Koopgids: een camcorder kopen (tips)

Door: redactie-besteproductnl | 12 oktober 2007 22:07
BesteProduct geeft tips voor kopen van een videocamera, met uitleg over het type gebruiker, de soorten camcorders en filmen in HD.

Uitleg en tips welke camcorder je moet kopen

12 oktober 2007
Welk type moet ik nemen: horizontaalof verticaal? Welk opslagmedium: de vertrouwde mini DV of nieuwe formaten als DVDof harddisk? Hoeveel geld moet ik uitgeven? En wat voor kosten komen daar nog bij?Als je een nieuwe videocamera (camcorder) wil kopen, heb je heel wat afwegingente maken voordat je de meest cruciale vraag kunt beantwoorden: wat is nu de bestedigitale videocamera?

BesteProduct.nl helpt je bij de zoektocht naar de beste videocamera in de ‘camcorderjungle’. We hebben daarom een dossier samengesteld waar de belangrijkste vragenaan bod komen. In het Grote Camcorder onderzoek van oktober 2007 vind je tevens een analysevan de beste fabrikanten (Canon wint nipt voor Panasonic) en videocamera’s volgensde Europese deskundigen.

Koopadvies, de korte versie

Kopen van een digitale videocamera is niet zo moeilijk. Er zijn grofweg drie fabrikantendie de beste camcorders maken: Canon, Sony en Panasonic. Stel je budget vast. Bepaalwelk opslagformaat je wilt gebruiken:

 • de mini DV, levert topkwaliteit, maar na een uur filmen moet er een nieuwe cassettein en als je de film op televisie wil bekijken moet je hem eerst via de computerop een dvd zetten
 • een dvd, kan na het opnemen direct in je dvd-speler
 • of een harddisk, uren filmen zonder bandjes te hoeven verwisselen, maar daar betaalje ook voor.

Ga naar de ranglijstvan camcorders op het BesteProduct.nl. Geef links aan wat je belangrijkvindt en de beste videocamera selecteert zichzelf. Je kunt tevens de beste aanbiedingenvan elke camera met elkaar vergelijken.

Koopadvies, de uitgebreide versie (geadviseerd)

Een nieuwe videocamera is een hele uitgave. Loop daarom stap voor stap de volgendeartikelen door om bij de voor jou beste camcorder uit te komen.

 • Wat voor type gebruiker ben jij?
  Bepaal eerst wat voor soort gebruiker je bent: een beginner, gevorderde, gadgetfreak of semi-professional. Hoe vaak en waarvoor wil je de camera gebruiken? Jekunt dan een inschatting maken hoeveel geld je ongeveer kwijt bent om aan je wensente kunnen voldoen.
 • Wat voor typen videocamera’s zijn er?
  De horizontale camcorders is de meest bekende. Maar de keuze is veel groter. Misschienis verticaal wel iets voor jouw, of een vuistcamcorder. Maar de semi-professionalheeft keus.
 • Opnameformaat, er is meer dan mini DV
  Bij de keuze van een videocamera speelt het opnamemedium een grote rol: een cassette,dvd, harde schijf of geheugenkaart . Welke je moet nemen, hangt af van je budgeten het type filmer dan je bent. Wij hebben de belangrijkste formaten voor je opeen rij gezet, met de voor- en nadelen.
 • Filmen in HD, Wat betekent dat voor jou?
  Filmen in HD-kwaliteit! Fabrikanten doen er in een reclameslogan alles aan om jete laten geloven dat je nu niet meer om een camera heen kunt, die in HD kan filmen.Maar is dat wel zo. Filmen in HD. Wat is dat eigenlijk? En wat heb je eraan?
 • Videocamera is voor filmen, niet voor fotograferen
  Vijf megapixels, autofocus en flitser. De videocamera’s worden steeds vaker aangeprezenals veredelde fotocamera’s. Maar is dat terecht? De experts vinden van niet.
 • Met alleen een videocamera ben je er niet?
  Voor je een nieuwe videocamera koopt, is het goed je te realiseren dat je er metalleen een camera alleen niet bent. Daar komen vaak nog heel wat accessoires bij,die niet mogen ontbreken.
 • Vergelijkde beste videocamera’s.
  Canon, Sony, Panasonic, Hitachi en JVC. Stuk voor stuk maken de fabrikanten goedeen minder goede videocamera’s. Maar jij wilt de beste camcorder. Daarom hebben wijde testen uit de vak- en consumentenbladen de testen van Europese deskundigen vande videocamera’s verzameld. De testresultaten zijn gecorrigeerd op betrouwbaarheid,beoordelingsgedrag en actualiteit. Daarna zijn ze samengevoegd tot de BesteProductScore.Ga naar de ranglijst van camcorders op het BesteProduct.nl. Geef links aan watje belangrijk vindt en de beste videocamera selecteert zichzelf. Je kunt tevensde beste aanbiedingen van elke camera met elkaar vergelijken.Kies een artikel uit de koopgids voor camcorders / digitale videocamera's