Volg ons
Alle uitvoeringen (3)

Oral-B Genius X 20100S

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (4) Beschikbaar in 3 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Oral-B Genius X 20100S

Voordelen

  • Uitstekende accuduur
  • Nuttige accessoires
  • Zeer goed poets resultaat
  • Handige app
  • Handige reistas

Nadelen

  • Duur
  • Beperkte extra functionaliteit vergeleken met goedkopere Genius
  • Moet worden gekoppeld met de telefoon om analyse te bieden
  • AI is alleen een nieuwe functie

Onze test
Consumententest | op
9,0

Oral-B Genius X: Beter poetsen met de ultieme tandenborstel

9 - Score Badge BesteProduct.nl

De meest uitgebreide poets-ervaring vindt je overduidelijk bij Oral-B. De Genius X is van alle moderne snufjes voorzien zoals Artificial Intelligence die jouw poetsgewoontes moeten verbeteren. Die Artificial Intelligence kost in ieder geval een hele duit, want de Genius X is maar liefst 50 euro duurder dan de andere Genius-modellen. Wil je enkel het beste van het beste, dan zit je met deze elektrische tandenborstel zeker goed, maar heb je niet zo veel met smartphone-apps, dan zijn er veel goedkopere alternatieven.

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Consumententester
vanaf 148,00
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Consumententester
5,0
Prijs
(Weging 10%)
Voor de beste producten op de markt betaal je meestal de hoofdprijs en deze Oral-B Genius X is geen uitzondering op die regel. De elektrische tandenborstel kost op het moment van schrijven ongeveer 160 euro waardoor hij torenhoog boven de alternatieven uitstijgt. Enkel pakketten met zeer veel accessoires of meerdere tandenborstels kosten meer op BesteProduct.nl.
10,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
Als je liefhebber bent van gadgets en slimme apparaten dan is de Genius X de ideale elektrische tandenborstel voor jou. Een tandenborstel hoeft natuurlijk niet meer te kunnen dan je tanden te poetsen, maar Oral-B heeft een hele boel functies verzonnen die je daar bij kunnen helpen. Denk dan niet alleen aan zes verschillende poets-modi variërend van zeer krachtig tot heel zachtjes, maar ook Bluetooth-functionaliteit voor verbinding met een smartphone-app. In deze app kun je je poetsritueel bijhouden, reminders inschakelen en zelfs challenges voltooien. Twijfel je aan jouw poetskunsten? Dan kan de tandenborstel zelfs bijhouden waar je hebt gepoetst en dit weergeven in de app.
10,0
Poetsresultaat
(Weging 35%)
Dit is zonder twijfel de best poetsende tandenborstel die we tegen zijn gekomen. Afhankelijk van de gekozen functie en borstel is de tandenborstel geschikt voor alles van rigoureus poetsen tot zachtjes je tandvlees verzorgen. Ik ben uiteraard geen tandarts, maar de tandenborstel lijkt zijn werk beter te doen dan andere elektrische tandenborstels door een andere draai-frequentie en draaikracht. De app helpt daarnaast bij het bijhouden van waar je aan het poetsen bent, wat er voor zorgt dat je nooit een stukje hoeft te missen. Druk je te hard met de borstel op je tanden, dan geeft de app dat op de betreffende locatie duidelijk aan en kleurt de licht-ring op de tandenborstel rood. De app zorgt er dus niet alleen voor dat je alle tanden voldoende poetst, hij voorkomt ook dat je je tanden of tandvlees beschadigt door te rigoureus te werk te gaan. Daarnaast zijn er verschillende poets-standen die bijvoorbeeld tand-voor-tand aangeven hoe lang je moet poetsen of wanneer je verder moet naar het volgende stukje.
9,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Voor een van de meest uitgebreide tandenborstels heeft Oral-B de Genius X verrassend simpel weten te houden. Het gebruik van de bluetooth-functionaliteit en app is optioneel, dus dan blijft er een relatief eenvoudige tandenborstel over met twee knoppen en duidelijke pictogrammen. Eén knop wordt gebruikt om de tandenborstel in- en uit te schakelen terwijl je met de andere knop kunt wisselen tussen de verschillende poets-modi. Aan de hand van de duidelijk verlichte pictogrammen op de tandenborstel kun je zien welke functie op dat moment is geactiveerd. Wil je wel de app gebruiken, dan is het zeer eenvoudig om de telefoon te verbinden met de tandenborstel aan de hand van de duidelijke instructies. De zeer complete app kan aan het begin een beetje als een doolhof aanvoelen, maar de belangrijkste functies heb je zo gevonden.
9,0
Accu
(Weging 10%)
De accu van de Genius X gaat na volledig opladen ongeveer een week mee (twee keer per dag, twee minuten poetsen op de Pro Clean-stand met bluetooth). De accuduur is sterk afhankelijk van het gekozen poetsprogramma, dus het kan zomaar zijn dat jij langer kunt doorpoetsen. De accuduur is dus voldoende voor een weekje vakantie (hij kan mee in het handige reis-etui), maar als je langer weg gaat moet toch het kabeltje mee.
8,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De Oral-B Genius X is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en roségoud. Het zwarte model komt met opzetborstels die van dezelfde kleur zijn voorzien, maar helaas kan ik die niet in de supermarkt vinden. Het door mij geteste witte model ziet er in ieder geval indrukwekkend uit en het geheel voelt oerdegelijk aan. De kleur van de lichtgevende ring kan aangepast worden. Dat is leuk, maar niet heel nuttig. Met maximaal 10500 rotaties per minuut ligt het redelijk voor de hand, maar deze tandenborstel is duidelijk niet stil. Uiteraard is ook de geluidsproductie weer afhankelijk van de gekozen poetssnelheid, dus met name in de hoogste stand maakt de tandenborstel relatief veel geluid.
8,0
Accessoires
(Weging 5%)
De tandenborstel komt met een reis-etui waarin de tandenborstel opgeladen kan worden en tevens twee extra opzetborstels in kunnen worden bewaard. Uiteraard is er ook de reguliere contactloze oplader met weer twee plekken voor opzetborstels. In de doos van het door mij geteste model vond ik maar één meegeleverde opzetborstel, maar afhankelijk van het door jou gekozen pakket kunnen dat er meer zijn.

9,0
Eindscore test
Oral-B Genius X 20100S
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Oral-B Genius X 20100S

Gemiddelde score gebruikers

9,1
De Genius X 20100S Tandenborstel van Oral-B wordt door 36 gebruikers met een gemiddelde van 9,1 beloond. Dat is een zeer goede score. De Oral-B voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Als vervanging van een oude Oral-B pro ...
Door NZPeter op 16-2-2020

Als vervanging van een oude Oral-B pro (met klokje) gekocht. Vanochtend ook gekoppeld aan mijn de Oral-b app op mijn telefoon. Of en hoe ik deze ga ervaren weet ik nog niet, maar goed dat het kan. Je kan een poetstijd instellen van 2 tot x minuten. Na koppeling kleurt de ring van de Genius in de kleur die je hebt aangegeven in de app en welke (als het goed is) overeenstemt met de ring op je borstel.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Omdat ik al een gebruiker ben van ...
Door Dbooi op 25-10-2019

Omdat ik al een gebruiker ben van een Oral-B elektrische tandenborstel, werd ik gevraagd om hun nieuwe Genius X 20100S uit te proberen. Na enkele weken te hebben uitgeprobeerd, kan ik heel kort zijn over mijn ervaringen. Het is een uitstekende elektrische tandenborstel. Is het een wereld van verschil tussen mijn vorige tandenbostel? Dat niet, maar alle extra’s werken veel beter en vloeiender. Het herkennen van wat voor type tandenpoetser je bent is erg handig. Waarschijnlijk helpt dat om de poetsbeurt te optimaliseren. Naast het prima bouwkwaliteit, handige reisetui met lader is het belangrijkste nieuwigheid het makkelijk kunnen synchroniseren met je mobiel. Met een intuïtieve te gebruiken app kan je tijdens het poetsen precies zien hoe goed je je tanden aan het reinigen bent. Als je op zoekt bent naar een nieuwe elektrische tandenborstel, dan is de Genius X 20100S een no-brainer. Als je al in het bezit bent van een top tandenbostel en het werkt nog prima, dan hoef je nog niet te veranderen. Voor anderen en op zoek naar een nieuwe top tandenborstel: ga naar je favoriete (online-) winkel.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wat een fijne tandenborstel! De batterij gaat ...
Door Roxanne V op 16-10-2019

Wat een fijne tandenborstel! De batterij gaat lang mee. Ik laat hem 1 keer in de 2 weken op. Doordat er verschillende standen opzitten is het ontzettend fijn om met dit apparaat te poetsen. De kleur van deze tandenborstel vind ik ook erg mooi. Echt een eye catcher in je badkamer. De opzetborstels zijn universeel voor deze tandenborstel. Dus je kunt gewoon de normale oral b opzetborstels kopen. Ik zou geen andere elektrische tandenborstel meer willen. Heerlijk luxe!

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een super luxe tandenborstel met alles en ...
Door Quinta D op 30-9-2019

Een super luxe tandenborstel met alles en meer. Er zijn verschillende standen op de tandenborstel, waardoor je van alle gemakken voorzien bent. Wel moet je voor veel van deze standen weer andere borstelkoppen hebben, dat is jammer en daar hangt ook weer een prijskaartje aan. Ik vond het niet meteen heel duidelijk en logisch hoe de app werkte, maar als je het eenmaal onder de knie hebt dan biedt dit wel leuke extra's, zoals aanbevelingen voor je poetsgedrag. Er zit een sensor op zodat je niet te hard poetst en je kunt ook je eigen kleurtje instellen, niet per se handig, wel leuk. Terwijl deze tandenborstel echt veel dingen biedt, zit er wel ook echt een prijskaartje aan. Wellicht is het een idee om de tandenborstel te delen binnen je gezin (met ieder een eigen borsteltje). Ik heb hem zelf nu een aantal weken uitgeprobeerd, nadat ik hem kreeg toegestuurd, en het is wel echt een fijne tandenborstel.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een luxe tandenborstel die doet wat ie ...
Door Suzanne op 26-9-2019

Een luxe tandenborstel die doet wat ie moet doen; je tanden intensief reinigen en je een fris gebit en mond geven! Ik heb de tandenborstel gratis gekregen om te testen en er daarna een review over te schrijven. Deze review is dus objectief en ik kan de borstel vergelijken met een ander bekend tandenborstelmerk (welke ik al had). Toen ik de borstel voor het eerst uit de verpakking haalde werd ik gelijk al een beetje geïmponeerd! De tandenborstel komt in een luxe reisetui, welke ook gelijk als lader gebruikt kan worden. Ook kan je op je telefoon een app installeren welke je poetsgedrag in kaart brengt. Bovenaan de tandenborstel zit een gekleurde ring, deze kun je een kleur naar keuze geven via de app. Wanneer je te hard drukt tijdens het poetsen kleurt deze ring rood, als waarschuwing dat je te hard drukt, wat ongezond is voor je tandvlees. Zelf heb ik me vooral gericht op de basale functies van de borstel zelf. De app heb ik een aantal keer gebruikt, maar heb ik zelf niet zo nodig. Toen ik de borstel voor de eerste keer ging gebruiken, schrok ik van het harde geluid! Een stuk harder dan de elektrische tandenborstel die ik reeds in gebruik had. Ik moet echter zeggen dat dit wel al snel gewend was; een gesprek voeren tijdens het tanden poetsen is toch al niet zo handig.. ;-) De borstel heeft veel verschillende functies, te weten dagelijkse reiniging, pro-clean, whitening, tandvleesmassage en tongreiniging. Voor mij persoonlijk zijn al die extra functies niet zo nodig, maar voor iemand die een borstel zoekt met veel functies: dit is jouw borstel! Ik heb vooral de dagelijkse reinigingsfunctie gebruikt. Mijn gebit voelt na afloop glad en schoon. Het opzetborsteltje heeft een ronde vorm. Ook dit was even wennen, omdat ik langwerpig gewend ben. Het poetsen gaat makkelijk en ik ben daar zeker tevreden over. Ik pak inmiddels liever de Oral B dan mijn andere borstel. De batterij gaat ongeveer twee weken mee. Dit vind ik echter in vergelijking met mijn andere borstel (die ik veel minder vaak hoef te laden) niet zo extreem lang. Ik heb ook merkloze opzetborsteltjes gekocht om te kijken of deze gebruikt konden worden bij de borstel. Dit was wel het geval, maar de originele borsteltjes zijn toch een stuk degelijker en "steviger". Ik zou dus de originele borsteltjes kopen voor het beste resultaat. Al met al zou ik de borstel zeker aanbevelen, hoewel ik de prijs wel hoog vind. Echter een goede tandenborstel en een gezond gebit mogen zeker wat waard zijn. Ik heb de tandenborstel nu enkele weken in gebruik en over de duurzaamheid durf ik dus nog niets te zeggen. Ik moet bij de tandarts altijd tandsteen laten verwijderen; ik ben heel benieuwd of dat door het gebruik van deze borstel minder wordt. De borstel is dus aan de prijs, maar wanneer je hem met meerdere gezinsleden gebruikt (ieder kan een eigen opzetborsteltje nemen, met een verschillend gekleurd ringetje) is dit goed te doen. Ik denk dat vooral kinderen gemotiveerd zullen worden door de app en de verlichte-, gekleurde ring op de borstel. Misschien doet Oral B er goed aan een speciale app te maken voor kinderen welke hen aanspreekt (eenvoudig, kindgericht).

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wat moeten we tegenwoordig nog zonder telefoon? Dat ...
Door Daan vd B op 26-9-2019

Wat moeten we tegenwoordig nog zonder telefoon? Dat dachten de makers van deze tandenborstel ook! Dus bedachten zij een tandenborstel welke via een app op je telefoon wordt uitgelezen. Dat is toch goud hee! Middels deze app wordt precies weergegeven welke plekjes je tijdens het poetsen hebt gemist. Hierdoor wordt je gemotiveerd om telkens je tanden zo goed mogelijk te poetsen. En dat doet dit apparaat goed! De vele verschillende poetsstanden zorgen voor optimaal gebruiksgenot. Daarbij gaat de batterij net zolang mee als die van een Nokia 3310. Voeg hier de reisetui met ingebouwde powerbank aan toe en je kunt overal poetsen. Ik was bevoorrecht om dit apparaat gratis te mogen ontvangen om het uitgebreid te testen en heb dat met alle liefde en plezier gedaan. Mijn hand tandenborstel ligt inmiddels in de vuilnisbak.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Je kunt het zo gek niet verzinnen ...
Door Femkeh op 25-9-2019

Je kunt het zo gek niet verzinnen of de Oral-B Genius X Rose Gold kan het wel: het heeft een app op je telefoon om het poetsen te monitoren, een telefoonhouder, een oplader, reis etui, opzetstukhoudertje en meerdere standen waarmee je kunt poetsen die geleverd worden met een houder waarin je ze kunt bewaren. De tandenborstel zelf is makkelijk in gebruik, ligt prettig in de hand en heeft een mooi design persoonlijk vind ik de rose goude kleur erg mooi. De tandenborstel heeft meerdere poetsstanden met bijbehoorende opzetborsteltjes. Persoonlijk poets ik graag met de anti plak optie hij maakt dan veel rotaties en mijn tanden voelen heerlijk schoon na het poetsen. Mijn mondhyginste had mij deze tanden borstel geadviseerd en zei dat ik het beste kan poetsen met het opzet stukje voor gevoelige tanden deze het minste je tandplak aantast dus de andere stukjes heb ik niet gebruikt, mijn vriend gebruikt het normale opzetstukje hij poets graag wat harder waardoor bij hem het rode lampje vaker brand (deze geeft aan als je te hard drukt) Ik merk in verhouding tot mijn vorige electrische oral-b tandenborstel dat deze meer rotaties heeft want mijn tanden voelen schoner na het poetsen. De batterij zou 2 weken mee gaan dit redt ik niet met 2 keer poetsen per dag ik red het bijna 1 week, in verhouding tot mijn vorige oral-b tandenborstel een behoorlijke vooruitgang, deze moest ik om de dag wel opladen. Absoluut een aanrader dus, en hoewel ik hem gratis mocht testen, zou ik deze elektrische tandenborstel aanraden aan iedereen die hem van plan is er een aan te schaffen. Daarnaast trilt hij iedere 30seconden zodat je weet dat je kan wisselen van kant met poetsen en geeft hij aan als je 2 minuten gepoetst hebt. Wat ik erg prettig vind is dat je ook kan je zien hoeveel batterij hij nog heeft. Hij is makkelijk schoon te maken onder de kraan. Kortom een hele fijne en goede elektrische tandenborstel.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
De Oral-B Genius 20100S is een geweldige ...
Door DessyB op 22-9-2019

De Oral-B Genius 20100S is een geweldige tandenborstel. Poetsen met deze tandenborstel is zo fantastisch, voelt echt goed dat je tanden heerlijk schoon zijn. Wat super handig is is de app die je via Bluetooth verbinding in contact brengt met je tandenborstel. Je kan dankzij de app precies zien waar je nog moet poetsen en waar je goed gepoetst hebt. De poets tijd en het poetsen van alle tanden wordt dankzij de app volledig geregistreerd. Ik mocht deze tandenborstel gratis uit proberen en heb hem nu enkele weken in bezit, het is echt een top tandenborstel! De accu van de borstel gaat super lang mee! Ook fijn is de reisopbergdoos waar je je tandenborstel in kan vervoeren en opladen.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

10,0
De Oral-B Genius 20100S is een fantastische ...
Door Escudo74 op 22-9-2019

De Oral-B Genius 20100S is een fantastische tandenborstel. Het poetsen met deze tandenborstel levert prima resultaten op. Je gebit voelt gewoon heerlijk schoon. Maar wat deze tandenborstel echt bijzonder maakt is de app die je op je telefoon kunt downloaden. Via Bluetooth maakt je tandenborstel contact met deze deze app en wordt het poetsen op een wel heel speciale manier. De poets tijd en het poetsen van alle tanden en kiezen wordt feilloos bijgehouden. Ik mag deze tandenborstel gratis proberen en ben na enkele weken poetsen diep onder de indruk. Ik wil geen andere tandenborstel mee.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Sinds enkele dagen gebruik ik de Oral-B ...
Door Marilla H. op 19-9-2019

Sinds enkele dagen gebruik ik de Oral-B Genius X 20100S Elektrische Tandenborstel. Wat een verandering ten opzichte van de Oral-B Genius 9000N Elektrische Tandenborstel die ik hiervoor gebruikte! Ik heb deze tandenborstel gratis gekregen om uit te testen. Door de speciale bewegingssensoren in het handvat ziet deze tandenborstel waar je poetst. Je wordt uitstekend begeleid door de app. Met de app kun je goed zien waar je te weinig, te veel of te hard poetst. Te hard poetsen is eigenlijk niet mogelijk door de poetsdruksensor. Als je te hard poetst gaat de tandenborstel automatisch minder hard poetsen. Ik ben zeer tevreden over deze tandenborstel.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Oral-B Genius X 20100S
Gemiddelde score redacteuren
8,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Oral-B Genius X 20100S
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Oral-B Genius X 20100S.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Oral-B Genius X 20100S? Onze eigen test van de Genius X 20100S staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Oral-B Genius X: Beter poetsen met de ultieme tandenborstel
9,0
9-3-2020
BesteProduct.nl

De meest uitgebreide poets-ervaring vindt je overduidelijk bij Oral-B. De Genius X is van alle moderne snufjes voorzien zoals Artificial Intelligence die jouw poetsgewoontes moeten verbeteren. Die Artificial Intelligence kost in ieder geval een hele duit, want de Genius X is maar liefst 50 euro duurder dan de andere Genius-modellen. Wil je enkel het beste van het beste, dan zit je met deze elektrische tandenborstel zeker goed, maar heb je niet zo veel met smartphone-apps, dan zijn er veel goedkopere alternatieven.

BesteProduct.nl
Oral-B Genius X review: The future of toothbrushing?
8,0
9-3-2020
Expertreviews.co.uk

To sum up, then, although The Genius X is undoubtedly an improvement on its predecessor, it’s actually an iterative update. Aside from the more refined, reliable brushing analysis, it’s exactly the same product. If you’re happy to fork out £60 extra for the latest tech and know you’ll make use of it day after day, then, by all means, buy it, and you won’t be disappointed. However, if you’re keen to get the most bang for your buck, the Genius 9000 remains the better option. Take care not to miss any areas of your mouth when brushing and it’ll do every bit as good as job as the newer model.

Expertreviews.co.uk
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Oral-B Genius X 20100S te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Genius X 20100S de € 148,00 waard is.
expertscore
8,0
laagste prijs
€ 148,00
prijs/kwaliteit
7,0

Laagste prijzen Oral-B Genius X 20100S

Bekijk
€ 148,00
2,5
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 154,95
9,3
Op werkdagen voor 15.00 uur betaald, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 185,99
8,0
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 186,99
8,0
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Oral-B Genius X 20100S uitvoeringenSpecificaties van Oral-B Genius X 20100S

Functies

Poetsstand
standaard/clean

Extra's

Elektrische flosser
Nee
Kinderborstel
Nee
Extra Body
Ja
Timer
Ja
Kleuren
zwart , wit , Roze goud

Opladen

Laadstation
Ja

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
80324917 , 80324922 , 80324760
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2019
Releasedatum
July 2019
EAN
4210201247357, 4210201247364 , 4210201247418 , 4210201247401 , 4210201247166 , 4210201247173
Terugslagfunctie
Ja
Type/soort
elektrische tandenborstel

Extra

Kleur(en)
zwart , wit , roze goud
Fabrikant kleur(en)
zwart , wit , roze goud
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
9,1
Prijs / kwaliteit
7,0