Koopgids: informatie over de scanner

Door: redactie-besteproductnl | 13 juli 2009 15:11
BesteProduct geeft informatie over de scanner op internet, met informatiegidsen, reviews en ranglijsten, en beoordeelt deze kennis.
Informatiegidsen, reviews en ranglijsten van de scanner op internet

BesteProduct.nl

Op onze website vind je een uitgebreide koopgids over de aanschaf van een scanner.Wij geven talloze tips voor het kopen van een flatbed, filmscanner of een multifunction.Daarbij worden we geholpen door een expert op het gebied van scanners. Tenslottegeven we je uitleg op scangebied over technische begrippen, functies en specificaties.

Reviews op internet

Als je je echt goed wilt voorbereiden bij de aankoop van een scanner, raden we jeaan reviews te lezen. Hierin vind je hoe experts en/of gebruikers diverse modellenbeoordelen. Daarnaast wordt besproken wat de plus- en minpunten zijn, zodat je zelfkunt bepalen of het model goed is of niet. We hebben (Nederlands- en Engelstalige)websites met goede reviews geselecteerd.

 • Pcmweb.nl+++++
  Pcmweb.nl is dé website voor Nederlandstalige reviews over pc-apparatuur. PCM heefteen groot aanbod van scherpe analyses over scanners. Een totaalscore, de plus- enminpunten, de conclusie en specificaties zorgen voor het totaalplaatje. Hulde!
 • Pixelmania.nl+++++
  Scanners testen doe je zo! Pixelmania legt zich niet neer bij de misleidende specificaties,maar neemt zelf de proef op de som. Kritiek wordt geleverd waar dat gepast is. Detekst is helder geschreven en de screenshots van de software en scanresultaten zorgenvoor een compleet plaatje.
 • Kieskeurig.nl+++++
  De een hecht meer waarde aan de beoordeling van experts, de ander gaat af op demening van de gebruiker. De meeste consumenten zetten hun eigen ervaring met verschillendemodellen scanners in een review op Kieskeurig. Zeker een bezoek waard.
 • Imaging-resource.com (Engelstalig)++++
  Fan van grote lappen tekst? Check dan zeker deze website. De scanner wordt hieronderworpen aan een zeer uitgebreide screening door ware experts en verwerkt ineen compleet werkstuk. Een miskoop wordt hiermee zeker vermeden. Wel jammer datde redactie niet even een korte opsomming maakt voor de snelle surfer.
 • Consumersearch (Engelstalig)+++
  Consumersearch verzamelt reviews van verschillende websites als PC World, Newegg.comen PCPro.co.uk. Op basis van deze recensies beoordeelt de Engelstalige site de desbetreffendescanner. Ook gebruikersreviews passeren de revue. Zeker een aanbeveling.
 • Itreviews.co.uk (Engelstalig)+++
  Hier vind je maandelijks een nieuwe review over een model scanner. Kort worden despecificaties besproken in goed leesbaar Engels. Hoewel de website de scanners redelijkkritisch beoordelen, mag IT Reviews in de verslagen nog wat scherper uit de hoekkomen.
 • Reviews.cnet.com (Engelstalig)++
  Hoewel Cnet.com een groot aantal reviews in zijn database heeft, kan de consumentbij de zoektocht naar een scanner deze site makkelijk mijden. Slechts enkele scannersworden gerecenseerd door experts, maar uitgebreide verslagen vind je hier niet.

BesteProduct.nl spit meer dan honderd Europese vakbladen door om de consument eenzo goed mogelijk advies te geven bij de aankoop van apparatuur. Door het lezen vanzoveel magazines kunnen wij je een aantal tijdschriften aanbevelen of juist afraden.Door middel van de juiste vakbladen kun je een prima oordeel vellen voor het kopenvan de juiste scanner. Wel moet gemeld worden dat tijdschriften steeds meer aandachtschenken aan de multifunction en dat recensies over de losse flatbed- of filmscannerlangzaam uit de magazines verdwijnen.

 • PCM+++++
  Net als de website is PCM een voorbeeld voor de concurrentie. Goede reviews sierende site met eindbeoordeling en voor- en nadelen. Het blad besteedt ook aandachtaan workshops, waarin bijvoorbeeld wordt verteld hoe je het best kunt scannen. Eentopblad!
 • Computer Totaal!++++
  Hoewel dit blad de scanner niet als prioriteit nummer een heeft, hoor je ons overde kwaliteit van de reviews niet klagen. Ook dit blad noteert de specs en de plus-en minpunten. Het vonnis wordt door middel van een eindcijfer voltrokken. Een goedtijdschrift.
 • Chip+++
  Computer Totaal! en PCM hebben in Chip een lastige concurrent. Ook dit tijdschriftbeschikt over goede, kritische reviews met een prima overzicht. Over het algemeenrecenseert het blad meer scanners dan CT!, maar doet dat ook een stuk minder uitgebreid.
 • What Digital Camera? (Engelstalig)++++
  Dit Engelstalige tijdschrift is gericht op de digitale camera, maar ook de scannerkrijgt aandacht in deze dikke magazine. Het blad is mooi opgemaakt en beschikt overgoede reviews, maar is niet voordelig. Kijk je alleen voor scanners, dan raden wijhet blad af.
 • DigitalPhoto (Duitstalig)++++
  De oosterburen hebben een groot aanbod van goede computerbladen. Daarvan is DigitalPhotoeen van de vaandeldragers. Spreek je een aardig woordje Duits, dan is een kijkjein deze magazine zeker de moeite waard.
 • Computer Shopper (Engelstalig)++
  Producten naast elkaar zetten biedt je een goed overzicht om te vergelijken, enComputer Shopper speelt hier goed op in. Groot minpunt is dat de Best Buy aan zoveelmodellen wordt uitgereikt. Dat maakt onderscheid tussen goede en slechte productenjuist weer ingewikkelder.

Informatiegidsen

Naast de koopgids van BesteProduct.nl zijn er ook elders informatiegidsen te vindenop het internet. We zetten een aantal koopgidsen voor jou op een rij en geven zeeen beoordeling op basis van overzicht, informatie en vormgeving.

 • Kieskeurig.nl+++
  Kieskeurig heeft voor elk product een informatiegids, ook voor de scanner. Korten bondig worden de basisbegrippen uitgelegd, maar de informatie is verre van volledig.Nergens komen factoren terug als kleurherstel, ICE en cropfunctie. De all-in-oneheeft een eigen pagina, wat de vergelijking met andere type scanners lastig maakt.Geen aanrader dus.
 • Semarang.nl+++
  Oubollige website met wel veel nuttige informatie. Semarang gaat uitgebreid in opde techniek, die wordt ondersteund door tekeningen. Specificaties als resolutieen scanoppervlak worden helder uitgelegd. Groot minpunt zijn enkele verouderde tips(300 dpi is niet genoeg voor een mooie foto) en het ontbreken van info over de multifunction.
 • Vergelijk.nl+++
  Vergelijk geeft de consument handige tips, maar het schort het aan overzicht. Waarje wat kunt vinden op de drie pagina's (algemene info, veelgestelde vragen en woordenlijst)is onduidelijk. Een term als resolutie vind je terug op de hoofdpagina, maar voorkleurdiepte moet je naar de woordenlijst. De site onderscheidt de A4-scanner, flatbeden de diascanner. De all-in-one wordt slechts kort beschreven bij 'interface'.
 • Kelkoo.nl+
  De informatiegids van Kelkoo wordt als slechtste beoordeeld. Goed uiterlijk, maardat is ook alles. Er ontbreekt te veel informatie die voor de consument waardevolis. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen optische en maximale resolutie, enhoeveel beeldpunten er wordt aangeraden. Er wordt uitgelegd dat je met een flatbedtransparanten kunt scannen, maar dat je daarvoor een adapter nodig hebt, is nergenste lezen.