Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Fujifilm FinePix X-Pro2

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (10) Beschikbaar in 2 uitvoeringen:
Voordelen
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Goede prestaties
 • Solide behuizing
 • Voor ervaren fotografen: veel knoppen
 • Verbeterde zoeker
 • Zeer goede details en kleuren
 • AF veel beter dan voorheen
 • Nieuwe joystick
 • Compacte mooi ontworpen retro body
 • Stof- en spatwaterbestendig
 • Hybride optische en elektronische zoeker
Nadelen
 • Duur
 • Batterijduur
 • Geen hoofdtelefoonaansluiting
 • Geen beeldstabilisatie
 • ISO-knop kan onhandig zijn
 • Kleinere EVF dan TX1
 • Geen tilt-screen
 • Geen 4K video
 • Filminstellingen en kwaliteit beperkt

Onze test
Expertreview | op
8,2

Fujifilm X-Pro 2 is een een echte professional

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Fujifilm X-Pro 2 is een zeer professionele camera met geweldige beeldkwaliteit. De uitgebreide bediening is prettig, de behuizing meer dan solide en aan functionaliteit geen gebrek. Dat klinkt als een ultieme kooptip, maar de adviesprijs van 1799 euro gooit voor velen roet in het eten. Niet bij ons, overigens. Wij zouden 'm best willen hebben.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Redacteur
vanaf 1449,00
9,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Vier jaar geleden introduceerde Fujifilm de X-Pro 1, een zeer populaire camera, vooral onder de meer traditionele fotografen. Het was lange tijd de eerste en enige systeemcamera van de fabrikant en dus werd het wel weer eens tijd voor nieuwe editie. De X-Pro 1 werd vooral geroemd om zijn manier van bedienen, die deed denken aan het analoge fotografietijdperk. Fysieke knoppen voor de sluitertijd en belichting - dat hadden we nog niet vaak gezien op systeemcamera’s. Zijn opvolger doet eigenlijk precies hetzelfde en gaat erin misschien zelfs nog wel een stapje verder: hij kan nu tegen spatwater en stof en heeft bovendien een veel meer volwassen look-and-feel. Maar nog meer dan dat valt de X-Pro 2 op door zijn zoeker. Deze biedt, net als bij zijn voorganger overigens, de zeer opmerkelijke mogelijkheid om te switchen tussen optische en elektronische viewfinder. Sommige mensen prefereren nog altijd een optische zoeker boven een EVF, en dan is een switch tussen de twee een vrij geniale beslissing. Via het EVF zie je wat het fotografisch eindresultaat zal zijn wanneer je instellingen wijzigt, bij een traditionele zoeker zie je louter en alleen real-time het beeld wat je aan het fotograferen bent, met een groter frame (al zal daarvan lang niet alles op de foto te zien zijn, door de cropfactor). Laatstgenoemde mogelijkheid zal zeker bij veel licht (lees: zon) handig zijn, aangezien bij een EVF beeld er razendsnel uittikt. Nadelen van een optische zoeker zijn, los van de cropfactor, er ook. Ga je een flinke zoomtoeter gebruiken, dan zul je die zeker in beeld zien, wat natuurlijk redelijk storend is. EN is een optische zoeker niet wat ouderwets? Zijn we met zijn allen niet gewend aan een EVF?
3,0
Prijs
(Weging 10%)
Het moge duidelijk zijn: de X-Pro 2 is een camera van formaat. Er is alleen een ding wat roet in het eten gooit. Met een adviesprijs van 1799 euro voor alleen de body is de X-Pro 2 een nogal dure camera. Zeker vergeleken met de concurrentie. Tegelijkertijd zijn er maar weinig camera’s die eenzelfde (typische) welhaast analoog fotografiegevoel weten over te brengen. De vele fysieke knoppen maken dat je weer even terug in de tijd bent. Ben jij fan van analoge fotografie en wil je stiekem toch in het digitale tijdperk? Dan is de X-Pro 2 een camera die je het meest dichtbij die ouderwetse fotorolletjes brengt.
9,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Maar er valt over een stuk meer te tikken dan louter en alleen de zoeker. Waarom? In alles straalt deze mooie camera macht, kwaliteit en fotografie uit. Hoewel de camera op zich best veel videomogelijkheden heeft, lijkt het eerder een ultieme fotocamera. Eentje voor de echte hobbyist die geen concessies wil doen door afhankelijk te zijn van automatische functies of verstopte instellingen. Je bedient deze camera fysiek - letterlijk. Sluitertijd, belichting, ISO - welhaast alles is via directe knoppen op de camera aan te passen. Dat bespaart niet alleen tijd, maar maakt ook gelijk duidelijk dat je als onbekende in de wereld van de fotografie bij de X-Pro 2 niets te zoeken hebt. Ben je een ervaren fotograaf, dan maken al die knoppen je fotografie-ervaring een stuk beter, maar ben je dat niet, zul je onherroepelijk tegen problemen aan stuiten. Kleine nuance, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de X-T1 van Fujifilm beschikt deze unit niet over een eigen ISO-knop. Die zit op een wat vreemde manier verwerkt in de sluiterknop, die moet je dus weer deels via het menu instellen. Onhandig. De gadget beschikt over een 24 megapixelsensor met een ISO-bereik tot 12.800. Het autofocussysteem telt 273 punten, waarvan 77 fase-detectie. Tot slot kan de camera tot 8 foto's per seconde schieten met continu autofocus. Oh, en zeker niet onhandig: de camera beschikt over twee SD-kaartingangen. Het geeft nog maar eens aan waar de X-Pro 2 op gericht is: de professional.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Fujifilm X-Pro 2 heeft een mooie retro look-and-feel en is volledig zwart. De behuizing is extreem stevig en is met een gewicht van 495 gram relatief zwaar te noemen. Dat is niet erg. Sterker nog: het is juist fijn, je hebt het idee met een luxueus en kwalitatief hoogwaardig product te fotograferen. Verder zit, zoals gezegd, de camera dus tjokvol met knoppen om 'm handmatig te kunnen bedienen. Punt van aandacht: het LCD-display op de achterkant is niet draaibaar en ook niet aanraakgevoelig.
9,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
De X-Pro 2 is niet alleen qua look-and-feel een pro-camera, maar ook op het gebied van beeldkwaliteit staat hij zijn mannetje. Kleuren zijn helder, beelden ongelofelijk scherp en contrastrijk en van ruis of lelijke glitches is amper sprake. Komt bij dat de X-Pro 2 niet alleen goed presteert bij veel licht, maar de unit vertoont in hogere ISO's ook ontzettend weinig ruis. Zelfs wanneer je afbeeldingen op ISO 12.800 schiet, zijn beelden helder en gedetailleerd. Op dit front is de X-Pro dus een topper.

8,2
Eindscore test
Fujifilm FinePix X-Pro2
Foto's gemaakt tijdens het testen

72157667924393553


Reviews van de Fujifilm FinePix X-Pro2

Gemiddelde score gebruikers

9,2
De FinePix X-Pro2 Systeemcamera van Fujifilm wordt door 13 gebruikers met een gemiddelde van 9,2 beloond. Dat is een zeer goede score. De Fujifilm voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Ik heb op het internet veel reviews ...
Door Jan T. op 5-1-2019

Ik heb op het internet veel reviews gelezen en op Youtube bekeken. De reviews waren allemaal erg lovend. Zelf vind ik de knoppen op het toestel goed overzichtelijk. De foto's, die ik tot nu toe heb gemaakt zijn heel erg mooi. In ieder geval veel beter dan het die van het compact fototoestel dat ik eerder had.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Concept van EVF is fantisch. Ik kocht hem ...
Door Vanhentenryck Marc op 5-12-2018

Concept van EVF is fantisch. Ik kocht hem bij Kamera Express - ik kreeg mijn Black Friday korting nog niet maar ze beloofden mij dat ze deze zouden hercrediteren. Het verkrijgen van een juiste factuur duurde een tijd en met heel wat verwarring (vermoedelijk veroorzaakt door de Black Friday drukte). De mensen waren behulpzaam maar de hercreditering blijft nog steeds uit. Het toestel was op enkele dagen geleverd. Ik heb er nog niet veel mee kunnen werken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Het kostte mij enkele maanden om mijn ...
Door Joep Vogels op 29-11-2018

Het kostte mij enkele maanden om mijn ruim 50 jaar oude Nikon nest te verlaten en over te stappen op Fujifilm. Enthousiaste reacties van collegae deden de balans doorslaan. Camera voelt als een blok ijzer in je handen, als een wapen, mijn foto-wapen. Toch weegt ie met lens zowat de helft van mijn Nikons en is veel compacter. De instellingen die ik heb getest zijn formidabel. En er is nog zoveel niet uitgeprobeerd! Met de 10-24mm voor architectuur en de 18-55mm voor straatfotografie en algemeen weet ik dat ik De Klus aan kan. Ik ben echt verbaasd over de ISO kwaliteit, de stabiliteit bij lange sluitertijden en sowieso de snel-instellingen tijdens het fotograferen. En die sluiter, geen spiegel meer, man, man man. Ja ja ja ouwe rot in het vak hè, dan eis je wel wat van je spullen!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De X pro 2 stelt je in ...
Door OVE op 27-9-2018

De X pro 2 stelt je in staat je op alle vlakken van fotografie bezig te zijn. De kwaliteit en de mogelijkheden van de prime lezen zijn ongekend. Toegegeven e.e.a is stevig geprijsd maar je krijgt er ook wat voor.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na jarenlang met een zware tas rondgelopen ...
Door Berry op 27-2-2018

Na jarenlang met een zware tas rondgelopen nu met de helft aan gewicht op pad. Een perfecte camera alleen is het jammer dat enkele objectieven heel slecht leverbaar zijn

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een analoog lijkende camera. Zeer onopvallend, ideaal ...
Door ton van schaik op 30-11-2017

Een analoog lijkende camera. Zeer onopvallend, ideaal voor straatfotografie. Prachtige beeldkwaliteit en up-to-date met technische kwalificaties. Snel, robuust, intuitief. Inmiddels met een behoorlijk aantal kwaliteitslenzen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Een mooie camera die aan al mijn ...
Door Berry op 9-11-2017

Een mooie camera die aan al mijn wensen voldoet, hoop er lang mee te kunnen werken. Nu nog even door sparen voor nog een ander objectief

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Deze camera biedt als je het stadium ...
Door C. Kunkeler op 8-11-2017

Deze camera biedt als je het stadium van goede compactcamera's voorbij bent. In combinatie met de beschikbare objectieven bereiken de foto's een professionele uitstraling. Met name de hoge iso-waarden geven de mogelijkheid veel zonder flits en natuurgetrouw te werken. Vanaf de eerste foto, die ik er mee maakte, was ik verliefd op deze camera.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Na enige tijd de bezitter geweest te ...
Door Richard op 5-11-2017

Na enige tijd de bezitter geweest te zijn van een Fuji X-E1 was het tijd om over te stappen naar iets beters. De X-E1 maakte prachtige foto’s maar vele handelingen waren compleet anders dan bij mijn Nikon camera’s. De X-Pro 2 is van een heel andere orde! Super handzaam, makkelijk in gebruik, het verstellen van het scherpstelpunt gaat door de toegevoegde joystick supersnel, briljante beelden, verschillende filmsimulaties, snelle scherpstelling, 8 frames per seconde, retro look en Fuji zorgt regelmatig voor nieuwe updates waardoor je camera weer nieuwe functies erbij krijgt. De volgende update zorgt ervoor dat je met de X-Pro 2 ook in 4 K kunt filmen. Geweldig voor de fotografen die daar ook gebruik van willen maken. De Fuji X-Pro 2 is absoluut de beste aankoop die ik in jaren heb gedaan en die er ook voor zorgt dat mijn rugzak met zware Nikons en objectieven op de volgende vakantie thuis blijft. Alles past nu namelijk in een klein handzaam tasje in plaats van een in rugzak die dan 12 kilo weegt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Was toe aan een professionele camera voor ...
Door Christina op 22-8-2017

Was toe aan een professionele camera voor studio en lifestyle foto's. Na zelf veel reviews en vergelijkingen te hebben gelezen en het kijken van de vele youtubefilmpjes (aanrader) wist ik dat deze camera icm 2 superscherpe primelenzen: 23 mm/f1.4 en 50mm/f2 WR perfect was. De camera werkt heel intuïtief met de zoeker, knoppen en wieltjes kun je alles zonder in het menu te hoeven te verdwalen. Dat werkt veel sneller. Natuurlijk moetje hier wel in duiken om je meest gebruikte settings in te stellen. Hoge kwaliteit lcd scherm. Vind het fijner dat deze vast is, dus lekker degelijk.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Fujifilm FinePix X-Pro2
Gemiddelde score redacteuren
7,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Fujifilm FinePix X-Pro2
Aantal testen:
15
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
92 %
Actuele expertscore
7,1
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Fujifilm FinePix X-Pro2.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Fujifilm FinePix X-Pro2? Onze eigen test van de FinePix X-Pro2 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Fujifilm X-Pro2
7,9
25-5-2016
Zoom.nl

Vier jaar na de introductie van de X-Pro1 werd het tijd voor een grondige upgrade. Bijna alles in de nieuwe FujifilmX-Pro2 werd vernieuwd, terwijl de camera zelf gelukkig zijn unieke meetzoekerachtige capaciteiten behield.

Zoom.nl
Fujifilm X-Pro2 Full Review
9,0
20-1-2016
ephotozine.com

Video quality has been improved, with a full range of frame rates, however there are a limited number of options, and for those that do more video recording, it's likely they'll be disappointed. Fujifilm say that this camera is focussed on image quality, and we'd expect that Fujifilm will address video options with a future model. Weather sealing is included, and with a new top plate, the camera now has metal top and bottom plates, making it a camera that should survive a good number of years, and we were impressed with the build quality while using the camera. With the X-Pro 2 Fujifilm has introduced a number of updates that will interest those that have been using X series cameras with the best image quality available of any X camera yet. If you've been using the X-T1, and X-T10, then you may wish the 24-megapixel sensor and updates were available in a DSLR-styled camera. However, if the rangefinder camera is your preferred style, then the X-Pro 2 gives excellent results.

ephotozine.com
Fujifilm X-Pro2
9,0
1-2-2016
Photoreview.com.au

The X-Pro2 gives Fujifilm a new flagship model that will be welcomed by photographers who appreciate the company's nouveau-retro body design, solid construction and traditional controls. Improvements to the control layout and menu design will also be appreciated, as will the addition of another SD card slot and support for UHS-II cards. The new, higher-resolution sensor appears to be a big plus and the improvements to the autofocusing system will be noticeable to users of the original X-Pro1. So will the upgrading of the hybrid viewfinder, which is arguably the best of its type currently. The more durable shutter mechanism and 1/8000 second top shutter speed plus the faster (1/250 second) flash synch as well as the new compressed raw file format make the camera more versatile than its predecessor. The body of the new camera feels a bit more solid than its predecessor (which was itself very well put together). We're less certain of the value of the new ACROS File Simulation settings, although they will probably appeal to photographers who only shoot JPEGs. Raw shooters are likely to find them a bit limited. The improvements to video capabilities are relatively minor and consist mainly of adding a few new frame rates. But, as we noted in the full review, video has never been a key features of cameras with X-Trans sensors so most potential buyers should be OK with the camera's limitations.

Photoreview.com.au
Fuji X-Pro2
8,0
16-2-2016
TechRadar.com

The new sensor gives the X-Pro2 a boost in picture quality, the new EVF and autofocus are useful improvements and minor changes to the controls and layout do make a dfference. The X-Pro2 still has some foibles, but it's a great camera and a good step forward from the popular X-Pro1.

TechRadar.com
Fujifilm X-Pro2 Digital Camera Review
9,6
26-2-2016
Reviewed.com

The X-Pro2 is certainly not "baby's first camera"; it's a photographer's camera through and through that does an excellent job complementing the more workman-like Fujifilm X-T1. It's a camera that requires a fair amount of patience, but it has so many little tricks, shortcuts, and fun features that it'll reward your diligence (and patience) in spades.

Reviewed.com
Fujifilm X-Pro2 review
10,0
2-3-2016
Stuff.tv

Despite these drawbacks, the X-Pro2’s image quality, build quality and control setup impressed me so much that I’d recommend it to anybody seeking a camera for street photography. It’s beautifully built (and built to last), timelessly stylish and performs exceptionally well within its limitations – be aware of those and it won’t disappoint.

Stuff.tv
Fujifilm X-Pro2
9,0
11-3-2016
Pocket-lint.com

The X-Pro2's tweaks and tinkers forge a far more accomplished camera than the original X-Pro1 for the modern professional. It's faster, better to use and those small details and boosted resolution make all the difference. Not to mention there are more XF lenses now than four years ago - although still not heaps of optics on offer.

Pocket-lint.com
Retro through-and-through: Fujifilm X-Pro2 Review
8,3
14-3-2016
DPreview.com

The X-Pro2 is a 24MP high-end X-mount camera whose appeal is inextricably linked to its innovative optical/electronic hybrid viewfinder. It offers excellent image quality and some of the best out-of-camera JPEGs on the market, and comes in a well built, elegant body with plenty of direct control. Video is good but not cutting-edge either in terms of quality or supporting features. When it comes to still image quality the X-Pro2 can deliver. Whether or not this is the camera for you depends on whether you find its styling (and predisposition towards prime-lens shooting) appealing, or unnecessarily idiosyncratic.

DPreview.com
Schärfer geht's nicht
9,0
21-3-2016
Chip.de

Mehr Bildqualität als die Fujifilm X-Pro2 liefert im Test keine andere Kamera dieser Klasse. Kantenschärfe, Detailtreue sowie Bildrauschen gefallen und überragen die Konkurrenz auf ganzer Linie. Die umfangreiche Ausstattung inklusive Hybrid-Sucher sowie das hohe Tempo bei Autofokus und Serienaufnahme überzeugen ebenfalls. Lediglich moderne Extras wie Touchscreen und Ultra-HD-Video dürften vor allem Filmer vermissen.

Chip.de
Fujifilm X-Pro2 review: my favorite camera
8,5
29-4-2016
Theverge.com

It’s the little things like that, along with its incomparable viewfinder, that make me love the X-Pro2. But that doesn’t mean I’m telling you to buy it. In a lot of "pro" situations, the X-T1 proves to be the more usable camera, and it’s hard to imagine that we won’t see an X-T2 with the focus stick and 24-megapixel sensor soon enough. And if you’re happy to step outside the Fujifilm world, you can get full-frame Sony mirrorless models for not a whole lot more. But what those Sony cameras don’t have is an unapologetic focus on the shooting experience. The X-Pro2 is a camera that you’re meant to enjoy using — a camera that blends into whatever situation in which you bring it along for the ride. So I don’t think "X-Pro" is a misnomer; while it may not be best suited for a sports stadium or a war zone, it’s likely to appeal to a different sort of pro. The street shooters, the documentarians, the artists — anyone for whom the process of taking the photo can be as important as the result. That’s why the X-Pro2 exists, and that’s why it’s my favorite digital camera in the world today.

Theverge.com
Fujifilm XPro-2 review
8,0
5-5-2016
Expertreviews.co.uk

It’s hardly a surprise that the XPro-2 is a fantastic camera, considering its illustrious pedigree and four-figure price. Whether it’s worth the asking price is a trickier call. I’d happily settle with the X-T1 for around £800 body-only. It lacks the hybrid viewfinder and photo and video quality improvements, but image quality isn’t far off, the controls are a little better laid out and I always appreciate an articulated screen. The XPro-2 must also compete with the Sony a7 Mark II, a full-frame CSC that currently costs around £1200 body-only.

Expertreviews.co.uk
Fujifilm X-Pro2 review: A classy retro rangefinder
8,0
16-5-2016
Alphr.com

It’s hardly a surprise that the X-Pro2 is a fantastic camera, considering its illustrious pedigree and four-figure price. Whether it’s worth paying that much is a trickier call. I’d happily settle for the X-T1 for around £800 body-only. It lacks the hybrid viewfinder and photo and video quality improvements, but image quality isn’t far off, the controls are a little better laid out and I always appreciate an articulated screen. The X-Pro2 must also compete with the Sony a7 Mark II, a full-frame CSC that currently costs around £1,200 body-only. Then again, if the Fujifilm X-Pro2 meets your needs and matches your budget, this is a camera that will live up to extremely high expectations.

Alphr.com
Fujifilm X-Pro2
10,0
15-12-2016
TrustedReviews.com

The Fujifilm X-Pro2 is a truly special camera.

TrustedReviews.com
Fujifilm X-Pro 2 is een een echte professional
8,2
27-12-2016
BesteProduct.nl

De Fujifilm X-Pro 2 is een zeer professionele camera met geweldige beeldkwaliteit. De uitgebreide bediening is prettig, de behuizing meer dan solide en aan functionaliteit geen gebrek. Dat klinkt als een ultieme kooptip, maar de adviesprijs van 1799 euro gooit voor velen roet in het eten. Niet bij ons, overigens. Wij zouden 'm best willen hebben.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,8
Consumentengids
1-4-2016
4,5
Prijs / kwaliteit
De Fujifilm FinePix X-Pro2 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Systeemcamera's in de ranglijst. Voor € 1.449,00 vind je daar betere Systeemcamera's.
expertscore
7,1
laagste prijs
€ 1.449,00
prijs/kwaliteit
4,5

Laagste prijzen Fujifilm FinePix X-Pro2

Bekijk
€ 1.449,00
9,1
Voor 23:59 uur besteld morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 1.449,00
9,1
Ma t/m vr voor 11:45 besteld? Vanavond in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 1.479,00
9,3
Voor 22.00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 1.479,00
9,3
Binnen 3 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Fujifilm FinePix X-Pro2 uitvoeringenSpecificaties

Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
systeemcamera (body) , systeemcamera (kit)
HD type
Full HD
Opties
Opties
video , stemopname
Kantelbaar LCD-scherm
Nee
GPS
Nee
Aanpasbare Instellingen
Zelf in te stellen
witbalans
Intensiteitsaanpassing
Ja
Contrastaanpassing
Ja
Helderheidsregeling
Ja
Aansluitingen En Interfaces
Connectiviteit
wifi, HDMI
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, 802.11n
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-connector
micro-USB , micro-USB A
USB versie
2.0
PictBridge
Nee
Bluetooth
Nee
Sensor
Megapixel
24,3 megapixel
Maximale resolutie
6000 x 4000 pixels
Formaat beeldsensor
23.6 x 15.6 mm
Type beeldsensor
CMOS III
Frames per seconde (FPS)
60
Fotoresolutie(s)
L: (3:2) 6000 x 4000 / (16:9) 6000 x 3376 / (1:1) 4000 x 4000\nM: (3:2) 4240 x 2832 / (16:9) 4240 x 2384 / (1:1) 2832 x 2832\nS: (3:2) 3008 x 2000 / (16:9) 3008 x 1688 / (1:1) 2000 x 2000 pixels, 6000 x 4000 pixels, 6000 x 3376 pixels, 2000 x 2000 pixels, 2832 x 2832 pixels, 3008 x 1688 pixels, 3008 x 2000 pixels, 4000 x 4000 pixels, 4240 x 2384 pixels, 4240 x 2832 pixels
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 1280x720@25fps, 1920x1080@25fps, 1920x1080@24fps, 1280x720@50fps, 1920x1080@50fps, 1280x720@30fps , 1280x720@60fps , 1280x720@24fps
Beeldverhouding
3:2 , 16:9 , 1:1
Totaal aantal megapixels
24,3 MP
Lens
Zoom
0,6 x
Lensvatting
Fujifilm X
Beeldstabilisator
Ja
Beeldstabilisator locatie
lens
Focus
Focus
automatisch/handmatig , TTL
Autofocusmethode
continue, gezichtsdetectie, enkel, volgen
Auto Focus (AF) slot
Ja
Foto's Maken
Zoeker
elektronisch , optisch
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
1,2 inch, 1,2
Zoeker schermafmetingen
0,48 inch
Beeldschermresolutie (numeriek)
1620000 pixels
Foto effecten
negatief, sepia, zwart-wit , neutraal , grijs
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW
RAW beeldformaat
Ja , Nee
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Sluitertype
mechanisch, elektronisch
Belichting
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting , meerveldsmeting
Blootstelling type
handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE , automatisch
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, schaduw, custom, fluorescerend, onder water, fijn, witgloeiend
ISO-gevoeligheid
100, 200, 12800, 25600, 51200 , 400 , 800 , 1600 , 3200 , 6400
Belichtingscorrectie (+/-)
± 5EV (1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/32000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Laagste ISO-waarde
100 , 200
Hoogste ISO-waarde
51200 , 12800
Auto Exposure (AE) slot
Ja
Video Mogelijkheden
Video recording
Ja
Videoresoluties
1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Videoresolutie
1920 x 1080
Ondersteunde videoformaten
MPEG4, AVC, H.264 , MOD
Filmen in Full-HD
Ja
Flitsen
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, geforceerd aan, langzame synchronisatie, onderdrukt , uit , geforceerd uit , aan
Bevestigingspunt flitsschoen
Ja
Soort bevestigingspunt flitsschoen
heet
Opslag
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Maximale capaciteit van de geheugenkaart
256 GB
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
Exif 2.3, DPOF , RAW
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
8,28 cm
Breedte
14,05 cm
Diepte
4,59 cm
Gewicht
445 gram
Gewicht (inclusief batterij)
495 gram
Meegeleverd
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Snelstartgids
Ja
Draagriem
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Energie
Voeding soort
batterij/accu
Batterijvoltage
7,20 volt
Batterijduur (CIPA standaard)
350 opnames
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1260 mAh
Geschikt voor batterijgrootte
NP-W126
Geluid
Audio
Stereo
Ondersteunde audioformaten
PCM
Inclusief microfoon
Ja
Aansluiting microfoon
Ja
Stemopname
Ja
Algemeen
EAN
4547410311921 , 4260071479181 , 4260071479297
Partnumber
16488644 , 4006037 , -
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
January 2016 , February 2017
Introductie model
2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
10
Beoordeling experts
7,1
Beoordeling consumenten
9,2
Prijs / kwaliteit
4,5