Volg ons
Testpanel

Samsung Motion Sync stofzuiger heeft uitstekende zuigkracht

De Samsung Motion Sync. Op papier een top stofzuiger. Maar hoe zit dat in de praktijk? BesteProduct.nl gaf 3 consument testers de kans om de Samsung Motion Sync in levenden lijve te testen. Dat levert een aantal interessante bevindingen op. Benieuwd naar de ervaringen van Willemijn, Peter en Sabine? Je leest ze hieronder.

Conclusie

Een uitstekende zuigkracht en lekker wendbaar. Dat is de eensluidende conclusie van het testpanel over de Samsung Motion Sync stofzuiger. De Motion Sync volgt je mooi en maakt zo het stofzuigen van je huis een stuk aangenamer. Willemijn en Sabine zijn enthousiast over de bediening die is verwerkt in de handgreep. Bukken is hierdoor verleden tijd. De elektronische zuiginstelling had echter wel traploos gemogen. Het testpanel vindt de Samsung stofzuiger wel wat aan de zware kant. Je tilt hem niet gemakkelijk om het plafond te zuigen of als je de trap ermee op moet.

‘Een mooie eyecatcher met hier en daar een schoonheidsfoutje’ - Willemijn Woldman‘Het aan- en uitzetten via de handgreep, is wat mij betreft, de beste uitvinding ooit.’- Sabine Devlaeminck‘De Samsung Motion Sync is zeker een aanrader. Hij doet, wat hij hoort te doen.’- Peter Stelleman

Voordelen

 • Zeer goede zuigkracht
 • Wendbaar
 • Snoer rolt gemakkelijk op
 • Mooi vormgegeven
 • Handige bediening via de handgreep
 • Accessoires geïntegreerd in de stang
 • Dust-sensor die je vertelt wanneer een plek goed schoon is
 • Regelbare zuigkracht
 • Stofzakloos

Nadelen

 • Onbedoelde zuigkrachtverandering bij het verplaatsen van de hand
 • Te zwaar voor het gemakkelijk stofzuigen van de trap
 • Zuigkracht is niet traploos instelbaar
 • Maakt toch wel veel lawaai
Heb je interesse om de Samsung Motion Sync stofzuiger aan te schaffen, vergelijk dan de prijzen. De geteste versie van de Motion Syc is de VC20F70HUCC/EN. Die stofzuiger heeft een adviesprijs van 399 euro, maar wordt door enkele webwinkels (veel) goedkoper aangeboden. Vergelijk de prijzen van de Samsung Motion Sync.
Willemijn WillemijnSabineSabinePeterPeter
Zuigkracht Zuigkracht Zuigkracht
De stofzuiger heeft een enorm goede zuigkracht. Heel prettig is dat de zuigkracht regelbaar is met een bedieningsknop aan het handvat. Zo hoef je niet te bukken om de stofzuiger te kunnen bedienen. Daarnaast heeft de Motion Sync verschillende stofzuigermonden die, afhankelijk van de ondergrond, prettig stofzuigen. De stofzuiger doet wat hij hoort te doen. En daarmee bedoel ik dat hij stof, vuil en haren goed opzuigt. Dit is vooral te zien bij het stofzuigen van vloerbedekking. In mijn geval een crème/wit kleed. Deze wordt goed en snel schoon. De zuigkracht van de Motion Sync in de hoge stand is ruim voldoende. In de lage stand zuigt hij echter nauwelijks.
Bouwkwaliteit Bouwkwaliteit Bouwkwaliteit
Gewicht
De stofzuiger is op zich niet te zwaar om de trap op te dragen, maar hij is wel vrij lang, waardoor het toch enigszins onhandig gaat.

Geluid
Het geluid is acceptabel. Zeker als je kijkt naar de enorme zuigkracht van de Motion Sync.

Afmeting
De stofzuiger neemt vrij veel ruimte in. Doordat de stofzuigerslang aan de voorkant nogal uitsteekt, is hij niet echt compact op te bergen.

Stevigheid
Ik heb het idee dat de stofzuigerslang niet echt sterk is. Deze is bij mij meerdere keren dubbel gegaan tijdens het draaien. Ook de hulpstukken geven mij niet een al te sterke indruk.
Gewicht
De body van de stofzuiger is wat aan de zware kant. Als ik op een kruk sta en de stofzuiger van de grond til om de spinnenwebben uit de hoeken van mijn plafond te zuigen, houd ik het niet langer dan een minuut vol.

Geluid
Het geluid dat de stofzuiger produceert, is naar mijn mening altijd te hard. Dit mag absoluut zachter.

Afmeting
Hij is handzaam in het oppakken dankzij de goed geplaatste handvatten.

Stevigheid
Door de keuze van materiaal heeft de Motion Sync een robuuste en luxe uitstraling. De stang ligt prettig in de hand en de slang is buigzaam genoeg om op te rollen en met je mee te bewegen.
Gewicht
Het gewicht van de stofzuiger vind ik wat zwaar. Vooral als je de trap zuigt, voel je dat goed.

Geluid
Het lawaai is volgens mij van een normaal niveau.

Afmeting
De stofzuiger heeft een normale afmeting.

Stevigheid
Zo te zien en te voelen kan deze stofzuiger ook wel tegen een stootje. Ik vermoed dat de smalle zuigmond wel eens snel stuk kan gaan, omdat je die er iedere keer in- en uit- moet klikken.
Bedieningsgemak Bedieningsgemak Bedieningsgemak
Gemak
De stofzuiger is zeer gemakkelijk in gebruik. Het in de handgreep ingebouwde bedieningspaneel is zonder te bukken eenvoudig te bedienen.

Wendbaarheid/omvallen
De stofzuiger is heel wendbaar, maar een korte draai levert wel een dubbelgeklapte slang óf een achterover rollende stofzuiger op.

Stofopvangbak/filters
Groot voordeel is dat je de opvangbak van de Motion Sync erg makkelijk leegt.
Gemak
De stofzuiger is zeer makkelijk te bedienen. Het aan- en uitzetten via de handgreep, is wat mij betreft, de beste uitvinding ooit.

Wendbaarheid/omvallen
Wat fijn is dat de stofzuiger je goed volgt. Ook bij het rijden naar andere ruimtes toe, draait hij goed mee.

Stofopvangbak/filters
Ik heb mijn bedenkingen over het vervangen en uitwassen van de filters. Mijn ervaring met andere stofzakloze stofzuigers is dat een nieuwe filter nogal een dure bedoeling kan worden.
Gemak
De stofzuiger is gemakkelijk te bedienen. Voorwaarde is wel dat de knopjes daadwerkelijk werken. De elektronisch bedienbare zuigkracht (hard-zacht) laat het nogal eens afweten.

Wendbaarheid/omvallen
De stofzuiger is goed wendbaar, hij valt niet om en hij glijdt gemakkelijk achter mij aan.

Stofopvangbak
Het stof is gemakkelijk te verwijderen maar je moet wel een borsteltje gebruiken om hem goed schoon te krijgen.
Mogelijkheden Mogelijkheden Mogelijkheden
Borstels
Wat ik van een stofzuiger verwacht, is dat je met de zuigmond gemakkelijk over de ondergrond moet kunnen bewegen. Daarin laat deze Motion Sync mij niet in de steek. Hij werkt heel prettig en zorgvuldig. Daarnaast zijn er verschillende zuigmonden aanwezig om mee af te wisselen, afhankelijk van de ondervloer. Praktisch is dat de verschillende hulpstukken in de stang verwerkt zijn.

Stofsensor
Een handig snufje dat aangeeft wanneer de vloer schoon is, maar voegt voor mij niet veel toe.
Borstels
Door de bijbehorende speciale voet met roterende borstel te gebruiken, neemt de stofzuiger losliggende haren goed mee. Het integreren van de accessoires zoals de dusting brush en de service tool in de stang werkt zeer prettig. Wat ik jammer vind is dat de haren van de brush niet helemaal rond doorlopen. Ik stof graag alles af met het borsteltje. Dat kan nu niet, want dan beschadig je het een en ander.

Stofsensor
Ik vind de stofsensor een fijne gadget. Het is op laminaat niet altijd te zien of je ergens bent geweest. De stofsensor helpt mij daarbij.
Borstels
Wat accessoires en borstels betreft mis ik een borstel die ik aan de stang kan bevestigen om het plafond te zuigen. En tevens een kleine T-zuigmond om de trap mee te doen. Verder meer dan tevreden.

Stofsensor
Vind ik een onnodige functie. Die ga ik niet gebruiken en ik vind het onhandig dat er batterijen in moeten.
Prijs-kwaliteit Prijs-kwaliteit Prijs-kwaliteit
De zuigkracht is enorm goed en ik vind de stofzuiger er mooi uitzien. Toch is hij iets aan de zware kant en zou hij van mij iets degelijker hulpstukken mogen hebben en soepeler over de drempel mogen rollen. Al met al vind ik de prijs-kwaliteitverhouding prima. Ondanks dat ik een paar dingen mis, is de prijs-kwaliteitverhouding prima. Vanwege het ontbreken van een paar accessoires en de werking van de elektronische zuigkrachtinstelling vind ik de stofzuiger wel wat aan de dure kant.


Ook BesteProduct.nl heeft de Samsung Motion Sync getest Ben je benieuwd wat onze consumentenexpert Stef van Uum van de stofzuiger vindt? Bekijk dan zijn review van de Samsung Motion Sync.
.