Volg ons
Bart Frouws
Bart Frouws
Redacteur

Mobile World Congress 2013 vooruitblik: HTC

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Krijgen we nog een toetje van HTC? Na de presentatie van de HTC One is het slechts gissen of de fabrikant nog iets bewaard heeft voor het MWC. Op de vraag of we aankomende week langs moeten komen bij hun beursstand kregen we te horen "je moet altijd langskomen voor een bak koffie". Cryptisch of Taiwanese gezelligheid?

De HTC One werd afgelopen dinsdag in Londen gepresenteerd. Het vlaggenschip van HTC zag er indrukwekkend uit, zowel qua specs als design. Meest opvallend is het nieuwe homescreen Blinkfeed, waar ik in de preview al over schreef. Als we afgaan op de strategie van vorig jaar, drie smartphones presenteren in alle segmenten, dan zouden we op het MWC nog twee goedkopere varianten van de HTC One kunnen verwachten. Maar wat gonst er op het internet?

HTC M4
Onder de codenaam HTC M7 verschenen de afgelopen maanden de meest uiteenlopende geruchten. Uiteindelijk bleek het de telefoon die sinds deze week als de HTC One door het leven gaat. Het spookt ook van verhalen over de HTC M4, wat een toestel zou worden met een 1,2 GHz dual-core processor, 4,3" inch 720 scherm, 2GB RAM en 16GB aan intern geheugen. Kortom: een variant op de HTC One met een minder scherm en de helft aan opslagcapaciteit.

Sappige roddels konden we niet vinden en misschien is dat maar beter ook...

HTC G2
In de goedkoopste prijsklasse zou HTC bezig zijn met de G2, waar een 1GHz processor in moet komen. De specs zijn niet echt indrukwekkend: een 3,5" inch HVGA-scherm, 512MB RAM, 4GB intern geheugen en een 5 megapixel camera. Zou er, zeker gezien de lage prijzen van veel rappere toestellen, nog ruimte zijn voor een telefoon met zulke prestaties? Ik betwijfel het eigenlijk.

Rentree op de tabletmarkt?
In 2011 debuteerde HTC op de tabletmarkt met de Flyer. Laten we er geen doekjes om winden: dat was alles behalve een succes. Zou HTC het nog een keer gaan proberen op de tabletmarkt? Sappige roddels konden we niet vinden en misschien is dat maar beter ook...

Langs voor een bakkie
Een beursstand enkel en alleen voor een telefoon die al gepresenteerd is? Dat zou behoorlijk zonde zijn. We gaan de komende week zeker langs om te zien of HTC toch nog met een verrassing komt. Jongens, mochten jullie meelezen: zet voor mij een bakkie thee klaar, ik ben niet zo'n koffiedrinker.