Libratone Zipp: stabiel streamen met een kekke koker

Door: redactie-besteproductnl | 26 december 2012 13:57
De Libratone Zipp is een draagbare en draadloze luidspreker van 449 euro. Die heeft natuurlijk wel wat te bewijzen. Maar na een poosje testen, zijn we om: dit is weliswaar een kostbaar apparaat, maar potverdrie, we willen bijna niet meer zonder!
Review Libratone Zipp


Wat is er toch zo leuk aan de Libratone Zipp, vroegen wij ons af toen we het apparaat vaak voorbij zagen komen in de eindejaarlijstjes bij de BesteProductAwards. Want een draagbare en draadloze luidspreker van 449 euro heeft natuurlijk wel wat te bewijzen. Maar na een poosje testen, zijn we om: dit is weliswaar een kostbaar apparaat, maar potverdrie, we willen bijna niet meer zonder!

Libratone Zipp
De Libratone Zipp komt zelfs op het aanrecht tot zijn recht
Prijscirca 440 euro|Check actuele prijzen
Bouwkwaliteit / design
Weging: 15%
Simpel, maar briljant. Geen gezeur meer over onesthetische woonkamerbevuilers, maar haast een designstatement. Libratone staat bekend om de kleurrijke stoffen hoezen waarmee zijn luidsprekers zijn bekleed en bij deze Zipp krijg je drie verschillende in kekke kleurtjes. Genoeg van de ene? Dan rits je gewoon een ander vast – daarom heet het ook de Zipp. De kokervorm (en het feit dat deze luidspreker niet al te groot is) dragen bij aan het vrouwvriendelijke karakter. Mocht je problemen hebben je luidsprekers te plaatsen in de woonkamer omdat ze volgens je levenspartner onooglijk zijn? Dit is je kans!
Gebruikservaring
Weging: 15%
Als er streaming om de hoek komt kijken, houd ik bij de meeste apparaten mijn hart vast. Het zou allemaal altijd gemakkelijk aan te sluiten moeten zijn, maar in de praktijk sta je meermaals op het punt het betreffende apparaat uit het raam te keilen. Gelukkig geldt dit niet voor de libratone Zipp. Het tamelijk briljante concept: deze draadloze luidspreker werkt met Apple Airplay, waarmee je muziek streamt van Apple-producten naar de Zipp. Maar waar bijna alle speakers daarvoor wifi nodig hebben, kan de Libratone door PlayDirect zonder! En zo kun je dus ook op bijvoorbeeld het strand gebruik maken van deze erg stabiele manier van streamen. Een uitkomst.

Ook om verbinding te maken heb je geen hogere wiskunde nodig. Het gebeurt snel en simpel: gewoon op je iPhone, iPad of iPod de speaker bij draadloze netwerken opzoeken en verbinden maar. Een kind kan de was doen. De Speaker heeft een ingebouwde accu, waarmee je bij een niet al te hoog volume tussen de twee en vier uur draadloos muziek kunt luisteren. Dat is misschien niet enorm veel, maar je krijgt er wel een hoog vermogen voor terug.
Geluidskwaliteit
Weging: 60%
De Libratone Zipp is niet gebouwd voor balzalen, maar hij houdt zich onverwacht goed staande in een woonkamer. Het geluid dat dit schattige luidsprekertje produceert, is indrukwekkend. We horen een warme sound dat vooral in de hoge en lage tonen goed klinkt. In het middensegment mist er wel wat, maar dat zal de doorsnee luisteraar niet echt storen. Zeker niet als je het vergelijkt met soortgelijke speakers met eenzelfde formaat. Je kunt een speciale app downloaden om het geluid zo optimaal mogelijk in te regelen. Daar kun je zeggen waar je 'm hebt gepositioneerd en hoever hij van de muren staat. En eerlijk is eerlijk: dat voegt qua geluid echt wat toe. Je kunt de vraag stellen of die inregelmogelijkheden wel passen bij een apparaat dat verder zich richt op puur gebruiksgemak, maar ach: als je wilt, is het mogelijk.
Prijs-kwaliteit
Weging: 10%
De Libratone Zipp is wel een salarisvretertje. Hij kost liefst 449 euro en dat is niet gering voor een draadloze speaker die zeker niet je hifi-installatie in de woonkamer vervangt. Tenminste: niet bij de audiofiel. Je betaalt hier voor gemak en een kek design en daar moet je maar net zo'n bedrag voor over hebben. Wij wachten op een fikse financiële meevaller voordat we 'm gaan overwegen…
Libratone Zipp review
Conclusie

Kopen; ja of nee?

Ja: Krijg je thuis het niet voor elkaar een beetje leuke luidsprekers in de woonkamer te plaatsen? Iedereen smelt voor het ontwerp van de Libratone Zipp en hij brengt ook nog eens een goed geluid voort.

Nee: Sodeknetter! 449 euro? Wij krabben achter de oren.

Prijsinformatie
Op het moment van schrijven was de prijs €440,00. Bekijk de actuele prijs van de Libratone Zipp.


Libratone Zipp review Testverantwoording
Getest door Paul Gersen, redacteur van BesteProduct.nl

Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, voldoet aan de verwachtingen
Matig, niet slecht maar het kan beter
Onvoldoende
Slecht