Volg ons
Redactie BesteProduct.nl
Redactie BesteProduct.nl
Redacteur

Wat een jaar 2012

door Redactie BesteProduct.nl
Deel dit bericht:

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die hebben we in de rubriek Wat een week wekelijks gegeven. Tijd om terug te blikken: Wat viel ons in 2012 allemaal op?

 • Zaterdag 10 maart. Onze Dennis is verbolgen. Hij had geen idee wie Jandino Asporaat eigenlijk was, maar na een interview met deze cabaretier over de Samsung Series 5 laptop zal hij de beste man niet snel meer vergeten. Op youtube is de comment ‘Wat een k*tinterviewer* het meest geliked. Bedankt, efsane24
    
 • Zaterdag 3 maart. Bij HTC kwam marketingmanager Mark Moons vlak voor ons interview een collega tegen. “Ik moet nu naar Mickeysoft”, vingen we op. Op onze vraag aan Mark of zijn collega Microsoft bedoelde kregen we het veelzeggende antwoord: “Je hebt niets gehoord.”
   
 • Zaterdag 5 mei. Vorige week doken er uit het niets tientallen protestanten op voor de Apple Store in Sydney met borden waarop bezoekers van de winkel opgedragen werd' wakker te worden. Overduidelijk een reclamestunt van Samsung. Maar de Koreaanse fabrikant, doorgaans niet te beroerd zijn concurrent te kakken te zetten, ontkende bij hoog en laag. Wie er dan achter zit? Research in Motion, zo blijkt nu. De noodlijdende Blackberry-maker heeft bekend achter het protest te zitten. De ironie druipt er natuurlijk van af. RIM zit in diepe problemen, omdat ze de afgelopen jaren zelf hebben geslapen. Om dan bij ‘s werelds succesvolste bedrijf te staan en te zeggen dat ze wakker moeten worden...echt hoor.
   
 • Zaterdag 9 juni. Zoekmachine Bing start een samenwerking met de Encyclopaedia Britannica. Als je zoekt op een bepaald onderwerp zal er voortaan een stukje uit de encyclopedie worden vermeld. Toch mooi dat de twee totaal weggeconcurreerde (door respectievelijk Google en Wikipedia) websites elkaar hebben gevonden. Misschien dat Hyves ook mee wil doen…
   
 • Zaterdag 23 juni.  We zijn al jaren verliefd op onze gadgets. Dennis die eet beschuit met muisjes met zijn Galaxy Nexus, Paul schrijft gedichten aan zijn koptelefoon en hoofdredacteur Eelko voert zijn Macbook Air aardbeien met slagroom. Maar de liefde verklaren aan een provider? Dat gaat bij ons wat ver. Toch kan het tegenwoordig via providerliefde.nl. Ja echt. Dit is geen grap. De forensende redacteuren overwegen providerhaat.nl te beginnen om daar duivelse berichten te versturen over het bereik tussen Ede en Arnhem. 
   
 • Zaterdag 30 juni. Fabrikant Research in Motion, maker van Blackberrys, maakte de resultaten voor het afgelopen kwartaal bekend. Huilen met de pet op, dat mag geen verrassing zijn. Maar geen zorgen! Hun nieuwe besturingssysteem Blackberry OS10 moet de concurrentie met Android en iOS makkelijk aankunnen. Maar wacht, daar hadden ze ook wat over te melden. Het platform zal niet dit jaar, maar ‘op zijn vroegst’ pas begin volgend jaar het levenslicht zien. Duurt lang, dag Blackberry, het was leuk je gekend te hebben.
   
 • Zaterdag 7 juli. Veel spannender dan: "Samsung Galaxy S3 vat spontaan vlam!" worden de berichten niet. Dus toen kort geleden een Ierse internetter meldde dat zijn Galaxy S3 in vlammen was opgegaan, compleet met foto's van het verschroeide apparaat, doken de media er massaal op. Samsung nam het uiterst serieus, deed grondig onderzoek en concludeerde dat de telefoon in een magnetron heeft gelegen. *zucht* De eigenaar die het bericht de wereld in hielp, heeft zijn excuses aangeboden.
   
 • Zaterdag 4 augustus. De belastingdienst is sinds deze week ook aanwezig op Youtube.com. Onze vrienden van de blauwe enveloppen geven video's tips aan onder meer ondernemers. Bijvoorbeeld als je een bedrijfsruimte zoekt. We zijn het niet vaak met de belastingdienst eens, maar onderschrijven nu volledig hun eigen slogan: leuker kunnen we het niet maken... 
   
 • Zaterdag 4 augustus. Het is jullie inmiddels wel bekend wat wij vinden van de ruzie tussen Apple en Samsung. Deze week bereikte de patenten-en-meer-onzin-ruzie wat ons betreft een nieuw dieptepunt. Voor de rechtszaal stond een bord met een aankondiging waarop was vermeld: Apple v. Samsung. Woedend waren de Koreanen. Zij wilden ook als eerste worden genoemd. De rechtbank paste het bord onmiddellijk aan. Waarschijnlijk bang om ook voor de rechter te worden gedaagd.
 •  
   
 • Zaterdag 18 augustus. Motorola gaat aanzienlijk minder telefoons maken, zo laat het onlangs door Google overgenomen bedrijf weten. Het gaat zich toeleggen op het maken van een paar topmodellen. Inderdaad, daar keken wij ook even van op. Topmodellen hebben we immers al héél lang niet meer van Motorola gezien.
 • Zaterdag 25 augustus. Zie je de foto hierboven? Zo ziet het er uit als Google Streetview over de vloer komt. De zoekmachine is na de buitenwereld in alle hoeken en gaten, ook langzaam maar zeker begonnen met de binnenwereld. De nieuwsredactie van tech-magazine Wired in Amerika is de eerste waar je even binnen kunt kijken. Ziet er mooi uit, geven we direct toe. Maar het mist ook een beetje de huiselijke gezelligheid van de kelder-keuken waarin wij wekelijksuitbrakken. En waar is hun kluis, voor de gadgets?
   
 • Zaterdag 8 september. Dat is even schrikken geblazen: het blijkt dat als je twee uur of langer achter een scherm met backlight zit, zoals een laptop of tablet, je een grote kans hebt op een verstoord slaapritme. Wij van BesteProduct weten inmiddels dat er dingen zijn die nog veel meer invloed hebben op je slaap. De IFA bijvoorbeeld. Kijk de ausbrach-video’s die we tijdens de elektronicabeurs hebben gefilmd nog maar eens in chronologische volgorde terug. De wallen groeien met de dag, terwijl de oogjes kleiner en kleiner worden.   

 • Zaterdag 22 september
  . Wij vinden onszelf bij BesteProduct aardig actueel. Sterker nog: als we een scoop hebben, zullen we het niet nalaten dat zo snel mogelijk te melden. We blijken echter in het niet te vallen bij De Gelderlander. De regionale krant maakte deze week melding van een fototoestel op de Photokina in Keulen: de Canon EOS….7D-fotocamera! Helaas, wij hadden alleen maar oog voor de nieuwe 6D en niet voor de drie jaar geleden gelanceerdespiegelreflectcamera. Naar verluidt heeft de krant de komende tijd primeurs van de iPhone 3GS, de Nintendo NES en de 'nieuwe' Commodore 64.
   
 • Zaterdag 29 september. Blijkbaar is de iPhone 5 een heuse felicitatie waard, zo twitterde Nu.nl's Colin van Hoek. "Word net in de trein gefeliciteerd met m'n iPhone 5. De wereld is gek geworden."
   
 • Zaterdag 13 oktober. WhatsApp is gratis. Voor ons. Een dienst die, op de aanschafkosten van 0,79 euro na, ons helemaal geen geld kost. En daar zijn de telecombedrijven nu de dupe van. Vinden ze zelf. Want, zo zegt onderzoeksbureau Ovum , het kost ze jaarlijks 18 miljard euro aan gemiste sms-kosten. Wij zien dat anders. 18 miljard, daar hadden we met z'n allen veel leuke dingen voor kunnen doen als die telecommaatschappijen ons al die jaren niet een poot hadden uitgedraaid door 0,25 euro te vragen voor een sms dat hen 0,000000000000000000001 euro kost.
   
 • Zaterdag 27 oktober. Veel gehoorde grap onder tech-journalisten: Als je als bedrijf slecht nieuws hebt, maak het bekend tijdens een presentatie van Apple. Dan is het complete journaille namelijk zo gefocussed op wat Apple allemaal presenteert, dat persberichten van andere bedrijven tijdelijk even geen aandacht krijgen. Spelletjesmaker Zynga, bekend van Facebook-spellen als FarmVille, zag daar wel wat in. Op het moment dat de wereld zich vergaapte aan de eerste beelden van de iPad Mini, werden bij Zynga ruim 100 medewerkers stiekem de deur gewezen. Ze kregen twee uur de tijd om hun bureau leeg te ruimen. Waren ze nog op tijd thuis om het einde van de Apple-presentatie te kunnen zien.
   
 • Zaterdag 22 december. Hallo, daar issie weer! Had Jamie Oliver eerder al superexclusieve samenwerkingen met SamsungPhilips en Tefal(met ik-heb-hem-zelf-ook-achtige verkooppraatjes), nu mogen ze ook bij Albert Heijn in hun handjes knijpen. De kookprullaria-prostituee is deze kerstmaandgasthoofdredacteur van Allerhande. In de bijbehorende reclamespot is steeds duidelijker aan de kok af te zien dat het erg goed met hem gaat. Hij past bijna niet meer op het scherm. We zijn overigens niet de enigen die er zo over denken... 
Producten genoemd in dit artikel
Samsung Galaxy S3
Geen prijzen
Apple iPhone 5
Geen prijzen