Volg ons
Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Asus PadFone 2 gepresenteerd, flink verbeterd

door Dennis de Vries
Deel dit bericht:

'De tofste vinding van het congres', noemden we de Asus Padfone nadat we 'm op het MWC in februari even in handen hadden. Asus omspeelt met de vernuftige tablet/smartphone/laptop combinatie een aantal nadelen van het hebben van allemaal losse apparaten. We waren enthousiast, maar zagen ook ruimte voor verbeteringen van het nogal logge, zware, klepperende geheel. Die lijkt Asus aardig te hebben doorgevoerd met de zojuist gelanceerde Asus Padfone 2.

**Update** De 'echte' presentatie kun je live meekijken: klik hier

Momenteel is veel technologiepers in Milaan verzameld voor een evenement rond de Asus Padfone. Maar gisteravond stond een CEO van Asus zelf ook al te zwaaien met het apparaat, wat bij deze geldt als een officiële lancering. En voor wat we van een afstandje kunnen zien heeft Asus puik werk geleverd. Niet alleen zijn de specificaties flink opgeschroefd, het gewicht en formaat van het geheel is behoorlijk teruggebracht.

Asus Padfone specificaties
Het kloppende hart van de Padfone is natuurlijk de smartphone. Asus lijkt op geen enkel vlak bezuinigd te hebben wat dit betreft. Het is een toestel met een op papier ontzettend helder 4,7 inch LCD scherm met 720p resolutie. Het apparaat is voorzien van een quad-core processor diewordt bijgestaan door 2GB aan RAM. In theorie genoeg om Android 4.0 (een updaten naar 4.1 is in de maak) soepel te laten draaien. De telefoon heeft een 13 megapixel beeldsensor van Sony in de camera zitten. Die camera is behoorlijk rap. 1080p video's worden opgenomen met 60 frames per seconde, zo wordt opgegeven. Poeh hee.

De originele PadFone had nog een ongelukkig plastic klepje, alsof je een cassettebandje plaatste

Maar wat de PadFone een PadFone maakt, is natuurlijk de bijbehorende tablet-dock waar je de smartphone in schuift. Het is nog steeds een 10,1 inch beeldscherm met 1280 bij 800 pixelr resolutie. Maar het apparaat is aanzienlijk dunner en lichter. Vergeleken met zijn voorganger scheelt de PadFone 2 een dikke 200 gram, maar daardoor heeft de enorme accu wel iets minder capaciteit. Meest in het oog springende verandering is de manier waarop de smartphone in de tablet verwerkt is. De originele PadFone had nog een ongelukkig plastic klepje, alsof je een cassettebandje plaatste. De oplossing van de PadFone 2, waarbij de telefoon gewoon zichtbaar blijft, ziet er een stuk stijlvoller uit.

Prijzen Asus PadFone 2
Onze collega's van Engadget melden dat een toetsenbord, zoals aan de originele PadFone gekoppeld kon worden, deze keer niet verkrijgbaar is. En over de spectaculaire stylus/bluetooth headset hebben we niets gehoord. Europese prijzen en beschikbaarheid zijn op dit moment nog niets bekend. We zitten al flink te jengelen bij Asus voor een testexemplaar, dus hopelijk zien jullie binnenkort meer van de PadFone 2. Tot die tijd kun je nog even kijken wat nu precies het idee is van een smartphone/tablet-combinatie in de preview van de originele PadFone die we op het MWC in Barcelone opnamen.

Foto: Engadget.com

Producten genoemd in dit artikel
Asus PadFone
Geen prijzen