Volg ons

Philips Sonicare HX6912

Voordelen
  • Duidelijke handleiding
  • Goed schoon te maken
  • Handige en gebruiksvriendelijk apparaat
  • Bijgeleverde reisetui
  • Qua vormgeving past het in elke badkamer
  • Tandarts zal tevreden zijn over het onderhoud aangaande je gebit
Nadelen
  • Accu is vrij fragiel

Onze test
Consumententest | op
7,4

Philips HX6912 FlexCare Sonic: Een goede reiniging van het gebit, het prijskaartje zeker waard

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Philips HX6912 FlexCare Sonic Toothbrush helpt je met het goed reinigen van je gebit en het masseren van je tandvlees. Ik ben zeer tevreden over deze tandenborstel, je gebit voelt lekker schoon aan, na een poetsbeurt. Handleiding is duidelijk te volgen, alle onderdelen mooi in de verpakking opgeborgen, een cadeautje om dit te krijgen of kopen. Deze tandenborstel krijgt van mij dus een kooptip.

Voordat ik mij volledig op het vrijwilligerswerk in de ouderenzorg heb gestort, ben ik maar liefst 33 jaar werkzaam geweest in de tandheelkunde, als allround tandartsassistente. Ik ken het vak door en door en heb het altijd met veel plezier gedaan. Het goed verzorgen van je gebit is erg belangrijk. In ons vak wordt toch vaak gesproken over het gebruik van een elektrische tandenborstel, waarvan je het gebruik kunt afwisselen met een reguliere tandenborstel. Het is heel belangrijk dat je op jonge leeftijd eerst goed leert poetsen met een gewone reguliere handtandenborstel. Daarna kun je er een elektrische tandenborstel naast gebruiken, maar welke kies je nu? Daar ga ik je bij helpen! Door de modellen die op de markt zijn, eens goed aan de uuhh tand te voelen…
Bernadette Willemsen
Bernadette Willemsen
Duiven • 6 reviews
Consumententester
vanaf 129,00
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van schrijven van deze review kost de Philips HX6912 FlexCare Sonic Toothbrush circa 125 euro. Dat is veel geld, maar voor dit apparaat beslist de moeite waard. Het reinigen van je gebit kost tijd, een beetje geld en dat bespaart (hopelijk) veel tandartskosten.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
Op de houder van de tandenborstel zit een knopje voor het aan- en uitzetten en een andere knop voor verschillende poetsmogelijkheden. Op de oplaadindicator kun je zien of het apparaat opgeladen moet worden, als het gaat knipperen weet je dat het tijd is om de houder op de oplader te zetten. Het is aan te raden eerst de handleiding goed door te lezen voor je de tandenborstel gaat gebruiken. De eerste keer, vóór gebruik, is het raadzaam de houder volledig op te laden en helemaal leeg te gebruiken en dan weer opnieuw opladen. Dat is goed voor het behoud van de accu in de houder van de tandenborstel. Zo blijft deze actief en laadt hij telkens volledig op. Tijdens het poetsen hoef je zelf geen heen en weer gaande bewegingen te maken, de elektrische tandenborstel doet het werk. Goed je gebit reinigen kost tijd, daarbij helpen de smarttimer en quadpacer om de tijdsseintjes af te geven. Na ongeveer drie maanden moet je de borstelkop vervangen voor een nieuwe, deze zijn bij een drogist te koop.
7,0
Poetsresultaat
(Weging 35%)
Na een poetsbeurt met de FlexCare Sonic Toothbrush voelt je gebit lekker schoon aan. De tandenborstel is voorzien van sonische technologie, waardoor de opzetborstel hoogfrequente bewegingen kan maken. Sonisch zijn de zijwaartse heen-en-weer bewegingen. Deze technologie heeft lang niet iedere elektrische tandenborstel. Hierdoor kun je de ruimten tussen tanden en kiezen beter reinigen.
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Nadat je alle onderdelen uit de verpakking gehaald hebt en de handleiding hebt gelezen, kun je de stekker van de oplader in het stopcontact steken. Plaats dan het handvat op de oplader, het accu-niveau knippert dan zodat je weet dat de tandenborstel wordt opgeladen. De oplader heeft een snoer van circa één meter. Je hoeft dus niet de oplader op het planchet te zetten, het is lang genoeg om het iets van de wastafel af te zetten. Deze elektrische tandenborstel is fijn in gebruik. Je klikt de borstelkop op de houder, vast is vast. De quadpacer is een timer die met tijdseintjes aangeeft als je een kwadrant gereinigd hebt. De smarttimer geeft aan dat de volledige poetsbeurt is voltooid. Dat zal zeker drie minuten zijn. Na een poetsbeurt dien je de borstelkop onder stromend water goed schoon te spoelen. Zelf droog ik een borstelkopje af. Bacteriën vinden immers warmte en vocht fijn, je moet dus uitkijken dat een borstelkop geen broedplaats voor bacteriën wordt. Wel uitkijken dat er geen water op de houder en oplader komen, maar dat is met elk elektrisch apparaat in een badkamer zo. Neem je de Philips HX6912 mee naar je vakantiebestemming, dan kan dat in de meegeleverde etui. Wat een elektrische tandenborstel ook als voordeel heeft is dat mensen met een beperking, waarbij de fijne motoriek verstoord is, toch optimaal hun gebit kunnen reinigen.
7,0
Accu
(Weging 10%)
Onderaan de houder zit de oplaadindicator. Hieraan kun je zien of de houder opgeladen moet worden. Het opladen van de accu heeft zijn tijd nodig. Kost echt uren, dat hoeft geen issue te zijn. Als de accu opgeladen moet worden, doe ik dat ‘s nachts. Na de laatste poetsbeurt zet ik de houder op de oplader, en ‘s morgens staat de tandenborstel weer gereed voor gebruik. Persoonlijk vind ik de accu oplader wat fragiel voor de houder. Je moet goed uitkijken dat de houder er wel goed opgezet wordt.
7,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
Deze elektrische tandenborstel is groter dan een gemiddelde traditionele handtandenborstel. De houder van de FlexCare Sonic Toothbrush is licht in gewicht en is zwart van kleur. Op de steel zit een knopje om hem aan en uit te zetten. Het tweede knopje is een poetsvoorkeursknopje. De fabrikant geeft aan dat je tanden met de White-modus extra schone/witte tanden kunt krijgen. Het is een mooi verkooppraatje, maar dat kan natuurlijk niet. Een tand heeft een kleur, die kunnen door poetsen niet witter worden. De houder voelt stroef aan, dat is prettig zodat tijdens het poetsen het handvat niet glibberig wordt en de houder uit je hand valt. Op de houder kun je een borstelkopje klikken. Onder aan de houder zit de oplaadindicator. Hieraan kun je zien of de houder opgeladen moet worden. Het geheel is mooi strak om te zien, past in elke badkamer en is een prettig apparaat om te gebruiken. Het geluid wat deze elektrische tandenborstel maakt is een eentonig zoemend geluid. Geen vervelend geluid en beslist niet storend om te horen.
8,0
Accessoires
(Weging 5%)
In deze verpakking zitten twee houders, twee borstelkopjes met beschermkapjes, de Sonicare HX6912 is dus prima voor jou en je partner (zoon of dochter) samen te gebruiken. Verder krijg je er een reis-etui bij, dat handig kan zijn als je op vakantie gaat en een oplader met snoer. Extra borstelkopjes zijn bij een drogist te koop.

7,4
Eindscore test
Philips Sonicare HX6912

Reviews van de Philips Sonicare HX6912

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De Sonicare HX6912 Tandenborstel van Philips wordt door 30 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Philips voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
Januari 2018 een duo pakket gekocht. ...
Door Gerard op 6-9-2018

Januari 2018 een duo pakket gekocht. Na 4/5 maanden begon er al slijtage op te treden. Een van apparaten begon te haperen. Inmiddels ( sept. 2018) hebben beide apparaten de geest gegeven. Ik moet wel zeggen dat de service van Philips uitstekend is. Na melding binnen 5 dagen een compleet nieuwe set ontvangen. Vind het echter wel vreemd dat ze zo snel in kwaliteit ( poetskracht) achteruit gaan en dat ze binnen 8 maanden al stuk zijn. Toch nog een 6 gegeven ivm service Philips en in het begin uitstekende poetskwaliteit. Kijken hoe lang de nieuwe set mee gaat. Wordt vervolgd.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Nooit echt gelooft in electrische tandenborstels, maar ...
Door dockhal op 22-12-2017

Nooit echt gelooft in electrische tandenborstels, maar nadat steeds meer wetenschappelijke artikelen uitkwamen die bewezen dat het echt veel beter is electrisch te poetsen, uiteindelijk overstag gegaan. Heb ook een Oral B electrische tandenborstel voor rond de €100 in de aanbieding gekocht en de Philips altijd erg duur gevonden. In de aanbieding kon ik de Philips echter niet weerstaan en heb er absoluut geen spijt van. De sonicare geeft me echt een vertrouwen gevend high tech gevoel bij het tanden poetsen en als ik zie dat ik in de praktijk nauwelijks tot geen problemen meer heb met tandplak, dan is het echt het beste wat ik in jaren voor mijn tanden heb ondernomen. Kan het iedereen aanraden!!!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Je weet pas wat je mist, als ...
Door RonnieV op 19-12-2017

Je weet pas wat je mist, als je het niet meer hebt. Pas als je deze tandenborstel hebt geprobeerd, weet je wat je hebt gemist. Alsof je je tanden nooit hebt gepoetst. Zo glad en schoon, voelt het nadat deze borstel langs je tanden is gegaan. Zelfs na een avondje stappen, poetst deze de alcohol en shoarma weg als sneeuw voor de zon. 1 nadelig effect; je tanden zijn zo glad als je deze tandenborstel eenmaal gebruikt. Het effect is dat je de eerste week telkens met je tong over je tanden gaat. Dit kunnen collega’s een beetje vreemd vinden. Als je ze het eenmaal uitlegt, zijn ze je eeuwig dankbaar voor de tip van deze tandenborstel en doen ze mee.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Deze is veel beter als de philips ...
Door Joan op 12-12-2017

Deze is veel beter als de philips die ik had. Het grote voordeel van Philips apparaten ten opzichte van de concurentie is de accuduur. Dat merk ik ook bij mijn Philishave. Daar hoef ik maar eens in de 2-3 weken te laden.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fraaie zwarte elektrische tandenborstel. Poetst je tanden ...
Door R. Witbreuk op 11-12-2017

Fraaie zwarte elektrische tandenborstel. Poetst je tanden erg goed. Duidelijke indicatie wanneer de accu leeg is.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Aangeraden door mijn tandarts i.v.m. tandvleesproblemen. Daarvoor ...
Door Ria op 10-12-2017

Aangeraden door mijn tandarts i.v.m. tandvleesproblemen. Daarvoor had ik een ander merk. Binnen 2 weken waren mijn tandvleesproblemen opgelost. De extra functies die op deze Sonicare zitten zijn perfect. Je kunt normaal poetsen, zacht poetsen, maximale verzorging en whitening. Een aanrader 1 klas.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mijn voorgangers waren Braun Oral-B. Deze laden ...
Door Hoog op 8-12-2017

Mijn voorgangers waren Braun Oral-B. Deze laden minder snel op, hebben kortere accuduur, en poetsen voelbaarder minder schoon dan de Philips Sonicare s. Bovendien is de service van Philips vele malen beter. Ik kreeg een nieuwe elektrische borstel omdat hij niet meer trilde binnen 1 week. Ook kreeg ik voor het ongemak 2 nieuwe borstelkoppen erbij.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb eerst diverse tests en reviews ...
Door Frank op 6-12-2017

Ik heb eerst diverse tests en reviews gelezen en toen voor de Philips Sonicare gekozen. Het is een zeer gebruiksvriendelijke tandenborstel, lekker licht met een lange accuduur en diverse standen die merbaar werken.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb de sonicare gekocht vanwege de ...
Door Eddy op 6-12-2017

Ik heb de sonicare gekocht vanwege de coole kleur zwart en design en goede poetservaringen. Ik merk wel dat deze nog meer bewegingen maakt en moest daar wel aan wennen. Je vraagt je af of het goed is voor je glazuurlaag maar de betrouwbaarheid van Philips is als vanouds dus daar geen twijfel. De garantie is ook Top bij philips, als er iets na een jaar kapot is doen ze biet moeilijk en krijg je gewoon een nieuwe. Dan weet je zeker dat je als klant centraal staat. Het kost vaak wat meer maar de beleving daarna is gewoon goed.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
De tandenborstel doet zijn werk goed er ...
Door Paradise op 5-12-2017

De tandenborstel doet zijn werk goed er zijn veel meer trilleningen/poetsbewegingen dan een oral borstel waarvan ik er ook 1 heb. Ik denk dat ik de philips beter vind poetsen het lijkt wel beter te gaan dan de Oral

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips Sonicare HX6912
Gemiddelde score redacteuren
7,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips Sonicare HX6912
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,1
Website testen
De Philips Sonicare HX6912 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Philips HX6912 FlexCare Sonic: Een goede reiniging van het gebit, het prijskaartje zeker waard
7,4
18-10-2016
BesteProduct.nl

De Philips HX6912 FlexCare Sonic Toothbrush helpt je met het goed reinigen van je gebit en het masseren van je tandvlees. Ik ben zeer tevreden over deze tandenborstel, je gebit voelt lekker schoon aan, na een poetsbeurt. Handleiding is duidelijk te volgen, alle onderdelen mooi in de verpakking opgeborgen, een cadeautje om dit te krijgen of kopen. Deze tandenborstel krijgt van mij dus een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Tandenborstels betaal je op dit moment voor de Philips Sonicare HX6912 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de Sonicare HX6912, maar overweeg ook een andere Tandenborstel te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
7,1
laagste prijs
€ 129,00
prijs/kwaliteit
3,5

Laagste prijzen Philips Sonicare HX6912Specificaties

Functies
Snelheid instelbaar
Ja
Sonische technologie
Ja
Poetsstand
standaard/clean
Extra's
Elektrische flosser
Nee
Kinderborstel
Nee
Opzetborstels opbergen
Ja
Extra Body
Ja
Timer
Ja
Kleuren
zwart
Opladen
Laadstation
Ja
Bedrijfstijd
42 min.
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
HX6912/51, HX 6912/51
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Releasedatum
December 2015
EAN
8710103764656
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,1
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
3,5