Beste Product Award Logo
Nederlandse vakpersprijs
BesteProductAwards

Samenvatting van BesteProductAwards 2014

Vakpers: slimme thermostaat Nest beste product van 2014

Apple scoort met iPad Air 2 en iPhone 6 bij techjournalisten en is beste merk bij BesteProductAwards

12 december 2014 door de redactie

Een slimme thermostaat is volgens de Nederlandse technologie journalisten het beste product van 2014. Bij de BesteProductAwards 2014 versloeg de Nest Thermostat onder meer de iPad Air 2 en iPhone 6 van Apple. Volgens de Nederlandse vakpers blinkt de Nest uit in bedieningsgemak, mogelijkheden en is de thermostaat een sierraad aan de muur.

De BesteProductAwards is de jaarlijkse verkiezing van consumentenwebsite BesteProduct.nl, waarbij de Nederlandse tech- en gadgetredacteuren wordt gevraagd wat zij de beste en slechtste producten van het kalenderjaar vinden. BesteProduct.nl reikt de awards dit jaar voor de zesde keer uit. Aan deze editie deden ruim dertig journalisten mee.

Beste Product: Nest Thermostat

De Nest van het Amerikaanse Nest Labs is al veel langer op de markt, maar is pas sinds dit jaar in een Nederlandse uitvoering en in ons land verkrijgbaar. De experts die de thermostaat hebben getest, zijn lovend over de Nest. "Een slimme thermostaat die er ook nog eens prachtig uitziet. Iedereen die er al eens aan heeft mogen draaien, weet hoe heerlijk dat gevoel is", zegt Rutger Otto van Bright.nl. "Dat je flink op je energieverbruik kunt besparen, is trouwens ook wel fijn." Gonny van de Zwaag van iCulture: "Als je de Nest in handen hebt, snap je waarom dit een goed product is."
Sander van der Heide van Emerce Gear: "Makkelijk te installeren, makkelijk te bedienen en onderdeel van een ecosysteem wat je huis veiliger maakt, geld bespaart en van comfort voorziet."

Beste Merk: Apple

Nest Labs is mede gestart door de van Apple afkomstige Tony Fadell, die zijn oude werkgever verslaat bij de verkiezing van beste producten. De iPad Air 2 en de iPhone 6 behalen respectievelijk een tweede en derde plek bij de BesteProductAwards. Neemt niet weg dat Apple als merk volgens de experts dit jaar als beste heeft gepresteerd. Daarvoor ontvangt de fabrikant de gouden BesteProductAward."Still going strong. En dat is knap, want er zijn veel mensen die willen dat het minder gaat", stelt Arnoud Wokke van techsite Tweakers. Jeroen Boer van ComputerTotaal voegt daaraan toe: "De iMac met Retina 5K-scherm is de beste all-in-one-pc, de iPad Air 2 is één van de beste tablets en de MacBook Pro met Retina-display is een uitstekende laptop." De tweede plek in de verkiezing van beste merk wordt gedeeld door Sony, de winnaar van vorig jaar, en LG.

Slechtste merk: Microsoft

Ontevreden zijn de technologie deskundigen over de prestaties van Microsoft, dat is verkozen als slechtste merk. Mark Scholten van WINMAG Pro: "Na de absolute flop van Windows 8 besloot Microsoft het snel over een andere boeg te gooien en de opvolger maar meteen Windows 10 te noemen. Met de terugkeer van alle functies die uit Windows 8 verdwenen. Tel daarbij de matige prestaties van de Xbox One op (hoewel daar hard aan de weg wordt getimmerd) en 2014 was geen goed jaar voor Microsoft."

Een slechtste product is dit jaar niet uit de bus gekomen. Geen enkel product is door de deskundigen meer dan twee keer genoemd, waardoor de uitslag niet betrouwbaar genoeg is publicatie.

De Top 10

De top 10 van beste producten luidt als volgt: