan stofzuigen
9,2
12-11-2019
BesteProduct.nl

De Samsung PowerStick Jet VS9000 is een prachtig product dat door zijn gebruiksgemak zorgt voor een schoner huis. Met name mensen die een hekel hebben aan schoonmaken zullen profijt hebben van dit product, want de mentale stap om te gaan stofzuigen is opeens een stuk kleiner. De bouwkwaliteit is uitstekend en de stofzuiger heeft een mooi modern ontwerp. De zuigkracht is niet heel bijzonder, maar de gemotoriseerde accessoires zorgen toch voor een zeer goed resultaat. De grote collectie aan opzetstukken die meegeleverd worden zijn een stuk voor stuk nuttig en van hoge kwaliteit. Een echte aanrader dus, het is alleen jammer dat de aanschafprijs zo hoog is.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
9,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Samsung POWERstick Jet VS9000 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 599,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,9
laagste prijs
€ 599,00
prijs/kwaliteit
9,5

Laagste prijzen Samsung POWERstick Jet VS9000

Bekijk
€ 599,00
2,3
Voor 14:00 besteld morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 699,00
10,0
Voor 14:30 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 699,00
9,4
Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 699,00
9,1
Op werkdagen voor 15.00 besteld, volgende dag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (€ 5.00)


Specificaties van Samsung POWERstick Jet VS9000

Algemeen

EAN
8806090095962
Partnumber
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2019
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
8
Beoordeling experts
8,9
Beoordeling consumenten
7,7
Prijs / kwaliteit
9,5