Canon en Panasonic maken de beste camcorders

Door: redactie-besteproductnl | 11 oktober 2007 11:37
BesteProduct zocht naar de beste camcorder van 2007. Twee fabrikanten Canon en Panasonic domineren het aanbod van videocamera’s

Twee fabrikanten domineren het actuele aanbod van videocamera's

11 oktober 2007 - Panasonic en Canon makenop dit moment de beste camcorders. Uit het onderzoek van BesteProduct.nl blijktdat de Europese experts van vak- en consumentenbladen het actuele modellenaanbodvan Canon gemiddeld beoordelen met een 6,91. Panasonic zit daar vlak achter meteen 6,90.

De gemiddelde scores van fabrikanten van camcorders van het actuele productaanbod.

Hoewel Canon met een 6,91 dus het beste scoort, deelt Panasonic de bovenste trede.De redenen: het verschil is marginaal. En Panasonic scoort in alle prijscategorieënonder de duizend euro het hoogste gemiddelde.
Daarmee levert Panasonic een knappe prestatie. In tegenstelling tot Sony en Canonproduceert het Japanse bedrijf amper semi-professionele videocamera's (van duizendeneuro's), die vanwege de hoge kwaliteit vaak een goede beoordeling krijgen. Tochscoort Panasonic een gemiddelde dat hoger is dan Sony en slechts een fractie minderdan Canon.
De prestatie van Panasonic is nog indrukwekkender als je kijkt naar de gemiddeldeprijs die je voor een camcorder van Panasonic moet neertellen. Die ligt namelijk200 euro onder Sony's producten en 400 euro onder Canon.

Actueel aanbod
Een gemiddelde zegt niet alles, maar geeft wel een goede indruk van een merk. Omhet gemiddelde te bepalen hebben we de videocamera's genomen die door ten minsteéén winkel te koop worden aangeboden via Vergelijk.nl én op de ranglijst van BesteProductstaan.

Toelichting werkwijze en cijfer
HetBesteProduct.nl verzamelt en analyseert testen van consumentenelektronica, diezijn verschenen in vakbladen uit binnen- en buitenland. Door deze samen te voegen,laat HetBesteProduct.nl zien wat de beste producten zijn volgens experts. Omdatde wijze van testen en beoordelen per vakblad verschilt, wordt een correctie toegepastop het beoordelingsgedrag van vakbladen.Tevens wordt een wegingsfactor aan de testentoegekend. Meer informatie over de werkwijze kun je vinden op "Hoe komt de score tot stand?".
Let op: We normeren de scores van onze bronnen. We hantereneen rekenkundig gemiddelde van 7. De scores in dit onderzoek kunnen afwijken vande scores op de website. Dit komt, omdat de producten in de ranglijst in tijd zijnafgewaardeerd. De score zonder tijdscorrectie staat ook bij het product vermeld.Onderzoek
DeBesteCamcorder 2007


Kies een artikel uit het onderzoek


Tip: Camcorder koopgids