Partners

Consumenten onafhankelijk helpen bij het kiezen van de beste producten. Dat is de missie van BesteProduct.nl. Dat doen we al vele jaren op onze website, voor honderdduizenden mensen per maand. Maar die kennis en content gebruiken we ook om consumenten op andere plekken te helpen. Zoals op KPN.com, in winkels van de MediaMarkt en bij Kieskeurig.nl. Hieronder leggen we uit wat die samenwerkingen precies inhouden.

BesteProduct.nl helpt bezoekers op KPN.com

Wij helpen de consumenten op KPN.com met kiezen van de juiste smartphone. De keuze in smartphones is ontzettend groot. Veel consumenten op KPN.com weten niet precies welk toestel ze moeten kopen. Wat is bijvoorbeeld de beste camera op een telefoon? Hoe goed is de nieuwste telefoon van Apple? Wij maken voor de bezoekers van KPN.com speciale pagina’s, waarin we in woord en beeld onze mening geven. Vanzelfsprekend doen we dat onafhankelijk. KPN heeft onze artikelen gebundeld op het ‘Smartphone Kiezen Plein’ van KPN.

Kooptips BesteProduct.nl in winkels MediaMarkt?.

MediaMarkt is de grootste elektronicaretailer van Nederland. Dagelijks komen daar honderdduizenden consumenten over de vloer op zoek naar een nieuw product. Het assortiment van de MediaMarkt is enorm, wat het kiezen voor consumenten bemoeilijkt. Om die mensen te helpen, toont MediaMarkt de kooptips van BesteProduct.nl op de winkelvloer bij de producten. We zijn met kooptips in enkele productgroepen gestart bij de MediaMarkt in Utrecht (Hoog Catharijne), Amersfoort en Rotterdam (The Corner).

Ook in de samenwerking met MediaMarkt geldt dat onze testers onafhankelijk de producten testen en hun eerlijke mening geven. MediaMarkt mag producten aandragen die ze interessant vindt om te laten testen, maar heeft geen invloed op het uiteindelijke resultaat. Alle reviews worden ook getoond op BesteProduct.nl.

BesteProduct.nl heeft voor de verkopers en consumenten van de MediaMarkt ook informatie-app gemaakt. Hierin geven we onder meer uitleg over het water- en energieverbruik van witgoedapparaten. Bijvoorbeeld: Wat kost een A+++ wasmachines aan energieverbruik voor een gezin met twee kinderen? De app is te raadplegen op tablets in de winkels.

BesteProduct en Kieskeurig.nl samen in de video’s

BesteProduct.nl heeft een samenwerking met Kieskeurig.nl. Wij checken de prijzen van winkels bij hen (net als bij Beslist.nl en Kelkoo.nl) en maken samen video’s om je keuze te vergemakkelijken. Denk aan video-koopgidsen en uitlegvideo’s van producten.

Nieuw is het gezamenlijk opgestarte videoplatform EverythingVideo.nl. De tijd dat consumenten hun keuze bepaalden op basis van plaatjes en specs ligt achter ons. Bewegende beelden zijn sterker en een video vertelt je in een paar minuten meer dan wanneer je een hele pagina tekst leest. Fabrikanten weten dat en willen daarom video’s van hun producten. Ze worstelen alleen met de uitvoering. BesteProduct.nl en Kieskeurig.nl hebben de handen in een geslagen en gaan voor fabrikanten video’s maken. Dit zijn geen videoreviews, zoals jullie die kennen van de smartphones op onze site, en ook geen reclame-video’s waarin alles geweldig is.

Bij de video’s van EverythingVideo.nl leggen wij binnen een of twee minuten neutraal uit wat een product kan en voor wie het is bedoeld. Dus ontdaan van superlatieven, zoals ‘de grootste’, ‘de beste’ en ‘de meest innovatieve’ ooit. De video’s worden bij de producten op Kieskeurig.nl en BesteProduct.nl geplaatst.