Roel Stortelder
Roel Stortelder
Redacteur

Test: de drie beste in-ear ANC hoofdtelefoons

Door: Roel Stortelder | 22 juni 2020 13:20
Draadloze hoofdtelefoons worden steeds beter en geavanceerder, maar de keus is zo uitgebreid dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben acht in-ear hoofdtelefoons met active noise cancelling (ANC) aan de tand gevoeld op al hun eigenschappen. In dit artikel lees je welke in-ear hoofdtelefoon de beste keus is!

Actieve ruisonderdrukking, ook wel Active Noise Cancelling genoemd, zorgt er voor dat je jouw vervelende collega's, zeurende kinderen of klagende partner even niet meer hoort. Heerlijk als je toe bent aan een powernap of lekker wilt kunnen slapen in het vliegtuig. Ook als je probeert te studeren in de bibliotheek en je mede-studenten net niet stil genoeg zijn, kan ANC je concentratievermogen flink verhogen. De ene ANC-hoofdtelefoon is echter de ander niet met grote verschillen in kwaliteit. In het algemeen kan gesteld worden dat de goedkoopste ANC-hoofdtelefoons van enkele tientjes de moeite niet waard zijn, maar ook in het hogere segment kan de één veel beter zijn dan de ander. Wij hebben daarom de in-ear hoofdtelefoons niet alleen beoordeeld op het design en de geluidskwaliteit, maar ook op de prijs, het comfort, de bouwkwaliteit en de kwaliteit van de active noise cancelling.


Apple Airpods Pro

7,9

De Apple Airpods Pro zijn de ideale match bij een iPhone, maar niet beslist het perfecte product. Het ontwerp is zeer stijlvol en compact, maar als gevolg zijn de batterijduur en besturing beperkt. De geluidskwaliteit is een grote stap voorwaarts, maar nog altijd niet op het niveau van de concurrentie van bijvoorbeeld Sony en Bose. Wel loopt Apple voorop als het gaat om de gesprekskwaliteit met heldere stemgeluiden en prima onderdrukking van omgevingsgeluid. De pasvorm is erg persoonsgebonden en het retourbeleid wisselt per winkel, dus let goed op voordat je de headset aanschaft.


Sony WF-1000XM3

8,2

De Sony WF-1000XM3 hebben eigenlijk maar één grote concurrent en dat zijn de Apple Airpods Pro. Als we de twee vergelijken kunnen we concluderen dat Apple het wint als het draait om design en formaat, terwijl Sony het voortouw neemt op het gebied van ruisonderdrukking en geluidskwaliteit. Met een prijs van ongeveer 180 euro is Sony ook nog eens 100 euro goedkoper dan Apple, waardoor de keus in ieder geval voor Android-gebruikers duidelijk zal zijn. Voor Apple-gebruikers blijven de Airpods Pro een goede optie door de uitstekende integratie met iOS.


Bose QuietControl 30

8,0

De Bose QuietControl 30 is de headset die je moet hebben als je op zoek bent naar een in-ear hoofdtelefoon met uitstekende ANC en een goede accuduur. De hoofdtelefoon weet niet alleen andere geluiden goed te verwijderen, hij produceert zelf ook nog eens een prachtig geluid. De grootste problemen zijn de prijs en het design, want het apparaat straalt niet veel luxe uit en voor het zelfde geld biedt de concurrentie volledig draadloze oortjes die vergelijkbaar presteren.

Deel dit bericht:
Tags