Volg ons
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Redacteur

Test: De beste portable bluetooth speakers onder de 70 euro

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Een lekker muziekje in de zomer: Ideaal voor een dagje naar het strand, het park of als sfeermaker tijdens de barbecue. Dan is een portable speaker je grootste kleine vriend, maar… welke moet je nou kopen? Er is tenslotte een groot scala aan draadloze kleine speakers te koop, die absoluut in kwaliteit verschillen. In de categorie ‘Portable speakers tot 70 euro’ test BesteProduct.nl samen met de experts van Homecinema Magazine diverse modellen. De uitslag van de test vind je hier.

Draagbare bluetooth-speakers zijn te koop vanaf een paar tientjes en kunnen qua prijs oplopen tot honderden euro’s. In deze vergelijking testen we draagbare speakers in het goedkopere segment. Immers, niet iedereen wil diep in de buidel testen voor dat perfecte geluid. We kijken naar vijf verschillende speakers, van onder meer JBL en Philips. Wie is de winnaar? Lees daarvoor verder.

Hoe testen we?

Elke speaker is op dezelfde criteria getest, namelijk:

 • Gebruikservaring (20%): Hoe gemakkelijk is de portable speaker te bedienen? Is hij makkelijk mee te nemen, zijn alle functies makkelijk te bedienen, etc.
 • Bouwkwaliteit/Design (10%): Is de speaker stevig en functioneel gebouwd? Hoe groot en hoe zwaar is de speaker? Hoe ziet het apparaat eruit? Etc.
 • Geluidskwaliteit (50%): Hoe klinkt het geluid? Hoe is het geluidsbeeld? Hoe klinken verschillende genres muziek?
 • Functies mogelijkheden (10%): Welke (extra) functies en mogelijkheden bevinden zich op de speaker? En hoe nuttig zijn deze?
 • Prijs (10%) Hoe is de verhouding prijs/kwaliteit van het product? Zou je hem zelf voor deze prijs kopen?

Het testpanel

 • Dave Zeegers (28): Onze eigen tester van BesteProduct.nl. ‘Muziek is een belangrijk onderdeel van mijn leven, muziek kan een eigenlijk elke emotie oproepen. Daarom is het zo leuk om de draadloze speakers te testen, overal muziek en dat in een handomdraai. Met mijn brede muzieksmaak krijg ik meestal een goed beeld waarin een speaker uit blinkt, maar ook waar hij in te kort schiet’, aldus onze Dave.
 • Martijn Chel (31): Hoofdredacteur van hifibladen HomecinemaMagazine en FWD Magazine
 • Wesley Akkerman (28): Schrijvende audiofiel, vooral over het laagdrempelige hifisegment
 • Bart de la Fosse (43): Verknocht aan hifi sinds hij als 5-jarige zijn eerste videorecorder sloopte

Top 5 beste bluetooth-speakers onder de 70 euro

Op basis van onze bevindingen en uitgebreide tests, komen we uit op de volgende top vijf van beste bluetooth-speakers onder de 70 euro. Zoals je ziet heeft het kritische vierkoppige panel de Philips SB300 Shoqbox tot winnaar gekroond. Bijna elke genre muziek is prima te luisteren op deze klein alleskunner. De JAM Double Down verraste het panel ook positief. Dankzij een breed en dynamisch geluid pakt deze speaker het zilver. De JBL Go, House Of Marley Chant en de Jabra Solmate maken het rijtje af. Er viel geen enkele onvoldoende, al haalt laatstgenoemde het maar met de hakken over de sloot.

1. Philips Shoqbox SB300

7,4
Het design van de bluetooth-speaker verraadt het al een beetje: de Philips Shoqbox SB300 is een stevige, doch compacte bluetooth-speaker. Dankzij zijn unieke ontwerp is 'ie ook nog eens spatwaterdicht en schokbestendig, waardoor je hem gerust mee kunt nemen naar het zwembad of het strand. De SB300 kan best een diepe bas afleveren; dit komt door de full range driver en de dubbele basradiatoren. Bijna elke genre muziek is prima te luisteren op deze klein alleskunner. Ook zijn er lampjes aanwezig in het apparaatje, die kunnen meebewegen op de maat van de muziek. De accu gaat zo'n acht uur mee.

Uit de test van het panel kwamen de volgende conclusies naar voren:

 • De speaker van Philips is de beste all-rounder uit deze test.
 • Philips heeft hem voorzien van een 'logisch' design; compact, bestand tegen de invloeden en makkelijk mee te nemen.
 • Mede door het design klinkt muziek vrijwel altijd goed, ongeacht het genre.
 • Het volume kan behoorlijk verder opengezet worden, zonder verlies van kwaliteit.
 • Toch is ook deze speaker niet perfect, want bij veel dynamiek in het geluid hoor je dat hij soms aan zijn max zit.

Prijs: Vanaf 45 euro
Lees de volledige review

2. JAM Double Down

7,1
Vergis je niet in het formaat van de JAM Double Down. Dit is een compacte bluetooth-speaker die gemakkelijk in elke tas past. Door de rubberen buitenkant kan de speaker tegen een stootje. Ook is het zo dat 'ie spatwaterdicht is. Wanneer je een tweede JAM Double Down in de buurt hebt staan, kun je beide speakers met elkaar verbinden en van stereomuziek genieten. Dat kan dan tot zes uur achter elkaar. Op de achterkant zit ook een audio-aansluiting, waardoor je er ook apparaten op kunt aansluiten die niet van bluetooth zijn voorzien.

Uit de test van het panel kwamen de volgende conclusies naar voren:

 • Deze speaker heeft een goed geluid voor veel verschillende muziekstijlen.
 • Echter, luister je vaak naar dance, trance en meer genres die rijmen, dan kan 'ie wat tegenvallen. De speaker krijgt het dan te zwaar.
 • Verder valt op dat het volume behoorlijk ver open kan, waardoor hij geschikt is voor drukkere omgevingen.
 • Daarbij vervormt het geluid niet snel waardoor je vrijwel altijd de muziek hoort zoals het bedoeld is.
 • Ook is de geluidsweergave zowel breed als levendig; positief dus.

Prijs: Vanaf 44 euro
Lees de volledige review

3. JBL GO

6,5
De JBL GO is één van de meest compacte bluetooth-speakers van dit moment. Hij is ook één van de goedkoopste, met een verkoopprijs van vaak minder dan dertig euro. De kleine accu aan boord zorgt voor vijf uur aan muziek luisteren. En dankzij de ingebouwde microfoon is het ook mogelijk handsfree met het apparaatje te bellen. Mocht je een muziekbron zonder bluetooth hebben, neem dan een audiokabel mee, de GO is namelijk voorzien van een audio-aansluiting. Dankzij het compacte formaat van de speaker, kun je hem overal mee naartoe nemen.

Uit de test van het panel kwamen de volgende conclusies naar voren:

 • Voor die drie tientjes levert de JBL GO lang geen slecht geluid af.
 • Daarentegen moet je het wel zonder een hard volume stellen. Alleen van dichtbij heeft de kleine speaker voldoende bereik.
 • Aan de andere kant zal de JBL GO ook niet snel over z'n grens gaan en een krakkemikkig geluid afleveren.
 • Het formaat is compact en goed voor onderweg.
 • Echter, door gebrek aan volume wellicht toch niet zo geschikt op drukke plekken als het strand, aan het zwembad of in het park.

Prijs: Vanaf 30 euro
Lees de volledige review

4. House of Marley Chant

6,1
Ook de House of Marley Chant is een compacte, spatwaterdichte bluetooth-speaker. Op de achterkant zit een speciale haak, waarmee je hem aan allerlei objecten kunt vastmaken. Zolang er maar ruimte is voor de haak om zich ergens aan te bevestigen. Dit kan aan het stuur van je fiets, aan de waslijn of gewoon aan je tas. Verder kun je handsfree met de House of Marley Chant bellen en kun je hem tot zes uur lang op een volle accu gebruiken. De buitenkant van de speaker ziet er luxueus en netjes afgewerkt uit, maar voelt wel een beetje goedkoop aan.

Uit de test van het panel kwamen de volgende conclusies naar voren:

 • Van dichtbij, zo'n anderhalve meter afstand, levert de speaker een blikkerig geluid af.
 • Deze speaker is vooral geschikt voor genres als dance en trance.
 • De speaker heeft verder weinig bijzonderheden, al doet het design anders vermoeden.
 • Je betaalt dan ook voornamelijk voor de naam en het design.
 • De geluidskwaliteit valt iedereen in het panel tegen.

Prijs: Vanaf 58 euro
Lees de volledige review

5. Jabra Solemate

5,5
De Jabra Solemate is een compacte, doch brede bluetooth-speaker die het ongeveer acht uur op een accu volhoudt. Er zit ook een nfc-chip in verwerkt, waardoor je je smartphone of tablet moeiteloos met het apparaat kunt verbinden. De speaker is stof- en waterbestendig en daardoor een ideale reispartner. Ook is 'ie schokbestendig, waardoor je hem gerust kunt laten vallen. Handig om te weten: de Jabra Solemate wordt geleverd met een reistas en een 3,5 mm audiokabel, waardoor je wel een compleet pakket in huis haalt na de aanschaf.

Uit de test van het panel kwamen de volgende conclusies naar voren:

 • Dit is de duurste van deze set bluetooth-speakers, maar helaas ook de minste.
 • Helaas heeft de speaker een lomp design en is niet eenvoudig weg te stoppen in een tas.
 • Gelukkig kan de speaker wel een dynamisch geluid afleveren bij verschillende muziekstijlen.
 • Echter, bij zang hebben we het idee dat de stem wordt weggemoffeld, waardoor het geluid nogal dof kan overkomen.

Prijs: Vanaf 69 euro
Lees de volledige review

Extra aanbeveling: Ultimate Ears Roll 2

Een bluetooth-speaker onder de 100 euro die we niet hebben meegenomen in de test, is de UE Roll 2. Deze speaker heeft een adviesprijs van 99 euro, maar is al te koop voor bijna drie tientjes minder. De reden dat we deze speaker aanvankelijk niet meenamen in de test, heeft te maken met de prijs; we wilden eerst de goedkopere speakers goed in beeld brengen. De reden dat we hem hier toch noemen, is omdat de bluetooth-speaker ontzettend goed en warm geluid aflevert, zonder dat je hoeft in te leveren op design en draagbaarheid. Voor een paar tientjes extra krijg je in onze optiek een nog beter geluid, een strakker design en een overall betere speaker.

Prijs: Vanaf 70 euro
Lees de volledige review

7,2

Meer bluetooth-speakers?

Vergelijk de prijzen en reviews van alle bluetooth-speakers direct in onze ranglijst van draadloze speakers. Bekijk hoe goed de speaker getest is en kijk waar je ‘m het goedkoopst kan bestellen!