Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Samsung Galaxy S3 videopreview

Door: Dennis de Vries | 4 mei 2012 01:07

Het is misschien wel de grootste lancering van het jaar voor 's werelds grootste smartphonemaker. De Samsung Galaxy S3 is gelanceerd. Onze eerste, uitgebreide indruk in een preview met uiteraard een flinke video.

Het is misschien wel de grootste lancering van het jaar voor 's werelds grootste smartphonemaker. Maar het zit er op, de Samsung Galaxy S3 is ter wereld. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat Samsung zo'n hype wist te creëren rond een apparaat. Goed gedaan, maar niet zonder gevolgen. Het uiteindelijke product heeft dan toch altijd moeite aan de verwachtingen te voldoen.

Daarmee is niet gezegd dat de Samsung Galaxy S3 tegenvalt, zeker niet. Het toestel is alles wat je durft te hopen in een high-end smartphone van 2012. Een groot beeldscherm van prachtige kwaliteit. Een 8 megapixel camera met 1080p Full HD video-opnames. Een snelle, 1,4 Ghz quad-core processor. Een fijn en veelzijdig besturingssysteem, Android 4.0. Een interface propvol handigheidjes en dat alles in een slanke, platte en lichte behuizing.Wat wil je nog meer?

Samsung Galaxy S3 video preview

Ontworpen voor mensen
Goed, onze mening over de bovengenoemde 'handigheidjes' houden jullie nog tegoed. Het toestel is 'ontworpen voor mensen' zo luidt de dooddoener van de fabrikant. Dat wil zeggen dat hij ziet wanneer je naar 'm kijkt, hij voelt wanneer je 'm oppakt om te bellen en hij weet welke telefoontjes belangrijk zijn. Dit door handig gebruik te maken van de sensoren en camera's die in het toestel zitten. Maar in de hectiek van de demonstratieruimte, kort na de lancering van het toestel in Londen, geven de sensoren niet echt thuis. Begrijpelijk.

Samsung heeft meer handigheidjes verwerkt in hun TouchWiz interface. De leukste, vind ik zelf, is Pop Out video. Als je een video afspeelt, kun je die verkleinen en switchen naar een andere applicatie terwijl de video gewoon in beeld blijft doorspelen, een beetje zoals we lang geleden hebben gezien bij een gek toestel van LG. Erg cool, maar wel in de categorie: 'gaan we dit gebruiken?'

Zucht van verlichting
Andere specificaties zijn wel bij voorbaat fijn. Misschien verbeeldde ik het me, maar toen de accu tijdens de presentatie ter sprake kwam, ging er een zucht van verlichting door de zaal. Op de kolossale video-muur achter het podium stond de welhaast verlossende term: 2100 mAh. Voor wie dat niets zegt: dat is een heel, heel erg behoorlijke capaciteit voor een smartphone-accu. Ter vergelijking: de One X, het vlaggenschip van HTC heeft een accu van 1800 mAh. Nu hangt de uiteindelijke accuduur van veel factoren af, maar toch heb ik goede hoop dat de Samsung Galaxy S3 het bovengemiddeld lang volhoudt. Misschien, heel misschien, wel twee dagen. Wat zou dat fijn zijn.

Misschien, heel misschien houdt de Samsung Galaxy S3 het wel twee dagen uit. Wat zou dat fijn zijn.

Los daarvan is het knap dat Samsung zo'n accu in de platte behuizing heeft weten te krijgen. Want plat, dat is hij. Slechts 8,6 millimeter dun. En door zijn ronde vormen ligt hij lekker in de hand. Maar het design is onmiskenbaar 'Galaxy', net als die andere tientallen Galaxy-toestellen. Het ziet er niet hetzelfde uit als de Galaxy S2, maar spannend? Nee, zeker niet.

En misschien is dat ook wel wat de euforie een beetje tempert. De Samsung Galaxy S3 is onmiskenbaar een overcomplete, high-end smartphone. Een mooi toestel dat heel veel goed doet, zo blijkt al uit de eerste kennismaking. Maar na alle spanning, alle geruchten, alle hype, waren de verwachtingen misschien té hoog gespannen. Het feit dat het 'gewoon' de beste Galaxy ooit is, is dan niet genoeg voor de Galaxy S3. Er was op meer gehoopt.

Samsung Galaxy S3 review
Hoe goed het toestel écht is? Daar kunnen we nog geen oordeel over geven, we hebben hem gewoon nog maar even in handen gehad. Eind mei ligt hij in de winkels, dan volgt ook de uitgebreide videoreview van de Samsung Galaxy S3 op BesteProduct.nl. De prijs is nog niet bekend, maar reken op een bedrag van minstens zeshonderd euro. Effe sparen dus.

Deel dit bericht:
Tags