Volg ons

De beste stofzuigers vergelijken

Profiel foto Stef van Uum
Stef van Uum
Expert stofzuigers
Stofzuiger kopen: hier let je op
Een stofzuiger kopen is misschien niet de leukste bezigheid. Maar een goede stofzuiger kan er wel voor zorgen dat stofzuigen in huis een veel gemakkelijkere klus wordt. De beste stofzuiger combineert een uitstekende zuigkracht met een prettig en eenvoudig gebruik. Maar welke stofzuiger kies je? Bij het testen van stofzuigers let ik altijd extra op het gebruiksgemak: is het snoer lang genoeg, zijn er voldoende accessoires en is de stofzak gemakkelijk te vervangen. Heb je in dat laatste geen trek, dan zijn de zakloze stofzuigers een uitkomst. Belangrijk vind ik verder: het geluidsniveau. Bij nieuwe stofzuigers kun je tegenwoordig gewoon de sprekers op tv nog volgen. Oh ja, stofzuigers hebben tegenwoordig ook energielabels. Door Europese regelgeving mogen stofzuigers niet meer zo'n hoog vermogen hebben. Voor de zuigkracht maakt dat eigenlijk niet uit, zo merk ik in de praktijk.
t/m
1372 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Ik wil een stofzuiger kopen, wat nu? [video koopgids]
Huismijt, stof of de haren van je hond of kat. Elk soort huishouden en iedere vloer vraagt om een bepaald type stofzuiger. Het ene model is geschikt voor een kleine woning en kost een paar tientjes, terwijl de dure krachtpatsers weer beter presteren in gro
Lees de koopgids

Best geteste stofzuigers door BesteProduct.nl


Meest recent geteste stofzuigers door BesteProduct.nl

7,5
Snoerloze steelstofzuigers zijn de huishoud-hype van 2020, maar het grootste deel van het aanbod is veel duurder dan een reguliere stofzuiger. De Leifheit Rotaro PowerVac 20V is een prettige uitzondering op die regel en biedt ook nog eens 2-in-1 functionaliteit. De steelstofzuiger komt misschien niet met de grootse collectie aan accessoires, maar is goed in wat hij moet doen. Als er iemand in het huishouden lange haren heeft dan wikkelen die zich eenvoudig om de gemotoriseerde borstel, maar verder is het een uitstekend apparaat voor appartementen of kleine huizen.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review
9,2
De Samsung PowerStick Jet VS9000 is een prachtig product dat door zijn gebruiksgemak zorgt voor een schoner huis. Met name mensen die een hekel hebben aan schoonmaken zullen profijt hebben van dit product, want de mentale stap om te gaan stofzuigen is opeens een stuk kleiner. De bouwkwaliteit is uitstekend en de stofzuiger heeft een mooi modern ontwerp. De zuigkracht is niet heel bijzonder, maar de gemotoriseerde accessoires zorgen toch voor een zeer goed resultaat. De grote collectie aan opzetstukken die meegeleverd worden zijn een stuk voor stuk nuttig en van hoge kwaliteit. Een echte aanrader dus, het is alleen jammer dat de aanschafprijs zo hoog is.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Lees de hele review
5,6
In eerste instantie vinden we deze steelstofzuiger nog niet eens zo heel erg slecht. Bij het verplaatsen van de Bestron zagen we tot onze grote verbazing, dat al het opgezogen vuil vanuit de stofcontainer op de grond terecht komt. Zo is er natuurlijk geen lol aan. Nu kunnen we met een andere stofzuiger alsnog de mix van havermout, koffie en suiker die we voor de test op de grond hebben gegooid, alsnog opzuigen. Boosdoener blijkt het terugslagklepje in de stofcontainer te zijn. We hebben geprobeerd dit klepje dicht te duwen, maar hij blijft openstaan. Jammer!
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Lees de hele review
6,5
De Inventum STS625R is een zak- en snoerloze steelstofzuiger met kruimelzuiger. Hij presteert prima op een gladde vloer en op tapijt. De accuduur is in de turbostand circa 25 minuten en dat is in vergelijking met andere snoerloze stofzuigers behoorlijk lang. De zuigkracht kan in twee standen worden geregeld. De laagste stand is prima om een harde vloer te stofzuigen. Op een tapijt gebruik ik altijd de turbostand en dan hoor ik een irritante fluittoon. Mede hierdoor mist hij net de kooptip.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Lees de hele review

Stofzuiger: de populairste merken