Video preview: Panasonic HM-TA1

Door: redactie-besteproductnl | 28 juli 2010 01:58
Video preview: Panasonic HM-TA1

Preview Panasonic HM-TA1

28 juli 2010 door Ger de Gram
Pocketcamera’s zijn populair en dus kan Panasonic niet achterblijven op dit gebied. Met de HM-TA1 brengen ze Full HD naar je binnenzak. De opnames zijn, zoals het hoort bij pocketcamera’s, op allerlei manieren te delen met vrienden en bekenden via Facebook en Youtube. Maar om zich te onderscheiden heeft de TA1 heeft een bijzondere troef in handen: Skype.

De HM-TA1 is verkrijgbaar in meerdere kleuren
"De Panasonic HM-TA1 heeft een LED-lampje aan boord"

Skype, de gespreksdienst via internet, moet vooral het videobellen erg makkelijk maken. De Panasonic TA1 speelt daar handig op in. Het apparaatje ondersteunt Skype. Volgens de fabrikant hoef je de TA1 alleen maar op de computer aan te sluiten, waarna het direct dienst kan doen als webcam voor je Skypegesprek.

Minimum aan knoppen
Het is handig voor de fanatieke Skypers en een leuke, vernieuwende functie. Maar bel je nog gewoon via de 'normale' telefoon, dan zul je hier niet veel aan hebben. Gelukkig biedt de TA1 meer dan genoeg opties, waarvan we er al veel zijn tegen gekomen op andere pocketcamera's. Het apparaat heeft een erg kleine behuizing, vergelijkbaar met een mobiele telefoon, en een minimum aan knoppen. Dat belooft een intuïtieve gebruikerservaring waar een handleiding niet voor nodig is.

TA1 met persoonlijk tintje
De kleine behuizing wordt geleverd in vier kleuren. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kun je via de website van Panasonic je eigen foto's of afbeeldingen uploaden en die op de buitenkant van je TA1 plaatsen. Zo kun je het geheel een eigen, persoonlijk uiterlijk geven.

Beeldkwaliteit HM-TA1
De Panasonic TA1 schiet beelden in FullHD (1920x1080 op 30fps). Hoe de uiteindelijke beeldkwaliteit is, kunnen we pas zeggen als we het toestel uitgebreider getest hebben. Op papier lijkt de Panasonic, wat betreft specificaties, op de Flip Mino HD en de JVC Picsio GC-FM1. Het is alleen te hopen dat hij beter presteert dan die laatste.

De HM-TA1 heeft zowel een USB-aansluiting als een LED-lampje

LED op pocketcamera
De TA1 moet het helaas zonder aansluiting voor externe microfoon doen, zoals de Kodak Zi8 heeft. De camera heeft wel een LED-lampje om erg donkere situaties een beetje bij te lichten. Als extra functie heeft de pocketcamera ook verschillende effecten ingebouwd die je normaal terug ziet op de wat uitgebreidere camera's. Zo kun je met een druk op de knop overschakelen naar zwart/wit film of een sepia-effect creëren.

Opnames naar Facebook en Youtube
De opnames zijn, zoals het een pocketcamera betaamt, makkelijk op de computer of op internet te zetten. De TA1 heeft een geïntegreerde USB-aansluiting. De bijgeleverde software maakt het makkelijk om de filmpjes te uploaden naar Facebook en YouTube. Daarvoor hoef je niet eens je browser op te starten.

Conclusie
De TA1 is vanaf eind augustus in meerdere kleuren verkrijgbaar en de prijs is nog niet bekend. Hou BesteProduct in de gaten voor een uitgebreide test van deze pocketcamera.

Pluspunten Panasonic HM-TA1
+ Skype integratie
+ Je eigen behuizing ontwerpen
+ LED-lampje
+ Verschillende effecten tijdens het filmen

Minpunten Panasonic HM-TA1
- Geen externe microfoonaansluiting