Volg ons
Alle uitvoeringen (5)

Canon EOS R

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (10) Beschikbaar in 5 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Canon EOS R

Voordelen

  • 5D Mark IV-sensor in een kleinere behuizing
  • EF-objectieven werken net zo goed als op de spiegelreflexmodellen
  • Fantastische EVF en geweldige AF
  • Draai- en kantelbaar scherm en geen spiegelingen
  • Uitstekende prestaties en verrassende rijkdom aan videomodi

Nadelen

  • Geen stabilisatie
  • Burstsnelheid beperkt tot 5fps met continu AF
  • Enkele SD-kaartsleuf
  • Flinke crop in 4K video
  • Levensduur van de batterij is onder de maat

Onze test
Expertreview | op
8,0

Canon EOS R: Doordacht systeem vol toekomst

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De EOS R is goed doordacht. Een mooi voorbeeld is dat de sensor bij het wisselen van het objectief automatisch wordt beschermd doordat de sluiter wordt gesloten. De vele personalisatie-mogelijkheden en de fijne grip zorgen ervoor dat je intuïtief en vol vertrouwen kunt werken. Als je kunt leven met stabilisatie in de lens en de 1,7x crop bij filmen in 4K, is de EOS R een zeer aantrekkelijke camera. De verdere uitbreiding van dit systeem zal Canon in de toekomst hoogstwaarschijnlijk geen windeieren leggen.

Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
vanaf 2949,00
Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
In de praktijk blijkt de Canon EOS R een erg fijne camera. Vorm, gewicht en bediening maken dat je er snel vertrouwd mee raakt. De camera houdt heel 'natuurlijk' vast. De balans met de nieuwe lenzen is goed, waardoor je met een systeem op pad bent dat vertrouwen geeft en ergonomisch goed in elkaar zit.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs van de Canon EOS R ligt in het verlengde van wat de concurrentie vraagt voor camera’s die qua specificaties aan elkaar gewaagd zijn. De Canon kost €2349 en is daarmee dus concurrerend geprijsd.
8,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Net als concurrent Nikon maakt Canon gebruik van een geheel nieuwe vatting. Overigens kun je met behulp van een adapter ook bestaande EF-lenzen gebruiken. Canon positioneert de camera tussen de EOS 6D Mark II en de EOS 5D Mark IV in. De camera beschikt over een fullframe-sensor met 30,3 megapixel en een geavanceerd autofocussysteem met maar liefst 5655 scherpstelpunten. Belangrijk om te weten is dat Canon bij de EOS R-serie gekozen heeft voor stabilisatie in de lens. Dual Sensing IS maakt gebruik van gegevens uit zowel de lens als de camera, waardoor je vijf stops winst behaalt. Voordeel van deze aanpak is dat Canon de stabilisatie voor elke lens kan optimaliseren. Nadeel is dat objectieven zonder ingebouwde beeldstabilisatie bij gebruik op de EOS R ongestabiliseerd blijven. Overigens is tijdens het filmen wel ingebouwde vijfassige (digitale) stabilisatie beschikbaar. Voor 4K-video maakt de camera gebruik van een kleiner gedeelte van de sensor (1,7x crop) om op hetzelfde 35mm-formaat te komen als dedicated filmcamera's zoals de Canon C200. Die keuze kost je een boel groothoek. Ook kun je maximaal met 30 bps filmen in 4K en 1080p.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De EOS R is vrijwel direct herkenbaar als een Canon, maar toch compleet anders dan de spiegelreflexen. Uiteraard is de camera compacter en lichter. Ook de ergonomie van knoppen en bedieningselementen is anders, maar wel erg goed doordacht. Aan de achterzijde is een 'touchbar' aangebracht. Die 'bar' en de meeste knoppen en wieltjes zijn verregaand te personaliseren. Fijn is ook het draai- en kantelbare lcd-scherm achterop.
8,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Scherpstellen gaat snel en accuraat, zelfs bij (extreem) weinig licht. Zoals we van Canon gewend zijn, zien de beelden er prima uit, met krachtige kleuren en een mooi karakter. Het dynamisch bereik is goed, net als de ruisprestaties.

8,0
Eindscore test
Canon EOS R

Reviews van de Canon EOS R

Gemiddelde score gebruikers

9,0
De EOS R Systeemcamera van Canon wordt door 35 gebruikers met een gemiddelde van 9,0 beloond. Dat is een zeer goede score. De Canon voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Ergonomisch toestel, ligt goed in de hand. ...
Door Stephan op 15-1-2020

Ergonomisch toestel, ligt goed in de hand. Het is een kwaliteitsvol product waar ik met plezier mee aan de slag ga. Wel even aanpassen in vergelijking met mijn vorig Canon fototoestel.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Reden aankoop was oa lichter apparaat en ...
Door Labou op 31-12-2019

Reden aankoop was oa lichter apparaat en oa de nwe gadgets, die fotograferen handiger en sneller maken. Ook feit, dat ik mijn mooie lenzen kon blijven gebruiken speelde een grote rol. Daarnaast is het opklapbare scherm uitermate handig. Ondanks feit, dat Canon zegt, dat alles hetzelfde is, is enige tijd van spelen en uitvinden noodzakelijk. Al met al een fantastische camera!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Met name aangeschaft voor het gewicht en ...
Door Jeroen op 31-12-2019

Met name aangeschaft voor het gewicht en de vele focuspunten. Na een korte testperiode kan ik aangeven dat de camera erg prettig werkt en mooie heldere beelden geeft ook bij weinig licht

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een geweldige camera voor de gevorderde amateur ...
Door Edo op 26-12-2019

Een geweldige camera voor de gevorderde amateur en professional. Ligt super in de hand en is erg snel met scherpstellen. Maakt haarscherpe foto's ook aan de randen bij landschappen. Ook al gaven professionele reviews dat ie daar wat onscherper zou zijn. Ik zie het niet zelfs niet als ik inzoom op mijn grote 21 inch beeldscherm. Bediening zoals je van canon verwacht. Intuïtief en makkelijk. Ik kom van een Canon EOS 80D. Hier kan ik weer jaren mee vooruit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb hem net, maar de eerste ...
Door Dhoca op 21-12-2019

Ik heb hem net, maar de eerste indruk is zeer goed. Snelle camera, veel mogelijkheden en kan met heel weinig licht overweg. Ik ga snel verder oefenen:)

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Deze camera gekocht als upgrade vanaf de ...
Door Hajo op 21-12-2019

Deze camera gekocht als upgrade vanaf de 70D. Ik zie geen reden om nog een camera met spiegel te kopen. In eerste instantie valt het beeld van een digitale zoeker even tegen als je een spiegelreflex gewent bent. Dit is echter snel onbelangrijk als je je realiseert dat je nu direct naar je foto kijkt. Nooit meer checken of je foto ook daadwerkelijk gelukt is tijdens het fotograferen. Het bedieningsgemak met alle voordelen van een digitale zoeker is voor mij de belangrijkste reden om over te stappen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
De canon r is veel lichter dan ...
Door ezgi op 20-11-2019

De canon r is veel lichter dan spiegelreflex camera's. Dit was voor mij al een van de belangrijkste redenen om het te kopen. Verder is de canon r HD en licht lekker in de hand. Ook merk ik al dat de accu heel lang mee gaat. Ook dat de scherm uitklapbaar is vind ik erg fijn.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Camera aangeschaft als een upgrade van een ...
Door Wim V. op 9-11-2019

Camera aangeschaft als een upgrade van een EOS 7d met EF L lenzen. Focus systeem door met je duim over het scherm het punt te verleggen is fantastisch. Snel en exact. verschillende modes geven je echt controle over waar je focus wilt hebben en is snel. De omstreden touch bar kun je naar eigen behoefte instellen. vind hem handig om digitale evenaar aan en uit te zetten. sliding om te zoomen en handmatig scherpafstelling te maken voor productfotos vanaf statief. Wiel die tevens de mode knop bevat is even wennen. zit wat dieper. Sluiter handwiel zit waar je m verwacht. En de overige knoppen ook zoals je bij Canon gewend bent. Na een dagje spelen is de menustructuur duidelijk. Fijn zijn de bereik limiterings instelling voor sluitertijd en ISO waardes. Met de adapter voor EF vatting met instelring is voor mij werken vanuit Fv mode met instelring ingesteld op diafragma waarde. Een voordeel van de digitale zoeker die nooit genoemd wordt is het terugkijken van genomen foto's. Bij daglicht zijn lcd schermen flets. Kijk door je zoeker in terugspeelstand en je ziet perfect hoe de belichting en scherpte is. Erg prettig. Komend van een 7d was het even schrikken dat de camera in het donker meer ziet dan ik zelf. Bizar hoe weinig licht je nodig hebt om te kunnen fotograferen en ruis, ja is er wel, tenminste.ISO 6400 is prima bruikbaar. Wifi mogelijkheden zijn 1 van de dingen die de 7d echt miste. Connectie met smartphone werkt prima. automatisch uploaden naar telefoon of Pc of uploaden van jpeg naar de cloud. 't werkt. Video opties nog niet volledig doorgenomen. heb ik de camera niet voor. Maar met beperkte behoefte aan licht kun je wel prachtige avond scenes maken met kleine scherpte diepte en natuurlijke kleuren. Camera nodigt wel uit tot het benutten van alle mogelijkheden. Tijd gaat het leren. tot zover erg tevreden en ben ik dikke vrienden met m'n nieuwe R

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ben nog druk doende met het ontdekken ...
Door Roelf op 17-10-2019

Ben nog druk doende met het ontdekken wat dit toestel allemaal kan. Tot dusverre ben ik zeer tevreden over de mogelijkheden. Eindelijk zie je door de evf/viewfinder wat voor effect de veranderde instellingen hebben op het beeld. Fotograferen in de M-stand was nog nooit zo gemakkelijk. Moet nog uitzoeken waarom mijn ef 70-200 2,8 ii met extender zoveel moeite had met scherpstellen in autofocus. Zo traag was die nog nooit. Batterij lijkt snel leeg te lopen met een middagje spelen met het toestel. Maar ook daarvoor is mijn ervaring met het toestel nog te beperkt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zo'n twee weken geleden de EOS-R body ...
Door Henk van Rijssen op 27-9-2019

Zo'n twee weken geleden de EOS-R body met batterygrip gekocht als vervanger voor mijn 5D MII. De eerste week gebruikt om alle mogelijkheden en instellingen van de camera te bekijken en naar eigen inzicht in te stellen. De camera ligt goed in de hand, knoppen zitten op een voor mij logische plek en het bedieningsgemak is groot, maar een aantal zaken zijn wel anders. Denk aan de vele scherpstelpunten, het touchscreen en de elektronische viewfinder. De viewfinder in de zoeker geeft me niet het gedetailleerde beeld, dat ik met een spiegel wel had. Ik fotografeer allen maar met natuurlijk licht en doorgaans in een wat donkere setting met weinig en afvallend licht. Je mist in de EVF dan wel de fijne details. En toen de echte live test: twee dagen fotograferen op een festival. Ondanks alle gebruiksgemak viel het me in eerste instantie enorm tegen. De belichtingscompensatie die ik bij Diafragmavoorkeuze gewoonlijk gebruikte werkt met deze camera toch echt anders. Ben op een gegeven moment maar helemaal handmatig gaan werken. En ja, je kunt in de zoeker wel zien wat de gewijzigde instelling doet met het beeld, maar wat ik in de zoeker zie is niet wat ik op de uiteindelijke foto zie. Die digitale interpretatie van wat ik op de foto zet is toch een heel stuk minder dan het beeld via een spiegeltje. Wennen dus, want ik denk dat je op den duur wel kunt inschatten hoe het beeld gaat worden. Maar nu vertrouwde ik daar nog niet zo op en had ook geen echt idee wat het uiteindelijk resultaat nu zou worden. Ook veel andere zaken, zoals werken met een flexibel scherpstelpunt e.d. in combinatie met mijn oude gewoonte van scherpstellen op het middelpunt en dan compositie bepalen werkten elkaar absoluut tegen. Gelukkig ging het de tweede dag wel wat beter, maar ben nog steeds teveel met de techniek (instellen) bezig i.p.v. met het maken van een leuke foto. Voelde me soms net weer een beginner. Maar toen kwam ik thuis en kon eindelijk de resultaten op het grote scherm terugzien. En dat viel niet tegen of misschien nog wat scherper geformuleerd: ik was blij verrast met de beelden die ik gemaakt heb. Er zaten veel minder missers tussen dan ik gedacht had, fraaie kleuren en goede scherpte. En dat snel leren instellen en de preview in de electronic view finder beoordelen in relatie tot het uiteindelijk resultaat is denk ik een kwestie van veel doen en ervaring opbouwen. Dat wordt dus nog wel oefenen op de plantjes en bloemetjes in de tuin. Gelukkig is er nog wel wat tijd tot het volgende event .....

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Canon EOS R
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Canon EOS R
Aantal testen:
10
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Canon EOS R.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Canon EOS R? Onze eigen test van de EOS R staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Canon EOS R
8,3
25-2-2019
Zoom.nl

De EOS R is goed doordacht. Een mooi voorbeeld is dat de sensor bij het wisselen van het objectief automatisch wordt beschermd doordat de sluiter wordt gesloten. De vele personalisatiemogelijkheden en de fijne grip zorgen ervoor dat je intuïtief en vol vertrouwen kunt werken. Als je kunt leven met stabilisatie in de lens en de 1,7x crop bij filmen in 4K, is de EOS R een zeer aantrekkelijke camera. De verdere uitbreiding van dit systeem zal Canon in de toekomst hoogstwaarschijnlijk geen windeieren leggen.

Zoom.nl
Canon EOS R Review
9,0
1-10-2018
ephotozine.com

The Canon EOS R is a great camera with a great lens, capable of delivering excellent image quality. There are minor operational, and design quirks that will make the camera feel awkward compared to a DSLR such as the 5D Mark IV, but for the most part the EOS R does the job efficiently and is a pleasure to use. Professional photographers, or those used to Canon EOS DSLRs, may be disappointed by the lack of dual card slots, and the shorter battery life of this camera.

ephotozine.com
TEST / EOS R : le premier hybride 24x36 de Canon
8,0
2-10-2018
Lesnumeriques.com

S'il est indéniablement un bon appareil photo capable de délivrer des images détaillées et flatteuses même en haute sensibilité, le Canon EOS R est également l'objet d'une certaine déception de notre part. À vouloir faire table rase du passé, Canon a supprimé des fonctionnalités que nous appréciions particulièrement, comme le passage rapide d'un collimateur à un autre via un joystick ou la réunion de tous les modes de prise de vue sur un même sélecteur. Surtout, l'appareil se montre peu ambitieux, avec une rafale moyenne, un mode vidéo qui n'est pas à la hauteur des attentes d'un utilisateur expert et aucune fonctionnalité vraiment originale. Canon le place en milieu de gamme mais à un prix très élevé pour un amateur. Espérons que le second modèle que nous réserve la marque se positionnera de façon plus stratégique.

Lesnumeriques.com
Canon EOS R
8,0
4-10-2018
TechRadar.com

First things first: the Canon EOS R is not a mirrorless EOS 5D Mark IV. It's best to think of the new camera as closer to the more enthusiast-focused EOS 6D Mark II.

TechRadar.com
Canon EOS R review
8,0
11-10-2018
Digitaltrends.com

Canon is generally fairly conservative with its update timeline. Being the EOS R is a first-generation product, it’s difficult to judge how long it will survive, but the construction is solid, it’s entirely weather sealed, the specs are more than adequate for most situations, and it has the new RF lens mount, which is where Canon will presumably pour most of its future research and development into. Should you buy it? If you’re a Canon user who’s been looking to hop onto the mirrorless bandwagon, absolutely. It not only works with all of your EF and EF-S lenses, it actually breathes new life into them with improved autofocus capabilities and unique features introduced by the adapters. It will also feel familiar, both physically and in the software user interface. It’s just enough change to push Canon into the next generation of cameras without alienating its longtime fans. However, if you’re a first-time camera owner looking for a mirrorless camera, it might be worth it to look around before settling on the EOS R. Yes, it’s a great camera for stills with reasonable specs, but there are far better cameras out there for video or more niche use cases

Digitaltrends.com
Canon EOS R
8,0
17-10-2018
TrustedReviews.com

A successful entry in the rapidly growing team of full-frame mirrorless cameras, if not the most complete in this class

TrustedReviews.com
Canon EOS R (Profi-DSLM)
8,7
14-12-2018
Chip.de

Die Canon EOS R überzeugt im Test allen voran als Foto-Kamera. Die Bildqualität des 30 Megapixel auflösenden Kleinbildsensors liefert scharfe, detailreiche und rauscharme Aufnahmen fast über den gesamten ISO-Bereich. Bedienung und Autofokus sowie die Adaptionsmöglichkeiten von EF und EF-S-Optiken punktet ebenso. Lediglich im Videomodus schwächelt die sonst starke Profi-DSLM.

Chip.de
TEST: CANON EOS R
8,8
23-12-2018
Camerastuffreview.com

De Canon EOS R is een verfrissend nieuwe camera van Canon. We hadden vooraf niet gedacht dat Canon zoveel vernieuwingen in een spiegelloos model zouden toepassen. Dit is zeker geen full frame versie van de spiegelloze EOS M50. De EOS R is het resultaat van 'out of the box' denken bij Canon en van ontwerpers de ruimte geven. Dat heeft mooie toevoegingen als de programmeerbare ring op de objectieven opgeleverd. Van het nut van de M-Fn bar zijn we nog niet helemaal overtuigd, maar misschien kan Canon die nog wat verfijnen naar aanleiding van alle feedback. Het gevolg is wel dat dit de eerste Canon is sinds lange tijd waar je als ervaren Canon gebruiker weer een boekje bij nodig zult hebben. De EOS R vergt wat gewenning. De menu's zijn natuurlijk direct vertrouwd en de camera ligt ook in de hand als een echte Canon. Maar de knoppen op de bovenkap die bij de spiegelreflexen direct toegang geven tot de meeste functies die je snel wilt instellen, ontbreken nu eenmaal op de R. Maar laat je daar niet door afschrikken. Eenmaal aan de camera gewend, is het weer een echte Canon, met de vertrouwde Canon kleuren en beeldkwaliteit en de mogelijkheid om alle EF objectieven met een van de adapters te gebruiken. En vooral dat laatste maakt de overstap van een spiegelreflex van Canon naar de EOS R zo gemakkelijk. We hebben inmiddels twee van de RF objectieven getest en we waren behoorlijk onder de indruk van de kwaliteit er van. Als ze allemaal zo gaan worden, zal je op termijn vast wel de overstap willen maken naar RF-lenzen. Maar het hoeft dus niet. Met de EOS-R heeft Canon een prima spiegelloos model op de markt gebracht dat de voorheen logische overstap naar Sony als spiegelloze camera een stuk minder logisch maakt. En voor wie de EOS R nog niet voldoende biedt qua pixels of professionele mogelijkheden, is het waarschijnlijk gewoon een kwestie van een beetje geduld. De EOS R is het eerste model van een nieuw systeem dat snel zal gaan groeien. Daar zijn we van overtuigd.

Camerastuffreview.com
Canon EOS R review: Off to a flying start
8,0
16-4-2019
Expertreviews.co.uk

This is a cracking debut on the mirrorless camera market for Canon. It won’t be a camera for every professional out there – not enough body controls, frames per second and battery life – but for enthusiasts who simply want the very best image quality, it has to make the shortlist. That high-resolution sensor simply drinks in light, while the Canon 24-105mm f/4 RF-mount lens is deeply impressive. Performance is otherwise excellent, with few dropped shots due to either autofocus or burst mode performance for the vast majority of subjects. It’s very usable, particularly if you’re willing to sacrifice a few manual options in favour of the EOS R’s very good automatic metering. We love the touch-sensitive autofocus point repositioning – an unusual instance of a feature at once both novel and useful. We can’t wait to see what Canon does next with its mirrorless range, and we’re particularly interested to see if it starts bringing out mirrorless cameras that better bridge the gap between professional and consumer, but this is an absolutely stonking start.

Expertreviews.co.uk
Canon EOS R: Doordacht systeem vol toekomst
8,0
28-8-2019
BesteProduct.nl

De EOS R is goed doordacht. Een mooi voorbeeld is dat de sensor bij het wisselen van het objectief automatisch wordt beschermd doordat de sluiter wordt gesloten. De vele personalisatie-mogelijkheden en de fijne grip zorgen ervoor dat je intuïtief en vol vertrouwen kunt werken. Als je kunt leven met stabilisatie in de lens en de 1,7x crop bij filmen in 4K, is de EOS R een zeer aantrekkelijke camera. De verdere uitbreiding van dit systeem zal Canon in de toekomst hoogstwaarschijnlijk geen windeieren leggen.

BesteProduct.nl
Canon EOS R
8,0
5-10-2019
Pocket-lint.com

The Canon EOS R isn't just a mirrorless version of the 5D Mark IV DSLR. Nope, this full-frame mirrorless is a major turning point for Canon, embodying both risk and reward in one very capable and commendable product.

Pocket-lint.com
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
5,5
Prijs / kwaliteit
De Canon EOS R kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Systeemcamera's in de ranglijst. Voor € 2.949,00 vind je daar betere Systeemcamera's.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 2.949,00
prijs/kwaliteit
5,5

Laagste prijzen Canon EOS R

Bekijk
€ 2.949,00
9,0
Voor 23:59 uur besteld morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 2.949,00
9,0
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 2.949,00
7,7
Voor 17:00u besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 3.059,00
9,7
Op werkdagen voor 16:00 uur betaald, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Canon EOS R uitvoeringenSpecificaties van Canon EOS R

Foto's Maken

RAW beeldformaat
Nee , Ja
Zoeker
elektronisch
Field of view
100 %
Beeldscherm
TFT
Schermgrootte
1,2 inch, 1,2
Zoeker schermafmetingen
0,50 inch
Beeldschermresolutie (numeriek)
2100000 pixels
Foto effecten
neutraal, zwart-wit
Ondersteunde beeldformaten
RAW, JPEG
Sluitertype
elektronisch
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
On Screen Display (OSD)-talen
Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Russisch, Pools, Noors, turks, Deens, fins, Frans, Grieks, Hongaars, Zweeds, Roemeens, vereenvoudigd Chinees, traditioneel Chinees, Tsjechisch, Japans, Koreaans, Arabisch, Thais, Oekraïens, Indonesisch, Vietnamees, Hindi
LiveView
Ja
Zelfontspanner
Ja

Algemeen

EAN
7434013079020 , 4549292119305 , 8714574660097 , 9504362163225 , 8719274102199 , 7434013078085 , 9504959859975 , 7434013079006 , 8714574659633 , 4549292119978
Partnumber
, 3075C067 , 3075C058 , 3075C023
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2019 , 2018
Releasedatum
September 2018

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
systeemcamera (body) , systeemcamera (kit)
HD type
4K Ultra HD
Materiaal
magnesium

Opties

Opties
DirectPrint, video , zelfontspanner
Schermopties
touchscreen, scherm kantelbaar, scherm uitklapbaar
Uitklapbaar scherm
Ja
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Touchscreen
Ja

Aanpasbare Instellingen

Zelf in te stellen
witbalans

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, bluetooth, HDMI
Wifi
Ja
Bluetooth
Ja
HDMI
Ja
HDMI-connector type
mini
USB-connector
USB C
USB versie
3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1)
Direct printen
Ja
Near Field Communication (NFC)
Nee
Interface
wifi, bluetooth, HDMI

Sensor

Totaal aantal megapixels
31,7 MP
Maximale resolutie
6720 x 4480 pixels
Formaat beeldsensor
36 x 24 mm
Type beeldsensor
CMOS
Fotoresolutie(s)
2400 x 1600, 3360 x 2240, 1600 x 1600, 2112 x 1600, 2400 x 1344, 2240 x 2240, 6720 x 4480, 4464 x 2976, 3968 x 2976, 2976 x 2240, 4464 x 2512, 3360 x 1888, 4480 x 4480, 2976 x 2976 pixels
Type processor
Y
Afbeeldingsprocessor
DIGIC 8
Beeldverhouding
3:2
Megapixel
31,7 megapixel

Lens

Zoom
0,76 x
Lensvatting
Canon RF
Beeldstabilisator
Ja
Beeldstabilisator locatie
lens
Lens lengte
107,3 mm
Lens diameter
83,5 mm
Lensstructuur (elementen/groepen)
18/14
Aantal aspheric elementen
2
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
22
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
4
Maat filter
77 mm

Focus

Focus
automatisch/handmatig
Autofocusmethode
enkel, Servo-autofocus
Auto Focus (AF) punten
5655
Auto Focus (AF) punten selectie
Auto, Handmatig

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting, gedeeltelijke meting
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
portret, liggend
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, flitsen, custom, fluorescerend, Tungsten
ISO-gevoeligheid
100,200,400,1600,12800,25600,40000
Belichtingscorrectie (+/-)
± 3EV (1/2EV; 1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/8000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Auto Exposure (AE) slot
Ja
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
40000
Aantal diafragma bladen
9

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Ondersteunde videoformaten
MPEG4, AVC, H.264, MP4
Videofunctie
Ja
Videoresolutie
4096 x 2160
Filmen in Full-HD
Ja

Flitsen

Flitsprogramma
auto, langzame synchronisatie

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Camera-bestandssysteem
DPOF 1.1, Exif 2.3, DCF 2.0
Geheugenslots
1x

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
9,83 cm
Breedte
13,58 cm
Diepte
8,44 cm
Gewicht
580 gram
Gewicht (inclusief batterij)
660 gram

Meegeleverd

Batterijen meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Adapter meegeleverd
Ja

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Batterij-indicator
Ja
Geschikt voor batterijgrootte
LP-E6N/LP-E6
Aantal batterijen
1

Geluid

Ondersteunde audioformaten
AAC, PCM
Inclusief microfoon
Ja
Aansluiting microfoon
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
10
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
9,0
Prijs / kwaliteit
5,5