Volg ons

De beste systeemcamera's vergelijken

Model.FullName
Ger de Gram
Expert systeemcamera's
Eerste stap bij kopen systeemcamera: wat voor fotograaf ben jij?
De systeemcamera is qua look and feel vergelijkbaar met een reguliere compactcamera, maar heeft wel de mogelijkheid objectieven te verwisselen. Dat maakt je fotografievrijheid oneindig veel groter. Bovendien resulteert het in een vaak bewonderenswaardige beeldkwaliteit, met prachtige onscherpte op de achtergrond (bokeh). Hoewel hierbij het een en ander natuurlijk sterk afhangt van de lens die je zelf op de systeemcamera schroeft. Maar dat is tegelijkertijd juist het mooie. Was die flexibiliteit vroeger voorbehouden aan mensen die grote, logge spiegelreflexcamera’s meesjouwden, kan nu iedereen eenvoudig geweldige foto’s maken. Althans, qua beeldkwaliteit dan. De fotograaf bepaalt nog altijd het kader, de vorm en stijl en daarmee voor het grootste gedeelte het eindresultaat. Wil je euro’s besparen? Dan is het is als eerste belangrijk om te bepalen wat voor een fotograaf je bent of wil worden. Vijf belangrijke tips voor het kopen van een systeemcamera
t/m
109 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Systeemcamera: 5 belangrijke tips voor het kopen van systeemcamera's
De systeemcamera is sterk in opkomst. Het aantal modellen groeit en de (prijs-)verschillen zijn groot. Volg de volgende vijf stappen om te bepalen wat voor jou de beste systeemcamera is.
Lees de koopgids

Best geteste systeemcamera's door BesteProduct.nl


Meest recent geteste systeemcamera's door BesteProduct.nl

7,5
De Fujifilm X-A5 biedt al met al een verrassend goede beeldkwaliteit en is daarbij leuk om te zien. Wel zijn er een paar minpunten te noemen: de autofocus kan (nog) beter en de 4K-modus is met 15 bps niet top. Zet je de pro's en con's af tegen de fijne prijs, dan beklijft een positief gevoel. De X-A5 is een prima camera voor de beginnende fotograaf.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 46 reviews
Lees de hele review
7,1
De Olympus PEN E-PL9 is een verrassend krachtige camera in een compacte en stijlvolle jas. De gebruiksvriendelijkheid en ingebouwde beeldstabilisatie maken indruk. En met 549 euro is de camera reëel geprijsd.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 46 reviews
Lees de hele review
7,9
Hoe verleid je smartphone-beeldmakers om nou eens een echte camera te pakken voor hun snapshots en vlogs? Canon deed een meesterlijke zet met deze EOS M100. Z’n eenvoudige touchscreen-interface en de grote beeldsensor maken de M100 tot de ideale instap-vlogcamera.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 46 reviews
Lees de hele review
7,5
Dit is echt een straatfotografiecamera, minder geschikt voor sport of actie. Leica is vergeleken bij concurrerende camera’s duur, net als het bijbehorende glaswerk. Of je persoonlijk die investering waard vindt, is aan jou. Of zoals een Porsche-liefhebber die verliefd naar zijn bolide keek, tegen me zei: ‘Je kunt ook een Fiat Panda kopen’.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 46 reviews
Lees de hele review

Systeemcamera: de populairste merken