Volg ons
Informatie over de aanschaf van speakers

Koopgids: speakers kopen (tips)

door

Speakers zijn er in alle soorten en maten. En dat is maar goed ook, want iedereen stelt andere eisen aan zijn boxen. De een wil zulk gedetailleerd geluid, dat hij bijna kan horen waar de muzikanten staan. Anderen willen weer dat de speakers niet opvallen in het interieur. Er zijn een aantal aandachtspunten bij de koop van een set luidsprekers. BesteProduct.nl zoekt ze voor je uit.

Koopadvies, de zeer korte versie

Geluid is een persoonlijk iets. Het is daarom ook niet makkelijk om te zeggen welke speaker je absoluut moet kopen. BesteProduct.nl probeert je echter zo goed mogelijk voor te bereiden op de aanschaf van een set boxen. Er zijn natuurlijk luidsprekers die goed uit de bus komen en boxen die je je ergste vijand nog niet eens cadeau doet.

Op BesteProduct.nl vind je welk cijfer de verschillende luidsprekers van de deskundigen van vak- en consumentenbladen krijgen. Kijk altijd even welke score de speaker heeft die je op het oog hebt. Hoewel geluid dus erg persoonlijk is, zegt dit cijfer ook vaak wat over de duurzaamheid van het product.

Koopadvies, de korte versie

In de volgende artikelen wordt uit de doeken gedaan welke verschillende soorten speakers er zijn, welke specificaties er toe doen en welke luidsprekers er allemaal in een box zitten. Daarbij vragen we een expert op luidsprekergebied om nog een aantal extra tips te geven voor de aanschaf van een speaker.

 • Speakers en gebruikers
  Grote speakers, kleine speakers, vele speakers of maar twee: er is genoeg keuze uit verschillende soorten luidsprekers. BesteProduct.nl deelt de systemen in vier categorieën in en zet op deze pagina de voor- en nadelen naast elkaar.
 • Technische begrippen bij speakers
  Welke technische begrippen doen er in de speakerwereld toe en wat betekenen ze eigenlijk? BesteProduct.nl schept licht in deze duisternis en zocht uit waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe luidsprekers.
 • Tweeters, woofers, actief en passief
  Speakers bevatten meestal verschillende soorten luidsprekers die allemaal hun eigen taak hebben. Welke zijn dit, wat voor nut hebben ze en waar moet je op letten als je de kap van je box af trekt? Op deze pagina vind je al die informatie.
 • De expert over speakers
  Als je van mening bent dat je voldoende informatie hebt over speakers, kan het grote kopen beginnen. Expert Ruud Jansen van Speakerland wil de toekomstige koper toch nog een aantal tips meegeven.
 • Vergelijk speakers
  BesteProduct heeft een overzicht gemaakt van de beste speakers volgens de Europese vak- en consumentenbladen. Er zijn verschillende ranglijsten

 • Staande speakers
 • Compacte speakers
 • Surround speakersets
 • Subwoofers