Volg ons

Fujifilm X-E2s

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Fujifilm X-E2s

Voordelen

 • Wifi
 • Snelle autofocus
 • Uitstekende kleurweergave
 • Handmatige bediening
 • Zeer goede geluidsprestaties
 • Verbeterde voorste handgreep
 • Compacte mooi ontworpen retro body
 • Mooie grote elektronische zoeker
 • Grote selectie filmsimulaties

Nadelen

 • Geen touchscreen
 • Geen hoofdtelefoonaansluiting
 • Niet spatwaterdicht
 • Niet voorzien van een kantelbaar scherm
 • Video-instellingen en kwaliteit beperkt

Onze test
Expertreview | op
7,7

Fujifilm X-E2s: camera voor absolute liefhebber

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Fujifilm X-E2s is welhaast een ouderwets goede camera. Echt moderne communicatie- en videomogelijkheden ontbreken, maar daar staat een geweldige fotografische beeldkwaliteit tegenover. Zoek jij een camera die gewoon goede foto's schiet, dan ben je bij de X-E2s absoluut aan het goede adres. Tip: trek de portemonnee en bestel er de Fujinon 56 mm F/1.2 bij. Kost je een duit, maar de bokeh is echt geweldig.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Redacteur
7,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
De X-E2s lijkt met zijn 700 euro niet direct professionele aspiraties te hebben, maar toch is dit stiekem wel het geval. De complete bediening van de X-E2s ademt namelijk allure en kwaliteit en de daarmee gepaarde kennis. Een draaiwiel om je sluitertijd in te stellen, een draaiwiel voor de belichting - snelle knoppen om je type autofocus te bepalen - de X-E2s heeft het allemaal en oogt daardoor nogal ingewikkeld. Er is wel een automatische functie, maar die zit op een ietwat gekke plek en is qua interface nauwelijks anders dan de uitgebreide stand. Gevolg: een eenvoudige fotograaf zal ongetwijfeld de functie weleens per abuis aan of uit hebben staan.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De X-ES2 kost 700 euro. Daarvoor haal je een prima traditionele camera in huis die vooral heel degelijk zijn plaatjes schiet. De videofunctie - en de daarmee gepaarde moderne functies - lijkt een ondergeschoven kindje en daarom zouden wij voor een ander model gaan, dat is echter een persoonlijke keuze van de redactie. Vind je video echter niet belangrijk, dan heb je met de Fujifilm X-E2s een prima apparaat die fijne foto's schiet (zeker in combinatie met een goede lens). Veel klikplezier!
8,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Fujifilm is van oorsprong een erg bekend cameramerk, maar toch hoor je tegenwoordig zelden wat van deze speler. En dat is eigenlijk gek, want hun nieuwe serie toestellen is op fotografiegebied welhaast indrukwekkend te noemen. Krachtige lenzen, mooie beeldkwaliteit, uitgebreide handmatige functies in camera's - Fujifilm levert het allemaal. Begin van dit jaar introduceerde het Japanse merk samen met de X-Pro 2 (zie elders op deze site review over dat toestel) de X-E2s, een klassiek ogend toestel met retro-elementen die voortborduurt op de X-E2. De camera omvat onder meer een autofocussysteem met 77 scherpstelpunten, waarbij het scherpstellen slechts 0,06 seconden kost. Ook heeft de camera een 16 megapixel sensor, met een ISO-bereik dat loopt van 200 tot 51200. Ook kun je video's schieten in een maximale resolutie van 1920 x 1080 bij 60FPS. Dat lijkt heel wat, maar de camera is zeker niet ingericht op video. Waar andere modellen fysieke filmknoppen en complete instelmenu’s voor bewegende beelden hebben, heeft Fujifilm het hier vooral erg basic gehouden. Eigenlijk zonde.Er is wel integratie met de smartphone aanwezig, maar dat systeem werkt omslachtig en zit, op een knopje na, redelijk verstopt in menu’s. Komt bij dat in de Android Store er 3 verschillende Fujifilm applicaties zijn - je moet maar net de goede kiez. In ons geval was het bij de tweede keer raak en dat was na een portie ouderwetse troubleshooting. Kortom: dat doe je je ergste vijand zelfs niet na.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Qua design is de X-E2s weinig verandert ten op lichte van zijn voorganger en speelt ‘ie dus duidelijk in op de retrotrend die momenteel in de markt gaande is. Toen Olympus een aantal jaar terug haar eerste digitale PEN op de wereld bracht, had niemand kunnen bevroeden dat de gemiddelde systeemcamera er anno 2016 er retro uit zou zien. De X-E2s heeft een aluminium behuizing, met een zwarte kunststof grip, iets wat we veel vaker terugzien bij retrocams. Leuk detail: zelfs de ontspanknop heeft een retrosausje meegekregen. Het toestel heeft afmetingen van 129 x 74.9 x 37.2 mm en weegt 350 gram, exclusief body. Dat is niet veel, en zorgt er voor dat wanneer je er een flinke lens op zet (bijvoorbeeld het voor onze test meegeleverde Fujinon 56mm F/1.2 objectief) de camera enigzins topzwaar wordt. Achterop zit een 3 inch LCD display die goed qua contrasten is en op zich een prima kijkhoek heeft, maar ergens is het jammer dat dit scherm niet kantelbaar is - het had de camera een stuk flexibeler gemaakt. Gelukkig is er ook een EVF aanwezig, voor situaties waarin een LCD-display niet handig is.
8,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
En die situaties zullen er ongetwijfeld komen, want je gaat vanzelf erg veel fotograferen wanneer je X-E2s aanschaft. Het is namelijk een heerlijke camera die enorm scherpe foto’s produceert die doorgaans goed van kleur zijn. Soms zijn ze iets te flets, met name bij veel licht, maar dat is met diafragmakunstjes wel op te lossen. In dat licht is het jammer dat in de standaardstand je minimale ISO 200 moet zijn, daardoor wordt je eigenlijk altijd gedwongen om diafragma op een hogere stand te zetten en dat betekent: minder bokeh. Want dat laatste is juist zo mooi aan de FujiFilm X-E2ss. In combinatie met een zeer goed objectief is de scherptediepte van enorm goede kwaliteit. Daarmee bedoelen we dat een eventuele onscherpe achtergrond een heerlijke en stijlvolle bokeh heeft. Romig, rond en geen lelijke vlekken. Toegegeven: wij gebruikten voor onze test vooral de erg dure Fujinon 56mm F/1.2, maar ook de 18-55 mm kitlens presteert meer dan aardig op dit vlak. De keuze om ISOs tot 51200 toe te laten is een interessante: foto’s zijn op zo’n hoge waarde natuurlijk voorzien van enorm veel ruis, maar het zorgt er wel voor dat je in complete donkerte nog steeds een plaat kan maken (denk aan een mooie sterrenhemel). Of die plaat dan publicabel is,is een tweede, maar tegenwoordig kan Photoshop een hoop… De camera heeft verder diverse kleurenfilters aan boord en ook een panoramamodus ontbreekt niet.

7,7
Eindscore test
Fujifilm X-E2s
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

72157665287601733


Testen van Fujifilm X-E2s
Gemiddelde score redacteuren
6,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Fujifilm X-E2s
Aantal testen:
9
Genormeerde score:
7,2
Actualiteit van de testen
85 %
Actuele expertscore
6,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Fujifilm X-E2s.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Fujifilm X-E2s? Onze eigen test van de X-E2s staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Fujifilm X-E2S
8,0
12-4-2016
Zoom.nl

De Fujifilm X-E2S oogt niet alleen retro, ook in de camerabediening grijpt het merk succesvol terug op hoe camera's ooit ontworpen zijn.

Zoom.nl
Fuji X-E2S
8,0
4-3-2016
TechRadar.com

While it doesn't offer some of the features of its competitors, the X-E2S is well designed and a pleasure to use. It's also sensibly priced and produces high quality images.

TechRadar.com
Fujifilm X-E2s Review
9,0
11-3-2016
ephotozine.com

The X-E2s delivers high image quality and a very good user experience, along with an updated and slightly refreshed design. With built-in Wi-Fi and a number of creative effects, including in-camera raw processing, the camera gives a good all-round solution, particularly with the built-in, high-resolution electronic viewfinder (EVF). If you have the budget to invest in Fujifilm's range of high-quality lenses, then the X-E2s would make a good choice, particularly if you want direct access to manual controls.

ephotozine.com
Fujifilm X-E2S Review
8,7
29-3-2016
whatdigitalcamera.com

The X-E2S reminds us of all the things we liked about the X-E2. It manages to improve on what we’ve seen before in more than one area, but the changes and modifications that have been made are minor rather than revolutionary. It feels smaller and more compact in the hand than Fujifilm’s flagship X-Pro2, yet it upholds a strong build quality and the beautiful styling we associate with classic rangefinders of old. A competent performance and extremely pleasing results straight out of the camera back up its fine looks. It resolves the same level of detail and performs identically to the X-E2 through its sensitivity range, yet focuses perceptively faster, is better suited to tracking moving subjects and allows those who’d like to use wider apertures in bright lighting conditions to do so by taking advantage of the electronic shutter’s 1/32,000sec limit. It’s great to see Fujifilm offering the same perks to existing X-E2 users and if you own the older model you’ll be thankful for the boost in performance without needing to spend any money to get it. To save a few pounds, there’s nothing to stop you buying an X-E2 in new or second-hand condition and then update it with the new firmware to get the same performance as the X-E2S. If you were to do this, the only things you won’t get are the engraved ‘S’ on the front panel and the one-touch auto mode button at the rear, which will be appreciated by beginners advancing from a simple point-and-shoot compact. There are some, myself included, who hoped for slightly more from the successor to the X-E2, nevertheless the updates that have been made to the X-E2S have enhanced the performance, without treading too much on the X-Pro2’s toes. It’s an attractive proposition in the X-series for those seeking a camera with more retro appeal than the X-T10 or X-T1 and those who settle on it will quickly discover the images it produces complement its satisfying aesthetics.

whatdigitalcamera.com
Fujifilm X-E2S review - Great photos but can it beat the X-T10?
8,0
12-5-2016
Expertreviews.co.uk

I love the photos that come out of the X-E2S, and I’m just as fond of the exposure controls. Video quality and subject tracking are both a bit iffy; if these features are important, go for the Sony a6000 or Panasonic G7. I suspect most people won’t be too concerned either way. Autofocus and shot-to-shot times are up to scratch for the vast majority of shooting conditions. For me the X-E2S’s biggest threat comes from its sibling. The Fujifilm XT-10 is very similar but has a tilting LCD screen, dual command dials, a dedicated drive mode dial and a more substantial handgrip. At current prices it’s £35 less with the same 18-55mm lens, or £100 less body-only. As such, the X-T10 remains my favourite compact system camera (CSC) in this price bracket, but the X-E2S isn’t far behind.

Expertreviews.co.uk
Fujifilm X-E2s: camera voor absolute liefhebber
7,7
16-5-2016
BesteProduct.nl

De Fujifilm X-E2s is welhaast een ouderwets goede camera. Echt moderne communicatie- en videomogelijkheden ontbreken, maar daar staat een geweldige fotografische beeldkwaliteit tegenover. Zoek jij een camera die gewoon goede foto's schiet, dan ben je bij de X-E2s absoluut aan het goede adres. Tip: trek de portemonnee en bestel er de Fujinon 56 mm F/1.2 bij. Kost je een duit, maar de bokeh is echt geweldig.

BesteProduct.nl
Fujifilm X-E2S Review
7,7
9-8-2016
DPreview.com

The Fujifilm X-E2S is an engaging camera for those with some photographic experience, or for newcomers looking for a camera to grow into. The build quality, controls and handling are all excellent, the trademark Fujifilm JPEG output remains a staff favorite and the lens ecosystem offers a wide selection of quality lenses. The video specification, autofocus system and some aspects of operational speed are starting to show their age, but overall, the X-E2S has a lot to offer at its price point.

DPreview.com
Fujifilm X-E2S
8,0
26-8-2016
TrustedReviews.com

An attractive camera that's capable of producing beautiful images. But as a minor upgrade to the X-E2, the X-E2S exists mainly as an entry into the X series rather than being a particularly exciting product in its own right.

TrustedReviews.com
Magazine testen
7,3
Consumentengids
1-4-2016
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Fujifilm X-E2s en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Systeemcamera's.
expertscore
6,1
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Fujifilm X-E2s

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Fujifilm X-E2s nog niet gedeeld. Heb jij de X-E2s gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Systeemcamera van Fujifilm te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Fujifilm X-E2s

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart , zilver
Type/soort
digitale camera
Camera type
systeemcamera (kit) , systeemcamera (body)
HD type
Full HD

Opties

Opties
PictBridge, video
Kantelbaar LCD-scherm
Nee

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, HDMI
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, 802.11n , Wi-Fi 4 (802.11n)
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-connector
micro-USB
USB versie
2.0
PictBridge
Ja

Sensor

Megapixel
16,3 megapixel
Maximale resolutie
4896 x 3264 pixels
Formaat beeldsensor
23.6 x 15.6 mm
Type beeldsensor
CMOS II
Frames per seconde (FPS)
60
Fotoresolutie(s)
L: (3:2) 4896 x 3264 / (16:9) 4896 x 2760 / (1:1) 3264 x 3264\nM: (3:2) 3456 x 2304 / (16:9) 3456 x 1944 / (1:1) 2304 x 2304\nS: (3:2) 2496 x 1664 / (16:9) 2496 x 1408 / (1:1) 1664 x 1664 pixels
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 1280x720@25fps, 1920x1080@25fps, 1920x1080@24fps, 1280x720@50fps, 1920x1080@50fps, 1280x720@30fps, 1280x720@24fps
Beeldverhouding
3:2 , 16:9 , 1:1

Lens

Zoom
0,62 x
Lensvatting
Fujifilm X
Beeldstabilisator
Ja
Groothoek
27 mm
Lensstructuur (elementen/groepen)
14/10
Aantal aspheric elementen
3
Tele-bereik
84 mm
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
22
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
2.8
Maat filter
58 mm

Focus

Focus
automatisch/handmatig , TTL
Autofocusmethode
centrum gewogen, gezichtsdetectie, enkel, volgen
Normaal focusing bereik
06 - ∞ m
Macro focusing bereik (wijd)
03 - 10 m
Macro focusing bereik (tele)
04 - 10 m

Foto's Maken

Field of view
100 %
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
1,2 inch, 1,2
Zoeker schermafmetingen
0,50 inch
Beeldschermresolutie (numeriek)
1040000 pixels
Foto effecten
negatief, sepia, zwart-wit, helder
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW
RAW beeldformaat
Ja
Weergavefunctie
Diavoorstelling
Sluitertype
mechanisch, elektronisch
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting, spotmeting
Blootstelling type
handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, schaduw, fluorescerend, onder water, fijn, witgloeiend
ISO-gevoeligheid
100, 200, 6400, 12800, 25600, 51200 , 100,200,6400,12800,25600,51200
Belichtingscorrectie (+/-)
± 3EV (1/3EV step)
Aantal diafragma bladen
7
Kortste sluitertijd
1/32000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
51200

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresoluties
1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Videoresolutie
1920 x 1080
Ondersteunde videoformaten
H.264, MOV
Filmen in Full-HD
Ja

Flitsen

Richtgetal flitser
5 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, geforceerd aan, langzame synchronisatie, onderdrukt
Bevestigingspunt flitsschoen
Ja
Soort bevestigingspunt flitsschoen
heet

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
Exif 2.3, DPOF

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
7,49 cm
Breedte
12,90 cm
Diepte
3,72 cm
Gewicht
300 gram
Gewicht (inclusief batterij)
350 gram

Meegeleverd

Batterijen meegeleverd
Ja
Batterijoplader meegeleverd
Ja

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Batterijvoltage
7,20 volt
Batterijduur (CIPA standaard)
350 opnames
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1260 mAh
Geschikt voor batterijgrootte
NP-W126

Geluid

Audio
Stereo
Ondersteunde audioformaten
PCM
Inclusief microfoon
Ja
Aansluiting microfoon
Ja

Algemeen

EAN
4547410315479 , 4547410315448 , 4547410315455
Partnumber
16499227 , 16499162 , 16499186
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
January 2016
Introductie model
2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
6,1
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-